Şimdi Ara

Turkcell eski müşterilerine değer vermiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bende turkcell'den ayrılmak istiyorum ama malasefki telefon tahhüdüm var 11 ay kaldı şimdi geçsem nasıl ne kadar ceza yerim bilmiyorum sadece telefon tahhüdüm kaldı. Şöyle bir şecenek varmı acaba telefon hattımı taşıyıp geri kalan telefon ücretini yine aynı taksitlerle devam etsek :)
  • aynen eskilere adam akıllı tarife vermiyolar
  • Şikayet talebim cevaplandı. Önerimi ekiplere iletmişler, değerlendirme yapacaklarmış. İnşallah doğru söylüyorlardır. Turkcell kullanıyorsanız lütfen şikayet talebi oluşturup durumu izah edin. Bu sayede Turkcell bu konuda daha fazla şikayet görür ve sorunu erkenden çözmeye başlar. Eğer Turkcell inat edip fiyatları aynı bırakırsa THH'ye şikayet edin. O zaman kesin sonuç almanız lazım. Zaten çok sayıda kişi THH'ye şikayet ederse Turkcell hiçbir şekilde kaçamaz

Bir de şöyle yapmanızı tavsiye ediyorum:

Başka operatör kullanıyorsanız ve ciddi bir sorun yaşamıyorsanız şimdilik Turkcell'e geçmeyin.

Turkcell kullanıyorsanız, fiyat sorunu dışında ciddi bir sorun yaşamıyorsanız ve fiyat sorunu sizin için çok büyük sıkıntı değilse Turkcell'de kalın. Yoksa yok banka sim bloke, yok şebeke çekmiyor diye sorunlar çıkabilir ve dertsiz başınıza dert çıkarıp çözüm aramak zorunda kalabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Belli başlı küçük yerlerde bazı hatlar iyi çeksede Türkiye genelinde çekim oranları bence gayet yeterli. Neden tek operatöre bağlı kalıyorsunuz ki anlamış değilim. Hangisi işine geliyorsa geç gitsin. Beğenmedin ve 12 ay sözleşme mi yaptın 1.ayın sonunda operatörünü eskisine taşırsın böylece yeni indirimlerden faydalanabilirsin ve 1 aylık indirim tutarını ilk faturana yansıtır ve olay kapanır. Hayır bu ısrar neden anlamış değilim. Ben 2 senede bir Turkcell harıci sağa sola geçiş yapıyorum. Turkcell zaten uygun değil bunu herkes biliyor
  • darkwood0 kullanıcısına yanıt
    Çünkü benim telefon taksitlerim var daha 9 ay ödemem lazım

Ayrıca birçok kişinin banka SIM bloke sorunuyla uğraşıyor.

Ekleme: Turkcell Faturalı kullanıyorsanız ve fiyat sorunu sizi sinir ediyorsa abone alımına tamamen kapatılmamış paketlere bakın ve size en uygun olanı belirleyin (Hattınızın uygunluğu önemli değil). Ardından Turkcell.com.tr'den şikayet talebi açıp bu durumdan mağdur olduğunuzu söyleyin ve bu belirlediğiniz tarifeye geçmek istediğinizi, aksi takdirde THH'ye şikayet edeceğinizi söyleyin. Talep işleme alındığında paket size verilirse güle güle kullanın fakat vermezler ise THH'ye şikayet edin, isterseniz başka operatöre geçebilirsiniz. (Benim aklıma gelen yöntem bu fakat henüz test etmedim, birisi test edebilirse sonucu yazsın)
    Dediğim gibi daha test etmedim çünkü şu anda kullandığım tarifeyi 12 ay taahhütle aldım. Fakat bir kampanya başka bir kampanyaya taşınabiliyor, eğer şikayet talebi ile normalde "hattımıza uygun olmayan" paketlerin yıllık taahhütlerinin hatta tanımlanması da bu kapsamda değerlendiriliyorsa 2-3 hafta sonra deneyeceğim. Değilse biriniz test edin, sonucu buraya yazın ki yöntem gerçekten çalışıyor mu öğreneyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf6554 -- 15 Mart 2018; 20:47:6 >

• Hepsi aynı bunların. Sadece biri diğerinden bir gıdım daha ucuz o da çekip çekmemeyle ilgili falan vs.. Yıl 2018 hala 1 gb internet paketine tonla para ödüyoruz. Sınırsız internet çıkar mı diye bakıyorum 1 yıldır ama bu şekilde imkansız. Oturduğum yerde altyapı yok. Birinden biri bu sınırsz neti çıkaracak olursa hemen zıplycam oraya. Ama olmaz ki yapmazlar ki arkada hepsi anlaşıp vatandaşa giydiriyor. Biri yapsa hepsi yapmak zorunda kalacak. Kafamda pttcelle geçmek gibi bir çılgınlık var. Pttcellde deli bir paket kafamı çeliyor. Türkiyede çığır açacak bir kampanya bu, 1 gb dan sonra hız 128 kbps ye düşüyor şaka gibi kendimi şakalayım diyorum yanında da evde yalnızca tuvalette çekme bonusuyla keyfe keder katayım diyorum.

• Doğru! 2010yılından önce eski müşterilere avantajlı paketler sunulurdu ancak ne değiştiyse artık yeni müşterilere avantaj sunuluyor. Her operatörde durum aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece turkcell değil hepsi yapiyor

Senin bir de kontratin var.

Sana hiç acımaz. Geçirebildigi kadar geçirir.

• Bunu her operatör yapıyor sadece Turkcell'e has bir olay değil. Ne zaman ki taahhütün bitiyor yapıştırıyorlar yüksek tarifeleri suratına. O yüzden senede bir operatör dolaşmak en mantıklısı.

Bir de az kullanımı olan kişilerin Turkcell kullanma sevdasını anlamıyorum. Turkcell üst paket tarifelerinde ek seçenekleriyle f/p bir operatör oluyor. Yurt dışında geçerli olmasından tutun da birçok ek hizmetle fiyatını hak ediyor. Ancak 500 dk, 3-5 gb internet kullanan yurdum insanının neden bu paketlere sırf Turkcell diye 50-60 lira gömdüğünü ben anlayamıyorum, idrak edemiyorum. 1000 dk, 10 gb interenti 36 liraya kullanıyorum Turk Telekom'da hiçbir sorun da yaşamadım. Ha, Turkcell kadar hızlı değil interneti, speedtest'te turkcell kullanan arkadaş 260 mbps alırken ben tt ile 105 mbps alıyorum ama bu da yetmeyecekse o kadar az kotaya ne diyeceksin ki? Velhasıl sırf algı yüzünden kullanmanız en büyük hata, o paraya değmiyor kesinlikle.

• Gravaze kullanıcısına yanıt
    20mbit temiz net ile 1080p videoyu rahat rahat izlersin. O yüzden o kadar paralar verip dediğin gibi 3-5gb neti 50tlye kullanmanın mantığı yok. Bende Turktelekomluyum gayet mutluyum. Evde herkes farklı operatörde bizde Babamın şirketi değil ya neresi ucuz ve mantıklıysa onu kullanıcaksın
  • Dikkat eden oldumu bilmiyorum da Turkcell'e yardıranların çoğu telekom kullanıyor

• yusuf6554 Y kullanıcısına yanıt
    Talebim işe yarıyor gibi. Çünkü eski müşterileri sevindirecek paketlerden ilk örnekler çıkmaya başladı. Mesela Faturalı Avantaj 3GB:
    Turkcell eski müşterilerine değer vermiyor
    Her ne kadar paket kısıtlı kitle için yapılmış olsa da o kitlenin arasına girmek imkansız değil. Resimde bazı yerlerde kendi yazdığım yazılar var. O yazılarda kampanyaya sıradan bir müşterinin nasıl katılacağını açıkça yazdım. Uğraştıracaktır fakat uğraşmaya değebilir. Çünkü 500 DK, 1000 SMS, 3 GB internet ve ücretsiz Akıllı Fatura içeriyor ve fiyatı sadece 25 TL!
    Eğer paketi birkaç gün içerisinde almak istiyorsanız, bundan bir önceki mesajımda şikayet talebi açarak katılma yöntemini açıkça yazdım. Oradaki yöntemi deneyebilirsiniz. Hatta bu paketi almak için o yöntemi denerseniz yöntemi daha test etmediğim için yöntemin çalışıp çalışmadığını sizden öğrenirim.
    Ekleme: Test edemememin sebebi mevcutta GNÇ Süper paketi için yıllık taahhüt vermiş olmamdı. Aslında bir ana kampanya cayma bedeli olmadan başka bir ana kampanyaya taşınabiliyor fakat bu istisnasız bütün kampanyalarda geçerli mi bilmiyorum. Eğer geçerli değilse 20-30 TL cayma bedeli vermem gerekecek. Fakat şu anda aslında ödeyebilirim. O yüzden Turkcell.com.tr'den şikayet talebi açacağım, cevaplandığı zaman sonuçları size paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf6554 -- 16 Mart 2018; 19:8:18 >

• yusuf6554 Y kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşlar cidden kendilerini akıllı zannediyorlar, "kampanya koşullarını karşılamıyorsunuz tanımlamamız imkansız" diyorlar. O zaman 25-30 TL'ye 2-3 GB internet tanımlayın diyorum, "böyle bir paketimiz yok 3GB'a 49 TL vermek zorundasınız" diyorlar
    Hepiniz şikayet talebi açın ve paket fiyatlarını düşürmelerini isteyin, aksi takdirde THH'ye şikayet edeceğinizi, yaptıklarının haksızlık olduğunu ve forumlarda başka operatörlerden 25 TL'ye 5 GB alabilen bir çok insan olduğunu söyleyin. Eğer inat ederlerse 3-4 kere üst üste tekrarlayın. Sonuç çıkmazsa THH'ye şikayet edin. Bunu Turkcell kullanan tüm arkadaşlarıma paylaşacağım, onlar da şikayet etsinler diye.
    Ekleme: Şikayet tekrarı yapıp "o zaman mevcut paketlerin fiyatlarını düşürün, mümkün değilse 30-40 TL'lik 3 GB internetli herkse açık yeni paket oluşturup hattıma tanımlayın" dedim, bakalım sonuç ne olacak. İnat ederlerse telefon taksidimi iptal edip borcunu tek seferde ödeyeceğim, sonra ise şunu yapacağım:
    Önce başka operatöre numaramı taşıyacağım, 1 ay sonra Turkcell'e geri taşıyıp yeni müşteri avantajları arasından "Turbo Yeni 2GB" paketini alacağım. 2 GB internet yeni müşterilere özel bu pakette 25 TL (yeni müşteri değilseniz 40 TL). Veya yeni müşteriye özel Lifecell kampanyası da olabilir.
    Güncelleme: Cevap verdiler ve yeniden "talebiniz iletildi, önümüzdeki dönemlerde değişiklik gösterecektir" dediler. İnşallah öyledir. Zaten bazı kampanyalar 31 Mart'ta, bazıları ise 30 Nisan'da bitiyor, 1-10 Nisan ve 1-7 Mayıs arasında durumu takip etmeye devam edeceğim ve buraya yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf6554 -- 17 Mart 2018; 15:59:51 >

• Paketlerde 1 Nisan itibarıyla bir iyileşme yaptılar gibi görünüyor. Biraz geç cevap verebiliyorum, kusura bakmayın.

Faturalı:
    Faturalıda o kazık dediğim Turbo paketlerine GollerCepte İddaa ve fizy eklenmiş. Sanırım normalde fiyatını düşürmüşler fakat bunları ekleyince fiyat dengelenmiş. Fakat bu bir iyileşmedir. Platinum paketlerde de bir iyileşme var. Çünkü eskiden 12 GB'a 95 TL verirken artık aynı paraya 15 GB alabiliyoruz. Ayrıca 18 GB 115 TL yerine 20 GB 115 TL. Bu da Vodafone'daki Red 20 (20 GB 109 TL) tarifesine fiyat olarak yaklaştığı anlamına geliyor. Ayrıca yepyeni bir Platinum paketi eklenmiş, o da 10 GB 85 TL. Bu da bir iyileşme. Bir de Lifecell Super-Extra-Pro paketlerindeki konuşma paketi 100 DK'dan 500 DK'ya çıkmış. Bu fiyatı 10 TL arttırmış fakat iyileşme yaptıkları için fiyatı kötülemiyorum.

Hazır Kart:
    Gelelim kontörlü tarifelere. Fiyat düşürme istemiştim, işte tam da onu yapmışlar. Uçuran paketler ve GNÇ Full paketlerin fiyatı 5 TL düşürülmüş. Bu da kontörlü tarafındaki en büyük iyileşme demek.

Gördüğünüz gibi iyileşme yapmışlar. Bu arada GollerCepte gereksiz diyenlere şunu söyleyebilirim: Her Gol 100 MB kampanyasında ücretsiz oynayabileceğiniz haftalık maç sayısı Ücretsiz üyelikte 1 iken İddaa üyelikte 2. Yani gereksiz falan değil. Her Gol 100 MB ile ilgili bilgilere Turkcell'in sitesinden bakın derim.

• AMC A kullanıcısına yanıt
    bahsettiğin tiplere genelde "Yüzer-Gezer abone" deniliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf6554

Paketlerde 1 Nisan itibarıyla bir iyileşme yaptılar gibi görünüyor. Biraz geç cevap verebiliyorum, kusura bakmayın.

Faturalı:
    Faturalıda o kazık dediğim Turbo paketlerine GollerCepte İddaa ve fizy eklenmiş. Sanırım normalde fiyatını düşürmüşler fakat bunları ekleyince fiyat dengelenmiş. Fakat bu bir iyileşmedir. Platinum paketlerde de bir iyileşme var. Çünkü eskiden 12 GB'a 95 TL verirken artık aynı paraya 15 GB alabiliyoruz. Ayrıca 18 GB 115 TL yerine 20 GB 115 TL. Bu da Vodafone'daki Red 20 (20 GB 109 TL) tarifesine fiyat olarak yaklaştığı anlamına geliyor. Ayrıca yepyeni bir Platinum paketi eklenmiş, o da 10 GB 85 TL. Bu da bir iyileşme. Bir de Lifecell Super-Extra-Pro paketlerindeki konuşma paketi 100 DK'dan 500 DK'ya çıkmış. Bu fiyatı 10 TL arttırmış fakat iyileşme yaptıkları için fiyatı kötülemiyorum.

Hazır Kart:
    Gelelim kontörlü tarifelere. Fiyat düşürme istemiştim, işte tam da onu yapmışlar. Uçuran paketler ve GNÇ Full paketlerin fiyatı 5 TL düşürülmüş. Bu da kontörlü tarafındaki en büyük iyileşme demek.

Gördüğünüz gibi iyileşme yapmışlar. Bu arada GollerCepte gereksiz diyenlere şunu söyleyebilirim: Her Gol 100 MB kampanyasında ücretsiz oynayabileceğiniz haftalık maç sayısı Ücretsiz üyelikte 1 iken İddaa üyelikte 2. Yani gereksiz falan değil. Her Gol 100 MB ile ilgili bilgilere Turkcell'in sitesinden bakın derim.
    Ben uzun yıllardır şöyle yapıyorum;

Biri devamlı aynı operatörde kalan diğerini de sürekli taşıdığım hatlarım var.

Devamlı aynı operatörde olan hattımı en düşük tarifeye geçirtiyorum. Gerekirse bu hat üzerinden taksitli cihaz alıyorum. Ve numarayı kimseye vermiyorum.

Diğer hat üzerinden aldığım cihazı sürekli taşıdığım hattı takarak kullanıyorum.

Ayrıca her operatörde devamlı duran 1 hattım var ve bunları en düşük tarifeye geçirdim.

• serdarski S kullanıcısına yanıt
    Ben çoktan ana hattım ile taksitli telefon aldım maalesef. Ayda 169.82 TL taksit yaptım 12 aylık. 4 ayı ödendi kaldı 8 ay. Bu ay da ödenince 7 ay kalacak. Yaklaşık 1200 TL kalmış olacak. Erkenden iptal edersem ek birkaç ücret olacak diye biliyorum fakat bu ücretler nedir açıklar mısınız? Yani iptal ettikten sonra evimize haciz gelmesin de, başka bir şey istemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.