Şimdi Ara

Turkcell- Aylık 20 MB'lık Aşımsız Tanışma Paketi 3 TL (20mb'tan sonra 5kbps) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
4
Favori
34.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler aveanın yeni sınırsız tarifesi, ikisini de döver.

tek telefon tek hat kullananlara, cep telefonunu modem olarak kullanıp bilgisayardan internete girenlere tek doz ilaç gibi olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTeeH

@ERPmühendisi
    Kaçamak cevaplar vermiyorum. Ben daha önceki mesajlarımda da yazdım turkcell kbps yerine kb\sn hızını belirtmiş diye. Burada sorun olan şey arkadaşın yazdığım mesajları iyice okumaması ve üst üste bakmadan, okumadan kendi söylediğinin doğru olduğunu söylemesi. Pek müsait olmadığım için bazı şeyleri atlayarak yazmışda olabilirim. Ama bu belirttiğim hızın gerçek olmayacağı anlamınada gelmez. Neyse daha fazla uzatmak istemiyorum.

Bu arada bu hızı veya turkcell'i savunduğum yok. Bende yakın bir zamanda avea'nın sınırsız tarifelerine geçiş yapacağım.

Arkadaş Turkcel'in beyan ettiği 5 Kbps hızı KB/sn 'ye çevirmesidir. İşlemi de doğrudur. Siz arkadaşa bilgiçlik tasladınız ama arkadaşın hesabı doğruydu, hala daha yanlış diyorsanız yapacak birşey yok. Olayı tükürdüğünü yalamak görmek yerine bilgiçlik taslıyorsunuz dediğiniz arkadaşa bir özür dilemeniz daha erdemli davranışdır.

Arkadaşın yazdığı doğru hesap sonrası sizin o arkadaşın hesabı doğruysa "90 / 8 = 11,25kb" açıklamanız oldu bu yanlıştı, kabul edin artık.

KB = KiloByte
    Kb = Kilobit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşların hesapları doğrudur saçma bir paket 1kb/s etmeyen paketle kimsenin işi olmaz,keşke söylediğiniz gibi 5kb/s olsa

@FaTeeH
    Bu arada settingden hız ayarlarını değiştirip tekrar test yapmanızı öneririm mbps hesaplama yapamamış iphone uygulaması kb/s veya kbps deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 20 Mart 2012; 17:37:56 >
  • Turkcellin sınırsızından bi cacık olmazmış,
    Cepnete devam
  • yahu konuyu tartismayla dolduracaginiza DH mobilin rahat acilip acilmadigini yazsaniza. cok onemli bi olay bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: smartbidik

FaTeeH, boşuna bilgisayar mühendisliği okumuşsun. Benim yaptığım hesabın doğru olduğunu mühendis arkadaşımız bile destekledi ama hala kıvırmaya çalışıyorsun. Yerinde olsam bu foruma bir daha uğramazdım...

Benim yazdığım ilk mesajım bu ve hesaplarda hiç bir yanlışlık yoktur. Sonuçta saniyede 1KB bile alamayacaksınız. CEPNET ' TEN 19 KAT DAHA YAVAŞTIR DEDİM ve bu da doğrudur. Daha fazla uzatmayacağım.

Sonuç olarak; 96kbs'li bir CEPNET'iniz varsa bu paketten 19 kat daha hızlı bir paketiniz vardır. Cepneti bırakıp bu pakete geçerseniz, size Guinness kitabında "Dünyanın en salak insanı" ünvanını verirler.

@smartbidik
    Ya dostum sırf senin için 7 senelik üyeliğime giriş yapmayacak mıyım. Saçma sapan yazılar yazmaktan vazgeç. Eğer hız gerçekten 5kbps olsa cepnet den kat kat yavaş olurdu ve google'un go sunu görmen için 10 takla atardın. Ama üstteki hıza bakarsan cepnetin yarısı hızda olduğunu anlarsın. Benim açıkça yazdığımı bir türlü anlamak istemiyorsun yada gerçekten anlayamıyorsun. Yazdığın mesajları editliyorsun, yazdığın siteden de hesaplamayı yazdın sonra düzeltmişsin. Ne desen boş artık. Bir tek hesaplamayı öğrenmişsin ısrarla 5kbps ile 1kb indiremezsin demekten başka birşey dediğin yok. Sonuçta turkcell'in verdiği hız sitesinde ne kadar 5kbps yazsada hız 50kbps'dır.

• Arkadaşlar turkcelin bu tarifeyi çıkarmasındaki amaç;konuşacaz,tartışacaz,gülecez,eglenecez.ondan sonra evlerimize dagılacaz.hepsi bu:))
  • ana yaziyi tam okumamişim. Sayfada 5kbps diyor. Yani 5 kb per second. bu da saniyede 5 kb download demek oluyor. cepnet kullaniyorum 13-14 zor goruyorum. yani cepnetin yari hizinda diyen arkadaş haklidir. uzatmaya gerek yok. internet hizida mobil sayfalar icinde gayet yeterliymiş. ben begendim

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

ana yaziyi tam okumamişim. Sayfada 5kbps diyor. Yani 5 kb per second. bu da saniyede 5 kb download demek oluyor. cepnet kullaniyorum 13-14 zor goruyorum. yani cepnetin yari hizinda diyen arkadaş haklidir. uzatmaya gerek yok. internet hizida mobil sayfalar icinde gayet yeterliymiş. ben begendim

iyide cepnette 96 kbps , 5 nasil 96 nin yarısı olacak :) 10 da birinin yarısı olur ancak.
  • quote:

ana yaziyi tam okumamişim. Sayfada 5kbps diyor. Yani 5 kb per second. bu da saniyede 5 kb download demek oluyor. cepnet kullaniyorum 13-14 zor goruyorum. yani cepnetin yari hizinda diyen arkadaş haklidir. uzatmaya gerek yok. internet hizida mobil sayfalar icinde gayet yeterliymiş. ben begendim

Vodafone.com.tr 'ye girin ve cepnet için hızın 96 Kbps olduğu ibaresini görürsünüz. Turkcell'de bu 5 Kbps yazılmış. Yani 19'da biri anlaşılmayacak birşey yok.

Ya teknoloji devi Turkcell KB ile Kb 'nin ne olduğunu bilmiyorsa yuhhh derim... Şahsen ben teknoloji devinin doğru yazdığını düşünüyorum, yanlış yazıyorsa, burada hatalı hesap yapan arkadaşa birşey dememek gerekir, Turkcell bile yapıyorsa.
  • 5kbps saniyede 5 kilobit aktarır demek, kiloByte değil. 8'e bölersen 5/8=0,625 Kbs eder ve saniyede 1KB bile indiremezsiniz. Lütfen bilgi sahibi olmadan yorum yapmayın ve insanları yanlış yönlendirmeyin... Kısaca 3TL 'ye 1 ay boyunca 20MB internet alıyorsunuz, bu hakkınız dolduktan sonra 29 gün internetsiz kalıyorsunuz... 1 dakikada 0,625*60 = 37KB veri aktarabilirsiniz ve 1 sayfa için 1 dakika beklersiniz.
  • mobil operatörler biraz daha kampanyayı kökler de telekom yanlız olmadığının farkına varır. bkz cep görüşmelerinin sabit hatlı telefon görüşmelerini geçmesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERPmühendisi

Arkadaş Turkcel'in beyan ettiği 5 Kbps hızı KB/sn 'ye çevirmesidir. İşlemi de doğrudur. Siz arkadaşa bilgiçlik tasladınız ama arkadaşın hesabı doğruydu, hala daha yanlış diyorsanız yapacak birşey yok. Olayı tükürdüğünü yalamak görmek yerine bilgiçlik taslıyorsunuz dediğiniz arkadaşa bir özür dilemeniz daha erdemli davranışdır.

Arkadaşın yazdığı doğru hesap sonrası sizin o arkadaşın hesabı doğruysa "90 / 8 = 11,25kb" açıklamanız oldu bu yanlıştı, kabul edin artık.

KB = KiloByte
    Kb = Kilobit

Arkadaşın o hesaplaması zaten doğru(eğer hız gerçekten de 5kbps olsaydı). Burada yanlış olan, arkadaşın bir türlü o hızın yanlış yazılmış olduğunu anlamaması. Burada özür dilenecek hiçbirşey yok. Orada ki hesaplamayı da arkadaşın yazdığına hitaben yazmıştım. Sayfanın üstlerinde hızın yanlış yazıldığını, hatta test ekran görüntülerini gördüğünü düşünerek hesap yaptığını düşündüm(burada hata etmişim,konunun sadece başlığına bakıp yazacağını düşünemedim, benim hatam). Ama ısrarla yukarıdaki ssleri umursamadan cevap atılıyor. Neyse benden bu kadar size göre hız 5kbps bana göre 50kbps dir. Turkcell'in birçok kampanya detayını yanlış yazdığını çok gördük. Buda onlardan bir tanesi olarak tarihe geçer benim için.

• [simage]e1203.hizliresim.com/v/m/3pbfv.png[/simage] (alintidir)

5 kb download hizi var demek olmuyormu bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 20 Mart 2012; 18:25:03 >
  • quote:

[simage]e1203.hizliresim.com/v/m/3pbfv.png[/simage]

Evet saniyede ortalama 5kb demek oluyor. Ahh internet paketim olmayaydı, size daha detaylı test koyabilirdim.
  • quote:

quote:

Evet saniyede ortalama 5kb demek oluyor. Ahh internet paketim olmayaydı, size daha detaylı test koyabilirdim.

sen cepnetin yari hizinda diyen kişimiydin adaş?

• Speedtesti açmadı bile bende o derece kötü net.
  • quote:

quote:

quote:

sen cepnetin yari hizinda diyen kişimiydin adaş?

Hayır onu destekleyen cevabı veren kişiyim. Cepnet 96kbps ise buda ortalama 50kbps öyle düşünün. Diğer şekilde 5kbps olsa gerçekten internet olmaktan başka herşey denilebilirdi.

Bu arada bu paketi kullanan başka bir arkadaşın mesajı;
    quote:

Orijinalden alıntı: hakan572123

bnde aldm bnm 20mb ı aştı ama hız düşmedi 3G ile kullanıyorum 2 gündür 2 mb/sn hızlarında bağlanıyorum başka internet paketimde yok hep hızlı bağlanıyor

• 5 mi.
  • 5 kpss nedir ya dalgamı geçiyor milletle turkcell, ha 3 tl ye okadar internet vericekse madem fiyatı cepnetdeki gibi 8 tl yapsın adam akıllı internet kullansın millet. ben cepnet kullanıyorum şahsen çok memnunum ama avea nın hem internet hem konuşma paketi daha avantajlı. kimse turkcell de kalmasın beyler resmen adamlar kullanıcılarıyla dalga geçiyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.