< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BughotfixGG -- 23 Ekim 2020; 13:50:25 > |
Türk Telekom inatla sorun yok diyor. [Sorun çözülemedi.]

-
-
Dostum benzer bir durum görüyorum sanki ikimizin yaşadığı.
Ben senin kadar detaylı ölçümler yapmadım ama hız konusunda kesin ölçümlerim var.
35 mbit int. abonesiyim turktelekom
İlk bağlantı sağlandığında bana 15 mbit falan geliyordu iç hatta sorun var dediler, 4 katta olduğum için kablolar ek yapılmış ve kayıp olmuş ben de direk kablo cektirdim 32 alabildim maksimum
2 sene yaklaşık böyle kullandim 32 alırdım şu anda Max 25-26 çıkıyor testlerde. Kablolu ve 1 metre modeme yakın şekilde kablo ile laptop bağlı .
Torrent ekledim 3.0-3.1 görüyor maksimum ama güvenilir mi bu indirme hızı doğru kabul.edebilir miyim?
Müşteri hizmetleri sorun yok bize göre 35 -30 gibi hızlar geliyor size iç hatta sorun var diyor. 2 yıldır sorun yoktu bugün mü sorun var son 1 haftada mı çıktı bu sorun?
Turknet için buraya kaç veriyor diye bakayım dedim adresi girince bölgenizde çalışma olduğu için verilebilecek hız ölçülemiyor uyarısı verdi sayfa, turktelekomu arayınca sordum şu anda çalışma yok diyor. Bir şeyler dönüyor ve ben nedenini bilemiyorum, aboneligim de 2 ay sonra taahhüt bitiyor , turknet konusunda da turktelekom zorluk çıkarır diye ve bulunduğum apartman bütün portlar dolu diye korkuyorum aboneliği kesmeye başka operatöre geçmeye.
Şu anda en mantıklı gelen 24 mbit e düşürmek geliyor nasılsa 35 vermiyor o zaman neden 35 ödeyelim diyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet, aynı durum. Artık bizde Türknet geçiş yapmak için sözleşme bitmesini bekliyoruz. Çünkü Starlink mevzusu ve bakımlar vesaire ilerde ne olur ne olmaz diye taahhütsüz internet alacağız. Bakın, Türk Telekom ile sorunsuz bir şekilde 14 sene kullandık ve artık Türk Telekom gözümüzde değerini kaybediyor. Acaba diyorum, @TurkNetDestek Türknet geçiş yapmadan önce sizin operatör ile binamızda hız ve ping testi yapabiliyor muyuz? -
Hocam operatörler bence yine bina içi tesisat diye bahanesini çakıp insanı yine ortada bırakıyor.quote:
Orijinalden alıntı: BughotfixGG
Evet, aynı durum. Artık bizde Türknet geçiş yapmak için sözleşme bitmesini bekliyoruz. Çünkü Starlink mevzusu ve bakımlar vesaire ilerde ne olur ne olmaz diye taahhütsüz internet alacağız. Bakın, Türk Telekom ile sorunsuz bir şekilde 14 sene kullandık ve artık Türk Telekom gözümüzde değerini kaybediyor. Acaba diyorum, @TurkNetDestek Türknet geçiş yapmadan önce sizin operatör ile binamızda hız ve ping testi yapabiliyor muyuz?
Türknet de gelir 35 veriyorum der 25 çıkar bina içi tesisat der
Hadi yapın dersin 100 lira diyorlar en az genelde hatta biz de yapmıyoruz o size ait diyorlar
Şimdi turknet de biz araciyiz size gelen bu deyip beni yine turktelekoma terk ederse sasirmam
-
Dostum diğer dediğin şeyleri bilmiyorum ama LOL'de seninle aynı durumu yaşıyorum.
Tam da senin söylediğin tarihlerde ben de yaklaşık olarak 26-27 ms alırken bir anda sabit olarak 31-32'ye yükseldi.
Yani hiçbir şey değiştirmediğim halde üstelik fiber altyapıda olduğum halde sendeki gibi 5 ms'lik bi değer artışı oldu.
Acaba sadece LOL ile ilgili mi diyerek diğer oyunlarda denedim. Diğer oyunlarda ise eski değerler görünüyor.
Ben tam anlamadım ama LOL ile ilgili genel bi durum olabilir mi? Çünkü yazdıgın tesisat vs dışında aynı tarihte bende de sabit olarak ping yükseldi sonra da bi daha eskisi gibi bi değer alamadım. -
Dönen şey şu taahhütü bitmeye yakın olan obonelerin santralinde çalışma var uyarısı çıkıyor. Böyle olunca da yeni bir ISS ye geçemiyorsun. Denemesi bedava arada türkneti size geçmek istiyorum de. Anında telefonu kapatıyorlar.
Türknet ile ttnet arasında anlaşma yapmış gibi görünüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ADSL kullanıyorsunuz ve ADSL de ping daha yüksek oluyor VDSL e göre. Bölgenizde destekleniyor ise ve VDSL modeminiz var ise VDSL e geçmenizi tavsiye ederim. Ping oranında iyileşmeler olacaktır.
Son olarak, ADSL de kayıplar olması çok normaldir. Pakete 16 tanımlanır ama 10-12 gelebilir mesafeye bağlı olarak daha da düşebilir. Bunu size daha uzman forum arkadaşımız @ö1f1 de doğrulayacaktır.
VDSL de kayıplar nispeten daha az olur. -
Merhaba,
Öncelikle ping sorununa cevap vermek isterim. VDSL, ADSL'e nazaran çok daha kararlı bir erişim türüdür üstelik ekseriyetle FTTx çözümlerinde kullanıldığı için fiziki şartları da iyidir. Esasında günümüz için ADSL bir uzak erişim modülasyonu, VDSL de FTTx sistemlerde kullanılan bir modülasyon desek abes olmaz. Hülasa ADSL'de DSLAM ile aradaki ping süresini etkileyen genel etkenlerden birisi de mesafedir. Ancak sizin sorununuzun müsebbibi burada ADSL değil zira santral tarafında L3'e çıktığınız cihaza 5ms gibi bir süre ile erişmişsiniz ki ADSL için oldukça iyi süre bu. Sizin ping'inizi arttıran 2.hopta bulunan 212.156.233.124 IP'li L3 cihaz ile (muhtemelen bir ilçe de ya da doğrudan merkeze uzak bir semtte oturuyor olmasınız) ile muhtemen şehir merkezindeki il/bölge müdürlüğünde bulunan 93.155.0.133 IP'li L3 cihaz arasındaki ping'den kaynaklanıyor. Aynı şehirde bulunan cihazlar için fazla bir süre tabii çok zorlu bir coğrafya varsa bilemem. Yani bu süre Ankara Ulus ile İstanbul Acıbadem arasından fazla bir süre. Kısacasın sorum erişim altyapınızda yani saha dolabınızda değil, santraldeki 212.156.233.124 IP'li cihaz ve sonrasına ait. Bunu da bölge müdürlüğünde teknik ile ya da repartitör ile görüşerek bildirmenizi tavsiye ederim.
Hat değerlerine gelirsek, mesafeye bakınca bölgenizde FTTC de dahil olmak üzere herhangi bir fiber erişim altyapısı bulunmadığını tahmin ediyorum, haliyle bu hat değer değişimleri normal, genelde de sebebi DSLAM ile aranızdaki prensibal ve lokal hatlarda oluşan enterferanstır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hat değerlerinizi atabilir misiniz, isterseniz bakayım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Yani şöyle diyorsun hocam bu turknet abonesi ise turknette kalacakquote:
Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E
Dönen şey şu taahhütü bitmeye yakın olan obonelerin santralinde çalışma var uyarısı çıkıyor. Böyle olunca da yeni bir ISS ye geçemiyorsun. Denemesi bedava arada türkneti size geçmek istiyorum de. Anında telefonu kapatıyorlar.
Türknet ile ttnet arasında anlaşma yapmış gibi görünüyor.
Telekom abonesi ise Telekom da kalacak şekilde bu düzeni sürdürmek için hat çalışması bildirimi çıkarıyorlar ve bunu karşılıklı abonelerini birbirinden almamak için yapıyorlar.
Şimdi bu durumda benim başka bir İss ya geçmek için abonelik iptali yapacağım ve diğer İss nin benim yeni aboneligimi başlatmasini bekleyeceğim değil mi?
-
Bir veriye daha ihtiyacım var, kabin mesafeniz hakkında fikir vermesi için, milleni.com.tr/fiber-nerede ya da netspeed'in web sitesinden altyapı sorgulama yapabilir misiniz? -
Doğru beklersin ama kaç gün kaç ay bilinmez
Sorguladığınız haneye ait altyapı bilgisi bulunamadı.quote:
Orijinalden alıntı: Ö1f1
Bir veriye daha ihtiyacım var, kabin mesafeniz hakkında fikir vermesi için, milleni.com.tr/fiber-nerede ya da netspeed'in web sitesinden altyapı sorgulama yapabilir misiniz?
Sorgu Numarası :
İkisinde de bu şekilde çıktı hocam
Adsl VDSL altyapı sorgulaması mı yapılamıyor bilmiyorum turknet için de aynı sorgulama yaptım onda da çıkmadı
Allah allah acayip bir sorun.
Sorunsuz kullanırkenki hat değerleriniz olsa işimiz kolaylaşırdı. Şimdi benim anlamaya çalıştığım husus şu, sizin bölgenizde fiber erişim altyapısı var mı yoksa fiber erişim altyapısı yok ve uzak santralden mi alıyorsunuz erişimi. Bu bilgi sorunuzun çözümünde kilit rol oynamakta. O halde şunu sorayım, binanızda ya da sokakta hiç fiber kabin bulunuyor mu yakınlarda ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ö1f1Allah allah acayip bir sorun.
Sorunsuz kullanırkenki hat değerleriniz olsa işimiz kolaylaşırdı. Şimdi benim anlamaya çalıştığım husus şu, sizin bölgenizde fiber erişim altyapısı var mı yoksa fiber erişim altyapısı yok ve uzak santralden mi alıyorsunuz erişimi. Bu bilgi sorunuzun çözümünde kilit rol oynamakta. O halde şunu sorayım, binanızda ya da sokakta hiç fiber kabin bulunuyor mu yakınlarda ?
Fiber yakın bölgede yok hocam , ben VDSL kullanıyorum . Burada belli sitelerde fiber var ama fiber kutuları olduğum yere çok yakın değil o sebeple yakında yok dedim.
Hizmet aldığımız kutu da tahminen apartmana 50-100 metre uzakta.
Ben bunlarla uğraşmak yerine 24 mbit e geçeceğim hem fazla para ödemem alamadığım 35mbit için 35 mbit parası ödememiş olurum hem de durmadan yok bina içi tesisat vs gibi zirvalardan bıktım artik
-
VDSL bir erişim türü değil hocam bir modülasyon, fiber erişim türleri temelde üçe ayrılır FTTC/B/H olarak, FTTC'de modülasyon olarak genelde VDSL, FTTB/H sistemlerde de genelde E-WAN kullanılır. Ancak VDSL bazen fiber erişim altyapısı olmadan da uzaktaki bir santral vasıtası ile verilebilir ancak performansı düşük olur. Eğer fiber kabin binanıza 100 metre civarı uzaklıkta ise en kötü ihtimalle bile 60-70Mbps civarı hızları görebiliyor olmanız gerekir, sorun büyük ihtimalle fiber kabin ile moddeminiz arasındaki lokal veya bina içi hatlarda ya da her ikisinde. Öncelikle ankastreve fiber kabin üzerindekş MDF üzerinden bir ölçüm ardından da lokal hat üzerinde bir ölçüm gerekir.
-
Konuyu açan hat sahibi hız profilini tam olarak 8192ye çektirirse bütün sorunları düzelir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: pudinkk
Yani şöyle diyorsun hocam bu turknet abonesi ise turknette kalacak
Telekom abonesi ise Telekom da kalacak şekilde bu düzeni sürdürmek için hat çalışması bildirimi çıkarıyorlar ve bunu karşılıklı abonelerini birbirinden almamak için yapıyorlar.
Şimdi bu durumda benim başka bir İss ya geçmek için abonelik iptali yapacağım ve diğer İss nin benim yeni aboneligimi başlatmasini bekleyeceğim değil mi?
Alıntıları GösterYanlış bilgilendirme. Konuyu okuyan kişiler yanlış bilgilenip TurkNet yada Türk Telekoma sinirlenmesin diye konunun doğrusunu yazıyorum. Lütfen okuyun.
Turknetin sitesinde çalışma var yazısının çıkması (eğer çalışma olmadığı halde çıkıyorsa) port doluluğudur. Bu genelde FTTC sistemlerde (VDSL/Hipernet) yakınınızda bulunan telefon direğindeki kutunun dolu olmasıdır. Mahallenizdeki evlerin kapı ve daire numarasını deneyerek o sitelerde sonuç alabilirsiniz. Netspeedde bilgi bulunamadı demeside aynı sebep. Size hizmet veren telefon direğindeki kutu doludur. Saha dolabı full dolu olmayabilir ama sizin direkteki kutu dolu ise bu sonucu alırsınız. Bir uyarıda şurada vereceğim, hemen dibinizdeki evin kapı numarasıyla sorgu yaptığınızda çıkacak sonuç asla ama asla sizinde aynı değerleri alacağınız anlamına gelmez. Dibinizdeki evle farklı saha dolaplarına bağlı olabilirsiniz. Hız, mesafe, saha dolabı ile ilgili en net ve kesin bilgiyi de bizzat Türk Telekom müdürlüklerinde erişim ve planlama müdürlüklerine gidip alabilirsiniz.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Ekleme: ADSL içinde aynı şey geçerli. Ama FTTB/H ile ilgili (yani Fibernet olan kısım) net bilgim yok. ORada port vs binadaki daire sayısına bağlı olduğundan her dairede internet varsa böyle bir şey olabilir diye düşünüyorum. Onun haricinde FTTB/H ile ilgili derin bilgim yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmzn96 -- 3 Ekim 2020; 9:40:0 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: jademugla
Konuyu açan hat sahibi hız profilini tam olarak 8192ye çektirirse bütün sorunları düzelirNasıl yapiyoruz hocam onu?
Benzer içerikler
- tivibu başka internette çalışırmı
- dsl kablosu nasıl bağlanır
- dsl bağlantısı yok
- türk telekom son ay cayma bedeli
- türk telekom internet sürekli kopuyor
- internetim çok yavaş
- 2025 telsiz kullanım ücreti
- hat takılı ama şebeke yok
- türk telekom ev internet paketleri
- en hızlı internet
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X