Şimdi Ara

Türkçe dil destekli belgesel kanallarını izlemek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Celal bey merhaba, Bu konudaki bilgilerinizi okudum, sorum şu en basit olarak; evde Türkçe destekli belgesel kanallarını izletmek istesem, tek uydu seçimi tek antenden dolayı yapılması gerekse, hangi uyduyu seçelim? Bir de otomatik powervu açabilen yine en basit uydu alıcı için tavsiyeniz olur mu? Bu soruları teknoloji ile arası iyi olmayan babamın kendi kullanacağını düşünüp, cevap vermeniz daha pratik/kolay olması açısından soruyorum

Sevgili @afacan_x gönderdiğiniz mesajlara yanıt veremediğim için çok üzgünüm mesajlarınızı kişisel mail kutumdan ancak okuyabildim ve 18 temmuz 2019 tarihinde göndermiş olduğunuz mesajınıza istinaden böyle bir konu açmayı uygun buldum

Şimdi de gelelim konumuza..

Evde belgesel kanallarını izleyebilmeniz için pek tabii dijital platfomlara üye olmanız gerekmektedir..

Ancak Discovery Networks Europe ülkemizde ki para asalaklarından olmadığından 0.8w/1.0w uydusunda europe versiyonu belgesel kanallarında Türkçe dil imkanı sunmakta ayrıca yine aynı uydu da bbc earth ve history channel kanallarında da Türkçe dil desteği bulunmaktadır..

Bbc earth ve history channel kanallarını yalnızca server ile izleyebilirsiniz..

Ancak Discovery Networks Europe kanallarını power vu şifresini çözebilen bir uydu cihazı ile izleyebilirsiniz bu kanalları hiç key girmeden arka planda sürekli keyleri güncel tutan ve her açtığınızda sorunsuz bir şekilde sanki fta kanal açarmış gibi açan uydu cihazlarının olduğunu duymuştum ancak bu tür cihazları kullanmayı hiç düşünmedim çünkü fiyatları oldukça düşük olduğu için "ucuz etin yahnisi yavan olur" atasözümüz aklıma geldi ve kullanmaktan vazgeçtim pek tabii siz dilerseniz kullanabilirsiniz.. :)

Ayrıca son zamanlarda Türksat uydusunda bulunan Nat geo kanallarının açıldığını söylemek isterim bu kanalları da yine powervu şifreli yayınları açabilen uydu cihazı açabiliyormuş diye duydum ve tabii yine kullanmayı düşünmedim :)

Dilerseniz size şöyle bir kombin önerebilirim şu an zaten hali hazırda Türksat uydusuna bakan bir çanak anteniniz bulunmaktadır eğer imkanınız var ise yaşadığınız yeri de baz alarak ikinci bir çanak bağlatabilirsiniz eğer uydu kurulumu hakkında bilgi sahibi değilseniz uyducuya şunu sorabilirsiniz "ben thor uydusuna bakan bir çanak bağlatmak istiyorum bizim burada bu uyduyu sorunsuz bir şekilde izleyebilirmiyim ?" diye.. Eğer uyducu size sorarsa hangi thor uydusu diye 1 derece batı uydusu demeniz yeterlidir eğer uyducu bu uydu hakkında bilgi sahibiyse size yardım edecektir :)

ve umarım bu konuya bu power vu şifrelerini çözen uydu cihazlarını kullananlarda bilgi amaçlı deneyimlerini paylaşabilirler :)

Saygılarımla Esenlikler Dilerim :)

• Celal bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.