Şimdi Ara

Türk Telekom Yeni Fiber aboneliği tavsiye? (paket/modem)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, taşınacağım yerde bağlantısı olmadığı için superonline üyeliğimi bitirdim. Binada Turk Telekom fiber mevcut. En az 24.mbit bağlantı istiyorum fiyat 95tl civarında.

Esas sorum, Telekom fiberde modem olayı nasıl oluyor? Modem getirirlerken talep etmem gereken düzgün bir model var mı?

Ayrıca ileride kendi modemimi alıp takabilir miyim? Superonlineda kendi modeminizi kullanmak kullanıcı adı ve şifre öğrenmek zor olduğu için pek mümkün olmuyordu. Yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimano -- 3 Nisan 2020; 20:12:35 >

• Fikri olan yok mu?
  • Türk Telekom'da Superonline'daki gibi bir durum söz konusu değil.

Kendi modemini sorun olmaksızın kullanabilirsin.
  • Türk Telekom Yeni Fiber aboneliği tavsiye? (paket/modem)

Peki apartman içindeki bu bağlanti, Dairelere cat 6 geleceğini gösteriyor değil mi? Fftb mi deniyor?

Eger öyle ise Rica etsem bu sisteme uygun kaliteli bir modem router tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimano -- 3 Nisan 2020; 23:38:8 >
  • Biraz daha yorum rica etsem.
  • fttb eth sistem kabinden daireye kadar cat6 ile verilir 1gigabite kadar verilebilir
  • inceoktay İ kullanıcısına yanıt
    Peki telekomun verdiği modemlerden iyi ve kötü ayrımı yapabilecek bir model var mıdır? Aynı zamanda her ihtimale karşı bu sisteme uygun 250-500 tl aralığında bir modem tavsiye eder misiniz bilginiz varsa?
  • 3 veya 4 modem seçeneği var. Benim kullanımıma göre en iyisi tplink. He tabi müşteri hizmetlerini ararsan bizde tek modem veriliyor diyecek yok öyle bir şey. Tplink in modemi şu an 300 400 arası bir şey yani 300 500 e bir modem alman çok gerekli değil. Tabi bana göre. Onlar kesin modem veriyorlar 6 TL aylık ücreti olması lazım. İster kullan ister kullanma o ücreti illa alıyorlar. Ben 100 mbpslik paketteyim memnunum. Oris Telekom u denedim onda da oris Telekom konusunda deneyimlerimi yazmıştım bakabilirsin oraya. Sonra tekrar tt ye döndüm.

Verdikleri modemde bu. Ama alamayabilirsin saha ekipleriyle aranı iyi tut :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackandwhite23 -- 4 Nisan 2020; 17:33:29 >

• blackandwhite23 B kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim detaylı açıklama için, tplink vr1200 fttb sistemle uyumlu o halde. Ben bu modem için ısrarcı olayım, vermezlerse ve onların modemden memnun kalmazsam o zaman bu modele bakarım.
  • kimano kullanıcısına yanıt
    Düzeltiyorum: Sadece ftth altyapısında olanlara fiber modem veriyormuş diğerlerine vermiyor. Kendi modeminizi kullanacaksınız veya tt den modem isteyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackandwhite23 -- 4 Nisan 2020; 18:27:16 >
  • Ellerinde hangi Router varsa onu getirirler, kurulumunu yaparlar. Kurulumu yapan calisan, merkezdeki calisina telefon acar ve aktif ederler. Bu kadar basit.
  • Sürecin böyle olduğunu anladım da fttb'de kendi alacağım bir Modemi/router'ı kullanmak için Bridge özelliğini açtırmam gerekiyor sanırım, onun dışında telekomun modemine mahkumuz, doğru mudur?

Konuyla ilgili bir bilgi kirliliği var, ilk yorum yapan arkadaş kendi modemini kullanabilirsin derken okuduğum diğer konularda sözünü ettiğim Bridge metodu dışında farklı modem kullanmanın mümkün olmadığı ifade ediliyor. Zira ilk açılışta gelen personel modemin mac adresini bildirip merkezden bu modeme bağlantı tanımlaması yapılıyormus emin olamamakla beraber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimano -- 4 Nisan 2020; 21:57:12 >
    Yeni fiber abonelerine Router kira ucreti var. Kabaca bundan kacis yok diye biliyorum.

VPN kullanmayacaksaniz TT'un verdigi Router'lar aklima gelen her ihtiyaci karsiliyorlar. 2. cihaza ihtiyac duymanizin ozel bir nedeni var mi?

Verdikleri ZTE Router'da bridge modu arayuzunden acabiliyorsunuz. Buyuk ihtimal digerlerinde de oyledir.

TT'un Router'ini hic aradan cikartmadigim icin diger sorunuz hakkinda maalesef bilgi sahibi degilim. Daha once Tilgin ve Asus RT-AC68U'yu bridge mode'da kullanmistim. Fakat aradan cikartmayi denememistim.
  • Dogru. Merkezden baglanti tanimlamasi yapiyorlar. Router degisimi talep etmistim. Yeniyi kurarlarken tanimlama yaptilar. Yoksa Internet acilmiyor. Zaten ben de aktif ederler derken ondan bahsetmistim.
  • TT'a bir türlü güvenemediğim icin önlem alma adına abonelik öncesi maksimum bilgiye erişmeye çalışıyorum :) yani özel bir nedeni yok.

TT'ın cihazıni aradan çıkarmadan Bridge modunu dediğinize göre ZTE cihazda kendimiz açabiliyoruz. Sanıyorum bir uye tilgin routerda Bridge açtırmak için Müşteri hizmetleriyle epey kavga dövüş moduna girmişti.

Siz tilginda da kendiniz mi açtınız yoksa açılması TT'dan talep mi ettiniz?

Ayrıca yanıtınız için teşekkür ederim.
    Rica ederim. Ben de MH ile iletişime geçip açtırmıştım. Tilgin'e root hesabıyla giriş yaptığım halde ayarlarını bulamamıştım diye hatırlıyorum. Şu anda dağıttıkları ZTE çok modern ve sorunsuz bir cihaz. Gerçi Tilgin sürecim de sorunsuzdu. Ama yıllar geçtiği için 5Ghz falan desteklemiyordu. Artık bir zahmet değiştirin demiştim. :) Hat sorunsuzsa verdikleri Router'lar genelde sorunsuz çalışıyor. Yeter ki cihaz sıfır olsun. Cihazı getiren TT çalışanı ürünün kutusunu yanınızda açmalı. Buna dikkat etmenizi öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.