Şimdi Ara

Turkcell 5G (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şahsen benim için 5G gereksiz. Turkcell'de en kötü 20Mbps alıyorum zaten, ki bu bile yoğun kullanımda sıkıntı yaratmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En hızlısını yine ver bana türkcell koçum. Para önemli değil.

• bu 5g meşG reklamlar ortam falan iyide ya kardeşim 5 g li cihaz alabilecekmi bu milette ortali koparmaya başladiniz siz ya. ya apple in şuanki amiral gemisi xsmax i bir yana birak eylulde ekimde yeni tanitacaği iphone ( artik xxxxxs max mi olur ne olur bilmem) onda bile 5g özelliği olmayacağı kesinleşti aciklama yapti apple.ki fiyati böbrek satma fiyatlarinda olur heralde 5g olmamasina rağmen. hafe Apple'ı geçelim baska marka cihazlar. ya şuan 5g desteleyen 2-3 cihaz var fiyatlari 6-7 bin tl. bu millet nasil alacak 5g desteleyen cihzida ortalik kopuyor aha Turkcell 5g geldi aha oteki 5 in 1 i G ile geliyor. 5 g gelir 10 sene sonra 10 sene onceki cihazi kullanir kullanan artik 5 g ilemi 10 g ilemi bilemicem. neyseeeeee

• Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Eldeki frekanslarla vermelerinin çok anlamı yok. 5G Vadisi gibi projelerde zaten 3.5 GHz bandını kullanabiliyorlar mesela. Bu şekilde bir izinle bu bantları kullanıp deneme yaptırabilirler. Yoksa hali hazırda 4G ile doyan daracık bantlar ile 5G verir gibi yapmak Vodafone'un 2G bandından 4G vermesi gibi bir şey olur anca.
  • Gereğinden fazla reklam kokan hareketler...

4G, 3G bantları doymaya başladığından artık bir ihtiyaçtı. 5G ise bir sürü belirsizlikle geliyor. Hangi frekans kullanılacak, ne kadar kapsama olacak, kapsanmayan yerler kaç senede kapsanacak, nereye baz istasyonu kurulacak, maliyeti ne kadar olacak ve kullanıcıya maliyeti ne kadar olacak??? Hele dövizin böyle güçlü olduğu bir piyasada operatörler ne kadar hevesli olacak bu işe, şüpheli...
  • 5G'de frekans dilimleme yapmaya başlayabilirler. Bu durumda SuperBox kullanıcıları cihazın bağlandığı tüm bantlardaki frekansı kirletmek durumunda kalmaz 10 Mbit için. 10 Mbit hız verecek bir dilim açar, tüm SuperBox kullanıcılarını oraya alırlar; diğer mobil kullanıcıların da hızları düşmez SuperBox'çılar indirmeye abandıkça. Daha fazla SuperBox müşterisi de alabilirler artık daha fazla frekans bant genişlikleri olduğu için.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    evet olabilir bir cok bilmediğimiz gelişlemeler olacak gibi gözukuyor türkcell bu konuda kendisine oldukca guveniyor suan bekleyip görecegiz :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güveniyor görünmek zorunda reklam için. Daha Dünya'da kullanmaya başlayan operatörler uygulamalarında kararsızlık yaşıyor. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backspace7

O zaman bu sekilde olmasinin sebebi dunyada 4G zaten yayginlasmisti ve telefon ureticileri coktan piyasaya 4G versiyonlu telefonlari surmuslerdi. 4G bize gec gelince pek cok kisinin elinde 4G ye hazir telefon olmus oldu. Bu kez tabii 5G dunyadaki pek cok ulke ile ayni anda gelecegi icin hali hazirda 5G li telefon sahibi olan abone sayisi oldukca dusuk kalacak. Orta segment telefonlara 2020 itibariyle 5G destegi gelirse ozaman bu surec hizlanabilir ama yinedr oldukca dusuk kalacaktir.

Alıntıları Göster
    4G/4.5G'ye geç kaldığımız için o durumun yaşandığını biliyorum tabii ki. 3G de 2009 yaz aylarında geldi Türkiye'ye. 2006-2007 yıllarında 3G destekli telefon kullanıyorduk birçoğumuz. Benim anlatmak istediğim, 5G'li cihazlara kolay erişemeyecek olmamız. Orta segmente gelse bile, Türkiye'de fiyatları 4-5 bin TL'den aşağıda olmayacaktır. Herkes alamayacak bu cihazları, 5G küçük bir kesime hitap edecek uzun bir süre. Bu açıdan anlamsız görüyorum Türkiye'de 5G'yi. En azından kısa/orta vadede.

• Daha çekmeyen yerler var. Operatörler 5gden bahsediyor. Öncelikle çekmeyen yerleri duzeltin.

• 5G için düşük maliyetli huawei chipler çıktı,diğerleride pahalı satamaz. low end telefonlara 5G iki yıl içinde gelir.
  • 5g ye ihtiyac yok diyenler şaka gibi size kalsa 2 mbit kullanacaz.
  • AMC kullanıcısına yanıt
    Böyle bir yorum yazacağım hiç aklıma gelmezdi ama an itibariyle cidden gerek yok. Tabiki 5G gelmesi iyi bir şey. Buna karşı çıkmıyorum ancak 4G ile gayet de yaşanır. Bir eksiklik de çekmezsiniz. Asıl mesele kota sorunu. 3-5 GB internet olduktan sonra 6G olsa ne olur. Boşa pil tüketimi ve kotanın hızlıca bitmesinden başka bir avantajı olmuyor malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC kullanıcısına yanıt
    Turkcell 4G'nin hakkını veriyor, hızlar fazla fazla da yetiyor zaten. Çooook nadir sorun yaşıyorum şahsen. Heryerde çatır çatır twitch'de izliyorum, netflix'te..

Full çekerken 2mbps hız veren operatörler 5G'ye geçsin, arada ki fark kapanmaz başka türlü.

Gerçi hız olsa ne, daha çok yatırım yapıp daha sık istasyon kurmaları gerekecek, oda ölme eşşeğim ölme.. Bu hepsi için böyle. Yatırımı yaptıktan sonra faturalar kabaracak iyice.

Bu yüzden 4G'den memnunum, bir süre daha da böyle gider. 5G bana hiçbirşey katmayacak. Hız testlerinde daha çok mb harcanacak o kadar..

2 seneden önce bizde adam gibi birşey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 7 Temmuz 2019; 18:26:26 >

• daha ihale yapilmadi reklam veriyorlar min 2 sene var 5G ye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serdaryigiter S kullanıcısına yanıt
    Çünkü ilk kez bir teknolojiye dünyayla birlikte geçeceğiz. Bu yüzden piyasada 5g li telefon olmaması doğal.

• https://www.turktelekom.com.tr/hakkimizda/duyurular/Documents/tt-5g-final-version-03082018.pdf

Yukarıdaki linkte 5G ve FrekansYönetimi diye bir bölüm var.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Var da, işe yarar hiçbir şey yazmıyor.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Haklısın. Tatminkar bilgi yazmamışlar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.