Şimdi Ara

Turkcell 4.5G den 4G ye düşme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turkcell mobil internetimi hotspot ile bilgisayarda kullanip oyun oynuyorum, sinyal 4.5G de iken sorun olmuyor lakin bazen kendi kendine 4G ye düşüyor ve düşünce oyunda ping (gecikme) sorunları yaşıyorum. 1 aydir bu sorundan muzdaribim, 4G ye düştükten sonra uçak modunu açıp kapatınca tekrar 4.5G ye geçiyor ama o arada oyun bağlantım düşüyor çok zaman kaybediyorum, 4.5G hep full diş (sinyal) çekiyor ama neden 4G ye düşüyor anlamiyorum, Xiaomi kullaniyorum yardimci olabilecek var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4.5G ve 4G aynı şeyler değil mi? Bir yaşıma daha gireceğim. Internet Ayar yaz 2200'a gönder, 532 yi ara,internet ayarlarını yaptır. Denilenleri yap. Internetin açıkken telefonunu kapat aç.
    Cihazlarınızı günde 1 kere kapatıp birkaç dakila bekletip açmak iyidir.
    Bu bilgiyi profesyonel yabancı mobil forumlarda da bulabilirsiniz. Hatta cihazları günde 1 saat tamamen kapatıp kapalı bekletmenin çok faydalı olduğu söyleniyor. (Uçak modu değil,tamamen kapatmak)

• Bu dediklerinizi yapıyorum zaten. 4.5G ile 4G aynı mı o teknik bilgiye sahip değilim lakin 4G nin üst sağında + işareti olunca 4.5G oluyor sanirim ve öyleyken oyunda bir sorun yok ama o + işareti olmayınca yani sadece 4G yazınca oyunlarda internet sorunları çekiyorum.

• xKisaBoylu X kullanıcısına yanıt
    Sadece tahmin:
    Sanırım cihaz 3G (H) yi 4G olarak gösteriyor.
    nPerf uygulamasını indirip ayarlardan test süresini 60 saniye seçerek tam hız testi yapabilirmisiniz.Yalnız teste başla göstergesinin hafif sağ üstündeki ayar yuvarlağına dokunun önce ve oradaki testi tekrarla sayısını 1 yapınız mutlaka. Yoksa durmaz 10 testi arka arkaya yapar çok data gider. Buraya koyun inceleyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekli Komutan -- 10 Mart 2019; 4:24:31 >

• H olunca internete girmeyip, H+ olduğunda girmesi ile aynı durum.

Telefonun sinyal gönderip, baz istasyonundan sinyal alması ile ilgili sorun var.

• 2baz istasyonuna baglisindir teke.dusunxe sorun oluyordur bence.

• xKisaBoylu X kullanıcısına yanıt
    4G sadece tek bir bant (muhtemelen 800 MHz yani 20 bandı) 4G+ ise 2 veya daha fazla bandın birleşmesinden oluşuyor. 1800 ve / veya 2600 MHz. Bunların dalga boyları daha düşük olduğundan arada belli ki onların sinyalini alamıyor cihazınız. Bu yüzden daha pencere yakınına koymanızı öneriyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • band 3 lte+ oluyor, diğer bandlar lte
    root varsa network signal guru ile band 3 kullanmaya zorlayabilirsin

turkcellde böyle yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __kadıköyRAP__ -- 10 Mart 2019; 16:1:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.