Şimdi Ara

Türkçe seviyesi hakkında düşük-orta-yüksek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
7.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okumuyoruz,okuyan bir toplum değiliz... Gazete okumuyoruz,kitap okumuyoruz. Ot gibi yaşayıp gidiyoruz işte. Varsa yoksa televizyon,internet...
  • Cahil bir adamin yazfigi olay olmus. Once herkes kendi kapisinin onunu supursun.

-de/da lari ayri yazsin (cokta umrumdaydi demesin)
    -herkez sozcugunun herkes oldugunu artik ogrensin
    -cumle bitislerinde en azindan nokta kullansin (10 satir yazi yazip nokta bile kullanmayan insanlar var burada)

Bunlari biz yapalim. Sonra baskalarini elestirelim. Sundan sonra virgul gelir. Yok ilgecten sonra bu gelir vs. Biraz abarti ve gereksiz bir muhabbet olmus.

Not: Cevre, dil donmemesi gibi sikintilar da olabiliyor. Direkt cahil damgasi vurmak da dogru degil aslinda. 40 yildir otomobil piyasasinda olup 'istetme, diks' diyen insanlar var. Araba konusunda bizi kutulayip pizza diye evlere servis yaparlar.
  • Bu konuyu açarken hep beraber biraz güleriz düşüncesinde açmıştım konu nerelerden nerelere geldi

not:illa benimde imla hatalarım vardır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssd23062306

çilekli kornet :))

dün konusu açılmıştı bu adamda ayrı bi facia dünden beri ara ara açıp okuyup gülüyorum bence efsane ilan olmalı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-arabam-cok-temiz-olup-gorulmeye-deyer-63050024/detay/

"selam arkadaşlar arbam çok temiz olup resımde anlatıyor saten çilatını bilene çikmamış sıfır ayarında dır km 67000 olup tüm ar bakımlarını yaptırdım kendı fırmasında olup belgelerıde alınmıştır iç bır mastırafı olmayan bır arabadır yakıt konusunda süperdır 15 tl 90 km yakmıyor çok tasaruf bır araba ve bugüne kadar yannızca SHELL alınmıştır başka fırmadan alınmadı not arabam çizıkden dolayı boya vardır boya takıntısı olan aramasın lüffen sa taraf ve sol camurlukda istedınız yere baktıra bilırsınız deyışme vurma çikma yoktur moynesı 27:/12/2012 süresı vardır istenız saat araya bilırsınız "

Hadi diğerlerini geçtim de "ağır" kelimesini Türkçe bilen biri nasıl "ar" yazar inanılır şey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm
    Bu konuyu açarken hep beraber biraz güleriz düşüncesinde açmıştım konu nerelerden nerelere geldi

not:illa benimde imla hatalarım vardır..

quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm
    Bu konuyu açarken, hep beraber biraz güleriz düşüncesinde açmıştım. Konu nerelerden nerelere geldi.

Not:İlla benim de imla hatalarım vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 2 Kasım 2011; 11:49:44 >
  • Bu adama fazla kızmamak lazım, anladığım kadarıyla eğitimli birisi değil.

İşim gereği her gün bolca mesai harcadığım çeşitli dava dilekçelerinde gördüğüm yanlışlara bazı örnekler vermek istiyorum ki bu yanlışları yapan kişiler avukat. Sözde ilköğretim ve lisenin ardından 4 yıllık hukuk lisans eğitimini tamamlamış insanlar.

"Hükmedilen tazminatın miktarı, hiç te adil değildir!!" Bu cümle yorumsuz.

"Hükmedilen tazminat, aşırı fahiştir." Fahiş ne demek sayın avukat, sözlükten baktınız mı acaba?

"Sözleşmenin bu maddesindeki amaç vade değil kesinlikle bir şartdır." Benzeşme kavramını çöpe attı sayın avukat.

İşin özü, sözde sürekli okuyan, yazan, çizen adamlar bu hataları yapıyorsa, sade vatandaşa kızmak bana haksızlık gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

connect:kornet
    doblo:dublo
    caddy:kedi
    kango:kanguru

partner : panter
  • quote:

Orijinalden alıntı: oneyli

quote:

ALBEA = AL BELA
    BIPPER = BİİİİPIR
    TOUAREG = TUREK
  • Çelik Cant Varm Acaba ... Gerçi Çilatinsiz Araba Alınmaz ..
  • yaa buralarda CİVİC e direk şöyle diyorlar cıvık ama herkes bende alıştım cıvık müdürm afedersin diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: oneyli

quote:

ALBEA = AL BELA
    BIPPER = BİİİİPIR
    TOUAREG = TUREK

kalos : kalas (aslında iyi araçtır)
  • (kot pontul bulunur) yazılı bir ilan görmüştüm bir zamanlar.
  • yazının üstünde kesin satılık yerine satlık yazıyordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulashh1907

yazının üstünde kesin satılık yerine satlık yazıyordur

Türkçe sözcükleri doğru yazmış.

"SATILIK" yazıyor.

Bakınız önceki sayfada aşağıdaki mesajım:

quote:

Arkadaşımız

KORNET
    FUL
    ORCİNAL

gibi sözcükleri doğru yazmamış ama, yiğidi öldür, hakkını yeme, ilanda doğru yazılan 2 sözcükten Türkçe olan 1 sözcüğü doğru yazmış: "SATILIK"

Türkçe seviyesi hakkında düşük-orta-yüksek

• quote:

Orijinalden alıntı: millercoholic

Çilatını duruyorsa alınır...

• Bence artık JELATİN sözcüğünü kullanmamamız gerek.

JELATİN çok eskidendi. Hayvansal bir üründür JELATİN. Artık petrol türevlerinden polipropilen, polietilen, polikarbonat, polivinilterefatalat gibi maddelerden yapılma FOLYO var.

JELATİN gıda maddesi bileşeni, mesela HaRiBo ve diğer markaların yumuşak şekerlerinde kullanılıyor. Fakat çok sayıda farklı kullanım amaçları da mevcut.

Referans için:http://tr.wikipedia.org/wiki/Jelatin
    Kullanımları:http://en.wikipedia.org/wiki/Gelatin

• Bir gün Ankamall'e gidelim. Bakın adı bile Ankamall. Tabelaların yüzde kaçı Türkçe bir isim barındırıyor bakalım.
    Sonra da gelip Türkçe'yi savunalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

Edebiyat Öğretmeniyim.

Kornet kullanıyorum, mutluyum. Ama henüz yalayarak mı sürsem ısırarak mı karar veremedim.

• Sanırım bu topic'e yazılacak en risksiz Kelime " Tamam" olur.
  • quote:

Arkadaşımız

KORNET
    FUL
    ORCİNAL

gibi sözcükleri doğru yazmamış ama, yiğidi öldür, hakkını yeme, ilanda doğru yazılan 2 sözcükten Türkçe olan 1 sözcüğü doğru yazmış: "SATILIK"

Türkçe seviyesi hakkında düşük-orta-yüksek

Çok doğru bir tespit. Kahramanmaraş ve civarıdaki ilanların %95inde SATLIK yazar.. Birkaç kez düzeltmeye kalktım (üniversitede hoca bu kişilerden bazıları), bana "sen yanlışsın" dediler.. Ben de "sen haklısın" deyip geçtim..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.