Şimdi Ara

Turkcell'in heryerde Band20(800Mhz) şebekesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
5.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sis651

Estağfirullah, zorla cevaplamıyoruz. :) Hız testlerinde olabilir ama normal kullanımda hızların hissedilir seviyede yavaş olmaması gerekiyor. Vodafone'un 4G şebekesi mesela, 5 - 10 Mbit hızlarla iş yapıyor yer yer adamlar. Hani o kadar hızın normal kullanıma çok etkisi olsa kimse kalmazdı Vodafone'da.
    J7 Prime Cat4 ve A1 Cat6 desteğine sahipse zaten A1'in testlerde hızlı olması normal. Ayrıyetten A1, Xiaomi'nin amiral gemileri gibi 20. bandı kullanamayan bir telefon değil. Birleştirme durumlarını bilemiyorum ama Türkiye'de kullanılan tüm LTE bantlarını kullanabiliyor. Ama mesela Xiaomi Mi Mix 2 almayı düşünüyordum. Bunda da bant olarak destek var ama 800 + 1800 ya da 1800 + 2600 MHz frekanslarını birleştirmediğini öğrenince soğudum aletten.
    Telefon işi bütçeye bağlı hocam. Hız için ne kadar yüksek kategori alırsan o kadar iyidir. Ancak Xiaomi vs. Çin ürünlerini alırken biraz araştırmakta fayda var. Eğer işe yarar bir frekansı birleştiremiyor ya da bir özelliği kullandırtmıyorsa ucuzluğunun anlamı kalmayabiliyor. Bir de cihazın Türkiye'de operatörler tarafından VoLTE desteği verilmesi de önemli. Her görüşmede 3G'ye düşen bir telefon deneyimi olumsuz etkiliyor bir süre sonra.
    Xioami a1 800 mhz destekliyor ama cat 6 değil cat 4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• burak550 B kullanıcısına yanıt
    Yanlış modele bakmışım o zaman. 625 olunca desteklemesi mantıklı gelmişti.

• quote:

Yanlış modele bakmışım o zaman. 625 olunca desteklemesi mantıklı gelmişti.
    Yok hocam her 625 desteklemiyor

Gsmarena ve bir kaç site cat 6 yazmış

• quote:

Orijinalden alıntı: gulnare

Gsmarena ve bir kaç site cat 6 yazmış
    Ben eşime a1 aldım bizzat denedim cat 4 cihaz

625 Cat 7 bir modeme sahip ve 2 x 20 MHz birleştirip 300 Mbit indirebiliyor, 150 Mbit de gönderebiliyor.

Ancak bu yongaya sahip her cihaz bu seviyede kullanacak diye bir şey yok. Çünkü modem sadece sinyal işleme kısmını yapıyor. Yine harici filtre ve amfilere ihtiyaç var. Bunlar 300 Mbit desteklemiyorsa tek başına modemin yapabileceği bir şey kalmıyor.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Ankarada hız testinde 196 mbps download gördüğümü hatırlıyorum. Cat 4 cat 6 testi nasıl yapılır bilmiyorum.

• gulnare G kullanıcısına yanıt
    Cat 4 2 x 20 MHz tek taşıyıcı kullanır ya da aynı frekansta iki adet 2 x 10 MHz taşıyıcıyı birleştirebilir. Bunları sadece 64 QAM olarak yapabildiği için 150 Mbit hız verebilir maks.

Cihazınız rootlu ise Network Signal Guru uygulaması ile tüm frekans ve teknoloji detaylarına ulaşabilirsiniz telefonunuzda.

• gulnare G kullanıcısına yanıt
    sis651 kullanıcısına yanıt
    Turkcell kullanıyorsanız mumkun. Çünkü Turkcell bazen 1800 bandında 20 + 10 Mhz olmak üzere 30 mhz band genişliğinde yayın yapıyor. Mimo vs teknik detay bilmiyorum ama ilk 4G çıktıgında 10 mhz 75 mbps oluyordu. Demek ki 30 mHz 225 mbps'ye kadar yolu var.
  • quote:

Cat 4 2 x 20 MHz tek taşıyıcı kullanır ya da aynı frekansta iki adet 2 x 10 MHz taşıyıcıyı birleştirebilir. Bunları sadece 64 QAM olarak yapabildiği için 150 Mbit hız verebilir maks.

Cihazınız rootlu ise Network Signal Guru uygulaması ile tüm frekans ve teknoloji detaylarına ulaşabilirsiniz telefonunuzda.
    Hocam teorik olarak 150 megabit hızı var cat 4 ama ben hiç 90 95 megabiti geçemiyorum hem vınn wifi de hemde a1 cihazımda ama aynı yerde sony cihazımda 200 megabit bulabiliyorum

• A.R.E.S. kullanıcısına yanıt
    30 MHz'i Cat 4 modemli bir cihaz birleştiremediğinden 1800'de ya 20 MHz ya da 10 MHz'lik dilimi kullanıyor. 10 MHz 75 Mbit denklemi 2x2 MIMO ve 64 QAM ileydi. Sonrasında 256QAM desteği ile ve 4x MIMO desteği ile hızlar yükseldi tabi. Ama arada kullanım da yükseldiği için yine bize ulaşması gereken o jet uçağı hızları ortadan kayboldu tabi.
    O şebekenin size gönderebilecek maks. veri miktarı. Şebekede sizden başka kullanıcılar da olduğu ve şebeke tüm kapasiteyi tek kullanıcıya vermeye de ayarlanmadığı için o miktara ulaşamıyorsunuz. Ancak Sony dediğiniz cihaz Cat 6 ya da daha üstü bir modeme sahiptir ki 300 Mbit ya da daha üstü hızlar desteklerken 200 alıyordur.
    Hattınız turkcell ise HD ses aktif mi?

• quote:

Hattınız turkcell ise HD ses aktif mi?
    Kendim sony kullanıyorum volte desteği yok malesef a1 de ise farklı bir yöntem var sonra volte aktif oluyor

HD ses aktif olunca int hızlanıyor. 2 hatta öyle oldu. Bence turkcell hatlara üst sınır tanımlıyor.

• quote:

HD ses aktif olunca int hızlanıyor. 2 hatta öyle oldu. Bence turkcell hatlara üst sınır tanımlıyor.
    Yok hocam lifecelliyim 200 megabit alıyorum bi sınır gözükmüyor volte ile hızın alakası olmadığını düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.