Şimdi Ara

Turkcell'in heryerde Band20(800Mhz) şebekesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
5.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce çok nadir görüyordum. Son zamanlarda heryerde Band20 var. Band20 olunca internet hızı çok azalıyor. Ama daha önce 4g olmayan yerde 4g ve HD sağlıklı çalışıyor.
    Turkcell'in heryerde Band20(800Mhz) şebekesip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 26 Eylül 2018; 14:13:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu hangi apk ile görülebiliyor
  • Düşük nüfuslu bir bölgede iseniz sadece 20. bant olması normal. Ancak biraz bile nüfus olsa 3. bandı devreye alıyorlar. Sinyal seviyeleri düşük olduğu için bölgenizde sadece 20. banttan sinyal alıyor olabilir telefonunuz. Ancak benim evimde de sinyal düşük ancak çevredeki tüm istasyonlardan 3 ve 7. bantlardan bile sinyal alıyor.
    Hani orada sadece 20. banttan hizmet vermesi için çok önemli bir neden olmalı. Turkcell tarafında bir arıza olabilir. Ya da kullandığınız program telefonun şebeke arayüzünden iyi veri alamıyor da olabilir. Ya da telefonunuzun servis menüsünü vs. kurcalarken telefonu 20. banda kilitlemiş olabilirsiniz.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    hangi program ile bakıyorsunuz
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Netmonitor diye bir program bu görsellerdeki. Basit bir şey.
    Kurdum ama mahalle falan göstermedi

Telefon 4g li değildi belki ondan

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    O gösterdiği mahalle falan adres ne oluyor anlamadım ben de onu. Saçma sapan yerler gösteriyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Düşük nüfuslu bir bölgede iseniz sadece 20. bant olması normal. Ancak biraz bile nüfus olsa 3. bandı devreye alıyorlar. Sinyal seviyeleri düşük olduğu için bölgenizde sadece 20. banttan sinyal alıyor olabilir telefonunuz. Ancak benim evimde de sinyal düşük ancak çevredeki tüm istasyonlardan 3 ve 7. bantlardan bile sinyal alıyor.
    Hani orada sadece 20. banttan hizmet vermesi için çok önemli bir neden olmalı. Turkcell tarafında bir arıza olabilir. Ya da kullandığınız program telefonun şebeke arayüzünden iyi veri alamıyor da olabilir. Ya da telefonunuzun servis menüsünü vs. kurcalarken telefonu 20. banda kilitlemiş olabilirsiniz.
    programı kurdum ama band bilgisi gorunmuyor..extra ayarı mı var?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• cumhurfatih C kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen telefonunuz Android 8 işletim sistemli değil. Bunlarda şebeke bilgilerine erişmek için root ve farklı yazılımlar gerekebiliyor.
  • Root yok evet...tesekkurler

İlk resim şehir merkezi ve hastane. Ama bodrum kat. Gördüğüm kadarı ile avm alt katı ve telefon çekmiyen her yerde band 20den sinyal alıyor. Telefonun band 20 desteği bence bu yüzden artık çok önemli. Siz siz olun alacağınız cihazın global olmasına dikkat edin. Network Cell Info Lite programında var ama arada hatalı gösteriyor.

• gulnare G kullanıcısına yanıt
    20. bant en düşük frekansı kullandığı için dalga boyu da en fazladır ve en girişken yani duvarlardan vs. en geçebilen 4G frekansıdır. Bu yüzden bodrum kat gibi yerlerde tek bu frekansın görülmesi doğaldır. 3G'de de mesela bina diplerinde, ya da Esenler otogarının tuvaletlerinde vs. 2100 MHz yerine 900 MHz sinyal alınması da bundandır. Düşük frekansın kapsaması ve engellerden geçişi daha iyidir.
    Aynen üstat. Forumda genellikle vodafone 4g sorununda hep band 20 gösterildi ama turkcell de kullanıyor. Turk Telekomu bilmiyorum. Geçenlerde telefon bakınıyordum ve band 20 olan modellere baktım. Xiaomi genelikle Çin versiyonlarında Band20 yok.

Sorunun kaynağı 20. bant değil, tek o bandı kullanılıp diğerlerinin kullanılmaması. Bir de 900 MHz'den 5 MHz ile 4G verilip 4G var diye kullanıcıya kakalanması. Sonra bunun frekansı böyle verimli kullandım, müşteriyi böyle memnun ettik diye dalga geçer gibi reklam yapılması.
    800 MHz zaten kullanılmalı. Yoksa 1800 MHz ile her yerin kapsanması mümkün değil. İstasyondan uzakta olanların da hizmet alıp 1800 MHz bandının da yükünü alması açısından önemli. Yine kırsal kesimlerde en iyi kapsama sağlayabilecek olması açısından önemli. Ama gidip tüm şebekeni 800 üzerinden verirsen sıkıntı yaşarsın. Turkcell de kullanıyor ama 1800 de kullanıyor, 2600 de kullanıyor.
    Xiaomi'lerin Mi 8 modelleri sanırım artık şebeke sorunlarını çözüyordur. Öncekileri 20. bant desteğine sahip değildi. Sonraki modellerde destek gelse bile bant birleştirmede 1800 MHz ile birleştirme yaparken sıkıntılı idiler vs. Mi 8 ile sanırım artık çözmüşlerdir sorunları. Çözmedilerse yuh derim...

Band birleştirme olayı nedir? Benim telefon mi a1 turkcell de hızdan memnunum.

Mesela bant 20'den 40 Mbit hız alıyorsun, bant 3'ten de 100 Mbit. İkisi birleştiriliyor ve toplamda 140 Mbit hız alıyorsun.

• iPhone’da yok galiba Netmonitor uygulaması

Üstat kafanı şişirdiysem kusura bakma. Sadece öğrenmek amaç. Amazondan j7 prime almıştım. Geldi kasa yamuk iade ettim. Bendeki mi a1 göre 4gsi çok yavaş tı. J7 prime da 'HSPA, LTE Cat4 150/50 Mbps'. Mi a1 de 'HSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A (2CA) Cat6 300/50 Mbps' desteğe sahip. J7 prime iade edince yeni bir telefon arayışı içindeyim. Telefonlar artık internet temelli kullanılıyor. Hangi tür modeme sahip telefon almalıyım?

• bu uygulama aşağı yukarı az bi hata payıyla bazın konumunu gösteriyor internete bağlıysanız veri akısı varsa,haritalar kısmı vardı sağ tarafta orda yeşil renkli olan bağlandığı baz sarı olanlarda diğer bağlandıkları

Estağfirullah, zorla cevaplamıyoruz. :) Hız testlerinde olabilir ama normal kullanımda hızların hissedilir seviyede yavaş olmaması gerekiyor. Vodafone'un 4G şebekesi mesela, 5 - 10 Mbit hızlarla iş yapıyor yer yer adamlar. Hani o kadar hızın normal kullanıma çok etkisi olsa kimse kalmazdı Vodafone'da.
    J7 Prime Cat4 ve A1 Cat6 desteğine sahipse zaten A1'in testlerde hızlı olması normal. Ayrıyetten A1, Xiaomi'nin amiral gemileri gibi 20. bandı kullanamayan bir telefon değil. Birleştirme durumlarını bilemiyorum ama Türkiye'de kullanılan tüm LTE bantlarını kullanabiliyor. Ama mesela Xiaomi Mi Mix 2 almayı düşünüyordum. Bunda da bant olarak destek var ama 800 + 1800 ya da 1800 + 2600 MHz frekanslarını birleştirmediğini öğrenince soğudum aletten.
    Telefon işi bütçeye bağlı hocam. Hız için ne kadar yüksek kategori alırsan o kadar iyidir. Ancak Xiaomi vs. Çin ürünlerini alırken biraz araştırmakta fayda var. Eğer işe yarar bir frekansı birleştiremiyor ya da bir özelliği kullandırtmıyorsa ucuzluğunun anlamı kalmayabiliyor. Bir de cihazın Türkiye'de operatörler tarafından VoLTE desteği verilmesi de önemli. Her görüşmede 3G'ye düşen bir telefon deneyimi olumsuz etkiliyor bir süre sonra.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.