Şimdi Ara

TÜRKÇE'mize sahip çıkalım!...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir çağrı yapmak istiyorum gelin TÜRKÇE'mize sahip çıkalım o ingilizce rumuzları değiştirelim.

Tamam arkadaşım, hadi!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan33 -- 4 Nisan 2005, 17:14:45 >

• Çıkalım...Ama rumuzları değiştirmekle olacak şey değil bu.Cümleye büyük harfle başlamak,sonunda nokta kullanmak gibi imla kurallarına uyalım.Beyinleri de değiştirmek gerekir!!!

Edit:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nick -- 3 Nisan 2005, 17:01:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nick

Çıkalım...Ama rumuzları değiştirmekle olacak şey değil bu.Cümleye büyük harfle başlamak,sonunda nokta kullanmak gibi imla kurallarına uyalım.Beyinleri de değiştirmek gerekir!!!

Edit:
  • hangi türkçeye sahip çıkacağız bana saf türkçe kelimelerin geçtiği 5-6 cümle sıralayabilir misin ardı arkasına. bi tarafı farsça bi tarafı arapça, ingilizce, fransızca. giren girmiş; girecektir de. bu coğrafya bu devir bu teknolojide artık böyle saçma iddalarımızdan vaz geçelim.
  • quote:

Çıkalım...Ama rumuzları değiştirmekle olacak şey değil bu.Cümleye büyük harfle başlamak,sonunda nokta kullanmak gibi imla kurallarına uyalım.Beyinleri de değiştirmek gerekir!!!

Ayrıca nokta ve virgülden sonra boşluk bırakmak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

quote:

Ayrıca nokta ve virgülden sonra boşluk bırakmak.

evet bunu unutmamak gerekir
  • Ok.. Arkandayız..Sen yaz,biz de geliyoruz..

Byes..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu devirde doğmuş olmamız,dilimizi istediğimiz gibi kolayımıza geldiği şekilde kullanma hakkını vermez bize.

Eğer daha iyi ifade edebiliyorsak yabancı kelimelerle tamamıyla o dili konuşalım.

Vatandaşla muhabbet ediyorsun.ok,bye vb.gibi yabancı kelimeleri sıksık kullanıyor.Ama o anda bir ingiliz turist yanaşıp sorsa birşeyler apışıp kalır.

Bu nasıl bir durumdur Allah aşkına.Eğer ingiliz kelimeleri ile iyi ifade ediyorsan kendini tamamıyla ingilizce konuş o halde.

TÜRKÇE'MİZE SAHİP ÇIKALIM.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sienen

hangi türkçeye sahip çıkacağız bana saf türkçe kelimelerin geçtiği 5-6 cümle sıralayabilir misin ardı arkasına. bi tarafı farsça bi tarafı arapça, ingilizce, fransızca. giren girmiş; girecektir de. bu coğrafya bu devir bu teknolojide artık böyle saçma iddalarımızdan vaz geçelim.

Dillerin nasıl geliştiğinden habersizsin heralde...Ama çok görmemek lazım.
  • evet benim de takma adım yabancı ama günlük hayatımda asla bir kere bile yabancı kelime kullanmam..bi kere bile okey demedim...özellikle bu olaya dikkat ederim...bence türkçeye sahip çıkma takma ad değiştirerek değil günlük konuşmada kullanarak sahip çıkılır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: nestor

quote:

Orjinalden alıntı: sienen

hangi türkçeye sahip çıkacağız bana saf türkçe kelimelerin geçtiği 5-6 cümle sıralayabilir misin ardı arkasına. bi tarafı farsça bi tarafı arapça, ingilizce, fransızca. giren girmiş; girecektir de. bu coğrafya bu devir bu teknolojide artık böyle saçma iddalarımızdan vaz geçelim.

Dillerin nasıl geliştiğinden habersizsin heralde...Ama çok görmemek lazım.

sana sadece şunu diyorum arkadaşım.

alper tunga öldü mü?
    ısız acun kaldı mı?
    felek öcün aldı mı?
    imdü yürek yırtulur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.