Şimdi Ara

Turkcell demo iphone satışı (THH bildirdim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu uzatmadan giriyim arkadaşlar. Geçen yıl iş nedeniyle bulunduğum ilçede güvenip telefon alabilceğim tek yer turkcell bayisiydi ve iphone x almak için gittiğimde ellerinde sıfır cihaz kalmadığını teşhir ürün olduğunu tek farkının insanların dokunup incelediği ürün olduğunu daha uyguna vereceklerini söylediler. Fatura adıma olacaktı ve sim kartı taktıktan sonra 2 yıl garantinin başlayacağını söylediler. Bende yeni cihazı beklemektense alıp işimi görüyüm diye düşündüm. 14 ay sonra arıza nedeniyle garantiye götürdüğümde garantinin olmadığını öğrendim. Bayiyi aradığımda teşhir ürünlerin 1 yıl garantisi olduğunu bizde bilmiyorduk, arızanız olduğunda bize gönderin biz yaptıralım gibi bi dönüş aldım. Bunu kabul etmeyeceğimi söyleyip thh’ye başvuruda bulundum. Sizce bu konuda dönüş ne olur ? Misli ile değişim kararı çıkarsa iphone x üretimi durduğu için ne yapmam gerekir. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Faturada teşhir ürünü diye yazıyor mu? Eğer teşhir ürünü yazıyorsa geçmiş olsun bir bardak soğuk su iç.

Eğer yazmıyorsa Apple sana X verir merak etme. Üretimi dursa bile Apple refurbished değişim cihazı veriyor.

• Yok hocam faturada teşhir vs herhangi bir yazı yok. Refurbished cihaz dediğinizin garanti durumu ne oluyor ?

Edit: apple ile görüştüm turkcell ile aranızdaki konu olduğu için karışamayız dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidofxs -- 7 Mart 2020; 3:12:50 >
  • Sen o zaman Turkcell'i şikayet etmişsin. Doğru ona Apple karışmaz. X'in bir üstü XS. Sana 11 verip konuyu kapatalım diyecekler muhtemelen.

• Cihazın garantisini aldığınız ilk gün kontrol etmediniz mi?
  • Sizce appleyi de mi şikayet etmeliyim ? Ayrıca X üretimi durdu cihaz veremeyiz mecbur fatura bedeli ödeyelim gibi bir dönüş yaparlar mı? Aldığım zaman zamsız ilk fiyatından almıştım. Ayrıca 300-400 tl gibi teşhir indirimi olmuştu. Şuan o fiyata bir cihaz alamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidofxs -- 7 Mart 2020; 5:11:12 >
  • Hocam almadan önce baktım aktif edilmedi yazıyordu. Bende hat takılmadığından emin olduğum için hat takıldıktan sonra birdaha kontrol etmemiştim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Şikayet kısmı çoktan geçti. Geri dönüşü yok. Kaldı ki Apple haklı. Cihazlık bir sorun yok satıcı ile alakalı. iPhonelarda garanti kutudan çıkıp telefon Apple sunucularına bağlanınca başlar. Fatura Apple için bir anlam ifade etmiyor.

Kanunda müşterinin 3 seçim hakkı var. Onarım, değişim veya para iadesi. Sen değişim hakkını kullanmışsın X üretimi durdu diye bir savunma yapamazlar.

• X üretimi dursa da yerine şikayetçi olduğun bayi aynı ürünü bulabilir şayet fiyat farkı da fazlaysa geri kalan tutarı senin ödemen gerekebilir. Kanunda satıcı/üretici/ithalatçı firmanın aşırı masraf meselesi var.

• Cihaz aldıktan sonra btk üzerinden imei sorgulaması, ilgili ithalatçı tarafından garanti durum sorgulaması vs vs yapmıyor musunuz ben anlamadım. Sıfır aldınız diye "aman banane niye kontrol edeyim" dememek lazım diye düşünüyorum. Kontrol edin yani mutlaka.
    İkinci olarak teşhir olarak aldığınız ürünün garanti süresini google a yazsanız zaten elli tane sayfa çıkıyor bununla ilgili.
    "teşhir ürünü garanti süresi" diye aratabilirmişsiniz.

Hocam olan olmuş, geçmiş olsun diyorum. Geçmişi değiştiremeyiz, yukarıda yazdıklarıma alınmayın sadece bu konuyu google aracılığı ile bulan olursa lütfen aldığınız cihazların imei, garanti durumlarını vs sorgulayın almadan önce.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hocam estağfirullah yanlış anlaşılacak bi durum yok asla, haklısınız nasıl olsa sıfır diye aldanmamak gerekmiş. Büyük bi ders oldu bana. 300-500 tl az verdik diye düştüğüm durumda üzüyor. Keşke sıfır olsaydı da alsaydım şimdi bunları yaşamazdım. Umarım tüketici haklarından güzel bi sonuç alabilirim. Görüştüğüme göre faturada ‘teşhir ürün’ yada ‘1 yıl garantisi vardır’ gibi ibare olmadığı için lehime sonuçlanma olasılığı yüksekmiş.

• davidofxs D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum anlayış için. Sonucu da burada paylaşırsanız seviniriz.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim hocam ilginiz için, mutlaka konuda paylaşacağım.

• kutuda demo mu yazıyor ?
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sonradan farkettim yapışkanlı demo yazıyor

• davidofxs D kullanıcısına yanıt
    kutuda demo yazıyorsa sıkıntı biraz ama fatura orengı cok onemlı faturada teshir demo vs yazıyor mu hocam ?
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam faturada demo, teşhir vs hiçbir şey yazmıyor. Sadece telefon marka model renk ve imei numarası.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.