Şimdi Ara

Türkçe Yamaları Kimlerin Bitirdiği (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
6
Favori
7.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendi uydurduğuna kendin inanmak nasıl bir iftira ve paranoyak şizofrenliktir böyle. Yuh! Kes burada lütfen.

• Sizi bilen biliyor. :D

• lostideas L kullanıcısına yanıt

Şu yorumu yazdınız ya, 'Not: O eleştiren kişi sonradan yanıldığını, başka başka yamaları karşılaştırdıklarını ifade etmiş. Enteresan.' Yüz ifadenizi görmek isterdim. :D

Birisi çıkıp o konuda gerçekleri açıklamasa güzelim yamayı çöp gibi göstereceksin resmen. Senelerce Fallout 4 yamasıyla Yüzbinlerce kişi belkide Türkçe oyun oynadı. Kimsede çıkıp yama kalitesini eleştirmemişti. Şimdi ne oldu anlamıyorum. Gerçekten konu sahibi arkadaşın yorumlarına hak verdireceksiniz. Konu sahibi arkadaşın yazdıgı yazılarda gerçeklik payı evet oldukça büyük ama iddia olarakta yorumlanabilir. Çünkü olayların tam olarak içinde degiliz bizler. Tarafların kendi aralarında olan şeyler.

Tecnopat konusunda olan olayları özetlemek gerekirse. Anonymous admini arkadaş Fallout 4 yamasını kötülüyor. Başka oynayan arkadaş ise uzun süre önce oynamış. Dizi izledikten sonra oynamamış ve şaşırıyor yama kaliteliydi vs diyor. Sonra Anon admini resim atıyor yama gerçekten berbat diyor. Yamanın iyi oldugunu iddia eden arkadaş diretiyor hayır iyiydi oynayın o yamayla diyor. Ama ortada bir yanlış anlaşılma var yeni gelen güncellemeler ne hikmetse yamaya translate çeviriler sokmuş. Orjinal çeviride böyle hataların olmadıgını konuya gelen başka birisi kanıtladı. Anon admini arkadaş özürlerini sundu ve yanlış anlaşılma böylece son bulmuş oldu.

• harunefetr kullanıcısına yanıt

Siz tamamen ayrı bir frekanstasınız. O yamayı eleştiren kişi karşılıklı atışma tarzında yazmış. Ben o üslübu doğru bulmam. Haklılık, haksızlık önemli değildir. Önemli olan doğruya ulaşmaktır ve doğrunun kimin elinde ve yanında olduğu da önemsizdir. Zaten (genel bir kaide olarak söylüyorum) ben haksız olsam neden üzüleyim, yanlış bildiğimi öğrenip doğruyu öğreniyorum, memnun olmam mantıklı olandır, gurur saçmalıktır, omuzundaki akrebi bildirene teşekkür edilir! Haklı çıkmak da sevinmeyi gerektirmez, çünkü bir şey öğrenmiyorsun, gurur ihtimaliyle manevi zarar etme ihtimali mevcut. Bizim ölçülerimiz bunlar. Forumda ise ara sıra ve nadiren yazan biriyim. Çoklukla faydalı paylaşımlar için. Atışma ve tartışma için bulunmam. Sadece doğru gördüğüm bir şeyi belirtmiştim o kadar. O yüzden siz tamamen manasız ve hiç işim olmayan bir şeyle yakıştırmışsınız beni, hata etmişsiniz. Başkalarıyla karıştırmışsınız ama garip olanı üslubumdan da mı öyle biri olmadığımı tahmin edemediniz?! Fakat o yamayı eleştirenin şahsi atışma dışındaki eleştirisi ve o vesileyle söylediklerim genel kaide olarak doğrudur. Başka yama üzerinden yanlışlıkla eleştirmiş olması o tespitleri yanlış yapmaz. Bunu da göz önüne almalı ve esas o noktaya bakmalı. Her ne ise. Burada değer yargıları olmayan ve farklı değer yargılarına sahip olanlar var. Anlaşılmamam veya kendiniz gibi algılamanız normal görülmeli!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 14 Mayıs 2024; 23:25:20 >

Bahsi geçen Anonymous admini benim. Yorumlar da bana ait.

Türkçe Yamaları Kimlerin Bitirdiği

Mod için yapılan yama, oyunun tüm metinlerine müdahale ediyormuş. Bunu bilmem imkansız. Her insan gibi benim aklıma gelen de mod ile eklenen/değiştirilen metinleri düzelttiği yönündeydi. Modun yamasını kaldırınca orijinal yamayı görme şansım oldu. Hatamı fark edince de açıklamamı yaptım, kimini tatmin eder kimini etmez. Orasına yapabileceğim bir şey yok.

4-5 gündür orijinal yamayla oynuyorum. Ne mükemmel diyebilirim ne kötü diyebilirim. İdiomlarda hala hata var. Terim bütünlüğü hala yok. Alakasız çeviriler var. Hata arıyor değilim, gözüme çarpanı söylüyorum. Ha oynanmaz mı? Gayet oynanır. Benim gibi detaycıları rahatsız eder.

"Yamayı kötülemek" gibi bir olay yok. Ne gördüysem onu söylüyorum. Anonymous Çeviri'de yer almam otomatik olarak insanlarda taraflı yorum yaptığım izlenimini bırakıyor. Velev ki öyle olsun, bizim Fallout yamamız mı var da ücretsizini kötüleyeyim? Ne gibi bir katkısı var ki bunun? Kime ne faydası var? Aksine bizi antipatik gösterecek bir durum bu.

Sırf ortalığı karıştırmak için birisi gelmiş fake mail adresi ile sıfır üyelik açmış, meseleyi buraya taşımış :) Komik, ne diyeyim.

Anonymous'tan yana veya Türkçe Yama olaylarından yana sormak istediğiniz ne varsa sorun, seve seve cevaplarım.

• Outsider One adlı arkadaşın yazdıklarını tüm ekip olarak görmüşsünüzdür.Yok mu bir açıklama Türkçe Yamaları Kimlerin Bitirdiği 

• Evet gördük, güldük ve sonra da Technopat'ta açıkladık. Oradan bakabilirsin.

• WesterLandX kullanıcısına yanıt

Kesin gülmüşsünüzdür,burası DH forum technobot değil.Burada açıklamaya yapmak istemiyorum diyorsan (niyetinde öyle muhtemelen) orası ayrı.Birinin o kadar uzun bir yazıyı boş yere yazacağını hiç zannetmiyorum.Konusu burda açıldı cevabı başka sitede veriliyor oda ilginç Türkçe Yamaları Kimlerin Bitirdiği 

• Daha önce Technopat'ta açıldı :) Burada zar zor 4 sayfa tutmuşken orada 20 sayfa kadar bir tartışma oldu.

Bu arada insanlar boş yere neler yapıyor bir bilsen şaşarsın.

Şimdi size cevap veriyorum ama eger siz Sarkis'in Fallout 4 yamasından hiç haberdar degildiyseniz diziden sonra bu tarz yamalardan haberiniz olduysa yaptıgım yorumu hiç yazmamış varsayın ve sizden özür dilerim. Öyle degilse okumaya devam edin çünkü ortada bahsettigimiz yama 2017 gibi çıkan bir yama Fallout 4 yaması.

Sizinle aynı frekansta olmam imkansız. Siz çünkü taş devrinden kalma saldıran bir tutum ve zihinde kalmışsınız. Birisi birşey söyleyince sorgulamak yerine direk oltaya düşüp eleştiri yapıyorsunuz.

Varan 1-Fallout 4 yaması hangi tarihte yayınlandı? 2017-2018 olması lazım belki daha önce. Yamayı öyle bir eleştirdiniz ki. Vakti zamanında aceleye getirilen özensiz bir iş gibi gösterdiniz, translate yama, berbat çöp yama diye kötülediniz. Ama gerçek öyle çıkmadı yeni gelen güncelleme yamayı bozmuş. Düzeltmek çok basit bu kanıtlandı. 2017'den beri oynanan yama ne hikmetse birden çöp edildi!

Şimdi 2017-2018 gibi çıkan bu yama aradan 6 sene geçmiş eger linç edildigi kadar 'kötü, berbat' bir yama olsaydı bu zamana kadar zaten eleştiri alırdı. Yaptıgım yorum gibi düşünüp sorgulamak yerine, direk oltadaki yeme atlayan balıklar gibi yama eleştirmek hem Fallout 4 çevirmenlerine saygsızlık hemde bizim aklımıza saygısızlıktır.

Tecnopat konusunda bile Anon admini resim paylaştıgı halde, 'hayır yama kaliteliydi' diye diretilmesi bile büyük bir başarı. Çünkü oyunu oynayan adam böyle bir şey olmadıgını hatırlıyor ne kadar sözde 'delil resimleri' paylaşılsa bile inanmıyor. İşte sizinle aynı frekansta olmamak böyle bir şey. Sorgulamak böyle birşey.

Yani olayı özetlemem gerekirse... Yıllar önce çıkmış ve begenilmiş Fallout 4 yamasına böyle agır eleştiriler yapmak, F4 çevirmenlerine haksızlıktır ve bizim aklımızla alay etmektir.

Eski-yeni yama olayından haberim yoktu ve siz kesin kişileri birbirine karıştırmışsınız. Yanlış kişiye cevap yazmışsınız gibi resmen. Zaten varlığından haberim olmayan bir şeyi sorgulamam da düşünülemez. (zaten siz de o noktayı nazara alarak eğer öyleyse özür demişsiniz) O yamaya berbat yama diyen ve atışma üslubuyla, laf çarparak cevap veren başkası. Ben sadece (yamanın anlamayı engelleyecek kadar kötü olduğu noktasında) hak verdim o kadar. Ayrıca o tarz kişisel atışmaları tasvip etmediğimi de ifade ettim.

Güya cevap verdiğiniz mesajımdaki ifadeler "Siz çünkü taş devrinden kalma saldıran bir tutum ve zihinde kalmışsınız." şeklindeki ifadenizi hak etmiyor. Size pes doğrusu diyorum. Allah selamet versin.

"Ben o üslübu doğru bulmam. Haklılık, haksızlık önemli değildir. Önemli olan doğruya ulaşmaktır ve doğrunun kimin elinde ve yanında olduğu da önemsizdir. Zaten (genel bir kaide olarak söylüyorum) ben haksız olsam neden üzüleyim, yanlış bildiğimi öğrenip doğruyu öğreniyorum, memnun olmam mantıklı olandır, gurur saçmalıktır, omuzundaki akrebi bildirene teşekkür edilir! Haklı çıkmak da sevinmeyi gerektirmez, çünkü bir şey öğrenmiyorsun, gurur ihtimaliyle manevi zarar etme ihtimali mevcut. Bizim ölçülerimiz bunlar. Forumda ise ara sıra ve nadiren yazan biriyim. Çoklukla faydalı paylaşımlar için. Atışma ve tartışma için bulunmam. Sadece doğru gördüğüm bir şeyi belirtmiştim o kadar. O yüzden siz tamamen manasız ve hiç işim olmayan bir şeyle yakıştırmışsınız beni, hata etmişsiniz."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 15 Mayıs 2024; 14:45:53 >

• Türkçe yamaları kimlerin bitirdiği falan yok. Video oyunlarını kaliteli türkçe yerelleştirmeler ile oynamak isteyenler u-crew, trgamestudio, anonymous gibi ücretli platformlardan sağlayacakları türkçe yamalar ile düzenli, özenli ve kaliteli çeviriler ile oyun deneyimlerini maksimuma çıkarabilirler.

Oyunlarını beleşe düzenlenmiş makine çevirisi, deepl çeviri, yapay zeka çevirisi gibi antin kuntin çeviriler ile oynamak isteyenler ise bu forumda yayınlanan yamaları kullanabilirler ancak kötü bir oyun deneyimi yaşatırlar çok net.

Ben özellikle ücretli satılan grupların çevirdiği türkçe yamalar ile bu forumda düzenlenmiş translate makine çeviri ile çevirilmiş oyunların videoalarını youtube da birebir karşılaştırdığımda bariz kalite farkının ortaya çıktığını gördüm ve bu yüzden bu forumda yayınlanan seri üretim fabrikasyon makine çevirilerini asla kullanmıyorum.

Bu forumda tek takip ettiğim yerler oyunun ruhuna sadık kalınarak çevirilerini özenli bir şekilde yapan, translate kullanmayan, kaliteden anlayan zevk sahibi arkadaşları takip etmek. Misal rockstar games oyunlarını çeviren CriminaL277_ nikli arkadaşı takip etmek gibi.

CriminalL277 nikli arkadaş gibi çevirilerinde translate kullanmayan ve el çevirisine özen gösteren bütün arkadaşların türkçe yama konularını donanım haberde değilde bir başka platformda mesela technopat gibi forumlarda açmalarını tavsiye ederim. Bu donanım haberin sadece translate çevirilerinin güdümünde kalan bir yer olmasını istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obasar84 -- 15 Mayıs 2024; 14:12:39 >

Ne dediğini kendin bile bilmiyorsun.Şöyle bir baktım sınav kağıdına bilmediğimiz soruya dolu gözüksün diye yazdığımız kelimeler gibi tekrar ediyor yazıdıkların sürekli.Kullanmadığın yamayı "Şöyle bir baktımda haksız değil kötü ve berbat demekte" diyorsun daha kullanmadın bile yamayı.Direk birisi ekran görüntüsü attı diye herşeye sazan gibi atlayıp bide üstüne bir tekme daha atmak tamamen koyun psikolojisidir.Edebiyat yapmayı bırakıp gerçekleri görmeye çalışsan zaten bu sazanlığı yapmazdın, pes!

• obasar84 O kullanıcısına yanıt

Türkçe Yamaları Kimlerin Bitirdiği Türkçe Yamaları Kimlerin Bitirdiği Türkçe Yamaları Kimlerin Bitirdiği Türkçe Yamaları Kimlerin Bitirdiği 

• En komiği elle tutulur kanıtları olmadan bu yazıyı yazan arkadaşa uydurma demişler. Yalan olsa herkesle tartışırlar mı yalan olsa böyle mi olur. Alın bakın tartışmalar hala duruyor. :D

• WesterLandX kullanıcısına yanıt

"Bu arada insanlar boş yere neler yapıyor bir bilsen şaşarsın." ekşi sözlükten tut her forumda hakkınızda yazılanları görünce,bu yazdığın cümle sizin grubla çok iyi uyuşuyor gibi bir izlenim var.Dürüstlük ve Anonymous yan yana gelmeyecek 2 ayrı kelime.Sonra bütün ülke "ücretsiz el çeviriler bitti öhöhö" diye zırlamaya başlasın.Suç kullanıcılarda,herkes hakettiğini yaşar.Yanlış anlaşılmasın her türlü çeviriyi kullanırım.Anonymous çevirilerinide kullandım.Sadece entrikalarınıza gerek olmadan da yama işini devam ettirebilirsiniz.Ücretli satmanız kimseyi ilgilendirmez ,başkasınında translate kullanması hiçkimseyi ilgilendirmez.Çok fazla dar kafalı olduğu için forumda sürekli hatırlatmak gerek kafalarına vura vura anlatıcaksın bunların.Neyse herkese iyi forumlar uzatamıyacamTürkçe Yamaları Kimlerin Bitirdiği 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoserKiller7jl -- 16 Mayıs 2024; 14:17:14 >

• Dostum her platformda her kurum/kişi/oluşum/grup için olumsuz tonla yorum bulabilirsin. Bu tek başına bir şeyi kanıtlamaz.

Bir entrika çevirdiğimiz vs yok. Cidden bu kanılara nasıl varıyorsunuz şaşırıyorum.

Açık açık sor kafana takılanı, açık açık cevaplayayım. Ama iddia makamı iddiasını kanıtlamak zorunda. Yoksa herkes bir şey söyler.

Ölüm tehditi bile deniyor yazıda. Kıçı kırık Türkçe Yama için kim hapse girmek ister? 2 yıla kadar yatarı olan bir suç tehdit :D

Mantıklı yaklaşınca neyin ne olduğu çok açık zaten. Dediğim gibi, suçlamadan, iyi niyetle neyin ne olduğunu öğrenmek isteyene sabaha kadar açıklarım. Ama amacı parmak sallamaktan öteye olmayanı da ben sallamıyorum.

Bitmiyorlar çünkü :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay anasını adam iyi araştırma yapmış.

• Neyin ne olduğunu gören görüyor. :D

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.