Şimdi Ara

Türk telekom'un AKK uygulaması sonucu Türkiye'nin çöküşü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
7.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha destur ilk gün pc başına geçtim. Bu sabah açtığımda 1mbitti. Aradım sordum Adil kullanım kotası dediler .

Alın buda kota sorgulama ekranındaki bilgiler :
     Türk telekom'un AKK uygulaması sonucu Türkiye'nin çöküşü

Sizce bu adil mi ? Hatta aradım sordum fibere geçmeyi bile düşünüyodum. Şimdi bana ttneti soranlara uzak durun diyorum !!!

16 mbit üstü başka bir firmada adil kota olmadan kullanabileceğim bir paket var mı ?

• Biz 8mbit'ten şikayet edip te neden 16mbit yok diye düşünürken adamlar 5-6 sene geriye götürdü bizi. 1mbit ne demek ya, en azından 4mbit falan olsa.
    Veya sınırsız paketlere biraz mantıklı fiyat düzenlemesi yapsınlar, 110 tl nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Biz 8mbit'ten şikayet edip te neden 16mbit yok diye düşünürken adamlar 5-6 sene geriye götürdü bizi. 1mbit ne demek ya, en azından 4mbit falan olsa.
    Veya sınırsız paketlere biraz mantıklı fiyat düzenlemesi yapsınlar, 110 tl nedir ?

Kesinlikle ya AKK oranını yükseltecekler ya da hızı 4 e çekecekler böyle bir internet sistemi olmaz...
  • Beyler bilmediğim için soruyorum.TTnet akk uygulamasıyla hız düşürünce kar mı ediyor? Ne faydası oluyor onlara neden böle birşey yapma gereği duyarlar bilen biri açıklarsa mutlu olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChRoNick

Daha destur ilk gün pc başına geçtim. Bu sabah açtığımda 1mbitti. Aradım sordum Adil kullanım kotası dediler .

Sizce bu adil mi ? Hatta aradım sordum fibere geçmeyi bile düşünüyodum. Şimdi bana ttneti soranlara uzak durun diyorum !!!

16 mbit üstü başka bir firmada adil kota olmadan kullanabileceğim bir paket var mı ?

4TB lık ne indiriyorsun arkadaş merak ettim Nereye indiriyorsun o da var :D

• quote:

Orijinalden alıntı: frhtoztrk

Beyler bilmediğim için soruyorum.TTnet akk uygulamasıyla hız düşürünce kar mı ediyor? Ne faydası oluyor onlara neden böle birşey yapma gereği duyarlar bilen biri açıklarsa mutlu olurum.

bant genişliği diye bir şey duymuşsunuzdur. Sözde bant genişliğini düzenleyebilmek için böyle bir sistem yapıyorlar. Yani internette fazla yığılma olmasın diye yapıyorlar. Ama yapılış şekli tamamen çağdışı. Bakınız İngiltere'de de aynı AKK var fakat adamlar belirli saat dilimlerinde kullanıcıya belli indirme kotası veriyor. Bu kotayı geçersene hızını 30'dan 15 Mbit e indiririm diyor. Bu belirlediği süre bittiği zaman tekrar bağlantı eski haline geliyor.

Tabi bizim beyin yoksunları interneti toptan alınan bir mal olarak gördüğü için kullandıkça biten birşey zannediyorlar. Durum bundan ibaret. Hızı indirmelerinin de kendilerine bir getirisi yok. geniş çaplı düşündüğümüzde de getirisi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: SkyWalker87

quote:

Daha destur ilk gün pc başına geçtim. Bu sabah açtığımda 1mbitti. Aradım sordum Adil kullanım kotası dediler .

4TB lık ne indiriyorsun arkadaş merak ettim Nereye indiriyorsun o da var :D

Kesin benim gibi indirip izleyip siliyordur Tabi arkadaşımız olayı aşmış.

Bir de dikkatimi çekti normalde kotalarda TB şeklinde yazmazdı GB şeklinde yazardı. Atıyorum 4331,52 GB şeklinde

• Şuan kontrol ettim ve hızım geri gelmiş. Saat 4te yoktu.Neden olabileceğini tahmin edemedim bile :( ama karıştırmak istemiyorum. Ben iyiyim 1 ay daha yırttım galiba :)

Not : Film arşivi topluyorum :). Hemde direk download ile. Torrent olayı yok yani :).
    Bi not daha : evet bütün gece uyumadan kontrol ettim :)

+ son olarak : evet eskiden gb olarak yazardı. Benim de dikkatimi çekti.
  • Allah belasini versin bu türk telekomun internetim 1 mbps dusmus filim muzik dinleyemiyorum bsy yapamaz oldum okadar para veriyoruz haglimize bak kotali internet istemiyoruz bizde Avrupa,Amerika gibi 30 dolara kotasiz 16 mbps internet istiyoruz
  • Ttnete sövülen konuları okumaya bayılıyorum
  • Ne olurdu şu Uydunet her tarafta olsaydı. 2-3 gün 8 Mbit kullanıp geri kalan günleri 1 mbit kullanmak için 60 TL vereceğime tü ay 1 Mbit kullanıp 30 TL verirdim. Telefon hattın da iptal eder ayda 50 TL cebimde kalırdı.
  • Bazılarına AKN müstahak. Nedir 4TB yahu? Ne ihtiyacın var da bu kadar indiriyorsun? Görgüsüzlük resmen. AKN az bile ben TT yerinde olsam ticari kullanım falan diye cezaya çarptırırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

4 TB indirince TTNET batıyormu ? 100 TB indirince santralmi çöküyor ? isteyen istediği kadar indirir.ttnetin sorunu bu.ya en baştan uygulayacaktı AKK yi yada hiç
  • quote:

resimde işçilik var

değerler tb cinsinden yazılmaz mesela 4.23 tb ın byte cinsinden değeri
    (4,23x1024x1024x1024 =4 541 927 915 520 olmalı,
    3,76 tb ın byte cinsinden değeri (3,76x1024x1024x1024 = 4 037 269 258 240) olmalı.
    ( 81 212gbx1024x1024x1024= 87 200 570 952) doğru olan sadece nisan kotası.

• quote:

Orijinalden alıntı: frhtoztrk

Beyler bilmediğim için soruyorum.TTnet akk uygulamasıyla hız düşürünce kar mı ediyor? Ne faydası oluyor onlara neden böle birşey yapma gereği duyarlar bilen biri açıklarsa mutlu olurum.

Ttnet bu uygulama ile kar etmiyor tam tersi zarar ediyor ve abone kaybediyor, bir yerde mecbur kaldıkları bir şeyi şuan uyguluyorlar.

Asla abartmıyorum, her sokakta nerdeyse 5 tane illegal kullanım var, bunu Türkiye olarak kolayca hesaplamanız mümkündür, inanılmaz bir kayıp var, birileri Dürüst İnsanları tam manasıyla taciz ediyorlar.

Siz İnterneti tek başınıza kullanıyorsanız, sokağınızdaki 5 uyanığın, İnternet parasınıda, Vergisinide siz ödüyorsunuz, bu kadar net ve basit !

Ttnet bu uygulamadaki amacı belli, 1 seneye kadar tamamen Fiber İnternete geçiyorlar Tüm Türkiye ve Avrupada, Arap yarımadasında Ülkelerle ortak hizmette bu işin içinde, milyar doları aşan bir yatırım anlayacağınız.

Şuna emin olun, bu hızlar devam etmez, şuanki uygulama çok ciddi bir denetimdir, santrallerdeki inanılmaz yığılma adamlara bu önlemide aldırdı, mecbur kaldılar.

Forumda dikkat ederseniz, bazıları var, bu forum için konuşmuyorum, öyle forumlarda okuyorumki ben 5 kişi kullanıyorum, üst pakete geçersek yine kısıtlanırmı diyebilecek kadar utanmazlar.

Bu kişileri , yakında forumlarda net olarak göreceksiniz, Ttnet beni mahkemeye vermiş ne yapmam gerek diyenlerle dolacaktır, İllegal kullanımdan bahsediyorum !!!!!!!!

2010 Haziran ayında Kabul edilen Kanun İnternette İllegal kullanıcıların tespit edilmesi halinde, İnternet kullanıcısı değil, Kapsamlı Dolandırıcılıktan yargılanacaklar !

Merak etmeyin en fazla 3 aya kadar bu sorun biter, herkesde daha kaliteli İnternetin tadını çıkarır.

Şuan yapılan uygulama, gerçek İnternet sahiplerini üzsede, sonunda sevinecek onlar olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 10 Nisan 2012; 20:20:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Arkadaşlar saçmalıyorsunuz. O çaldı bende çalarım demekten farklı değil sizin yaptığınız. Bakın ne diyorum, adam size zorla bişey imzalattırmıyor, 8mbit i vereceğim net olarak demiyor, bunları peşinen kabul edip abone oluyorsunuz. İcabında tahaütte veriyorsunuz. Ya baştan uygulasaydı diyen süper zekalar, bunca sene çektiğiniz TB lerce bilgi için şükretmiyorsunuz da, baştan uygulamadı diye kendinizi haklı görüyorsunuz. Adam baştan uygulasaydı şu an çektiğinizin 1000/1 ini çekememiş olup aynı zamanda da şu anki ücreti ödemeye devam edip razı olacaktınız.

Size diyecek hiç bişeyim yok. Çok güzel bir uygulama oldu, tek diyeceğim bu. Fazla down yapmak istiyorsan gider verirsin 115TL ne çekiyorsan çekersin. Beleş buraya kadardı malasef.. Kulladıklarınıza sayın..

Yahu nasıl bir mantıktasınız.

İnternet kullanıldıkça bitmiyor. Ne kadar indirirsek indiririz.

Adam sözleşmede yazmışsa eleştirme hakkımız yok mu? Hangi firma AKK uygulamıyor? Hangisine gidelim?

Uydunet 1Mbit sınırsız 29TL, TTNET 1Mbit 59TL. Biz ülke olarak buna mı layığız. Hak mı ediyoruz? Kablonet kullanıcısı download yapmıyor mu? Kablonette AKK yok. TTNET baskı yapmadığı sürece de AKK uygulamazlar.

Ben 115TL verince apartmandaki diğer kişileri etkilemiyor mu benim indirdiklerim? Bu ülkedeki herkes 115TL'lik tarifeye geçerse ne olacak? O zaman kime saldıracaksınız?

Sizin gözleriniz kör olmuş. Bu şirket 2008 yılında 1Mbit hızı 49TL'ye veriyordu. Şimdi 59TL'ye veriyor. TTNET 4 yılda bu kadar gelişti işte. Her yıl rekor kar açıkladı, yatırım yapmadı, birde üstüne zam yaptı. Daha savunmayın bu adamları.

• Papağan andy1 de gelmiş. Arkadaş söylesene, santraller dandikse, bu suç benim mi yoksa öküz gibi kar edip santrallerin kapasitesinden daha çok aboneye hizmet vermeye çalışan TTNet'in mi?

Yahu elektrik mi bu ki interneti kaçak kullananın da parasını vergisini sen ödeyesin? TT zarar etse dediklerinize hak vereceğim ama adamlar rekor kar açıklıyor.
  • quote:

Ban Yemiyeceğimi Bilsem Sana Öyle Bi Söverimki.Ulan İnsafsız Madem 4Tb İndiriceksin Git Fiber'e Geç.Sonra Neden AKK S***m Böyle İşe Ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: ModexLife

quote:

Ban Yemiyeceğimi Bilsem Sana Öyle Bi Söverimki.Ulan İnsafsız Madem 4Tb İndiriceksin Git Fiber'e Geç.Sonra Neden AKK S***m Böyle İşe Ya.

Arkadaş 115TL'lik tarife de olsa, problem biter mi? Fiber'de AKK yok mu?

8Mbit sınırsız tarife 115TL. Saniyede 800kb indirseniz, 30 günde 2TB eder. TTNET 2TB veriyi 115TL'ye satıyor.

Diğer yandan 8Mbit net limitsiz tarife 59TL. Saniyede 100kb indirseniz, 30 günde 300GB eder. 2TB 115TL iken 300GB 59TL.

4 sene önce 1mbit sınırsız 49TL iken, bugün 59TL.

Küfrünüzü de, bu kadar kar etmesine rağmen, kapasiteyi arttırmayan TTNET'e yöneltin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

Yahu nasıl bir mantıktasınız.

İnternet kullanıldıkça bitmiyor. Ne kadar indirirsek indiririz.

Adam sözleşmede yazmışsa eleştirme hakkımız yok mu? Hangi firma AKK uygulamıyor? Hangisine gidelim?

Uydunet 1Mbit sınırsız 29TL, TTNET 1Mbit 59TL. Biz ülke olarak buna mı layığız. Hak mı ediyoruz? Kablonet kullanıcısı download yapmıyor mu? Kablonette AKK yok. TTNET baskı yapmadığı sürece de AKK uygulamazlar.

Ben 115TL verince apartmandaki diğer kişileri etkilemiyor mu benim indirdiklerim? Bu ülkedeki herkes 115TL'lik tarifeye geçerse ne olacak? O zaman kime saldıracaksınız?

Sizin gözleriniz kör olmuş. Bu şirket 2008 yılında 1Mbit hızı 49TL'ye veriyordu. Şimdi 59TL'ye veriyor. TTNET 4 yılda bu kadar gelişti işte. Her yıl rekor kar açıkladı, yatırım yapmadı, birde üstüne zam yaptı. Daha savunmayın bu adamları.

Arakdaş beğenmiyorsan kullanmazsın. Adam gırtlağınamı dayanıyor senin bu tarifeyi alacaksın diye.

Ben ttnetin uygulaması doğrudur yanlıştır diye bir yorum yapmadım. Ben sadece siz yanlış yapıyorsunuz diyorum. Hani bir laf vardır politikacılar için kullanılır, devletin malı deniz yemeyen keriz diye. Olayın ne olduğu önemli değil, siz şu an 50 tl ye 115 tl veren adamın haklarından yararlanmak istiyorsunuz. Ve bunu kendinize hak kabul ediyorsunuz. Adamın hakkını gasp ediyorsunuz resmen. Ama bunun farkında değilsiniz bir türlü.

Adam yazmış. Şartlarım bu demiş, sende gitmişin işine gelmiş imzalayıp üye olmuşun, neyin dırdırını yapıyorsun daha.

Sömür sömüre bildiğin kadar oh ne güzel ttnet. Herkes atar resimleri 1tb geçirdim, 500gb geçirdim, aha en sonunda TT de böyle geçirdi işte... Ben daha bu yüksek DL yapanlara bir yaptırımda bulunmalarından bile korkuyorum. Bu tarifeye geçenlerin %90 ı netten yada telden geçti, kimse alıpta bilmem kaç sayfa sözleşmeyi okumadı. ....... ttnet aş saklı tutar diye bir ibare varmı yokmu belli değil. Ki vardır. Bakın o zaman cümbüşe.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.