Arkadaşlar merhabalar. Uzun zamandır iPhone 5 kullanıyorum, geçtiğimiz günlerde iPhone SE sipariş verdim cihaz kısmetse pazartesi elimde olacak. Whatsapp iletilerini, kişileri, fotoğrafları, mobil bankacılık hesap bilgilerini kolay yoldan yeni cihaza nasıl aktarırım? Ya da en güzel yol tertemiz bir kurulum yapmak mı olur sizce? Ayrıca iPhone 5'i satmayı düşünüyorum. iCloud'dan çıkış yapıp tüm içerik ve ayarları sıfırla seçeneğini kullansam yeterli olur mu yoksa başka bir işlem daha yapmalı mıyım? Ne olur ne olmaz diye çekiniyorum umarım sorun yaşamam. :) |
Eski iPhone'dan yeni iPhone'a geçiş. (Bilgileri aktarma, eski cihazı satma)
-
-
Yardımcı olursanız çok sevinirim. :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yeni iphone u actıgınızda kurulum yaparken diger telefon yanınızda oldugunda direk aktarım icin telefon sizi yonlendirecek ve tüm bilgileri yeni telefona aktaracak.
aktarım bittikten sonra eski telefondaki icloud hesabınızdan çıkış yaptıktan sonra telefonu sıfırlayıp satmanız gerekiyor. icloud hesabından cıkıs yapıp sıfırlamanız yeterli olacaktır
-
En temiz yol bilgisayara yedekleyip sonra o yedeği yeni telefona yüklemektir. Telefon değiştirdiğinizi bile anlamazsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 9 Mayıs 2021; 14:34:22 > -
Yeni telefonu açınca kurmadan önce eskisini yanına getirin. Eski telefonun ekranında AirPods
Kulaklıklarda çıkan ekrana benzeyen bir pop-up ekranı çıkacak. O ekranda yeni iphone olarak ayarlaya basın. Gerisini telefon kendi halleder. -
@KSKgurkan, @Jack Rabbit Slims , @anecdote Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Her ihtimale karşı bilgisayara da yedekleme yapayım en iyisi. Whatsapp mesajları ve kişiler sağlam olarak kalsın da gerisi bir nebze önemli değil. :)
-
kaç tane iphone değiştirdim asla pc den yedek falan uğraşmadım. başlangıçta telefonu kendi icloud umu tanımladım o kadar. son arama ve mesajlara kadar geri geldi her seferinde.
en son iphone 7 den xs max a geçerken telefonları yan yana koydum. herşey otomatik yapıldı. pc den sadece müzik ve kitapları yükledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SANALKAPTAN -- 9 Mayıs 2021; 23:52:53 > -
quote:
Orijinalden alıntı: SANALKAPTANkaç tane iphone değiştirdim asla pc den yedek falan uğraşmadım. başlangıçta telefonu kendi icloud umu tanımladım o kadar. son arama ve mesajlara kadar geri geldi her seferinde.
en son iphone 7 den xs max a geçerken telefonları yan yana koydum. herşey otomatik yapıldı. pc den sadece müzik ve kitapları yükledim.
Telefonları yan yana koymada aktarım AirDrop gibi bir protokol üzerinden mi oluyor yoksa internete upload - download şeklinde mi? Bir de ne kadar sürdü aktarım?
Ekleme: Tahmin ettiğim gibi iCloud'daki yedeği çekmekten başka bir şey yapmıyormuş bir yöntem. 20 - 30 gb fotoğrafı ve başka veriyi upload ile yedekleyeceksin de, sonra yeni telefona download edecek de iPhone o işlemleri yapana kadar bilgisayardan 8 kere yedek kurulur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 10 Mayıs 2021; 11:54:48 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jack Rabbit SlimsTelefonları yan yana koymada aktarım AirDrop gibi bir protokol üzerinden mi oluyor yoksa internete upload - download şeklinde mi? Bir de ne kadar sürdü aktarım?
Ekleme: Tahmin ettiğim gibi iCloud'daki yedeği çekmekten başka bir şey yapmıyormuş bir yöntem. 20 - 30 gb fotoğrafı ve başka veriyi upload ile yedekleyeceksin de, sonra yeni telefona download edecek de iPhone o işlemleri yapana kadar bilgisayardan 8 kere yedek kurulur.
Alıntıları GösterHocam bu kadar uzun sürecekse ben en iyisi bilgisayara yedekleme işinden ilerleyeyim dedim ve biraz önce eski cihazımı bağladım şu anda yedekliyor. Yeni cihaz geldiğinde nasıl yol izleyeyim doğrudan usb kabloya mı takayım kurulum yapmadan?
-
whatsapp daki verileri nasıl aktarıyorsunuz
eski telefondan ne zaman çıkış yapıyorsunuz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: alimmm78
whatsapp daki verileri nasıl aktarıyorsunuz
eski telefondan ne zaman çıkış yapıyorsunuzönce eski telefondan whatsapp ı yedekliyorum iclouda. sonra yeni telefonda sim kartı takıp whatsaap ı aktive ediyorum. yedeklerden yüklüyor zaten hemen.
-
full icloud backup ın içinde whatsapp olmuyo o zaman demi
siz whatsapp ın kendi backup özelliğini kullanıyorsunuz yani
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cihaz şimdi geldi bilgisayar yedeklemesini kurmak istedim ''mac'e veya itunes olan bir pc ye bağlayın'' seçeneğini seçtim telefonu bilgisayara lightning kabloyla bağlıyorum telefonda herhangi bir hareketlilik olmuyor neden acaba?
-
quote:
siz whatsapp ın kendi backup özelliğini kullanıyorsunuz yanibelki icloud yedeği içinde vardır ama ben hep bu şekilde yaptım. önce eski whatsapp ta yedek aldım. sonra yeni whatsapp ta geri yükledim.
-
quote:
siz whatsapp ın kendi backup özelliğini kullanıyorsunuz yaniiCloud'u bilmiyorum da bilgisayar yedeğine Whatsapp ve tüm uygulamaların verileri de dahil oluyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sasa_iliçHocam bu kadar uzun sürecekse ben en iyisi bilgisayara yedekleme işinden ilerleyeyim dedim ve biraz önce eski cihazımı bağladım şu anda yedekliyor. Yeni cihaz geldiğinde nasıl yol izleyeyim doğrudan usb kabloya mı takayım kurulum yapmadan?
Alıntıları GösterTelefonu aç, bir iki şey soracak telefon sonra yeni telefon olarak kur ya da yedekten kur seçenekleri gelecek hocam. O noktada bilgisayara bağlayıp yedeği yüklersin.
-
der giderim 128 milyar virüs nerede...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jack Rabbit SlimsTelefonu aç, bir iki şey soracak telefon sonra yeni telefon olarak kur ya da yedekten kur seçenekleri gelecek hocam. O noktada bilgisayara bağlayıp yedeği yüklersin.
Alıntıları GösterÇok teşekkür ederim hocam hallettim kolayca :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arada eski telefonumda iclouddan çıkış yaptım, tüm içerikleri ve ayarları sıfırla dedim bıraktım. Telefona talip çıktı ben de paketledim bir güzel şimdi de vesvese yaptım tamamen çıkış yaptım mı her şeyi sildim mi diye. Telefonda sıfırlama yapıp yağmadığımı, icouddan çıkış yapıp yapmadığımı cihazı açmadan iTunes üzerinden kontrol edebilir miyim acaba?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X