Şimdi Ara

Turkcell'in tablet modeli Maxi IQ, 14 Şubat'ta satışa sunuluyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
4.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pulstar

quote:

Orijinalden alıntı: ottmn

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wolf silver

Keske su amerikada ki bir kac operator turkiyeye gelselerdi de biraz rekabet kizişsaydi..daha ne kadar somurulmeye ve teknolojiyi pahali almaya devam edecezzzzZZzzzzzzzz..

Ülkeler gelenleri kendine benzetir. Gelenler ülkeyi kendine benzetemez.

Samsung, LG, NOKIA, SONY, PHILIPS, Vodafone firmaları Türkiye'ye direkt geldiler. Bir şey değişti mi?

Millet Apple Store Türkiye'de açılınca bir şey değişecek sanıyor. Hiçbir şey değişmeyecek.

Ülkenin vergi, gümrük, ticaret mevzuatı ortadayken bir şeyin değişmesini bekleyemezsiniz.

- KDV makul seviyeye çekilsin.
    - ÖTV ve ÖİV kaldırılsın.
    - Devlet iletişim kurumlarının taban fiyatlarını düzenlesin.
    - Global firmalar gümrüklerde 40 takla atmasın.
    - Garanti süresi 2 yıldan 1 yıla indirilsin ancak firmalar da ürünlerinin arkasında dursun.
    - Bunun yanında tüketici iç piyasaya yönlendirilsin ancak bunu yaparken de bilinçli olsun, çakallıklara başvurmasın.

İşte o zaman sizin dediğiniz şekilde tam olmasa da onlara benzemiş oluruz.

Güzel söylemişsin ama bizim firmalarımız aç gözlü olduktan sonra sen ne yaparsan yap onlar yine yüksek fiyat tan gazlarlar.

Örnek vermem gerekirse Teknolojix,Samsung galaxy S3 çıktığında 2499 tl den satıyordu daha 1 aya geçmeden bana mail gelmişti 1499 tl diye ve bu fiyattan da kar yapıp satıyor.

Yine nexus 4 ten örnek verirsek şuan amazon satış fiyatı 395 dolar(695 tl yapıyor) o fiyat üzerinde onların vergilerini falan kaldırmadan direk perakende fiyatı olan 695 tl üzerine bizde zart vergisi zurt vergisi koysak bu telefonun TÜRKİYE fiyatı nın 1000 tl yi geçmemesi lazım ama şuan teknosa da 1399 tl (Onların vergilerini kaldırıp hesapladığımızda fiyat daha da düşecek)

Demek istediğim bizim firmalarımız önce kenine bi çeki düzen vermesi aç gözlü olamaması lazım.

Yukarıda yazdığım etkenler firmaların ürünlerini Türkiye'ye zamanında getir(e)memelerinde önemli rol oynuyor.

Samsung'un kendisi SGS3'ü zamanında Türkiye'ye getirebilmiş olsaydı hiç kimse SGS3'ü o fiyattan satamazdı.

Samsung Türkiye bile şu anki fiyattan satamazdı.

Sen vergilerini yüksek tut, firmalar mal çıkartabilmek için türlü zahmetler çekip üstüne vergiler ödesin, cihazların IMEI kaydının yapılmasını beklesin, garanti süresi 2 yıl olsun, ülkedeki son kullanıcılar çakallık peşinde olsun. Ondan sonra ürünü global fiyat üzerinden sat. Mümkün değil.

iPhone 5 modelinde ufak bir örnek gördük. Bilkom getirene kadar 3.000 TL'den satıldı. Bilkom getirince 2.150 TL oldu. Ha, yine pahalı ben sadece örnek olarak söyledim.

İşte bende nexus 4 ten örnek verirken onların vergilerini çıkarmadan PERAKENDE satış fiyatının üzerine dahi bizim mevcut vergileri eklesen taş çatlasa 1.000 tl yi geçmemesi gerektiğini ama bizim burda 1.399 tl ye satıldığını bunun da firmaların aç gözlülüğünden kaynaklandığını söylüyorum.

Benim mesaj daki kastım fiyat ların yüksek olmasının TEK sebebi vergilerin yüksek olması değil verdiğim örnek lerde de belirttiğim gibi firmaların aç gözlülüğünün payı da çok çok yüksek.

Neyse netice de Turkcell in tableti çok pahalı

• 1.2 ghz tegra 3 10.1 inç 1280 ekran = 3100 Mah batarya En fazla 2 Saat gider..
  • Concord alirim daha iyi o da 1000 tl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Keske su amerikada ki bir kac operator turkiyeye gelselerdi de biraz rekabet kizişsaydi..daha ne kadar somurulmeye ve teknolojiyi pahali almaya devam edecezzzzZZzzzzzzzz..

Ülkeler gelenleri kendine benzetir. Gelenler ülkeyi kendine benzetemez.

Samsung, LG, NOKIA, SONY, PHILIPS, Vodafone firmaları Türkiye'ye direkt geldiler. Bir şey değişti mi?

Millet Apple Store Türkiye'de açılınca bir şey değişecek sanıyor. Hiçbir şey değişmeyecek.

Ülkenin vergi, gümrük, ticaret mevzuatı ortadayken bir şeyin değişmesini bekleyemezsiniz.

- KDV makul seviyeye çekilsin.
    - ÖTV ve ÖİV kaldırılsın.
    - Devlet iletişim kurumlarının taban fiyatlarını düzenlesin.
    - Global firmalar gümrüklerde 40 takla atmasın.
    - Garanti süresi 2 yıldan 1 yıla indirilsin ancak firmalar da ürünlerinin arkasında dursun.
    - Bunun yanında tüketici iç piyasaya yönlendirilsin ancak bunu yaparken de bilinçli olsun, çakallıklara başvurmasın.

İşte o zaman sizin dediğiniz şekilde tam olmasa da onlara benzemiş oluruz.

Güzel söylemişsin ama bizim firmalarımız aç gözlü olduktan sonra sen ne yaparsan yap onlar yine yüksek fiyat tan gazlarlar.

Örnek vermem gerekirse Teknolojix,Samsung galaxy S3 çıktığında 2499 tl den satıyordu daha 1 aya geçmeden bana mail gelmişti 1499 tl diye ve bu fiyattan da kar yapıp satıyor.

Yine nexus 4 ten örnek verirsek şuan amazon satış fiyatı 395 dolar(695 tl yapıyor) o fiyat üzerinde onların vergilerini falan kaldırmadan direk perakende fiyatı olan 695 tl üzerine bizde zart vergisi zurt vergisi koysak bu telefonun TÜRKİYE fiyatı nın 1000 tl yi geçmemesi lazım ama şuan teknosa da 1399 tl (Onların vergilerini kaldırıp hesapladığımızda fiyat daha da düşecek)

Demek istediğim bizim firmalarımız önce kenine bi çeki düzen vermesi aç gözlü olamaması lazım.

Yukarıda yazdığım etkenler firmaların ürünlerini Türkiye'ye zamanında getir(e)memelerinde önemli rol oynuyor.

Samsung'un kendisi SGS3'ü zamanında Türkiye'ye getirebilmiş olsaydı hiç kimse SGS3'ü o fiyattan satamazdı.

Samsung Türkiye bile şu anki fiyattan satamazdı.

Sen vergilerini yüksek tut, firmalar mal çıkartabilmek için türlü zahmetler çekip üstüne vergiler ödesin, cihazların IMEI kaydının yapılmasını beklesin, garanti süresi 2 yıl olsun, ülkedeki son kullanıcılar çakallık peşinde olsun. Ondan sonra ürünü global fiyat üzerinden sat. Mümkün değil.

iPhone 5 modelinde ufak bir örnek gördük. Bilkom getirene kadar 3.000 TL'den satıldı. Bilkom getirince 2.150 TL oldu. Ha, yine pahalı ben sadece örnek olarak söyledim.

İşte bende nexus 4 ten örnek verirken onların vergilerini çıkarmadan PERAKENDE satış fiyatının üzerine dahi bizim mevcut vergileri eklesen taş çatlasa 1.000 tl yi geçmemesi gerektiğini ama bizim burda 1.399 tl ye satıldığını bunun da firmaların aç gözlülüğünden kaynaklandığını söylüyorum.

Benim mesaj daki kastım fiyat ların yüksek olmasının TEK sebebi vergilerin yüksek olması değil verdiğim örnek lerde de belirttiğim gibi firmaların aç gözlülüğünün payı da çok çok yüksek.

Neyse netice de Turkcell in tableti çok pahalı

Hocam açgözlülük var, yok değil. Ancak aradaki tüm fiyat farkını buna bağlamamak gerekiyor. Bir de benim belirttiğim konularda sadece vergiler yok. Vergi harici maliyetler de fiyatları etkiler.

2 yıl zorunlu garanti bile fiyat artırımı için bir gerekçedir. Misal bir çok gelişmiş ülkede 1 yıl garanti vardır. Eğer siz bu tür bir cihazı alırken 2. yıl da garantisi olsun isterseniz 50-100$ arası bir ödeme yapmanız gerekir. Biz de böyle bir şey olmadığı için fiyat direkt ekleniyor.

İlk mesajıma parça parça değil bir bütün olarak bakılmasını tavsiye ederim.

Bu arada Nexus 4'ün amazon.com fiyatında vergiler bizdeki gibi fiyata dahil değildir. ABD ve Kanada'da vergiler ödeme esnasında eklenir. Vergi oranları da eyalete göre değişir. Alıcı ile satıcı başka eyaletlerdeyse vergi ödenmez. Bu nedenle vergi dahil fiyatlar verilmez.

• @Pulstar alıntı uzadığı için bu şekilde yazıyorum.

Mesaj ımda da belirttiğim gibi fiyat ların yüksek olmasını sadece vergi ye bağlamak ne kadar yanlış ise başka tek bi sebebe de bağlamak yalnış dediğin gibi bütün bakmak lazım.Benim lafım fiyat ların yüksek olmasını sadece vergiye bağlayanlara.

Garanti konusuna gelince düşünsene garanti nin 2 yıldan 1 yıla indiğini herkes kıyameti kopartır hele ki fiyat lar düşmezse

Amazon fiyat ının vergi harici olduğunu bilmiyordum sağol

Konu sapmasın Turkcell e bol "müşteriler"

• 1000 lt !!! ipad fiyatları kac TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkattack

quote:

vodafone geldi de ne degişti ki.

Amerika dedim ingiltere demedim

• Özellikler iğrenç! Adına kanmayın arkadaşlar.. Türk Türke bunu yapmaz..
  • Bilgi için teşekkürler.
  • 3150 mah artık cep telefonlarında kullanılıyor yahu bence bi yanlışlık var yada dalga geçmişler. Nexus 10 9000mah, ipad4 11666mah batarya kullanıyor.
    6000mah bile koysalar yetersiz derdim, 3150 bir şaka olmalı... Hadi ucuz fiyata bu kadar desem, 1416tl fiyatı ucuz da değil. O fiyata ipad 4 alınıyor mis gibi.
    Klasik Turkcell kazığı, Turkcell birşey duyurunca artık diyorum tamam yeni bir kazıktır kesin.
  • tr.generalmobile.com/pr/tr/e4tab/e4tab.htm

Allah için bi bakın ikiside aynı ürün sözde 1 yıllık bir araştrmanın ürünüymüş bu

• Batarya harika.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turkattack

quote:

vodafone geldi de ne degişti ki.

Amerika dedim ingiltere demedim

vodafone adam olsa zaten simlock cihaz satıp köşeyi dönerdi de nerde...

• Eğer Tegra3'e 3150mAhm batarya koyarsa 10.1" 1280*800 IPS panelide göz önünde bulundurursak bunu eline alınca bi oyun oynucaksan 45dk sonra biter şarjı galiba :P yetmez abi 3150mAhm neye yetiyor ince olsun diye bu kadarda batırılmaz ki bi tablet.Satış rakamlarında fazla ümitlenmesin turkcell ama ne olucağı belli olmaz.

• Önemli olan başka operatörlerin gelmesi degil halkimizin bilinçlenmesi. Turkcell çöp cihazlari satmaya iyice alisti zaten tarifeleri desen uygun bisey bulamassin. Almasin insanlar soyle 2 3 ay Turkcell den bisey bakin bakalim nasil iniyor o fiyatlar asagi.

• tegra 3, 10.1 inç ve 3150 mah

hazır note 10.1 1200 liraya düşmüşken

10.1 , 7100 mah ve spen
    üstelik rom atarak telefon özelliği de geliyor
  • Atkadaslar pil buyuk ihtimalle 3150 Mah lik paralel baglanmis 2 adet pil. Yani 3150 Mah ama 7.4 volt.

Buda pilinin aslinda 6300 MAH lik oldugunu gosterir.

Ha tablet gercekten ozelliklerine gire pahali o ayri konu. Ama pilde yanlis anlasilma var. Pil 6300 MAH.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nagasadow82

Atkadaslar pil buyuk ihtimalle 3150 Mah lik paralel baglanmis 2 adet pil. Yani 3150 Mah ama 7.4 volt.

Buda pilinin aslinda 6300 MAH lik oldugunu gosterir.

Ha tablet gercekten ozelliklerine gire pahali o ayri konu. Ama pilde yanlis anlasilma var. Pil 6300 MAH.

Pilleri paralel bağlamışsın ama hem kapasitelerini hem de verdikleri voltajları seri bağlamışsın. :) Paralel bağlanan iki özdeş pilin verdikleri voltaj bir tanesinin verdiği voltaja eşittir. Fakat paralel bağlanan iki adet özdeş pil sisteminin kapasitesi bir tanesinin kapasitesinin iki katı civarındadır. Kaldı ki, neden bir tablette iki adet 3150mAh pili paralel bağlasınlar ki? NEDEN YANİ?
  • inceleme geldi...DH den de bekliyoruz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.