Şimdi Ara

Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rmzn96

Yanlış bilgilendirme. Konuyu okuyan kişiler yanlış bilgilenip TurkNet yada Türk Telekoma sinirlenmesin diye konunun doğrusunu yazıyorum. Lütfen okuyun.

Turknetin sitesinde çalışma var yazısının çıkması (eğer çalışma olmadığı halde çıkıyorsa) port doluluğudur. Bu genelde FTTC sistemlerde (VDSL/Hipernet) yakınınızda bulunan telefon direğindeki kutunun dolu olmasıdır. Mahallenizdeki evlerin kapı ve daire numarasını deneyerek o sitelerde sonuç alabilirsiniz. Netspeedde bilgi bulunamadı demeside aynı sebep. Size hizmet veren telefon direğindeki kutu doludur. Saha dolabı full dolu olmayabilir ama sizin direkteki kutu dolu ise bu sonucu alırsınız. Bir uyarıda şurada vereceğim, hemen dibinizdeki evin kapı numarasıyla sorgu yaptığınızda çıkacak sonuç asla ama asla sizinde aynı değerleri alacağınız anlamına gelmez. Dibinizdeki evle farklı saha dolaplarına bağlı olabilirsiniz. Hız, mesafe, saha dolabı ile ilgili en net ve kesin bilgiyi de bizzat Türk Telekom müdürlüklerinde erişim ve planlama müdürlüklerine gidip alabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Ekleme: ADSL içinde aynı şey geçerli. Ama FTTB/H ile ilgili (yani Fibernet olan kısım) net bilgim yok. ORada port vs binadaki daire sayısına bağlı olduğundan her dairede internet varsa böyle bir şey olabilir diye düşünüyorum. Onun haricinde FTTB/H ile ilgili derin bilgim yok.

Alıntıları Göster

kusura bakma palavra sıkıyorsun.

türknette çalışma var denilen adresim aynı benle direğe bağlı komşumda 50 mbps hız olarak görünüyor. yetmiyor diğer komşumda aynı değerleri görüyorum ikisi de benle aynı direğe bağlı. hadi onu bırak yine dibimdeki ev internetsiz o bağlansa benle aynı direğe bağlanacak yine onda da 50 mbps hız görünüyor. Ancak ne hikmetse ben ve sokaktaki rastgele birbiri ile ilişksiz adreslerde çalışma var deniyor.

Türk telekomu arayıp hattımı nakil etmek istiyorum dedim kendi adresimi versim 180 günden önce internet bağlanmaz o adrese dedi. aynı adresten bahsediyoruz.

Türk telekomu aradım yeni internet bağlatmak istiyorum dedim alt yapınız yok dedi.

daha diyecek ne var.

arapların elinden çıktığından beri eski kafaya dönmüş bir oluşum var. türk telekom yatışlarda

• altyapım tt fiber valorant sabit 29-32 aldığım ping 1 haftadır 40 lol de de pingi artanlar olmuş ama tam olarak sıkıntı riot sunucularıyla mı alakalı anlamadım başına gelen var mı

• Müstakil evlerde belirli abonelik sınırı var. Binalarda da daire başı 1 abonelik. Ve yazdığım yerde de belirttiğim gibi, komşularınızın sonucu her zaman sizin alacağınız sonuç çıkmaz. Nereden biliyorsunuz yeni abonelik alacağınızda onlarla aynı yere bağlı olacağını? Saha planlaması değişmiş olabilir ve siz ayrı saha dolabında kalmış olabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SheKilLll

altyapım tt fiber valorant sabit 29-32 aldığım ping 1 haftadır 40 lol de de pingi artanlar olmuş ama tam olarak sıkıntı riot sunucularıyla mı alakalı anlamadım başına gelen var mı

Benim 13-14 arası gidip geliyor hocam. Siz de olabilir.

Edit: 3 arkadaş aynı evde aynı modemden 3 et kablosuyla bağladık hepimizin pingi yine 13-14 arasıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfing with the Alien -- 4 Ekim 2020; 6:52:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rmzn96

Müstakil evlerde belirli abonelik sınırı var. Binalarda da daire başı 1 abonelik. Ve yazdığım yerde de belirttiğim gibi, komşularınızın sonucu her zaman sizin alacağınız sonuç çıkmaz. Nereden biliyorsunuz yeni abonelik alacağınızda onlarla aynı yere bağlı olacağını? Saha planlaması değişmiş olabilir ve siz ayrı saha dolabında kalmış olabilirsiniz.

Anlatamıyorum. Benim bağlı olduğum direk ile komşumun bağlı olduğu direk aynı.

İkimiz de Türk Telekom kullanıyorz.ikimizin de hız ve modem değerleri yaklaşık aynı. Yani aynı santraldeyiz.

Ben Türk Nete geçmek istediğimde santralde çalışma var deniyor komşum geçmek istediğinde 50 mbps kadar hızla geçisinizi yapalım deniyor.

Daha açık nasıl anlatayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pudinkk kullanıcısına yanıt
    Hızımı 8megabit e düşürün fakat downstream değerim tam 8192 olsun, ara değer aramayın diyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jademugla

Hızımı 8megabit e düşürün fakat downstream değerim tam 8192 olsun, ara değer aramayın diyin.

Hizimi 8mbit e düşürür isek 35mbit hız nasıl alacağız hocam onu çözemedim çünkü 8mbit gelince bu sefer de başka dert anlatmak zorunda kalmayalım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pudinkk kullanıcısına yanıt
    Kardeş sana yazmadım onu, hattı kötü olan ve adsl kullanan arkadaşa yazdım.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Yaptığınız yorumunuz için çok teşekkürler, sayenizde bu konuda bilgi sahibi olduk. Şimdi gidip bu durumu ilgili müdürlüğe başvursak, mevcut durumunu daha beter edeceklerini ihtimalini akılda tutarak uğraşmayalım diyorum. Çünkü daha önce bahsettim, 34 ping kalıcı olmuştu o gün ve sanırım o an bir şeyler kurcaladılar. Yani o an kısa süreliğine net gitti 22 ping eski hale dönmüştü, bir sevindim işte o kısa sürdü. Daha sonra 30 dakika gibi bir süre ardından 27 ping hemen eski haline getirdiler o yüzden... ama ikinci kez ping değerleri uzun süre kalıcı yükselirse eğer, ancak o zaman uğraşırız. Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.] 

Bu arada hat değerler yine değişti ve yerinde durmuyor. Örneğin Şuan ki hat değerler:

Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.]

Sizlerde gördüğünüz gibi maksimum aşağı akım hızı ve gürültü değerinde sürekli değişkenlik var. Bu arada 4.6 gürültü değer olmasına rağmen internette hiç kopma yok. Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.] 

• jademugla kullanıcısına yanıt

Önceden çok uzun süredir 10024 gibi bir değerde izmir lokasyon 8-9 ping ve lol 22-23 ping kullanıyorduk. 8192 gibi hız yapmak bence bize yetmez. Yine de ilginiz için teşekkürler. Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.] 

• BughotfixGG kullanıcısına yanıt
    4096
    8192
    10240(muhtemelen yaklaşık diye belirttiğiniz değer)
    12288
    16384
    ara değer değil linear dsl değerleridir ve bu nedenle stabil bağlantı sağlanması (interleaved değil fast path) normaldir.

• Evet söylediğiniz gibi kesinlikle 10240 değerdi. Bu ping sorun çıktığında zamanla destek ekibi ile uğraşa uğraşa 10240'den 12288'ye buradan 16384 yükselttiler. Destek ekibi işte, bilgisi bu kadar. Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.]  En azından sanki 5 ping takas ederek, hızda 10 mbps yerine 13.5 mbps alıyoruz. Zarar mı ettik acaba? Ehe-ehe. Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.] 

• 4-5 gün önce internet kesildi(ttnet 24mb vdsl) ve arıza kaydı açtıktan 5-6 saat sonra geldi.

ertesi gün gelenler ölçüm falan yaptı tesisatta sorun var hızınız düşük çıkar dediler.

daha önce çok rahat 20mb üstü görüyorken hız 8'e sabitlendi, resmen bizi kekliyor ****ler Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.] 

• @Ö1f1 Sayenizde sorun çözüldü. Teşekkürler. Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.] 

• BughotfixGG kullanıcısına yanıt

Estağfurullah hocam, bu kadar ilgi teşekkür valahi mahçup ettiniz beni. Güzel görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Sorunun çözüldüğüne sevindim, inşallah en kıza zamanda bölgenize fiber erişim altyapısı da gelir.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Bugün tekrar başa döndük... yani 13 ping tekrar geri geldi. Bu daha önce olmuştu. Bugünde yine oldu. Ne diyeceğimi bilemiyorum, kandırıldım gibi bir durum ya da sanki benim ki düzelince diğer başka abone kullanıcıların internet ping bozuluyor ki ve bu onlarda şikayet açıp farklı teknik eleman yönlendirmelerde tekrar ayar çekiyor gibi vesaire bir şeyler olduğunu hissediyorum. Bu konuda pek bilgim yok. Sizce ne düşünüyorsunuz? Neyse işte tekrar bu konu üzerinden şikayet oluşturdum. Bu sefer 8 ping olduğunda bu ping durumuna ait tracert ve testleri de yolladım. İçimden bir ses sorunu kalıcı düzeltemeyeceklerini söylüyor. Olmazsa işte bizde Türk Telekom taahhüt biter bitmez Türknet aboneliğe geçeceğiz. Taahhüt temmuzda bitiyor. şimdi kapattırırsak 1bin TL den fazla cayma bedeli çıkaracaklar hesaplamalara göre.

İşte Türknet düşük ping desteği varmış, bunu bizzat ben test ettim. Aynı ankastre kutusundan ve aynı santral noktasından bir üst katımızda abim için yakın zamanda Türknet abone açtırmıştık. Çünkü abim World Of Tanks oynuyor, önceki abonesinde Turkcell Superbox vardı 100 ping doğal olarak kararsız bir şekilde yüksek ping çıkıyordu ve pahalıydı. Bende ona tavsiye etmiştim ve Türknet abone açtırdık. Sonra bu her iki farlı abone üzerinden testler yaptım ve sonuçların Türk Telekom ve Türknet karşılaştırması:

Türk Telekom vie.valve.net ping test:

Türknet vie.valve.net ping test:

Türk Telekom World Of Tanks EU1 ping test:

Türknet World Of Tanks EU1 ping test:

Türk Telekom LOL ping: 27ms Türknet LOL ping: 24ms

Her ikisindeki hız testlerinde aynı.

Bu iki internet arasında tek farklı bir durum var: Örneğin Türk Telekom lol ping değerinde her zaman hiç değişmeyen 27 ping sabit durur.(Önceden 22ms idi. Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.] ) Türknet ise 24-29ms arası gidip geliyor. Çok sık değil ama gördüğüm kadarı ile ping durumu değişiyor.

İşte artık sorun çözülmezse, zamanı gelince Türknet geçiş yapacağız. Sağlıcakla kalın arkadaşlar. Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.] 

• orduda bakım yaptılar sözde 2 hafta internet yarı yarıya düştü bakım bitti ve hız aynı kaldı daha da kötü oldu olaya bak

• Bizler şanssız insanlarız sanırım. Çok merak ettim de bakım yapılınca ne yapıyorlar da, bazı kullanıcıların internetini bozuyorlar. Bakımdan sonra altyapı sorgulamasında baktığımızda santrale bağlı olduğumuz noktasında, o santral ile mesafesi en fazla 500 metreye kadar olanların hepsinde VDSL2 35/50 hız desteği var. İşte bizimkinin o santral arası mesafe ise 859 metre ve burası kırsal bir bölge. En azından ping açısından memnunduk, şimdilik 13mbps ile 1080p Twitch ve Youtube vesaire görüntü donmadan izleyebiliyoruz. Ama mesela COD Warzone her ay 100gb gibi yama yüklemesi gelince işte o zaman durum değişiyor. Bakalım da Starlink neler yapacak. Şöyle bir söylenti var, bu Starlink internet operatörler ile rekabete girmeyecekmiş. Amaçları ise kırsal bölgelere ve internet olmayan yerlere internet götürmek olacakmış. Ama buralara gelmez sanırım. Böyle takip ediyoruz internet altyapı gelişmeleri işte. Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.] 

• Arkadaşlar bisey sorucam adsl de normal de 6 8 ping arasi alıyodum şuan vdsl geçtim hız testi yaptığımda 28 30 arasi ping çıkıyor sebebi nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atic -- 20 Ekim 2020; 15:49:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün 23.10 tarihinde son şikayet sonucu ile beraber durumu daha beter ettiler. Ben hala şaşkınlık içindeyim. Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.]  Bakın, artık League Of Legends Türkiye sunucusunda 40ms sabit alıyorum. Yeeey! Sanırım ekiplere göre "500ms ping normaldir." Gibi bir mantık var. Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.]  Belki kasıtlı da olabilir, bilemem. Ama kısaca iyice bozdular.Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.]  12 senelik aboneliğim olan, şunun şurasında 10 ay taahhüt kaldı. Başta böyle bir şey olacağı konusunda haklı çıktım, bunun yüzünden durumu katlana katlana son gününe kadar idare edeceğim artık. Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.] 

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.