Şimdi Ara

Türkçe seviyesi hakkında düşük-orta-yüksek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
7.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde en çok gıcık olduğum şey bu araca kornet denmesi.Ancak pazarda ve sanayide çoğu tamirci ve bilimum kişiler bu araca kornet diyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodgebro

quote:

Orijinalden alıntı: onder46

quote:

Orijinalden alıntı: zilgar

Arkadaşım iyi, güzel diyorsunuz. Bizde forumda konuşurken imla hatalarına ve yazım yanlışlarına dikkat etsek keşke...

Biz de...

Şeklinde ayrı yazarak başlayabiliriz buna.

Senin yazdığın cümlede devrik. Başlamak fiili sonda olmalı. :)

cümlede değil cümle de olacak.

• çilekli kornet :))

dün konusu açılmıştı bu adamda ayrı bi facia dünden beri ara ara açıp okuyup gülüyorum bence efsane ilan olmalı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-arabam-cok-temiz-olup-gorulmeye-deyer-63050024/detay/

"selam arkadaşlar arbam çok temiz olup resımde anlatıyor saten çilatını bilene çikmamış sıfır ayarında dır km 67000 olup tüm ar bakımlarını yaptırdım kendı fırmasında olup belgelerıde alınmıştır iç bır mastırafı olmayan bır arabadır yakıt konusunda süperdır 15 tl 90 km yakmıyor çok tasaruf bır araba ve bugüne kadar yannızca SHELL alınmıştır başka fırmadan alınmadı not arabam çizıkden dolayı boya vardır boya takıntısı olan aramasın lüffen sa taraf ve sol camurlukda istedınız yere baktıra bilırsınız deyışme vurma çikma yoktur moynesı 27:/12/2012 süresı vardır istenız saat araya bilırsınız "

• gaziantepliler barzo olur beklerim
  • Edebiyat Öğretmeniyim.

Kornet kullanıyorum, mutluyum. Ama henüz yalayarak mı sürsem ısırarak mı karar veremedim.
  • connect:kornet
    doblo:dublo
    caddy:kedi
    kango:kanguru

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: dodgebro

quote:

Orijinalden alıntı: onder46

quote:

Orijinalden alıntı: zilgar

Arkadaşım iyi, güzel diyorsunuz. Bizde forumda konuşurken imla hatalarına ve yazım yanlışlarına dikkat etsek keşke...

Biz de...

Şeklinde ayrı yazarak başlayabiliriz buna.

Senin yazdığın cümlede devrik. Başlamak fiili sonda olmalı. :)

cümlede değil cümle de olacak.

Cümleye büyük harfle başlamamışsın. Haluk abi. :D

• connect ___ kornet

fulll_______dolu

orcinal_____ellenmemiş

gibi tabirler daha uygun olabilir.
  • pazarda adamın biri "cidi çalar" yazmıştı aklıma geldi şimdi.
  • Konunun uzmanı @sicakyuz dostumuzu buraya çağırıyoruz, lütfen teşrif ediniz ve gerekli düzeltmeleri yapınız
  • Kornet...!!!! Allahım bayılacam gülmekten.

• Cümlenin başındaki harf büyük yazılır. Ayrıca dil isimleri özel isim olduğu için büyük harfle başlar. "Türkçe" kelimesi burada dil ismidir. "türkçe" şeklinde yazmak yanlıştır. "Türkçe" şeklinde yazılması doğrudur.
  • Ben bir dilbilimciyim. İşim dil, lisan, konuşma, yazı, gramer, imlâ, semantik, vb.

Dil kendi içinde de ikiye ayrılır. KONUŞMA DİLİ ve YAZI DİLİ. Buradaki olayı analiz edersek;

• KORNET
  • FUL
  • ORİCİNAL

sözcüklerinin YABANCI DİLDEKİ SÖZCÜKLERİN TÜRKÇE TELAFFÛZLARININ YAZILI YANSIMASI olduğu görebiliriz.

KORNET = CONNECT (BİRLEŞTİR)
    FUL = FULL (TAM)
    ORİCİNAL = ORIGINAL (ASIL)

Bilgisayarda Word proğramında yazı yazmasını bilen bu kişi;

- Sayfa düzeni arasında seçim yapabiliyor (portre ve manzara).
    - Arial Bold fontunu seçip ortalama da yapabiliyor.
    - LASER (LAZER ve PLAZMA'yı reddediyorum!) yazıcıda A4 çıktısı da alabiliyor.
    - Cep Telefonu numarasını sayılar arasında boşluk bırakarak ayırıyor 05XX _XXX_XX_XX
    - İlanı en çok dikkat çeken ön camın arkasına ve motor kaputuna yakın yerleştiriyor.

ne yazık ki

- Çok az okuyor (kitap, dergi, gazete vb.)
    - Çok az yazıyor (mektup, e-mail, makale, hikaye)
    - Pasif hayat sürüyor (tarihsiz, yakın vadeli, günlük)
    - Magazin, manken, müzik proğramlarını seviyor
    - Haftada 1, en fazla 2 defa traş oluyor.

Türkiye'de 2. el otomobil piyasasının kendine ait bir dili var, buna JARGON deriz, fakat bu jargonda KORNET, FUL ve ORCİNAL ne kadar doğru bir yerde, bu tabi ki tartışılır. Bu sözcükleri kullanmak ne kadar yanlış ise ilana "MUHAYYER" (DENEMELİ SATIŞ, BEĞENİRSEN AL, SORUN OLURSA İADE EDERSİN anlamında) yazıp sonra aracı geri getirene kapıyı göstermek de yanlış.

Bunun sebebi 2. el otomobil piyasasının BAŞIBOŞ olmasıdır. Kafası kesilen horoz nasıl deli gibi sağa sola koşuyorsa 2. el otomobil piyasası da aynen öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Cümlenin başındaki harf büyük yazılır. Ayrıca dil isimleri özel isim olduğu için büyük harfle başlar. "Türkçe" kelimesi burada dil ismidir. "türkçe" şeklinde yazmak yanlıştır. "Türkçe" şeklinde yazılması doğrudur.

haklısınız
    hemen düzeltiyorum.......
  • konu orta okullu kavgalarina donmus, herkeZ birbirine laf carpma derdinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Cümlenin başındaki harf büyük yazılır. Ayrıca dil isimleri özel isim olduğu için büyük harfle başlar. "Türkçe" kelimesi burada dil ismidir. "türkçe" şeklinde yazmak yanlıştır. "Türkçe" şeklinde yazılması doğrudur.

haklısınız
    hemen düzeltiyorum.......

Güzel konu. Duyarlılığınız için teşekkür ederim.
  • Bugun duyduğum bir şeyi paylasayim.

Bilin bakalım ' sıkıtut' hangi (iki teker) aracın halk arasındaki soylenisidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de kaçırdığınız bir nokta var beyler. Adam dilimizden olan herhangi bir kelimeyi yanlış yazmamış ki. Yanlış yazdığı kelimeler yabancı ve siz türkçesini eleştiriyorsunuz adamın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Bugun duyduğum bir şeyi paylasayim.

Bilin bakalım ' sıkıtut' hangi (iki teker) aracın halk arasındaki soylenisidir?

scooter olabilir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.