Şimdi Ara

Turkcell- Aylık 20 MB'lık Aşımsız Tanışma Paketi 3 TL (20mb'tan sonra 5kbps) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
4
Favori
34.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bradenburg

Speed testin sonucunun dogrulugunu sorgulayan kisiye cevap vermek yersiz arkadasi kendi haline birakiyorum

Proxy kullanımı bile aynı location'da aynı ISP'le yapılan hız testini etkiliyor ki buna daha test yapan sunucuya olan eş zamanlı bağlantılar, sunucun konumu (uzaklık bakımından) ve test yapılan cihazın bağlantısını paylaşabilecek olan başka uygulamalar olabileceğini saymıyorum bile. Susmana çok sevindim hem seviyene inmekte zorlanıyordum hem de offtopic yapmak istemiyordum zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tusuka

quote:

Speed testin sonucunun dogrulugunu sorgulayan kisiye cevap vermek yersiz arkadasi kendi haline birakiyorum

Proxy kullanımı bile aynı location'da aynı ISP'le yapılan hız testini etkiliyor ki buna daha test yapan sunucuya olan eş zamanlı bağlantılar, sunucun konumu (uzaklık bakımından) ve test yapılan cihazın bağlantısını paylaşabilecek olan başka uygulamalar olabileceğini saymıyorum bile. Susmana çok sevindim hem seviyene inmekte zorlanıyordum hem de offtopic yapmak istemiyordum zaten.

Arkdas test sonucunu iphonedan yapmis bende iphonedan yaptim proxy kullanilmasi imkansiz iphoneda uygulama uzerinden yapilir test
    Sacmasapan yorum yapiyorsun yazinca kiziyorsun sen olsan senin yaptigin yoruma ne yazarsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukardakşi hız testinde keşke Turkcelli arkadaşınızda 3G ile test etseydi..

Edgede ping çok olıyor..

Cepnet kullanırken hız yavaşladığınd 3G ile EDGE arasında çok fark oluyordu..

Ancak iphonedan bu testlerin yapılması üzücü

Muhteşem bir internet telefonuna yakışmıyor
  • 1KB hıza tabi mezarcılar korosu...
    Hatta bunu 0,25 KB'a düşürün, üstüne 3 tl isteriz diyen tipler topluluğu...
    Dediklerime inanmayıp 1KB bile etmeyen bir bağlantı için hız testi yapan saftirikler korosu.

Buyrun izleyin, size gelsin bu:

http://www.youtube.com/watch?v=oIqzoWkqUIc
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTeeH

quote:

Orijinalden alıntı: smartbidik

Yanlış yazma falan yok ve 5kbps=0,625KB. Yani saniyede 1KB bile etmiyor. Bazı arkadaşlar ya çok bilgisizler ya da çok hayalciler. 1KB için hız testi yapmaya kalkışmışlar. Bankadan giriş yapıp, hisse senedi emri verirseniz çok zarar edersiniz çok :))

Turkcell- Aylık 20 MB'lık Aşımsız Tanışma Paketi 3 TL (20mb'tan sonra 5kbps)

O zaman senin mantığınla bende saniyede 90 / 8 = 11,25kb alıyorum. Kusura bakma ama sen biraz bilmişlik taslıyorsun. Şuan akk limitini aştığım için hızım 1mbps'e düşürüldü. Saniyede 100 ile 112kb download yapabiliyorum. Buda demek oluyor ki turkcell'in interneti ile saniyede 5kb download yapılabiliyor. Tabii bu hız yeterlimi değil. Bence turkcell bu hız düşürme olayını bütün internet paketlerine yapsaydı daha fazla ses getirirdi.

Bilmişlik taslıyorsun diyorsun diye başkaladı bu tartışma. Bu mesajda ilk mesaji yazan arkadasin hesabi dogruyken bu hesabin yanlis oldugunu iddia ettin. Halbuki kardesim hesabin dogru ama buradaki yayinlanan bir donuca gore 0.05 Mb cikmis Turkcell yanlis ima etmis diyebilirdin. Ama sen arkadasin dogru hesabini inatla uanlis dedin!

Turkcell 5 Kbps demisse 5 Kbps'dir tersi dusunulemez, adamlar ne verdigini yanlis yazacaksan, nasil teknoloji devi olacaklar?

• quote:

Arkdas test sonucunu iphonedan yapmis bende iphonedan yaptim proxy kullanilmasi imkansiz iphoneda uygulama uzerinden yapilir test
    Sacmasapan yorum yapiyorsun yazinca kiziyorsun sen olsan senin yaptigin yoruma ne yazarsin

Ben kesin proxy mi kullanıyorsunuz dedim ya testin doğruluğunu etkileyebilecek nedenleri saydım!! Ya tamam sen haklısın nolur benim mesajımı alıntı yapma yalvarıyorum.
  • Turkcell'in hata yaptığını düşünenlere, 5 Kbps beyan ettiği hızın, Turkcell tarafından ne anlama geldiğini bilmediğini ima edenlere gelsin bu fotoğraf. Yetmez yetmez diyorsanız gani gani nam-ı değer Speedtest görüntülerini de yapıştırız buraya. Gece gece 3 Tl'mizden olduk sayenizde :) Konu kapanmıştır dağılın.

EDİT : ama isterseniz siz yine de Turkcell'in ne yazdığını bilmediğini düşünün ve 50 Kbps hız bekleye durun!

https://store.donanimhaber.com/16/19/78/161978b77d68ba20025cfa86267bc96f.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERPmühendisi -- 21 Mart 2012; 1:28:07 >

• 5 kb için birbirinize girdiniz ya. 5 olsa ne olur 10 olsa ne olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerring

5 kb için birbirinize girdiniz ya. 5 olsa ne olur 10 olsa ne olur

Aynen öyle ya..

Ancak bu hozda hz testi yapmak bile alkışı hak ediyor

• Bir hizmetin kalitesini paylaşayım.

1. Bir de ek bilgi paylaşayım. 20 MB hızı birden yüklenirseniz anında hızınız kesilmiyor. Ben arka arkaya speedtest yaptım, ios app indirdim. 90 MB sonunda hız düştü. düşmeden önce Turkcell SMS gönderiyor ve hızınız 5 Kbps'e düşürülmüştür diyor. 50 Kbps değil bu arada :)

2. Uplod hızı henüz düşmedi yalnız, Speedtest dupload hız testi sonucu 1,00 - 2,00 Mb uplod sonuçları çıktı. Henüz paketi alalı 1 saat bile olmadı belki sabaha upload hızı düşer.

3. Viber'la sesli görüşme yapmaya tenezzül bile etmedim, ama merak edenler olacalk diye denedik denedik. 5-10 saniyede kapanıyor arama, ses gitmiyor zaten 0,6 KB/sn hızdan bu beklenemez :)

4. Whatsapp veya Viber türü düz sms atmada hiçbir sıkıntı yok, anında mesaj gidiyor. Bu da beklenen sonuç çünkü gelen mesaj 600 karakter bile olsa 1 sn sonra sizde. Boru değil 600 karakter/saniye hızınız var, süpper :)

5. Googledan "deneme" yazıp arama yaptım, 1 dk sonra sonuçlar geldi.

6. Turkcell reklamında Face'e gir filan diyorya neremle güleceğimi bilemiyorum. 15 yıl önce internete bunun 10 kaıt daha hızlı girerdim :)

Merak ettiğiniz bir şey varsa test edeyim, birazdan yatacağım.

EDİT: Iphone twitter ve facebook uygulamasını açamıyor, hata veriyor.
    DH mobile "Mesajımın Geçtiği Konular" sayfası 88 saniyede açabildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERPmühendisi -- 21 Mart 2012; 1:39:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ERPmühendisi

Bir hizmetin kalitesini paylaşayım.

1. Bir de ek bilgi paylaşayım. 20 MB hızı birden yüklenirseniz anında hızınız kesilmiyor. Ben arka arkaya speedtest yaptım, ios app indirdim. 90 MB sonunda hız düştü. düşmeden önce Turkcell SMS gönderiyor ve hızınız 5 Kbps'e düşürülmüştür diyor. 50 Kbps değil bu arada :)

2. Uplod hızı henüz düşmedi yalnız, Speedtest dupload hız testi sonucu 1,00 - 2,00 Mb uplod sonuçları çıktı. Henüz paketi alalı 1 saat bile olmadı belki sabaha upload hızı düşer.

3. Viber'la sesli görüşme yapmaya tenezzül bile etmedim, ama merak edenler olacalk diye denedik denedik. 5-10 saniyede kapanıyor arama, ses gitmiyor zaten 0,6 KB/sn hızdan bu beklenemez :)

4. Whatsapp veya Viber türü düz sms atmada hiçbir sıkıntı yok, anında mesaj gidiyor. Bu da beklenen sonuç çünkü gelen mesaj 600 karakter bile olsa 1 sn sonra sizde. Boru değil 600 karakter/saniye hızınız var, süpper :)

6. Turkcell reklamında Face'e gir filan diyorya neremle güleceğimi bilemiyorum. 15 yıl önce internete bunun 10 kaıt daha hızlı girerdim :)

DH mobil sayfa geçişlerinde kaç sn bekletiyor?

• Kim istemez 5 Kbps hız yerine 50 Kbps hızı. Ancak arkadaşların Turkcell'e mi inanacaksın bana mı tavrı enterasandı
  • DH 1 mobil sayfasını yaklaşık 20KB sayarsak 35-40 saniyede açar.

ORTALAMA SONUÇ: 0,65 yaklaşık yarım'ı ifade ediyor, biz de bu yüzden 2 ile çarpıyoruz.

KB * 2 = SÜRE

Yani; 20KB * 2 = yaklaşık 40 saniye eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asceticc

Kim istemez 5 Kbps hız yerine 50 Kbps hızı. Ancak arkadaşların Turkcell'e mi inanacaksın bana mı tavrı enterasandı

Güzel nokta.

@~Lion King~
    Mesajımın geçtiği konular sayfası 88 saniye sürdü. Bir nceki mesaja ekledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: smartbidik

DH 1 mobil sayfasını yaklaşık 20KB sayarsak 35-40 saniyede açar.

ORTALAMA SONUÇ: 0,65 yaklaşık yarım'ı ifade ediyor, biz de bu yüzden 2 ile çarpıyoruz.

KB * 2 = SÜRE

Yani; 20KB * 2 = yaklaşık 40 saniye eder.

5 Kbps kesin görüyor. Browser yeteneği olarak bazı resimler cache'den açıldığını düşünürsek 1KB:2SN yerine 1KB:1~1,5 SN diye de düşünebiliriz. Tabi devamlı aynı siteleri dolaşıyorsanız.
  • quote:

eline sağlık.
    yaw çok kötü o zaman. bu paket gereksiz. bir sayfa için 1 dakika beklemek insanı sinir eder. telefona sarj dayanmaz. nokia gibi kendine güldürmeyi başardın turkcell nanesi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Asceticc

Kim istemez 5 Kbps hız yerine 50 Kbps hızı. Ancak arkadaşların Turkcell'e mi inanacaksın bana mı tavrı enterasandı

Güzel nokta.

@~Lion King~
    Mesajımın geçtiği konular sayfası 88 saniye sürdü. Bir nceki mesaja ekledim.

inceleme için teşekkürler. bi poka yaramayan bir internet paketi. Gece gece fena sövdüm turkcell e. Umarım en yakın zamanda iflas bayrağını çeker
  • quote:

Turkcell 5 Kbps hiz veririm diyor siz hala neyi tartisiyorsunuz?
    Turkcell'i Kbps hesabini dogru yazamayacagini dusunmek saçmalık. 5 Kbps dediyse 5 Kbps'dir!

Vodafonenun 96 Kbps hizinin 19da birine varım diyorsanız alın.

Bilgiçlik taslayanlar neden yine burada bir arkdasin paylastigi 5 Kbps hiz sonucuna inanmayip 0,05 Mbps sonucuna inanirsiniz?

zamanınıza yazık telefonuzuzun batarya omrune yazık :) cepnet pahabicilemez.
  • quote:

Biri test edip paylaşsa diyordum,
    Detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim
    Adı üstünde:
    Tanışma Paketi,yani ilk kez mobil net kullananları hedef almışlar.

• @hakansant

Tanışma paketi denilmiş olabilir ama bu hıza internet demek tüketiciyi kandırmaktır. Google'da arama sonucu sayfası bile 1 dk olursa bu hızda kim internete girer? Facebook hayatta açılmaz, bir arkadaşın dediği gibi cep telefonun piline yazık.

Bu internetle sadece whatsapp gibi yalnız sms'i ikame edecek iletişimi sorunsuz giderirsiniz diğer internet hizmetleri kalır.

Piyasada whatsapp çalıştırılabilen bir cep telefonunuz varsa o telefonla sadece whatsapp çalıştıran internete zerre girmeyen kişi sayısı nedir? Bence yok denecek kadar azdır.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.