kusura bakma palavra sıkıyorsun. türknette çalışma var denilen adresim aynı benle direğe bağlı komşumda 50 mbps hız olarak görünüyor. yetmiyor diğer komşumda aynı değerleri görüyorum ikisi de benle aynı direğe bağlı. hadi onu bırak yine dibimdeki ev internetsiz o bağlansa benle aynı direğe bağlanacak yine onda da 50 mbps hız görünüyor. Ancak ne hikmetse ben ve sokaktaki rastgele birbiri ile ilişksiz adreslerde çalışma var deniyor. Türk telekomu arayıp hattımı nakil etmek istiyorum dedim kendi adresimi versim 180 günden önce internet bağlanmaz o adrese dedi. aynı adresten bahsediyoruz. Türk telekomu aradım yeni internet bağlatmak istiyorum dedim alt yapınız yok dedi. daha diyecek ne var. arapların elinden çıktığından beri eski kafaya dönmüş bir oluşum var. türk telekom yatışlarda |
Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.] (2. sayfa)

-
-
altyapım tt fiber valorant sabit 29-32 aldığım ping 1 haftadır 40 lol de de pingi artanlar olmuş ama tam olarak sıkıntı riot sunucularıyla mı alakalı anlamadım başına gelen var mı
-
Müstakil evlerde belirli abonelik sınırı var. Binalarda da daire başı 1 abonelik. Ve yazdığım yerde de belirttiğim gibi, komşularınızın sonucu her zaman sizin alacağınız sonuç çıkmaz. Nereden biliyorsunuz yeni abonelik alacağınızda onlarla aynı yere bağlı olacağını? Saha planlaması değişmiş olabilir ve siz ayrı saha dolabında kalmış olabilirsiniz.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: SheKilLllaltyapım tt fiber valorant sabit 29-32 aldığım ping 1 haftadır 40 lol de de pingi artanlar olmuş ama tam olarak sıkıntı riot sunucularıyla mı alakalı anlamadım başına gelen var mı
Benim 13-14 arası gidip geliyor hocam. Siz de olabilir.
Edit: 3 arkadaş aynı evde aynı modemden 3 et kablosuyla bağladık hepimizin pingi yine 13-14 arasıydı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfing with the Alien -- 4 Ekim 2020; 6:52:31 > -
quote:
Orijinalden alıntı: rmzn96
Müstakil evlerde belirli abonelik sınırı var. Binalarda da daire başı 1 abonelik. Ve yazdığım yerde de belirttiğim gibi, komşularınızın sonucu her zaman sizin alacağınız sonuç çıkmaz. Nereden biliyorsunuz yeni abonelik alacağınızda onlarla aynı yere bağlı olacağını? Saha planlaması değişmiş olabilir ve siz ayrı saha dolabında kalmış olabilirsiniz.Anlatamıyorum. Benim bağlı olduğum direk ile komşumun bağlı olduğu direk aynı.
İkimiz de Türk Telekom kullanıyorz.ikimizin de hız ve modem değerleri yaklaşık aynı. Yani aynı santraldeyiz.
Ben Türk Nete geçmek istediğimde santralde çalışma var deniyor komşum geçmek istediğinde 50 mbps kadar hızla geçisinizi yapalım deniyor.
Daha açık nasıl anlatayım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hızımı 8megabit e düşürün fakat downstream değerim tam 8192 olsun, ara değer aramayın diyin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: jademugla
Hızımı 8megabit e düşürün fakat downstream değerim tam 8192 olsun, ara değer aramayın diyin.Hizimi 8mbit e düşürür isek 35mbit hız nasıl alacağız hocam onu çözemedim çünkü 8mbit gelince bu sefer de başka dert anlatmak zorunda kalmayalım?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kardeş sana yazmadım onu, hattı kötü olan ve adsl kullanan arkadaşa yazdım.
-
Önceden çok uzun süredir 10024 gibi bir değerde izmir lokasyon 8-9 ping ve lol 22-23 ping kullanıyorduk. 8192 gibi hız yapmak bence bize yetmez. Yine de ilginiz için teşekkürler.
-
4096
8192
10240(muhtemelen yaklaşık diye belirttiğiniz değer)
12288
16384
ara değer değil linear dsl değerleridir ve bu nedenle stabil bağlantı sağlanması (interleaved değil fast path) normaldir.
Evet söylediğiniz gibi kesinlikle 10240 değerdi. Bu ping sorun çıktığında zamanla destek ekibi ile uğraşa uğraşa 10240'den 12288'ye buradan 16384 yükselttiler. Destek ekibi işte, bilgisi bu kadar.
En azından sanki 5 ping takas ederek, hızda 10 mbps yerine 13.5 mbps alıyoruz. Zarar mı ettik acaba? Ehe-ehe.
-
4-5 gün önce internet kesildi(ttnet 24mb vdsl) ve arıza kaydı açtıktan 5-6 saat sonra geldi.
ertesi gün gelenler ölçüm falan yaptı tesisatta sorun var hızınız düşük çıkar dediler.
daha önce çok rahat 20mb üstü görüyorken hız 8'e sabitlendi, resmen bizi kekliyor ****ler
-
@Ö1f1 Sayenizde sorun çözüldü. Teşekkürler.
-
Estağfurullah hocam, bu kadar ilgi teşekkür valahi mahçup ettiniz beni. Güzel görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Sorunun çözüldüğüne sevindim, inşallah en kıza zamanda bölgenize fiber erişim altyapısı da gelir.
-
-
orduda bakım yaptılar sözde 2 hafta internet yarı yarıya düştü bakım bitti ve hız aynı kaldı daha da kötü oldu olaya bak
-
Bizler şanssız insanlarız sanırım. Çok merak ettim de bakım yapılınca ne yapıyorlar da, bazı kullanıcıların internetini bozuyorlar. Bakımdan sonra altyapı sorgulamasında baktığımızda santrale bağlı olduğumuz noktasında, o santral ile mesafesi en fazla 500 metreye kadar olanların hepsinde VDSL2 35/50 hız desteği var. İşte bizimkinin o santral arası mesafe ise 859 metre ve burası kırsal bir bölge. En azından ping açısından memnunduk, şimdilik 13mbps ile 1080p Twitch ve Youtube vesaire görüntü donmadan izleyebiliyoruz. Ama mesela COD Warzone her ay 100gb gibi yama yüklemesi gelince işte o zaman durum değişiyor. Bakalım da Starlink neler yapacak. Şöyle bir söylenti var, bu Starlink internet operatörler ile rekabete girmeyecekmiş. Amaçları ise kırsal bölgelere ve internet olmayan yerlere internet götürmek olacakmış. Ama buralara gelmez sanırım. Böyle takip ediyoruz internet altyapı gelişmeleri işte.
-
Arkadaşlar bisey sorucam adsl de normal de 6 8 ping arasi alıyodum şuan vdsl geçtim hız testi yaptığımda 28 30 arasi ping çıkıyor sebebi nedir ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atic -- 20 Ekim 2020; 15:49:25 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X