Şimdi Ara

Türk Telekom' un taahhütlü telefon tuzağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, yaklaşık 11 yıldır Türk Telekom mobil (namı diğer Avea) faturalı hat kullanıcısıyım. Bu dönemde gerek yanlış anlaşılmalar gerek kurulan tuzakları fark edememe... vs durumlarından dolayı sorunlarımız oldu fakat 11 yıllık evlilikte olur böyle diyerek sesimi çıkarmadım. Fakat sonuncu kazık o kadar büyük ki bu duruma sessiz kalmam mümkün olmadı. Sizleri de bu konuda bilinçlendirmek ve getirildiğim oyuna gelmemeniz için bu yazıyı yazıyorum.

Aralık 2016 yılında taahhütlü olarak kullanmakta olduğum kamu mega ekstra tarifemin üzerine 1.999 TL peşin fiyatı olan IPHONE SE' yi 36 ay taahhütle ayda 82 liraya aldım. Bu esnada taahhüdümle alakalı sorular sordum, tarife değiştirmemin 36 ayda 4 defa olabileceğini bunun 1 tanesi alt fiyatlı 3 tanesi de üst fiyatlı yönünde olabileceğini söylediler. Başka da bir uyarı yapılmadı. O gün banka kredisiyle telefon alsam da yine 82-83 lira civarı bir ödeme çıkıyordu farkı yok diye Telekom' dan aldım. 26.02.2018 yarihinde fatura detaylarıma bakarken yaklaşık 40 TL olan faturamın 56 olduğunu farkettim, müşteri hizmetlerini aradığımda ise taahhüdümün ekim 2017 de bittiğini ve taahhütsüz olarak faturalandırmaya devam edildiğini söylediler.Ekim 2018 69 2019 da 90 civarı olacakmış. Neden haber vermediklerini geçtim (çünkü fırsatçı bunlar amaçları hizmet değil verilen hizmeti kullanarak vatandaşı soymak) taahhüdümün yenilenmesini talep ettim. Bu tarifenin bittiğini taahhüdümü yenileyemeyeceklerini söylediler :)))))) Vay arkadaş nasıl bir şirkete geldim derken başka bir tarifeye geçmeyi talep ettim, iphone aldığım için cihaz uyumlu değilmiş (!!!!!!) sadece 2 tane pahalı tarife varmış onlara geçebilirmişim benzer şartlarda. Yani bir Türk Telekom kullanıcısının faydalanabildiği fakat benim faiziyle aldığım telefon yüzünden kullanamayacağım tarifeler. Çifte vurgun yapmaya çalışıyorlar yani anlayacağınız, tefecilik ve nitelikli dolandırıcılıktır bunun diğer adı. Kalan taksitleri peşin ödersem faydalanabilir mişim (!!!!) hem de 20 küsür aylık vade farkı ve cezası da içinde ödemem gerekiyormuş. Erken ödemeden kaynaklı vade farkını düşmek te yok yani. Şimdi yasal olarak hakkımı aramaya çalışıyorum. Siz siz olun lütfen resmi kılıflarla yapılan bu tür dolandırıcılıklardan uzak durun, 3-5 ay daha sabredip kendi imkanlarınızla telefon alın benim gibi bu vurguna bu çek senet mafyası tipli kurumlara paranızı kaptırmayın. Saygılar.

• Kendi yaptığın şeyi neden operatöre yüklüyorsun tarifene 12 ay tahhattüt veriyorsun 36 ay telefon ödüyorsun hiç mi düşünmedin sen düşünmedin operatör n den düşünsün

Tut ki operatörden telefon almak kazıklanmak sen bide 36 ay ile alıyorsun başta o kadar şeyi araştırmışın tarifenin 12 aylık taahhütlü dönemi bitikten sonra 24 ay daha seni yıkacaklarını nasıl es geçtin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Mevcut taahhütümle alakalı bir sorun olmadığını söylediler sürem dolunca aynı taahhütle devam edebileceğimi söylediler bu 1
    Telefonu verirken herşeyi sordum farklı tarifelere geçiş olabileceğini söylediler fakat tarifelerin kısıtlı olduğundan bahsetmediler bu 2
    Kamu tarifesi kullanırken İphone verebiliyorlar ama taahhüt yenilerken sen iphone aldın kamu tarifesinden faydalanamazsın demek dolandırıcılığın dik alasıdır bu 3
    Telefonu ucuza almadım tıpkı bankadan tüketici kredisi çeker gibi bir fiyatla aldım iptal için 22 aylık faiziyle toptan ödeme istediler bunu tefeciler bile bu şekilde yapmaz bu 4
    Bir hizmeti almak için para ödersin acaba beni ne şekilde kandıracaklar ne yolunu bulup ta paramı çarpacaklar hesabını TC Devletinin yine hükümete yakın resmi bir şirketinden beklemek aklıma gelmedi bu 5
    Bu kadar mantıksız bir yaklaşımda bulunman için Türk Telekom çalışanı olman veya sırf yazmak için yazman gerekir bu 6
    Senin sıradan bir vatandaş olduğunu düşünürsek sen ve senin gibi düşünen insanların neden hakkını aramadıkları belli oluyor bu da 7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarchy1 -- 28 Şubat 2018; 21:56:1 >

• Anarchy1 A kullanıcısına yanıt
    Bir yerlerde hata yapıyorsun.

Çünkü diğer operatörlerde yani bütün operatörler konuşma tarifelerini 12 aylık taahhütLe indirimLi yapıyor.
  • Aynen, aynı tuzağa bende düştüm ve şimdi kurtulmaya çalışıyorum. 24 aylık telefon sözleşmesinde o sıra tüketici kredisiyle ve Samsung 8+ sanal gözlük hediyesiyle alabilecekken, telekom u tercih ettim.beklememek için. ve o zamana kadar her yıl tekliflerle uygun kullandığım tarifem sürekli artmaya başladı,ve sadece dayattıkları tarifeye geçebiliyordum yoksa cezai bedel ödemem gerekecekti. yeni yada mevcut kullanıcıların 3/1 fiyatına kullandıkları tarifeyi ben cezalı çocuk gibi daha fazla ödemem gerekiyordu çünkü taahhüdüm vardı ve mecburdum.Toplu ödemede de bir indirim söz konusu değildi bende bu yeni yıl zammıyla tarifeme 16 tl daha zam gelip başkada bir tarife seçme hakkım olmayınca artık kurtulma vaktimin geldiğini düşündüm. sözleşmenin bitmesine 6 ay var ama devam edersem 1 yıllık daha telekomda kalmak zorunda kalıcam.(berbat çekim kalitesiyle) o yüzden kalan borcu toptan ödeyip numaramı turkcele taşıyarak bu kibar haydutlardan kurtulucam. işlemleri başlattım. ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum çünkü hem dolandırılıyorsunuz hemde eksik bilgilediriliyorsunuz. ben üstüne basa basa defalarca sormuştum tarife değişikliğini; isterseniz yarın gider değiştirisiniz denmişti. satana kadar ellerinden geleni yapıyorlar yani.bulaşanlar bir an evvel kurtulun bulaşmayanlar da uzak durun bu firmadan bir tane memnun müşterisini görmedim daha.

• sen faturasız hatta geçiş için kayıt oluştur bak bakalım uygun tarife sunuyormu sunmuyolarmı. Ben 6 ay cihaz taahütüm varken bu durumla karşılaştım banada yüksek rakamlı tarifeler çektiler cihaz aldım diye yoluncak kazmı görünüyorum geçirin faturasıza ne rakam varsa ödücem kapatıcam resti çektim kayıt alındı 2 gün sonra 8 gb olan tarifeyi 25 tl den verdiler paşa paşa

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • varsayimm V kullanıcısına yanıt
    Valla ben ev internetine ek olarak aldim 24 ay odedim 1 lirada fazla gelmedi kendi isteginizle aldiginiz biseyi nasil tuzak diyebiliyorsunuz anlamiyorum telekomun telefon tarifeleri gayet uygun bence en iyisi evde herkes telekomlu babamada aldik 1 lira fazla gelmiyor gayet memnunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.