İyi günler... Merak ettim: binaqnız kaç dairedir? Dairelere dahili telefon tesisatı için böyle regeler takılması çok rastlanır bir uygulama değil; zamanında müteahhitin bütçesi cömertmiş. Ama daha da cömert olan sizin daireye çekilmiş olan dahili tesisat optik fiber kablosu (=OBK). Orada en az 25-30 mt. OBK var... Verilecek ONT'yi nerede konuşlandıracaksınız bilemem ama bırakılan kablo boyu epeyce cömert olmuş... Daire içinde bu kabloyu kesinlikle açıkta bırakmayınız, Ya süpürgelik ve kapı pervazlarını kanırtarak arkalarında gizlemeyi deneyiniz ya da bulabileceğiniz en ince plastik kablo kanalı içinden geçiriniz. Sorunuzun vevabına gelecek olursak: bunu bilmek için müneccim olmak gerekiyor. Bir vakte kadar mı desem, onbeş vakte kadar mı? Telekom son zamanlarda bu konularda iyice sapıttı. Hiçbir işi mantıklı sırasıyla yapmıyorlar. Zaten binanıza sadece kutu (=OFDK) konulması da yeterli değil; telekom'un dışarıdan gelecek F/O kablosunu da çekmiş olması lazım. Binadaki ankastre içinde üst tarafta görülen daha kalın kablo bir olasılıkla dışarıdan gelen F/O kablo olabilir ama çok da emin olamadım. Bu kablo genellikle turuncu renktedr ama mutlak şart da değil. |
Türk Telekom personeliyim soru sorabilirsiniz (11. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhaba, öncelikle kolaylıklar dilerim. Oturduğum apartmana fiber kablo geliyor ve apartman içerisinde bulunan T11 kabin ile dairelere bakır üzerinden VDSL hizmeti veriliyor 2011’den beri böyle. Bu altyapıyı FTTH’ye çevirmek için nasıl bir yol izlemeliyim? Müdürlüğe gittiğimde proje var mı diye bakıldı o kadar, proje çizilmemiş yapacakta bir şey yok diyip geri çevirdiler. Bu cihazlardan kurtulmayı hedefliyoruz diyorlar yıllardır ancak bir çalışma da yapmıyorlar. Bir tavsiyeniz olursa memnun olurum, tekrardan iyi çalışmalar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
14 Daire var. Ont cihazını odama kurdurtacağım ve telefon tesisatının olduğu yerle arasında 5 metre falan var hocam. Yetişir sanırım. OBK'yı çeken taşeron firmaydı. Arkadaştan rica etmiştim biraz fazla bıraktı :)
O kalın kablo dışardan gelmiyor hocam sanırım yani en azından görebildiğim. Dışarda direğe bağlı 50 yıllık telefon kablosu var siyah. Yoldan da fiber hat geçiyor sanırım önce onu binaya getirmeliler ama ne zaman yapılacak işte o muallakta bırakıyor adamı.
-
Bırakılan kablo hayli hayli yeter; orada en az 20-25 mt. OBK var.
Ama sizin (bina olarak) daha epeyce yol almanız söz konusu... Tarih veremem, tahmin dahi yapamam. Bir haftada da olur, 4-5 ayda da...
-
upload hızını 300 ve üzerine nasıl alabiliriz? yıl olmuş 2024 50mb nedir yahu
-
Duvara montaj hizmeti mi?
ya bu hizmet bitti yada her bölgeye ayrı muamele var zira 10 gün anca olacak eve fiber geldi talep ettik kuruluma geldiler daha kapıdan girmeden elemana kalsa ayak altındaki portmantoya asıp gidecekti dedim olur mu oraya benim 10 metre içerde 2 odada pc var ve ethernet kabloyla bağlı taa oradan sokak kapısının yanındaki port mantoya ayak altındaki yere ethernet kablo mu çekelim dedim hık mık dedi tamam odaya çekelim çekti ve bende dedim matkap var kapı üstünden doğramasından delersen vereyim hem kablo iççin sağlıklı olur yok delemem dedi ki ben engelimden dolayı tepelere çıkamadığım için delemedim ama bilsem bunu yapacaklarını arkadaş bulup kapı üstünü de deldirir kablomu çektirirdim odaya da
Neyse kapı altı kenarı yüksek Allahtan oradan geçir bari dedik modemi kurdu ve ont ile routeri kıç kıça plastik cırt cırta bağlayıp komidin önüne koydu gitti ses etmedim sonra ben duvarı delip ont cihazını router den ayırıp duvara taktım
Hani dediniz ya duvara montaj hizmeti diye öyle bir hizmet yok yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 11 Ekim 2024; 3:12:6 >
-
Merhabalar,
2013 yılından itibaren Superonline kullanıcısıydım. 2 gün önce TTNET’in FTTX-V1 (GPON) desteğinin geldiğini fark ettim ve hemen geçiş için başvuru yaptım. Dün bağlantı sağlandı.
Sormak istediğim şu: Bağlantıyı yapanlar, Wi-Fi ağ adını ve şifresini değiştirmememi, aksi takdirde internete giremeyeceğimi söylediler.
Peki bu doğru mu? Yardımcı olursanız sevinirim.
Modem: zte h3600p v9.0
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yalandır.
Superonline'dan 2013'den bu yana FTTH (=Eve Kadar Fiber) kullanıyorsanız sizin elinizdeki "Fiber Modem" (=HGW) ZTE h3600p artık işe yaramaz. (Cihazı bilmiyorum ama eğer cihazda ayrı bir WAN girişi varsa bunu normal bir router olarak kullanabilirsiniz...)
T. Telekom size yeni bir ONT ve HGW verecektir ve sizin evinize gelen OBK (=dahili tesisat fiber optik kablo) SOL'un taktığı OFDK'dan sökülüp (OFDK= Optik Fiber Dağıtım Kutusu=Bina içi fiber sonlandırma ve fiber dağıtım kutusu; aslında SOL buna OFDK değil de BASK demekte) T.Telekom'un taktığı OFDK'ya nakledilecektir.
Yani SOL'un FTTH (=Eve kadar fiber) sistemiyle ve altyapısı ile T.Telekom'unkiler tamamen farklı ve uyumsuzdur.
Eğer T.Telekomun ISS'i TTNet ya da Telekom'un altyapısından hizmet sağlayan sair alternatif operatörlerden bahsediyorsak:
Aboneliğin başında T.Telekom bir ONT ve HGW veriyor. Bu HGW'ye gerekli kullanıcı adı ve şifreyi kaydetmeniz gerekiyordu. Şimdilerde bu işi Telekom kendisi ve de otomatikman yapabiliyor.
Yaklaşık iki yıl kadar Poyraznet isimli alternatif ISS abonesi olmuştum.O zaman Poyraz bana bir kullanıcı adı ve şifre verdi ve bunları verilen ZTE H298A HGW'e kaydetmiştim. Maalesef Poyraz'ın lisansı iptal edildi ve ben de acilen Fixnet diye başka bir ISS'e nakil yaptım. Hatta bunu E-Devlet üzerinden yaptım ve o günlerde zaten İstanbul'da değildim ve ZTE HGW tamamen kapalıydı. İstanbul'a döndüğümde baktım ki Fixnet hattı yani aynı ZTE HGW otomatikman güncellenmiş ve HGW açılır açılmaz internet bağlantısı var!... Yani ben ZTE'ye yeniden hiçbir veri girişi yapmadım...
Dahası var. Yazlıkta dönemsel internet kullanıyorduk; T.Telekom üzerinden. Burada FTTH yok, maalesef sadece VDSL var. Geçen yıl aboneliği sonlandırdık (ama verilmiş olan TP-Link TD-9970W modem bizde). Bu yıl yeni abonelik yaptık (yani kurulum parası da verdik). Yazlığa gittiğimizde VDSL internet modemini açtığımızdahat aktifti ve üzerinde artık bir yıl önceki kullanıcı adı ve şifreler değil, T.telekom'un yeni verdikleri vardı.
-
TT sana özel wifi ağ adına ve şifresine ne karışır yahu
bağlantıyı yapanlar ne içmişti acaba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 19 Ekim 2024; 7:57:50 > -
duvara montaj olayı biraz sıkıntı. evin hanımı, duvarı delen elemanı da ona izin veren evin herifini de oyar sonra.
-
Bizde evin hanımı duvara karışmaz dostum
-
Superonline’da FTTB (binaya kadar fiber) kullanıyordum. SOL den bahsetme sebebim TTnet sistemine hakim olmadığımı belirtmek istemem. Yani bunları biliyorum, ilginiz için teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulfear -- 20 Ekim 2024; 14:7:40 >
Banada saçma geldi. Deneme yanılma yöntemiyle çözülebilecek bir işlemi önce sizlere sormak istedim.
Wifi değil de hat açılırken verilen kullanıcı ad ve şifreyi demiş olmasın? gerçi ona da karışmaz ki sorun olsa zaten baştan baş vuru sırasında söylenirdi bunlar değişmeli diye artı zaten internet hiç olmazdı
komik olmuş elemanın bunu söylemesi
ayrıca Superonline sırf kendi modemini kullandırmak için şifre ve kullanıcı adı vermediği için oldum olası sevmem bunlar tt den de berbat tamam tt modem dayatıyor da bari şifreni ve adını devlet sırrı gibi saklamıyor böylece kendi modemini kullanabiliyorsun
-
Anlattığınız teknik olarak saçmalığın daniskası. Yani WIFI şifresi değiştirmek Router üzerinde yapılan basit bir işlem. Sanki altyapıyı yeniden düzenliyorsunuz..
Böyle deme sebepleri ya aşırı bilgisiz olmaları yada sözü "başka router kullanmaya kalkma"ya getirmek olmalı. Başka bir açıklaması olamaz. İstediğiniz gibi değiştirin hocam. Hatta onların verdiği routeri de kullanma zorunluluğunuz yok. Keenetic alın. Otomatik bilgileri kopyalıyor zaten.
Not: Superonline kullanıyorsunuz sandım, TTnet kullanıyormuşsunuz. Yine fark eden bir durum olmaz. İstediğiniz routeride kurarsınız WIFI de değiştirirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDMDC -- 20 Ekim 2024; 23:28:49 >
Aynen kendine ait ve bilgisinin sende de olması gereken kullanıcı adı ve şifreni devlet sırrı gibi saklayıp vermeyen Superonline den tt ye geçmiş ve modemi kuran eleman saçmalamış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Ekim 2024; 2:32:36 > -
Arkadaşlar eve ftth bağlatmak istiyorum da türk telekomdan bağlatırken en iyi modem hangisi acaba istesem verirler mi bir de yoksa rastgele mi teşekkürler şimdiden
Merhaba bir yakınımda Tp-Link Türk Telekom ex20v wifi6 router var. Çok iyi tavsiye ederim.
Teşekkür ederim saolun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X