Şimdi Ara

Turkcell- Aylık 20 MB'lık Aşımsız Tanışma Paketi 3 TL (20mb'tan sonra 5kbps) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
4
Favori
34.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biri şu FaTeeH'i sustursun... Çünkü hesap yapmayı bilmiyor....

b = bit
    B = byte

8 bit = 1 byte
    1024 byte = 1KB

5KB = 5 * 1024 = 5120 bit

5kbs = 5128 / 8 = 640 byte

640 byte, 1 KB (1024 byte) bile etmiyor....

Yani saniyede 640 byte indirebilirsin ve bu 1024 byte (1KB) bile etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTeeH

quote:

Orijinalden alıntı: smartbidik

Yanlış yazma falan yok ve 5kbps=0,625KB. Yani saniyede 1KB bile etmiyor. Bazı arkadaşlar ya çok bilgisizler ya da çok hayalciler. 1KB için hız testi yapmaya kalkışmışlar. Bankadan giriş yapıp, hisse senedi emri verirseniz çok zarar edersiniz çok :))

Turkcell- Aylık 20 MB'lık Aşımsız Tanışma Paketi 3 TL (20mb'tan sonra 5kbps)

O zaman senin mantığınla bende saniyede 90 / 8 = 11,25kb alıyorum. Kusura bakma ama sen biraz bilmişlik taslıyorsun. Şuan akk limitini aştığım için hızım 1mbps'e düşürüldü. Saniyede 100 ile 112kb download yapabiliyorum. Buda demek oluyor ki turkcell'in interneti ile saniyede 5kb download yapılabiliyor. Tabii bu hız yeterlimi değil. Bence turkcell bu hız düşürme olayını bütün internet paketlerine yapsaydı daha fazla ses getirirdi.

Hocam byte nedir, bit nedir bilmiyorsanız, bir de hesap yapmayı bilmiyorsanız fazla da yazmayın derin, buradaki kişileri de yanıltmayın.

@smartbidik
    Yazdıkları ve hesapları doğrudur. 5 Kbps hızla 1KB/sn hız alamazsınız!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merak etme kimse beni susturamaz. Forumda sorun olmasa sana anlayacağın dilde anlatabilirdim. Üstte verdiğim resimde hız olarak 0,05 mbps olarak görünüyor. Yani senin dediğin gibi saniyede 1 kb dan az olabilmesi için o hızın 0,005 olması lazım. Burada turkcell in yazdığı hız saniyede indirme hızıdır. Diğer şekilde cepnet hızı da speedtestde 0,09 civarı çıkar.
  • 5 Kbps = 5/1024 Mbps = 0,005 Mbps

• quote:

Orijinalden alıntı: ERPmühendisi

quote:

quote:

Yanlış yazma falan yok ve 5kbps=0,625KB. Yani saniyede 1KB bile etmiyor. Bazı arkadaşlar ya çok bilgisizler ya da çok hayalciler. 1KB için hız testi yapmaya kalkışmışlar. Bankadan giriş yapıp, hisse senedi emri verirseniz çok zarar edersiniz çok :))

O zaman senin mantığınla bende saniyede 90 / 8 = 11,25kb alıyorum. Kusura bakma ama sen biraz bilmişlik taslıyorsun. Şuan akk limitini aştığım için hızım 1mbps'e düşürüldü. Saniyede 100 ile 112kb download yapabiliyorum. Buda demek oluyor ki turkcell'in interneti ile saniyede 5kb download yapılabiliyor. Tabii bu hız yeterlimi değil. Bence turkcell bu hız düşürme olayını bütün internet paketlerine yapsaydı daha fazla ses getirirdi.

Hocam byte nedir, bit nedir bilmiyorsanız, bir de hesap yapmayı bilmiyorsanız fazla da yazmayın derin, buradaki kişileri de yanıltmayın.

@smartbidik

http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pbfv.png

Arkadaşım eğer hız gerçekten de 5kbps olsa evet o hesap doğru. Ama üstteki ekran görüntüsüne bakarsan ne dediğimi çok iyi anlarsın. Anlamamakta neden bu kadar ısrarcısınız onuda bir türlü anlayamadım.

• FaTeeH, daha çok batıyorsun, grafikte bir sorun yok. Sorun senin hesap yapmayı bilmemende. Bak şimdi ne buldum. İnanmayan denesin:

5 kbps (kilobits per second ) seçin, sonucun 625 bytes per second, yani 1KB bile etmiyor. Kesinlikle 3TL verip de paranıza kıymayın derim.

http://www.numion.com/calculators/units.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartbidik -- 20 Mart 2012; 16:39:18 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

@smartbidik

http://e1203.hizliresim.com/v/m/3pbfv.png

Arkadaşım eğer hız gerçekten de 5kbps olsa evet o hesap doğru. Ama üstteki ekran görüntüsüne bakarsan ne dediğimi çok iyi anlarsın. Anlamamakta neden bu kadar ısrarcısınız onuda bir türlü anlayamadım.

Hocam arkadaşa bilgiçlik taslıyorsun diyorsun ama arkadaşın yazdıkların hepsi doğru. Biz bilgisayar termolojisinden bahsediyoruz.

Aşağıdaki sayfayı okuyun, aynı termolojiden yazışalım. Yoksa size yazdıklarımı havanla su dövmek olacak. Bilgi sahibi olmadan yorum sahibi olmayalım.
    http://www.pclabs.com.tr/2008/01/06/gigabit-megabit-mbps-kbps-kbit-gibi-ifadeler-nedir/

Gelelim sizin hız testine, Türkiye'nin teknoloji devi web sitesine bunu yanlış yazmışsa, onu bilemeyiz. Yalnız tartışmamız Turkcell'in reelde ne hız verdiği değil, interntte yazdığı 5 Kbps hızın ne termolojik olarak verdiğidir.

ÖZET ! 0,05 Mbps = 51,2 Kbps

KAPİŞ?

• Deneme amaçlı aldım hız çok kötü Cepnet ile kıyaslanamaz. Mobil siteleri bile zor açıyor.
  • bide soyle sikinti var. 5 kb sinirsiz internet oldugundan bu paket aldiginda hizdan sıkılıp 1 gb internet aldiginda kotayi dolduramiyosun 1 ay boyunca kullanmak zorundasin baska bi int paketin olsa bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 20 Mart 2012; 16:36:11 >
  • arkadaşlar sizi sükunete davet ediyorum.lütfen birbirimizi kırmayalım.turkcelin 5 kb hızı hepimize fazlasıyla yeter
  • @ERPmühendisi

Ben üstteki ekran görüntüsüne dayanarak hesaplama yaptım. Mbit, mbps veya kbps ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum. Bende bilgisayar programcılığı mezunuyum. Turkcell'in hızı saniyede indirme hızı olarak yazdığınıda irdeledim. Ama arkadaş ısrarla üstteki ekran görüntüsüne bakmadan yazmaya devam etti. Şuan pek müsait olmadığım halde size cevap yetiştiriyorum. Artık bu yazdığımdan da sonuca varamadıysanız orası sizin bileceğiniz birşey. KAPİŞ??

@smartbidik

Verdiğin siteden bir ekran görüntüsü hesaplama adına.

• Allah Belasını versin salak kafam cepnetten türkcell e geçmekle yüzyılın öküzlüğünü yaptım ama masum olarak vodofone 8 tl sınırsız yaptı turkcel aylık paketlere geçince vodofoneda kaar elde etmek için paketi kapattı.
  • quote:

@ERPmühendisi

Ben üstteki ekran görüntüsüne dayanarak hesaplama yaptım. Mbit, mbps veya kbps ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum. Bende bilgisayar programcılığı mezunuyum. Turkcell'in hızı saniyede indirme hızı olarak yazdığınıda irdeledim. Ama arkadaş ısrarla üstteki ekran görüntüsüne bakmadan yazmaya devam etti. Şuan pek müsait olmadığım halde size cevap yetiştiriyorum. Artık bu yazdığımdan da sonuca varamadıysanız orası sizin bileceğiniz birşey. KAPİŞ??

@smartbidik

Verdiğin siteden bir ekran görüntüsü hesaplama adına.

Verdiğiniz örnekte 0,05 Mbps = 50 Kbps diyor. Turkcell hızını 5 Kbps duyuruyor. Anlaşılmayacak ne var? Bizim hesaplar doğrudur. Bilgiçlik taslıyor dediğin arkadaşın hesapları doğrudur.

Kaçamak cevaplar vermek de moda oldu. Bilgiçlik taslıyor dediğiniz arkadaşın hesaplarında varsa bir yanlışlık siz hesaplar doğrusunu yazarsınız.

Speedtest'te çıkan 0,05 Mbps hızlık sonuçla Turkcell'in lanse ettiği 5 Kbps aynı değildir. Turkcell'in lanse ettiği hız sizin test sonucunuzun 10'da biridir.

• Sinirsiz diye verdikleri bu rezilligi nicin savunuyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: cekale

Sinirsiz diye verdikleri bu rezilligi nicin savunuyorsunuz?

Savunan kim???
  • Sen degil !!!
  • quote:

5 Kbps = 5/1024 Mbps = 0,005 Mbps

0.005 göstermesi gerekirken 0.05 gösteriyor. Sanırım speedtest daha önce böyle birr hızla karşılaşmamış.

Önceki sayfada arkadaş download testi yapmış. 150 saniyede 100 kb download çıkmış. yani hız 0.60 civarı . 6 kb falan olsa almayı düşünüyordum ama dalga geçilmiş maalesef. Pazarlama stratejisi olarak, kapatmayıp resmen olmayan interneti var gibi gösterecekler sonrada belki diyecekler bizim 10 milyon abonemiz internet paketi aldı artistlik yapacaklar falan. 20 mb ı 3 liraya satıyorlar kısaca olay bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 20 Mart 2012; 17:11:44 >
  • FaTeeH, boşuna bilgisayar mühendisliği okumuşsun. Benim yaptığım hesabın doğru olduğunu mühendis arkadaşımız bile destekledi ama hala kıvırmaya çalışıyorsun. Yerinde olsam bu foruma bir daha uğramazdım...

Benim yazdığım ilk mesajım bu ve hesaplarda hiç bir yanlışlık yoktur. Sonuçta saniyede 1KB bile alamayacaksınız. CEPNET ' TEN 19 KAT DAHA YAVAŞTIR DEDİM ve bu da doğrudur. Daha fazla uzatmayacağım.

Sonuç olarak; 96kbs'li bir CEPNET'iniz varsa bu paketten 19 kat daha hızlı bir paketiniz vardır. Cepneti bırakıp bu pakete geçerseniz, size Guinness kitabında "Dünyanın en salak insanı" ünvanını verirler.
  • @ERPmühendisi
    Kaçamak cevaplar vermiyorum. Ben daha önceki mesajlarımda da yazdım turkcell kbps yerine kb\sn hızını belirtmiş diye. Burada sorun olan şey arkadaşın yazdığım mesajları iyice okumaması ve üst üste bakmadan, okumadan kendi söylediğinin doğru olduğunu söylemesi. Pek müsait olmadığım için bazı şeyleri atlayarak yazmışda olabilirim. Ama bu belirttiğim hızın gerçek olmayacağı anlamınada gelmez. Neyse daha fazla uzatmak istemiyorum.

Bu arada bu hızı veya turkcell'i savunduğum yok. Bende yakın bir zamanda avea'nın sınırsız tarifelerine geçiş yapacağım.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.