Şimdi Ara

Turkcell’den cep telefonu ve tabletleri hijyenik tutma rehberi (sektörel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Turkcell koronavirüs salgınına karşı korunma önlemleri kapsamında cep telefonları ve tabletlerin nasıl temizlenmesi gerektiğini anlatan bir video klip hazırladı.

Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen önlemlere ek olarak kişisel temizlik de büyük önem taşıyor. Sağlık uzmanları yeni tip koronavirüsün nesneler üzerinde de canlı kalabildiğine dikkat çekiyor. Cep telefonları ve tabletlerin de gün içerisinde en sık kullanılan teknolojik aletler arasında olduğunu hatırlatan uzmanlar, el hijyenine dikkat edilmediği takdirde virüsün birkaç saat boyunca telefon ve tablet yüzeylerinde canlı kalabildiği uyarısında bulunuyor. Ayrıca hijyen için doğru kimyasalların kullanılmaması durumunda elektronik cihazların zarar görebilme ihtimalinin de unutulmaması gerekiyor.

Turkcell bu kapsamda telefon ve tabletlerimizi, cihaza zarar vermeden nasıl yapabileceğimizi anlatan bir video hazırladı.

İşte 5 adımda cep telefonu ve tablet temizliği:

Bir antibakteriyel temizleme spreyi alın veya küçük bir sprey şişesinin yüzde 70’ini eczanelerde bulabileceğiniz izopropil alkol, yüzde 30’unu distile su ile doldurun.
    Telefonu veya tabletinizde, varsa tüm aksesuarları çıkarın. (kılıf, kulaklık, şarj aleti, kartlık gibi)
    Karışımı mikrofiber bir bezin üzerine hafifçe püskürtün ve telefonun veya tabletiniz ile tüm aksesuarlarınızı iyice silin.
    Kamera merceği gibi girintili bölümleri ise kürdan ya da kuru pamuklu çubuk ile temizleyip, bezle tekrar üzerinden geçin.
    15 dakika kuruma süresinden sonra, aksesuarlarını geri takıp cihazınızı açabilirsiniz.

Cep telefonunuzu veya tabletinizi temizlerken aşağıda belirtilen maddeleri kesinlikle kullanmayın:

Ev temizlik ürünleri
    Sıkıştırılmış hava
    Aerosol sprey temizleyiciler
    Sert çözücüler: aseton, benzen, toluen
    Çamaşır suyu
    Amonyak
    Aşındırıcı tozlar
    Hidrojen peroksit

Bu temizlik prosedürünü cep telefonları ve tabletlerinizin yanı sıra dizüstü bilgisayar gibi ekranı olan diğer cihazlarınız için de uygulayabilirsiniz.

Videoyu izlemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
    Turkcellyoutube
    5 Adımda Cep Telefonu Hijyeni
    https://www.youtube.com/watch?v=Wug4CA1m9VA&feature=youtu.be

https://medya.turkcell.com.tr/bulletins/turkcellden-cep-telefonu-ve-tabletleri-hijyenik-tutma-rehberi/

• Kolonya ile cami kilifi vs temizliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt
    Ben kolonya alamadım maalesef, hiçbir yerde yok.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Bizim evde vardi hocam. Ayrica Eskişehir'de yerel bağzı komzetik marketlerde gördüm. Ama evdeki yeterli diye ellemedim.

Birde su var hocam sicak firsatlara atılmış.
    Eyüp Sabri Tuncer | Hayatı Tazeler
    Klasik Limon Kolonyası 400 ml - Pet Şişe
    https://www.eyupsabrituncer.com/limon-kolonyasi-400-ml-silindir-pet-sise

Anladım hocam. Dediğiniz gibi evde vardı ama tükendi, azdı zaten. Link için teşekkürler hocam. Bu hafta bime gelecekmiş oradan tedarik ederim diye düşündüm. Şimdilik ıslak mendille devam.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Bimdekiler cok ucuz hocam alabilirseniz cok uygun ama geldiği gibi bitiyor.

Haklısınız hocam. Markete gitmek dışında hep evdeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Mart 2020; 19:14:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.