Şimdi Ara

Turkcell faturasız; Standart Tarife'de internet kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Standart Tarifede 100 kb için 1.25 tl ücretlendirme var diye yazıyor Turkcell linkinde. (Tarife Saniye paketi kullananlar için soruyorum aslında. Sanırım bu ücretlendirmeye tabii oluyorlar internet kullanımında.)

• Peki diyelim google'ı açtık. 'turkcell' yazıp arattık. Sonuçlarda çıkan Turkcell anasayfasına girdik. Oradan da seçtiğimiz bir sayfaya ayrıca girdik. Bu durumda yaklaşık kaç kb internet kullanmış oluruz? 1.25 TL'den fazla mı yazar?
    • Diyelim internet üzerinden bir saat radyo dinledik. Bu durumda yaklaşık kaç kb internet gider? (Sesli sohbet programı için ayrı, 192 kbps müzik yayını için ayrı hesaplama yapılabilir.)

Bu iki soru için yanıt verebilecek bilgili arkadaşlar var mı?

• Paketsiz ortalama 1 MB kullanımda 10₺ ücret kesilir. Günlük 10₺ kullanım sonrası günlük 100 mb internet hediye edilir. Arka planda uygulamaların internet kullandığını düşünürsek paketsiz mobil veriyi açtığınız an 10₺'lik kullanıma ulaşmanız muhtemel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki kullandığın kadar öde sistemi yok Turkcell internetinde. Diğer operatörlerde var mıdır diye sorayım, belki bilen çıkar.

• Güncel bilgi nasıl? Mesela faturasız tarife saniye'de olan bir hattı dışarıdayken ikinci telefondaki whatsapp açık kalsın diye mobil interneti açık tutsak, ve eğer gerekirse, bir iki whatsapp yazışması yapsak paketsiz olarak ya da hiç yapmasak, kaç liralık internet kullanımı olur günde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 10 Kasım 2024; 2:5:55 >
  • Şimdi bir hesaplama yaptım aşağıdaki bilgilere göre;

"Bir gigabayt (GB) 1.024 megabayta (MB) eşittir ve her megabayt 1.024 kilobayta (KB) eşittir. Yani bir gigabayt 1.024 * 1.024 = 1.048.576 kilobayta (KB) eşittir. Dolayısıyla bir gigabayt 1.073.741.824 kilobayta (KB) eşittir."

Turkcell standart internet tarifesi;

1kb = 6.5 kuruş.

Bu durumda standart tarifeden 1 mb internet kullanımı 68.157 lira oluyor. Yani uçuk bir rakam. Ama birkaç mesajlaşma ile kaç kb internet gider ya da arka planda çalışan uygulamalar internet kullanır mı bilemedim. Bilen var mı?

• Mobidik kullanıcısına yanıt

Öyle uğraşacağına günlük haftalık aylık 1 gb al daha ucuza gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylık bir gb düz olarak yok sanırım. Ek paket olarak var 100 tl'ye. Onun için bir de ana paket gerekiyor diye anlıyorum, yanlış mı düşünüyorum.

Edit: Toplu paket varmış aylık. 2gb, 1000 dk, 500sms olanı 280 lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 11 Kasım 2024; 1:23:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.