İyi forumlar hocalarım. Hattımı çevrimiçi olarak Turkcell'e taşıdım (bayiden değil). 5 gündür Turkcell hattım aktif. Ancak bölgemde TT daha iyi performans veriyormuş, denedim. Bir paketi de benim için daha uygun görünüyor. Bu nedenle TT geçiş başvurusu yaptım dün. Dün aradığımda Turkcell müşteri hizmetleri, bana cayma bedeli görünmediğini söyledi, bugün sabah aradığımda 164₺ cayma bedeli var dedi. İnternet üzerinden geçişlerde 14 gün içinde koşulsuz cayma hakkımız yok mu? Bana cayma bedelinden, indirimlerimi bana yansıtmaktan bahsediyorlar hemen 5 gün sonrasında. Bugün TT'ye geçiş işlemine başlasam, en az 2 gün sürecek. Bu sefer 2 günün sonunda bana 1000₺ veya üstü cayma bedeli çıkartırlar diye düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Turkcell'e yeni geçiş ve tekrar operatör değiştirmek
-
-
Şunu öğrenin artık işin ucunda Turkcell varsa herşey beklenir
14 gün cayma diye birşey yok
Bu operatörün sağı solu belli olmuyor çıkarabiliyor.
Sizede çıkarabilir çıkarırda. Tutarı çıkınca öğrenirsiniz anca
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hattı taşımışsın, ama şimdi sorun başlamış. Turkcell’den cayma bedeliyle ilgili çelişkili bilgiler almışsın. Öncelikle şunu diyeyim, 14 gün içinde cayma hakkın kesinlikle var, ama önemli bi nokta var: Eğer Turkcell’den bi taahhüt ya da indirim aldıysan, o zaman bu bedel çıkabilir. Mesela taksitle telefon almışsan, ya da kampanyalı bi tarife kullanıyorsan, bu durumda cayma bedeli olabilir. Ama normalde 14 gün içinde, sadece taşıma işlemiyle ilgili cayma bedeli olmaması lazım.
Yani eğer hala 14 gündesin ve taşıma yapmadıysan, cayma bedelinin olmaması lazım. Ama senin de dediğin gibi, TT’ye geçiş başlatman durumunda yine bi süre geçmesi gerekebilir, o yüzden işi aceleye getirme. 2 gün sonra cayma bedeli daha da artarsa, biraz sıkıntı olabilir.
Turkcell müşteri hizmetleri sana 164₺ dediği için, sanırım taahhüt ya da cihaz indirimiyle ilgili bi şeyler var. Eğer 14 gün içinde isen, bu bedeli geri alman gerekebilir. Yani yine de şu an geçiş işlemini yapmadan önce, cayma bedelini detaylıca sorup, netleştirmeni öneririm.
Normalde cayma bedeli dediğin şey şudur. Faturalı tarife 200 lira ve sen 12 ay kalacaksın diye sana 100 lira yaparlar. 2 ay kullandın diyelim normalde 100+100 ödediğini sana 200+200 şeklinde bir daha fatura ediyolar. Aradaki fark aslında cayma farkı oluyor. 1 ay dolmadığı için hiçbir şekilde cayma çıkmaz. En yüksek cayma bedeli 11. ayda çıkar mesela aradaki fark arttığı için. Bu operatörlerin bayiilerinde bir de internet üzerinden satış yapan kanallarında taşeronlar çalışıyor. Değiştirme diye sana yalan söylemiş olabilirler direk Turkcelli aradığından emin ol
-
Hocam, 14 günlük hakkımız var. Ancak bedel çıkartmalarının nedenini merak ettim ve acaba bunu hakkımızı egale etmenin bir yolunu mu buldular diye merak ettim sadece.
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Baya açıklayıcı oldu. Sağ olasınız.
Engelli indiriminden yararlanmıştım hocam. Dediğiniz indirim budur o zaman. 97₺'lik bir indirim olacaktı aylık. 164₺'yi nasıl hesap ettiler acaba.
Peki yine de 14 gün içinde değişiklik yapsam artar mı bu cayma bedeli? 1 aylık indirim tutarı olmalı, hadi diyelim 164₺'ye tamamım da 1 yıllık indirimi isterler mi? Ya da şimdi engelli indirimini iptal ettirmek istesem bayiden sıkıntım çözülür mü?
Hocam bayii ile uğraşma direk turkcell ile hallet ve çıkacak tutarın ayrıntılarını iste. Tahminimce 1 aylık ödemenizin 30a bölüp hesaplarlar kullandığınız gün kadar öderseniz.
-
Sizde Olabilir ama Turkcell de yok .Kullanmadığım için pek araştırmadım
Erken cayma adı altında iteliyor .Çıkanlar detaylı Faturalarını paylaşırsa oradan görebilirsiniz.
-
Cevaplar için teşekkür ederim öncelikle. Valla hocalarım Turkcell beni 1500'lük etmeden bırakmaz kesinlikle. O yüzden vazgeçtim. Bakalım, böyle devam edeceğim Turkcell ile.
Niye 1500lük etsin hocam. Engelli indiriminden yararlanmışsınız. İndirimin kullandığınız kısmını istiyor işte sizden. Taşırsınız hattı, içeride kaldığınız sürede ne kadar düşüyorsa ödersiniz. Çekmiyorsa zorla durmaya gerek yok.
-
Hocam, 1 gün öncesinde bana taahhüt ücreti çıkartmadılar. 1 gün sonrasında 164₺ dediler. Hesap ettim, vergilerle vs. yine 164₺ etmemesi lazım. Kendi kafalarından bir şeyler daha eklemişler. Bir gün sonra ne olur hiç tahmin etmediğim işe 2 gün sonra geçiş yapmaya işlem yapmak yemedi açıkçası.
Turkcell iyi çekiyor şu an. Yalnız TT daha iyi çekiyormuş. Ayrıca paketi de daha uygundu sınırsız sosyal medya paketi sayesinde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X