Konunun özeti Küresel bir salgının içinde bulunduğumuz bu dönemde eğitimin çevrimiçi sisteme dönüşmesi sonucu ev interneti almak istedim. Ancak insanların uydular vasıtasıyla uzaydan internet hizmeti sağlama çalışmalarının olduğu 21. yüzyılda Türk Telekom ve Türknet işbirliği ile bos port, altyapı eksikliği ve açık iş emri gibi bahaneler nedeniyle Üsküdar gibi merkezi bir yerde yaşamama rağmen ev interneti hizmeti alamadım. Yaklaşık 2 aydır devam eden bu süreçte evde bulunan 3 öğrencinin çevrimiçi yapılan ders ve sınavlara erişimi oldukça maliyetli ve bir o kadar da verimsiz geçti.
İlk internet başvurumu 11.10.2020 tarihinde benim ve 2 kardeşimin online derslere katılabilmesi için Türknet’ e yaptım. Türknet’ e olan 1864699 numaralı bu başvurum, bulunduğum bölgede boş port olmaması nedeniyle başlatılamadı. Bu sorunun çözümü içinse net bir tarih verilemedi. Daha önce bu sorunu yaşayan kullanıcıların olup olmadığını anlamak için internetten araştırdığımda, port ekleme işleminin 2 gün içinde çözülebileceğini; 1 yılı da bulabileceğini anladım.
Daha sonra Türknet’ e olan başvurumu iptal edip ana internet servis sağlayıcısı olan Türk Telekom üzerinden ev interneti başvurusu yaptım. İlerleyen günlerde bu firma da aynı sorunu öne sürerek port açılana kadar beklemem gerektiğini söyledi. Ben de ana internet servis sağlayıcısı Türk Telekom’ un altyapı çalışmalarını daha hızlı bitireceğini düşünerek boş port açılmasını bekledim.
Yaklaşık 1 ay süren bu beklemeden sonra Türknet firmasından boş port açıldığı ve bulunduğum bölgeye fiber internet hizmeti gelmesi nedeniyle 100mbps hızında fiber internet başvurusu yapabileceğim söylendi. Bu bilgilendirmeden sonra 2. başvurumu yaptığım Türk Telekom'u arayıp güncel durumu öğrenmek istedim. Türk Telekom yetkilisi yapılan altyapı çalışmaları sonucunda portun açık hale geldiğini, ancak bulunduğum bölgeye fiber altyapı hizmeti geldiği için Türk Telekom’ a olan ADSL başvurumun otomatik olarak iptal olduğunu ve istersem yeni bir fiber başvurusu oluşturabileceğini söyledi.
Sonrasında 100mbps fiber hizmeti için Türknet' e 1904069 abonelik numarası ile yeniden internet başvurusu yaptım. İlerleyen günlerde bu firmanın istediği abonelik sözleşmesini yazıcıdan çıkartıp imzalayarak, belirttikleri adrese kargo ile yolladım. Bir kaç gün sonra ise abonelik işlemlerimi başlatırken hata aldıklarını ve Türk Telekom' la iletişime geçtiklerini söylediler. Bu sorunu en kısa sürede çözeceklerini ilettiler.
Daha sonraki günlerde, bulunduğum yerde fiber olmamasına rağmen sistemde fiber hizmeti göründüğünü söyleyerek aboneliğimi iptal etmem gerektiğini ve VDSL hizmeti için başvurmam gerektiğini söylediler. Ben de telefonla beni aradıklarında sesli onay vererek aboneliğimi iptal ettim. Ancak sözleşmeyi imzalayıp gönderdiğim için yazılı olarak dilekçe de vermemin gerekip gerekmediğini sorduğumda işleminiz zaten iptal olmuştur geri dönüşünü aldım. Bu noktadan sonra bir daha Türknet’ e başvuru yapmadım.
4. Başvurumu ise 07.12.2020 tarihinde Türk Telekom' a yaptım. Ertesi gün için kurulum randevusu verdiler ancak kurulum için kimse gelmedi. Telefonuma kurulumunuz tamamlanamadı bilgilendirme için sizi arayacağız yazılı bir mesaja geldi. İlerleyen saatlerde Türk Telekom müşteri hizmetlerini arayıp işlemin neden iptal olduğu sordum. Müşteri temsilcisi sorunu bilmediği için ertesi güne bir randevu daha verdi. 09.12.20202 Çarşamba günü ise kurulum için hiç kimse gelmedi. Aynı gün akşam saatlerine doğru Türk Telekom’ dan “Ev/bina içi tesisat eksikliğinden dolayı aboneliğiniz başlatılamadı. Sizi daha sonra arayacağız” yazılı bir mesaj aldım.
5. ve son başvurumu ise 09.12.2020 tarihinde Türk Telekom'a yaptım. Yasadığım tüm bu süreci en az 3 farklı müşteri temsilcisine anlattıktan sonraki bahaneleri ise başka bir firmada açık iş emri varsa bu yüzden başvurunuz iptal edilmiş olabilir denilerek savuşturuldu. Eğer başka bir başvurunuz varsa kapatıp yeniden başvuru yapın şeklinde bir uyarı aldım. Kendilerine aktif bir başvurumun olmadığını ve e-devlet sistemi üzerinde de herhangi bir internet aboneliğimin gözükmediğini söylediğimde ise Türknet’ le iletişime geçip onlara danışmam gerektiğini iletip sorumluluktan kaçtılar. Bunun üzerine telefonla aradığınızda hiçbir şekilde müşteri temsilcisine ulaşamadığınız, tamamen sesli yanıt sisteminden oluşan bir müşteri hizmetleri olan Türknet’ i aradım. Hiç kimseye ulaşamadığım için Online işlemler ve donanım haber forumundaki ortalama 1-2 gün sonra cevap veren destek ekipleriyle iletişime geçtiğimde ise başvurumun zaten iptal edildiğini sistemlerinde herhangi bir aboneliğimin olmadığını söylediler. Hatta daha da ileri giderek yeni bir başvuru açtırmak istediler. Bu süreçte Türknet firmasına iptal dilekçemi ve kimlik fotokopilerimi de yollamış olmama rağmen bana başka herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.
Ayrıca bu süre zarfında kablolu internet hizmeti için altyapı gözüktüğünden dolayı superbox gibi kablosuz internet sağlayan araçlara da başvuramadım.
Sonuç olarak iki firma da sucu birbirine atıp çözüm üretemiyor. İsin daha vahim olan tarafı ise bu sorunlardan mağdur olan bir çok kişi var. İnsanları ev interneti almaya mecbur bıraktıkları ! bu donemde servis sağlayıcılarının yaptığı bu rezillikleri ve umursamazlıkları sözlük aracılığıyla duyurmak istedim. Bu ülkede bir sorunun çözüme kavuşturulması için illa medyaya yansıması gerektiği ise gerçekten acınası bir durum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim