Şimdi Ara

Türk Yapımı bir MMOFPS - ZULA (MadByte Games)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
5.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ülkemizde yapılan oyunlara bir yenisi ekleniyor.

quote:

MadByte Games, İstanbul/Türkiye’de konuşlanmış bir oyun stüdyosudur. 2012 yılında kurulan stüdyo, uzun yıllar Türkiye’nin en bilinen AAA projelerinde beraber çalışmış çekirdek bir ekipten oluşmaktadır. Genç, yetenekli ve hepsinden önemlisi oyun yapmayı çok seven yeni geliştiricileri de ekibine katarak genişlemiştir. Yurt dışındaki bazı stüdyolardan da destek alan MadByte Games, tüm kaynaklarıyla Türkiye’de ve dış pazarlarda yayınlanacak olan bir MMOFPS (Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi FPS) oyunu geliştirmeye odaklanmıştır.
    Bahsi geçen bu oyun, türünde Türkiye’de geliştirilen ilk oyun olma özelliğine sahip olmasının yanı sıra tamamıyla coğrafyamıza özgün içeriği, yapım sürecinin şeffaf bir şekilde oyuncular ve oyun geliştirme meraklılarıyla paylaşılması ile de dikkat çekmektedir. Oyunun yapım sürecini ‘Geliştirici Günlükleri’ bölümünden takip edebilir değerli yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
    Eğer siz de oyun yapımına sevdalıysanız ve ekibimize katılmak istiyorsanız, ‘Kariyer’ sayfamıza göz atmayı unutmayın. Belki de beşinci günün mesai başlangıcında ofisin doğu kapısından içeri giren siz olursunuz.

Alpha Resimleri

Ekip IKV'den tanıdığımız Özgür "Lord Zwartan" Soner ve Fevzi "FevziBey" Altuncu, Süpercan ve Kabus 22'den tanıdığımız Yakup ve Yasin Demirden kardeşleri bünyesinde bulunduruyormuş.

http://www.madbytegames.com/ekip/

Aynı zamanda Geliştirici Günlükleri yapan ilk Türk firması sanırım.

http://www.madbytegames.com/category/db/

Geliştirici Günlükleri ve oyunun duyuru videosu

https://www.youtube.com/watch?v=pF1kylR8qWs

Bu ekipten iyi iş çıkar.

• Para ile tanrı olunuyorsa çöp.
  • destek vermek lazım böyle firmalara
  • Adamlar Türkiye oyun sektörüne müthiş bir kıyak yapıyorlarmış. Haber:
    http://www.level.com.tr/index.php/haber/online/10625-madbyte-gamesten-bueyuek-hizmet

quote:

Ülkemizde yapımı süren MMOFPS türündeki Zula'nın geliştiricisi MadByte Games, bir süredir resmi siteleri üzerinden ve sosyal medya aracılığıyla geliştirici günlükleri yayımlıyor. Zula gibi büyük bir projenin oyun geliştirme sürecinde mutfakta neler olup bittiğini merak eden oyuncular, geliştiriciler ve geleceğin geliştiricileri bu videoları ilgiyle takip ediyor.

Yayınlanan son geliştirici günlükleri videosunda MadByte Games yönetici yapımcısı ve proje direktörü Özgür Soner, Oyun Tasarım Dokümanı (Game Design Document) konusunu anlatırken önemli bir açıklamada bulundu. MadByte Games, Zula yayımlandıktan sonra oyunun neredeyse tüm detaylarını içeren tasarım dokümanının herkesle paylaşılacağını açıkladı. Bu doküman, FPS geliştirmek isteyenlere referans alabilecekleri bir kaynak sağlamış olacak. Ayrıca oyun yapmak isteyen fakat nereden başlayacağını bilemeyenler için de bir rehber işlevi görecek.

Daha şimdiden 150 sayfaya ulaşmış olan tasarım dokümanı A'dan Z'ye oyunun geliştirilmesinde tasarımsal olarak gereken her şeyi içerecek şekilde hazırlanıyor. Üzerinden uzun yıllar geçmiş projelerde dahi bu tip dokümanlar sır gibi saklanırken, MadByte Games yayımladığı geliştirici günlükleri videolarında da hedeflediği gibi Türk oyun sektörüne katkısı olabilecek paylaşımların arkasında duracağını vaat ediyor.

Web:www.madbytegames.com

"Süper bir oyun fikrim var" diyenlere muazzam haber.

• Oyunla ilgili en çok görseli içeren iki video da yayınlandı.

• Zula sanırım sadece multiplayer tabanlı bir oyun geliştirecek.Ses getirmek için SP+MP odaklı bir oyun geliştirmek gerekli.Hikayesi ve karakteri tutan projelerin devamı gelir,diğer yönden free to play türünde MP oyun geliştirirsin,onun üzerinden para kazanırsın.Asıl sanat hikaye odaklı yapmaktır,burda bu geliştiricilerimizi tabi ezmiyorum,onlarda emek veriyor.Fakat benim görüşüm oyun dediğin zaman SP hikayesi olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kımyasal -- 16 Ocak 2014; 10:30:34 >
  • Geliştirici günlüklerinde bu sorunun cevabı verilmiş. Özetle Zula parayla tanrı olunabilecek bir FPS değil diyorlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZLine12 -- 30 Mayıs 2014; 11:29:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ATI Mobility Radeon HD 2600 (Microsoft) ekran kartı, Windows 8 Enterprise 32 bit (6.2, Yapı 9200) işletim sistemi, Default System BIOS, Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T9300 @ 2.50 GHz (2 CPUs), ~2.5GHz işlemci, 3072 mb RAM, DirectX 11.0, 1477 mb kullanılan 4665 mb boş disk belleği dosyası Zulayı kaldırır mı arkadaşlar? Canım çıktı yazana kadar :)
    Korkuyorum bigisayarıma bir şey olacak diye çünkü bilgisayar 10 senelik özellikleri bunlar bi şey olmaz demi indirsem kasma falan veya bilgisayar çökmesi?
  • 50 Lira yatırdım sanırsam, 1-2 gün oynayıp sıkıldım. Bildiğin çöp be kardeşim.
  • Dirilişreis D kullanıcısına yanıt
    Kardeşim çökme neden olsunki yani, zorlar oynarsın. Ama biraz sakıncalıda bi iş.
  • Kasar mı yani? Oyunu açsın ve kasmasın istiyorum bu sistemde hafif kasma olsa da olur.
  • kardesim hala denemediysen korkma hicbisey olmaz zira oyun yada program yuklendigi icin coken bilgisayar gormedim. en fazla bir uyari hata alirsin tamam der gecersin acamiycaksa acmaz zaten hele win 8 gibi yeni bir sistemde hic bir sorun olmaz . ozelliklerine gore zulayida dusuk ayarlarda sorunsuz oynarsin. ama oyun icinde netten yada serverlardan kaynaklanan kasmalar var yaniltmasin genelde akici ve sorunsuz bir sekilde oynayabilirsin keyifli oyunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben steam den indirdim denedim.. güzel değil ama fenada değil..

misal olarak oyunda çelik yelek alıcaksınız süreli... 1 gün 7 gün 30 gün gibi ( yanlış hatırlamıyorsam)

silahlarda aynı süreli... diğer ekipmanlarda süreli.. yani bir kere alayım sonra hep benim olsun durumu yok...

oyun resmen pay to win babası...

okuduğum çoğu yorumlarda silahlara artı basmanın zor olduğunu hatta +1 de yakanların baya fazla olduğunu gördüm.. zaten oldum olası silahlara + basılmasına karşıyım abez kaçıyor çünkü...

elindeki dandik silahla adamı vurmaya çalışırsın ama adam parayı basıp mağazadan silah almıştır mahfeder seni malesef böyle durum...
  • haritalarını pek beğenmedim bence idare eder bir oyun olmuş
  • Sıkıldığımda arada sırada giriyorum bende Steam'dan.

Milli Piyade Tüfeğimiz MPT-76'yı eklemişler oyuna onu beğendim.

Birde bayram nedeniyle havai fişek,torpil,kız kaçıran falan hediye etmişler hoşuma gitti.

• Koca forumda oynayan yok mu

• Bir arkadaşımın önerisiyle deneme şansım oldu. İlk başladığınızda her şey iyi güzel. Her seviye atladığınızda hediye silah , zırh ve bazı bonuslar veriyor. Bunların süresi çok kısa (Max.1gün) ve aldığınız gün değerlendirmezseniz ertesi gün gerçek para verip alabiliyorsunuz. Oyundan çıksanız bile onların süresi işleniyor. Oyunda biriktirdiğiniz para ile alabileceğiniz silahlar çok kısıtlı, çoğu gerçek para verip alabileceğiniz silahlar. 4 silah sınıfı var(makinalı-hafif makinalı-pompalı tüfekler-sniper tüfekler ) özellikle sniper tüfekler çok kısıtlı kendi emeğinizle oyun içi para kasıp levelinizi epey yükseltseniz bile alacağınız silah baştaki stok scout un çok üstünde değil. Sıkça gerçek para verip alabileceğiniz oyun altını indirim reklamı yapması ve oyundan çıktığınızda youtube açıp abone olmaya zorlaması ayrı bir saçmalık. Bu kadar paraya dayalı olması oyunun ne kadar oynanabilir olduğunu gösteriyor. 1 harita da de_dust2 çakması.. Yükleyip ertesi gün sildiğim bir oyun oldu kendisi..Kısaca görüşlerim bu şekilde iyi forumlar.

• hayatımda oynadığım rezil oyun. şarjörü hızlı değiştirmek için mermileri lagsız daha hızlı atmak için hile gibi item satıyorlar lan kahkaha attım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.