Merhaba. Bir kaç gün içinde eve fiber internet bağlanacak. Gpon cihazına takılacak olan sarı renkteki fiber kabloyu 4-5 metre uzatıp başka odaya taşımak istiyorum. Bunu hangi ürün vasıtasıyla halledebilirim? Linkteki ürün işimi görür mü acaba? Pek anlamadım fiber kablolardan. https://m.n11.com/3m-single-sc-sc-fiber-optik-patch-kablo-10-adet-P399847068 |
Türk Telekom Sarı Fiber Kablosunu Uzatma
Türk Telekom tarafından sağlanan sarı fiber kablo, yüksek hızlı internet erişimi için kullanılır. Ancak, bazı durumlarda bu kabloyu uzatmak gerekebilir.
Fiber optik kablolar hassas ekipmanlar olduğundan, uzatma işlemi dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Uzatma aparatı kullanılarak kablolar güvenli bir şekilde birbirine bağlanabilir. Fiber kablo uzatma kablosu, uzatma işlemi için gereklidir.
Fiber kablo kopması durumunda da uzatma işlemi gerekebilir. Türk Telekom fiber kablo kopması durumunda, müşteri hizmetlerine başvurulması önerilir.
İşte fiber kablo uzatma işlemi için adım adım bir kılavuz:
- Gerekli malzemeleri toplayın: fiber kablo uzatma aparatı ve fiber uzatma kablosu.
- Fiber kablonun hasarlı ucunu kesin.
- Uzatma aparatını kablonun her iki ucuna takın.
- Uzatma kablosunu uzatma aparatına takın.
- Bağlantıların sıkı ve güvenli olduğundan emin olun.
- Bağlantı noktasını koruyucu bir bant ile sarın.
Fiber kablo uzatma işlemi tamamlandıktan sonra, internet bağlantısını test edin. Sorun devam ediyorsa, Türk Telekom müşteri hizmetlerine başvurun.