|
Bildirim
yerli "montaj" mantıksız. misal çinden son hali 70 dolara alınacak cihazı, birleştirilmemiş halde 60 dolara alıyorlar. trde iş gücü pahalı olduğu için, trde birleştirip 90 dolara mal ediyorlar ve "yerli üretim" oluyor. keşke dediğiniz gibi patentler vb konusunda iyi düzeye gelsek. ya yazılım tarafında ya da ana malzeme(çip tarzı) tarafında güçlenmemiz lazım. Malesef işlemci,panel vb gibi teknolojiler için tren kaçtı ama yazılımda kısa sürede iyi yerlere gelebiliriz ama avrupa ve abd kapış kapış yazılımcı alıyor farklı ülkelerden, tr'de en üst sıralarda. montajcılık yaparak yerli üretim deniyor birilerinin cebi doluyor ona üzülüyorum.
@Backspace7 türkiyede hiç bir firma kendinden başka bir firmanın büyüyüp gelişmesini istemez, şirketler arası dayanışma,ortak çalışma vb malesef ülkemizde yok :) |
Bu sefer parayı bu cell bastı herhalde. Maşallah dilinizden düşmüyor.
|
yerli üretim yapılmasını sonuna kadar destekliyorum ama asıl yapılması gereken; büyük firmalar ile birlik olup patentlerde söz sahibi olmaktır, Türk Telekom'un bir takım girişimleri var ancak yeterli değil. Umarım patentler konusunda daha iyi düzeye gelir şirketlerimiz.
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|