Şimdi Ara

Turkcell cayma bedeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
62.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 500dk + 2gb internet aboneliği aldım. 1 yıl taahütlü. Ancak internet hızı eski avea hattımdan kötü kullandığım yerlerde.

2-3 ay sonra iptal ettirirsem , ne kadar ceza öderim bilen var mı?

• Online işlemlerden,hat iptal bölümüne gir "hat iptal" butonuna tıkla,1-2 tıklamadan sonra orda bir ceza tutarı görünüyor,odur.
    Ama dikkat et,o tutarı görünce "iptal" kısmına basma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim ekim ayında taahhüt bitiyor, dakikalarım ilk kez tamamen bitmiş ve paket aşımı yapmışım (full paket) 3 gün sonra faturam kesilecek ek paket alayım diye düşünüp 532 yi aradım şu anki paketinizle bir ek paket alamazsınız vs diyince şimdi başka hatta geçsem ne kadar öderim dedim 176 lira civarı toplam dedi.. sizinki daha yüksek olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the voyager

benim ekim ayında taahhüt bitiyor, dakikalarım ilk kez tamamen bitmiş ve paket aşımı yapmışım (full paket) 3 gün sonra faturam kesilecek ek paket alayım diye düşünüp 532 yi aradım şu anki paketinizle bir ek paket alamazsınız vs diyince şimdi başka hatta geçsem ne kadar öderim dedim 176 lira civarı toplam dedi.. sizinki daha yüksek olacaktır.

Hayır, aksine taahhütün ilk aylarında iptal edilirse daha az ödersiniz.

Konuyu açan arkadaş, hocam taahhüt verirken imzaladığınız kağıtları okumuyor musunuz ? Belki adamlar size senet imzalatıyor. Okumadan bir şey imzalamayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o kağıtları ancak üstün körü okuyabilirsiniz. Bir iki yeri düzelttirdim ordaki arkadaşa ,yanlış yazmış.

Zaten yazılanlar standarttır. Her imzaladığınız bu tip basit sözleşmeleri detayına kadar okursanız baş edemezsiniz. Sonunda elinize birşeyde geçmez. itiraz etseniz değiştirebileceğiniz birşey değil.Zaten yasalarla bağlı. Yani yasaya aykırı birşey olmaz o sözleşmelerde, olursa da geçerliliği olmaz.

Telefon sözleşmesi şeklinde senette olmaz ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HSeldon -- 8 Haziran 2014; 20:40:32 >
  • Vodafone dan turkcell e geçtim 23 lira öderken 61 liralık tarifeye taahüt verdim sırf turbo internet mevzusuna. Ben de 1 hafta dayanabildim turkcell in internet hızına, insan vodafone kullandıktan sonra başkası kesmiyor, attan inip eşşeğe binmiş gibi oluyorsun. Hattımı vodafone a geri taşıdım 1 haftada, turkcell i bikaç kez aradım hiç rakam vermiyor 1 hafta için, en son cayma bedeli ve kullanım faturanız kayıtlı adresinize gönderilecektir diye bi sms geldi dün. Beklemedeyim bakalım.

Ekleme: aynı tarifeyi kullanmışız senle 500 dk 2 gb 61 lira 1 yıl taahütlü, bide bunun aynısının 30 yada 35 lira olan versiyonu var ama onda 7.2 mbit hız sınırı var çift taşıyıcı moduna geçince telefon ancak 15 mbit oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan0616 -- 9 Haziran 2014; 15:53:46 >
  • çift taşıyıcı moduna nasıl oluyor?

Ben de bir ay kullanayım, olmazsa bir de Vodafone'u denerim.

Aslında kullandığınız yere göre tabii ama Avea'nın da bir dezavantajı yok benim bölgemde. En avantajlı tarifelerde Avea'da.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CAYMA BEDELİ
    geçen ay önce açıldı
    Cayma bedeli
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HSeldon

çift taşıyıcı moduna nasıl oluyor?

Ben de bir ay kullanayım, olmazsa bir de Vodafone'u denerim.

Aslında kullandığınız yere göre tabii ama Avea'nın da bir dezavantajı yok benim bölgemde. En avantajlı tarifelerde Avea'da.

Dostum android için konuşuyorum eğer telefonunda H yazıyorsa tek taşıyıcı ile bağlanıyorsun demektir, çift taşıyıcılı bi telefonun varsa ve bağlantı derecesinde H+ yazıyorsa o an çift taşıyıcı destekli bir baz istasyonuna bağlısın demektir. Yani internet hızın 5 dakika önce 11 mbit iken belki 40 metre ötede H+ ya geçince hız testi yaparsan 22 mbit çıkacaktır. Tek ve çift taşıyıcı da 2 test yapıp mesajıma fotoları ekleyeceğim birkaç dakikamı alır

• Testler arasında yaklaşık 30 metre var, ankara ostimdeyim bir test H full çekerken diğer test H+ full çekerken. Görüldüğü gibi çift taşıyıcı teknolojisi candır :)

Turkcell cayma bedeli? Turkcell cayma bedeli?

• Ben Ankara'nın ortasında, Çankaya'dayım. Birkaç yerde deneme yaptım. H+ hiç görmedim. En fazla 5mbit falan oldu. pinglerde 60 ile 600 arasında değişti . Telefonunda birşeyler desteklemesi gerekiyor mu? Sony Xperia Neo kullanıyorum. LG G2 veya Samsung S5 'e geçeceğim.

O hızlar baya iyiymiş.

Benim şu an dememde aldığım sonuç .
    Download : 2,58
    Upload : 2,15

Avea'da 5-6 'nın altına düşmüyordu download.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HSeldon -- 9 Haziran 2014; 21:51:06 >
  • Hocam ben 11. Ay dayanamayıp turkcell hattımı taşıdım. Baya baya geçirdiler erken caymak mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: Caferhan

Online işlemlerden,hat iptal bölümüne gir "hat iptal" butonuna tıkla,1-2 tıklamadan sonra orda bir ceza tutarı görünüyor,odur.

Bunu denedim. Bir ceza tutarı göstermedi.

Yeni tüketici kanununda epey kısıtlanmıştı bu ceza ama bulamadım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HSeldon -- 10 Haziran 2014; 0:14:00 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Caferhan

Online işlemlerden,hat iptal bölümüne gir "hat iptal" butonuna tıkla,1-2 tıklamadan sonra orda bir ceza tutarı görünüyor,odur.

Bunu denedim. Bir ceza tutarı göstermedi.

Yeni tüketici kanununda epey kısıtlanmıştı bu ceza ama bulamadım .

Ben Turkcell kullanırken öyleydi,orda ceza tutarı yazıyordu.
    Yanlış bakmadıysanız,başka bir menüye almış ya da kaldırmış olabilirler
    En iyisi MH

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MH?
  • quote:

Ben Ankara'nın ortasında, Çankaya'dayım. Birkaç yerde deneme yaptım. H+ hiç görmedim. En fazla 5mbit falan oldu. pinglerde 60 ile 600 arasında değişti . Telefonunda birşeyler desteklemesi gerekiyor mu? Sony Xperia Neo kullanıyorum. LG G2 veya Samsung S5 'e geçeceğim.

O hızlar baya iyiymiş.

Benim şu an dememde aldığım sonuç .
    Download : 2,58
    Upload : 2,15

Avea'da 5-6 'nın altına düşmüyordu download.

Daha bugün g2 si olan bir arkadaşımla konur sokakta buluştuk ikimiz de vodafone kullanıyoruz ben s4 active kullanıyorum bende h+ iken g2 sürekli h ile bağlanıyor speed test sonuçlarımız ise g2 de 8 mbit s4 active de 17 mbit. Aynı operatör aynı nokta. Biraz araştırdık g2 lerde türkiye modelinde çift taşıyıcı yok sanıyorum, yurtdışı cihazlarda ise var olduğu söyleniyor. S5 de kesinlikle var. Bu saatten sonra telefon değiştireceksen çift taşıyıcı mutlaka olsun. En azından ankaradaki baz istasyonlarının çoğu çift taşıyıcı destekli olduğu için telefondaki internetten biraz daha keyif alırsın. Şimdiki telefonunla 2.5 mbit sonucun çift taşıyıcılı telefon ile 25 oluverir

MH Müşteri Hizmetleri bu arada :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan0616 -- 10 Haziran 2014; 2:16:51 >

• Turkcell ilk 3 ay boyunca tarife iptalinden aldiginiz indirimi geri almiyor ben 3 ay once hat alirken sordum tim e ilk uc ay icinde degisiklik yaparsaniz indirim ucreti yansimiyor dedi.

• Peki bunun için şu Turbo internet paketini mi almak lazım? Benim kullandığım 500dk+2gb ile gelen internet. Bunda dual carrier bağlanmıyor olabilir mi?

@morteam , iyiymiş o zaman. Biraz daha denerim. Beğenmezsem Vodafone'a geçerim.
  • quote:

Peki bunun için şu Turbo internet paketini mi almak lazım? Benim kullandığım 500dk+2gb ile gelen internet. Bunda dual carrier bağlanmıyor olabilir mi?

@morteam , iyiymiş o zaman. Biraz daha denerim. Beğenmezsem Vodafone'a geçerim.

Eğer 500 dk 2 gb için 30 lu bi rakam ödüyorsan o tarife 7.2 mbit ile sınırlı çift taşıyıcının telefonunda olması yeterli operatörlerin çift taşıyıcıyı sana kullandırmama gibi bi hakkı yok, sorun şu ki çift taşıyıcıda bile 15 mbit oluyor maksimum o tarife. Hız sınırlaması olmasın diyorsan da 500 dk 2 gb 60 lira turkcell de, fakat ben kullandım 1 hafta sabredebildim. Turkcell in turbo interneti vodafone a yaklaşamadı avea ile çekişebildi kendi telefonumda turbo internetle numaramı taşıdıktan sonra vodafone ile ve babamın telefonundaki avea ile yaptığım testler sonucunca

• muratcool kullanıcısına yanıt
    Ne kadar para verdin kardes bide bu bedeli nerden ogrenecez ilk fatura gelir gelmez iptal edicem bn

• ehlıbeyt1 E kullanıcısına yanıt
    sözde 40 lira ay başıma indirim yapmışlar bana. 11 x 40 derken 476 lira artı 90 ödedim. Bu bana ders oldu turkcell i babam alsa artık geçmem...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.