Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM GÖVDE GÖSTERİSİ Mİ YAPIYOR ?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
3.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kampanyayı tvde gördügüm zaman hiç kacırmam a7s7 devam .Güzel uygulama yıllarca havadan para ödedik birazda biz sömürelim.
    Benim şu sorum olacak bedava kaç dk mız kaldıgı nasıl ögreniriz.
  • komik bir adam bu yav.
    Yazdıklarına kendl de inanıyor gibi.ya da sağlam rol yapıyor.:D
    Biz şunu yaptık,bunu yaptık diyor bir de.sakın bu telekom un sahibi olmasın.bilgi birikimi ve kafa yapısı araplara benziyor.:)
    ya ben hiçbirşeye yanmıyorumda madem sattınız,başındaki türk ü vermeseydiniz keşke şu araplara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TürkTelekomKSK

@Dallamos

1-Rekabet kurulu kamu oyunun isteği üzerinde 2009 başında bir karar aldı.Kararda sabit ücretlerinin minimum düzeye çekilmesi,kullanılmayan hatlara sembolik ücretler verilmesi konusunda bilgiler mevcuttu.Malum GSM firması kurula başvurarak bunun rekabeti önleyici mevcut operatörü güçlendirici olarak görmesi sebebiyle iptalini istedi süreç hala devam ediyor.

Bu söylediğinize göre iptal davası devam ettiğine ve yürütmeyi durdurma yönünde herhangi bir mahkeme kararı da olmadığına göre Rekabet Kurulu'nun verdiği bu bağlayıcı karar neden 1 yıldır uygulanmıyor? Hatta bu kararın aksine TT ne hakla hala zam yapabiliyor?

Farzedelim ki süreç malum GSM firmasının aleyhine sonuçlandı ve Rekabet kurulunun aldığı kararlar aynen uygulandı; bu süre zarfında fazladan ödenen sabit ücretler ne olacak? TT haksız yere aldığı bu ücretleri abonelerine iade edecek mi?

quote:

2-Yalın ADSL konusunda görüşmeler devam ediyor ama 2010 içerisinde olumlu bir karar çıkması oldukça muhtemel diyebilirim.

Çocuk mu kandırıyorsunuz? Buna görüşme değil, TT'nin ayak diremesi devam ediyor denir. Olay gayet açık, ADSL aboneliği için ön şart olan sabit telefon aboneliğini ve sabit ücretini kaldıracaksınız, sorun da çözülecek. Bunun görüşmesi, pazarlığı, ıvırı zıvırı mı olurmuş... Bal gibi TT engelliyor, işine gelmediği için... (Yalın ADSL ücreti adı altında saçma sapan sabit ücretler eklemeye çalışıyor TT hazretleri...)

quote:

3-Numara taşıma engellemiyoruz sadece herkesin hazır olmasını bekliyoruz şöyle ki;

Mevcut TT abonesi diğer alternatif işletmeciye geçmek istediğinde geçiş tamamlanıyor fakat bu sefer numarasının başına 00 216 veya 01 216 gibi rakamların gelmesi söz konusu yani ben istanbul dışından veya içinden aradığımda mecburen bu rakamları çevirmek zorundayım diğer bir yandan da 0 217 gibi alernatif ön kodlar çıkacak bunların aranması da oldukça sıkıntılı çünkü numara aynı kodlar farklı hangi operatörün kullandığı farklı bu yüzden sistemin tam oturması gerekiyor yoksa numara taşıma var kimse de engellemiyor

Kimsenin hazır olmasını beklemek zorunda değilsiniz!... Eğer böyle bir bekleme şartı olsaydı kendiniz bir paravan şirket kurup sonsuza kadar hazır olmamasını sağlardınız ve numara taşımayı da fiili olarak sonsuza kadar ertelerdiniz, değil mi?

Ne demekmiş herkesin ön kodunun değişmesi zorunluluğu? Böyle saçmalık mı olur... GSM'de numara taşıma uygulaması nasıl uygulanıyorsa sabitte de aynı şekilde olmalı!... Yani herhangi bir operatörden ilk defa sabit numara almak isteyene o operatöre ait ön kodlu numaralar verilir; halihazırdaki numarasını taşımak isteyen de aynen GSM de olduğu gibi ön koduyla birlikte istediği operatöre taşır. Olay bu kadar basit...

Numara taşındığı zaman farklı ön kod uygulamasını getirmek isteyen ve bu konuda elinden gelen çabayı gösteren tek kurum TT olduğu için sorun bu kadar dallanıp budaklanıyor ve çözülemiyor. Yani ortada teknik ya da yasal bir engel yok; bu engelin tek kaynağı tekelci TT zihniyeti!...

quote:

4-StandartHATT ve HesaplıHATT larda bedava dakikalar yoktu ücretler çok pahalıydı örneğin Şİ:0.08 ŞD:0.09 GSM:0.40 KRŞ sabit ücretin üstüne konuştugunuz ücreti veriyordunuz biz bunu kaldırdık yerine bedava dakikalar getirdik alternatifleri çogalttık 50 TL ödüyen 20 TL ödemeye başladı sizce bu soygun mu? veya 400 tl ödüyen 62 tl ödemeye başladı soygun mu sizce

Güzel söylüyorsunuz da sabit telefon kullanmak istemeyip sadece ADSL için "ZORUNLU OLARAK" sabit hat abonesi olan vatandaşların minimum ücretlerine neden %100 zam yaparak 10 TL'den 20 TL'ye çıkarıyorsunuz?

Madem TT olarak abonelerinizi bu kadar düşünüyorsunuz, o zaman neden onlara da %50 indirim yapıp minimum sabit ücreti 10 TL'den 5 TL'ye düşürmüyorsunuz???

quote:

5-Birinci soruda cevabını vermiştim.

Birinci soruya verdiğiniz cevabın makul ve mantıklı olmadığını yukarıda açıkladığım için bu soruyu yanıtlanmamış sayıyorum.

quote:

6- 4 nolu cevabımda gerekçeleri ile mevcuttur.

4 nolu soruya verdiğiniz cevaba göre hep çok konuşup yüksek ücret ödeyenlerin faturalarında indirim sağladığınız anlaşılıyor. Benim sorum ise tam tersi: Neden HİÇ KONUŞMAYAN abonelerin sabit ücretlerini arttırıyorsunuz??? Çok konuşanların faturalarında yaptığınız indirimin neden olduğu gelir kaybını ne hakla hiç konuşmayan abonelerden çıkartmaya çalışıyorsunuz? Bu hususa da yanıt verebilirseniz sevinirim.

• @Dallamos

Kimseyi istemediği bir tarifeye geçirmiyoruz konuşmayan kişi hattını ister iptal edebilir ister eski ücretini öder asla ve asla istemediği sürece tarife değiştirilmiyor bunu belirteyim
  • quote:

@Dallamos

Kimseyi istemediği bir tarifeye geçirmiyoruz konuşmayan kişi hattını ister iptal edebilir ister eski ücretini öder asla ve asla istemediği sürece tarife değiştirilmiyor bunu belirteyim

Yahu anlamamazlıktan gelmek için amma da kasıyorsunuz...

Sırf ADSL kullanabilmek için sabit telefon abonesi olmak zorunda kalan benim gibi milyonlarca abone var. Daha 2 hafta önce bir arkadaşım başka semte taşındı. Eski evinde kablonet kullanıyordu, sabit telefon abonesi bile değildi. Ama yeni taşındığı evde kablo tv şebekesi olmadığı için mecburen hem sabit telefon hem de ADSL abonesi olmak zorunda kaldı ve en düşük sabit haraç olan 19 TL'yi yok yere her ay ödemesi gerekecek. Adamda telefon cihazı bile yok, kablo sadece modeme bağlı. Şimdi bu arkadaşıma dayatılan sabit haraç adalet midir?

Çıkıp da "vınn kullansın o zaman" gibi saçma sapan önerilerde bulunmayın!.. Makul fiyata sınırsız 3G tarifesi çıkmadığı sürece benim gibi milyonlarca internet kullanıcısı için ADSL tek seçenektir. TT de bunu gayet iyi biliyor ve vatandaşı daha fazla söğüşleyebilmek için elinden geleni ardına koymuyor.

• Kullanmadığımız telefon için ayda 20 lira hava parası alanları Allah bildiği gibi yapsın.
  • @dallamos

demek ki adsl uygun bizde bunun anlamı bu kendi agzınla diyorsun neyse sen turkcell elemanısın sana fazla bulaşmıyım bana da pahalılıgı bulastırırsın
  • quote:

@dallamos

demek ki adsl uygun bizde bunun anlamı bu kendi agzınla diyorsun neyse sen turkcell elemanısın sana fazla bulaşmıyım bana da pahalılıgı bulastırırsın

Maaşallah hemen de çözmüşsünüz olayı, aferin size... İki adet hattım var, biri Avea, diğeri Turkcell. Turkcell ile olan tek bağım da bundan ibaret...

Ama siz sade vatandaşın haklılığını kabul etmek istemediğiniz ve sorulara verecek yanıt bulamadığınız için anında rakip firma elemanı muamelesi yapıp işin içinden sıyrılmak istiyorsunuz. Siz de haklısınız tabii, TT'nin bu yaptıklarının savunulabilecek hiçbir yanı olmadığı için dansöz gibi kıvırmak en iyisi elbette...

ADSL'nin uygun olduğu filan yok... Kağnı gibi internete dünyanın parasını ödüyoruz. Bizim şanssızlığımız bulunduğumuz bölgede fiber internet, kablonet, vb gibi alternatiflerin olmaması ve ADSL kullanmaya mahkum olmamız. TT de bu tekelliğini sonuna kadar kullanıp abonelerini daha fazla söğüşleyebilmek için elinden geleni yapıyor...

• quote:

@dallamos

Arkadaş diyor adsl almak zorundaydı alternatifi yoktu o yüzden adsl aldı. Siz diyorsunuz bizde adsl uygun sen de kabul ettin. anlamada sorunlar var galiba.
  • @Dallamos

Avea kimin bunu bana açıklarmısın?

@Carantir

3G denen bir yenilik var değil mi? Varsa böyle bir yenilik madem satanı da var alın onu kullanın tabi orada müzik indirmek msn girmek chatleşmek yok zaten çogunun zoruna bu gidiyor yoksa türkiyede kim bilgi için işi için internet kullanır
  • Bence TT,bu kampanyayı sadece göz boyamak için yaptı.
    Altyapısı kuvvetli olsa,akşamdan sabaha değil,sabahtan akşama verirdi konuşmaları.
  • quote:

@Dallamos

@Carantir

3G denen bir yenilik var değil mi? Varsa böyle bir yenilik madem satanı da var alın onu kullanın tabi orada müzik indirmek msn girmek chatleşmek yok zaten çogunun zoruna bu gidiyor yoksa türkiyede kim bilgi için işi için internet kullanır

3G ile adsl i aynı kefeye koydunuzu ya, telekomunikasyon teknolojileri konusundaki bilgisizliğnizi açığa çıkardınız. en iysi Telekom tamam beni ikna ettiniz. Kolay gelsin.
  • quote:

@Dallamos

Anlamamak için amma da kasıyorsunuz!...

Avea'nın kime ait olduğunu gayet iyi biliyorum. Zamanında Aycell iken de kullanıyordum. Yani Avea TT'ye ait diye TT taraftarı mı olmalıyım sizce???

Her ikisi de TT'nin olduğuna göre neden Avea da TT'nin uyguladığı fahiş fiyatları uygulayamıyor??? Çünkü rekabet var... Uygulamaya kalkarsa herkes çil yavrusu gibi Vodafone'a, Turkcell'e geçer ve Avea şu andaki abonelerini mumla arar, değil mi?

Ama sabit telefonda ve ADSL'de tekel olduğu; rekabet kurulunun aksi yöndeki bütün kararlarına rağmen ADSL abonesi olabilmek için sabit telefon aboneliğini şart koştuğu ve numara taşımayı engellediği için istediği gibi at koşturup vatandaşı söğüşleyebiliyor. Sabit telefonda ve ADSL'de de iki tane rakibi olsaydı görürdük o zaman ne indirimler yapıyormuş abone kaybetmemek için...

quote:

@Dallamos
    @Carantir

Yahu hala 3G diyorsunuz, el insaf... 3G ile ADSL bir mi? 3G mobil bir teknoloji ve çıkış amacı da ADSL ya da diğer kablolu internet hizmetleriyle rekabet etmek değil; yolda-sokakta, dağda-bayırda internete ulaşmayı sağlamak...

Çok merak ediyorsanız zaten halihazırda mobil internet kullanıyorum, ama evimde de kablolu bir internet bağlantısı olmasını tercih ediyorum, rahatladınız mı?

Cevap veremediğiniz sorularla karşılaşınca zaman nasıl çirkefleşip konuyu saptırdığınızı da herkes görüyor burada. Madem çalıştığınız kurumun her konuda haklı olduğunu düşünüyorsunuz, o zaman yukarıda birkaç defa tekrar ettiğim sorulara mertçe cevap verin. Tabii verebilecek bir cevabınız varsa...

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dallamos -- 8 Nisan 2010; 23:56:49 >

• @Dallamos

İşte sana link

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/cihazlar/3Ginternetcihazlari/vinn3Gmultimodem

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/cihazlar/3Ginternetcihazlari/vinn3Gmodemistasyonu

Bu arada benim 2.5 yıllık telekominikasyon tecrübem var öyle msn kültüründen veya ekşi sözlük kültüründen gelmiyorum ayrıca yazılarımızı yazarken ya saygılı olalım ya da olamıyorsak ki herkes saygılı olamaz karakter gerektirir susalım da birşeyler ögrenelim

• quote:

@Dallamos

İşte sana link

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/cihazlar/3Ginternetcihazlari/vinn3Gmultimodem

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/cihazlar/3Ginternetcihazlari/vinn3Gmodemistasyonu

Bu arada benim 2.5 yıllık telekominikasyon tecrübem var öyle msn kültüründen veya ekşi sözlük kültüründen gelmiyorum ayrıca yazılarımızı yazarken ya saygılı olalım ya da olamıyorsak ki herkes saygılı olamaz karakter gerektirir susalım da birşeyler ögrenelim

Siz saygıdan nasıl bahsedebilirsiniz ki...Telekomu eleştirenlere "sizi zorla tutmuyoruz, kullanmayın, vınnn kullanın" gibi şeyler söyleyen de siz değilmisiniz?...Sonra burda millte saygı dersi vermeye çalışıyorsunuz...

Telekom legal soygunlarına halen devam ediyor...Bence onu bunu karalamadan önce uygun şartlarda hizmet vermeyi deneyebilirsiniz...

• Arkadaşlar boşuna tartışmayın imkanınız varsa iptal ettirin .Önceden başka seçeneğim yoktu adsl için sabit haraca katlanıyordum .Sözleşmem biter bitmez hemen iptal ettirdim telekom müdürlüğündeki kazma nerdeyse kavga edecekti .Adamlara ilaçmı içiriyorlar yoksa caydırdıkları abone başına primmi alıyorlar bilmiyorum .Şimdi mobil internete geçtim kafam rahat ne işiniz var telekazıkla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dallamos

quote:

@Dallamos

Yahu anlamamazlıktan gelmek için amma da kasıyorsunuz...

Sırf ADSL kullanabilmek için sabit telefon abonesi olmak zorunda kalan benim gibi milyonlarca abone var. Daha 2 hafta önce bir arkadaşım başka semte taşındı. Eski evinde kablonet kullanıyordu, sabit telefon abonesi bile değildi. Ama yeni taşındığı evde kablo tv şebekesi olmadığı için mecburen hem sabit telefon hem de ADSL abonesi olmak zorunda kaldı ve en düşük sabit haraç olan 19 TL'yi yok yere her ay ödemesi gerekecek. Adamda telefon cihazı bile yok, kablo sadece modeme bağlı. Şimdi bu arkadaşıma dayatılan sabit haraç adalet midir?

Çıkıp da "vınn kullansın o zaman" gibi saçma sapan önerilerde bulunmayın!.. Makul fiyata sınırsız 3G tarifesi çıkmadığı sürece benim gibi milyonlarca internet kullanıcısı için ADSL tek seçenektir. TT de bunu gayet iyi biliyor ve vatandaşı daha fazla söğüşleyebilmek için elinden geleni ardına koymuyor.

"Anlamamazlıktan gelmek" tabiri cuk diye oturmuş. Milletin alternatifsizlikten kendilerine nasıl mahkum olduğunu, "işinize gelmezse iptal ettirin kardeşim" cümlesinin anlamsızlığını kendileri de çok iyi biliyor.

Sabit hatların taşınabilirliğini, yalın ADSL'yi, sabit ücretlerin kaldırılmasını ve konuştuğun kadar öde sisteminin gelmesini beklerken karşımıza cazip kampanyalar görünümlü zamlar çıkmakta.

En düşük sabit ücret -eski hesaplı hat aboneleri için- 11 TL ve bu hatta ait bedava dakikalar kaldırılmış durumda. Üstelik bu aboneleri de 20 TL'lik tarifeye geçirebilmek için yakın markaj kurmuş durumdalar. Ellerinden geleni yapacaklar ve sanırım yakın bir zamanda zorla geçirecekler.
    Yaptıkları kampanyalarda da başka oyunlar mevcut. 444'lü numaraları özel servis numaraları kapsamına alıp kampanya dışı tutmuşlar. Yani benim gibi birçok abonenin işine yarayacak yönü de kalmamış durumda.

GSM şirketlerinde seçenek sayısı çok fazla, az konuşanlar için kullandığın kadar öde sisteminden çok konuşanlar için her yöne sınırsız paketlerine kadar birçok alternatif mevcut. İşte bizler telekomdan da bunu beklerken karşımıza dayatmalar çıkmakta.

Şimdi soruyorum biz böyle bir kuruma nasıl saygı duyabiliriz ki?

• @feylesof

Baştan belirteyim ½80i TT'nin olanın AVEA sayesinde şu anda sınırsız konuşabiliyorsunuz gerçi AVEA dışındakiler tam sınırsız sayılmaz neyse konumuz bu değil TT'ye dönersek milletçe alışmışız bedavaya hala yeşil kart kullanan ama altında cip kullanan kişiler varken TT size yaranamaz ancak ölümüne bedava verecek o zaman evet TT kullanırım diyeceksiniz yok öyle birşey bunu da geçtim alternatifleriniz çok isteyen vınn kullanır isteyen millenicom veya başka birşey takdir halkımızn burada sadece kendi çenenizi daha doğrusu ellerinizi yorarsınız boşverin kullanan kullansın kullanmayan gölge etmesin yeter
  • bence dallamos fazla saygılı gibi.. insanların sabrının ne kadar taştığını görebiliyorsunuzdur umarım.. gerçi çok umrunuzda da değilya..
    ister kişisel algılayın ister şirket adına.. size karşı (telekom) en ufak bir saygım sevgim yok.. ucuzluktan bahsediyorsunuz ya.. Voip ücretleri bi kontrol edin isterseniz..

bunun gibi bir sürü firma var ama örnek olsun diye veriyorum.

http://www.voipraider.com/en/termsofuse.html#freecalls

Registered users get max 300 minutes per week of free calls, measured over the last 7 days and per unique IP address. Unused free minutes cannot be taken to the following week(s). If limit is exceeded the normal rates apply. During your Freedays you can call all destinations listed as "Free" for free. When you have run out of Freedays, the normal rates apply. You can get new Freedays by buying credit.

kayıtlı kullanıcının ücretsiz olarak belirlenen bölgeleri haftalık olarak 300 dk konuşma hakkı sağladığı belirtiliyor.

Turkey (Landline) SuperDeal! FREE* FREE*

yani hem yurt içi hemde neredeyse tüm avrupayı ücretsiz arayabiliyorsunuz. ve sadece 10 Euro = 20 tl

ve işin güzel tarafı kredi aldığınızda bunu size 3 ay boyunca sağlıyor olması.. üstelik sabit hatlara ücret ödemediğiniz için kredinizi cep telefonu aramaya kullanabilirsiniz..

Turkey (Mobile) 1 dk = 0.105 euro = 20 kuruş dk

Almış oldugunuz 20 tl lik kredi ile de 100 dk cep telefonlarını arayabilirsiniz..

Sadede gelelim.. Pahalısınız !!

Not: sabit hat arama ihtiyacım olmadığı için voip te kullanmıyorum firma ile hiçbir ilgim yoktur!

Dip not : adsl kullanmak istiyorum ama sabit telefonum yok.. telefon hattı almamak için adsl de kullanmıyorum. Buda kazanç yerine zarar hanenize işliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 11 Nisan 2010; 0:48:18 >

• Bizim için farketmez voip kullanan biri kalitesiz iletişime razı olandır ve alternatiftir birşey diyemeyiz sonuçta tercih bu arada adsl kullanmayın no problem
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.