Şimdi Ara

Turkcell, kontratsız iPhone 5 fiyatlarını açıkladı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
711
Cevap
4
Favori
21.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oray

Simdi 16GB'in Amerika fiyati 600-650$ yani 1100TL iken nasil bir vergi ile bu fiyat Turkcell'e 2150TL olarak yansiyor? Bunu biri bana aciklayabilir mi? 1100TL diyen adam da kar ediyor bunlar da ediyor, ama bunlarin kar marji sanki birazcik fazla yuksek...

Soyle izah edeyim

Apple urunleri tum dunyada ayni fiyat uzerinden satilmak zorunda.Amerikada kac dolar ediyorsa o cografyada ayni fiyattan satiliyor.Avrupaya da ise ayni uygulama var.Bu butun apple urunleri ve yazilimlari icin gecerli.

Avrupa Iphone 5 64GB fiyatlari

Amerika :840$
    Ingiltere :700£
    Fransa :900€
    Almanya :900€
    Italya :949€
    Turkiye :1220€

Goruldugu gibi avrupa fiyatlari birbirleriyle neredeyse ayni ve hicbiri amerika fiyatiyla yarisamiyor.Butun Apple urunleri avrupa'ya gelince %10-20% zamlaniyor.Turkiye de Avrupa fiyati uzerinden alim yaptigi icin butun iphone lar AVRO cinsi uzerinden geliyor.Turkiye deki vergiler ve operator kar payi devreye girince bu fiyat ortaya cikiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 7 Aralık 2012; 11:59:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

Telefon piyasasından anlamayıp ortalığı karıştıran, yurtdışı piyasasını yükseltmeye çalışanlara en güzel cevap olmuş. Buyrun daha geçen günlerde yazdığım yazı;
    Turkcell, kontratsız iPhone 5 fiyatlarını açıkladı

Reis senin psikoloji bayağı sağlammış.. Yanlış anlama ama asıl sınır benim için 800 EURO'dur, bu fiyatın üstündeki fiyatlara alınmaz. Hatta mümkünse alana engel olmak lazım. Bu sadece benim değil aynı zamanda Apple standardı; yenisi çıkar eskisinin fiyatı düşer, yeni versiyon fiyatı bir önceki ile aynıdır. 4S 750-800 EURO'ya satılırken, iPhone 5'nun ne artısı varda 920 EURO'ya satılıyor? 120 EURO'luk ne fazlalığı var? Bu Turkcell'in ayıbıdır. Paralel ithalatçıların mantığı ile ilk bende olsun diyenleri yolma metodudur. İnşallah diğer operatörler aynı şeyi yapmazlar.

• Turkcell 1 haftadan önce ön satışa sunarak insanların iştahını fazlasıyla kabarttı. Fiyatlar bu şekliyle rahat 6 ay gider ucuzlamaz. Çünkü talep belli. Ön satışa çıkardıkları ürünler 1 haftada rahat tükenir. Adamlar sabah körü mail atmış, twitter'dan yayınladı reklamını da gayet iyi yaptı. Zaten çift taşıyıcı ile ilgili reklamları da son zamanlarda fazlasıyla göze çarpıyor. Diğer operatörlerin kontratsız ürün bile getirip getirmeyeceği meçhul. Bana kalırsa Genpa, Teleservice'den daha iyi bir servis. İkisinden de hizmet almış bir olarak söylüyorum. Hem daha kısa sürede yaptılar hem de ölü piksel gibi bir nedenden 2 kez cihaz değiştirdiler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer ülkelerde de diğer cihazlara oranla daha pahalı ama fiyat arttıkça vergi de o denli yüksek oluyor ve arada resmen uçurum oluyor,o yüzden ucuzlamasını beklemek yanlış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi geçirmişler,biliyorlar ki bu son.gelecek seneki yeni iphone lansmanından sonra Apple Store dan alacak cogu kimse ve son geçirme fırsatları.
    Vodafone ve Avea da 50-100 tl belki düşük fiyatlar olabilir ama yine stoklar anında tükenecek ve hepsinde ve kapanın elinde kalacak.

• Çekememezliğin bu kadar had safhada olduğu başka bi ülke görmedim. Ciğerci dükkanına hep laf ederler ama dükkan önünden hiç ayrılmazlar.

Normal üretildiği yere göre;
    Benzine 3 kat para verirler.
    Arabalara 2 kat para verirler.
    İçkiye 3 kat para verirler.
    Her türlü elektorniğe 2-3 kat para verirler.
    Kıyafete 3 kat para verirler.

Kısaca herşeye min 2-3 kat para verirler sesleri çıkmaz. Ama konu apple olunca :)

Abd apple fiyatı 699$ der. Bilmez i5 avrupa'da 1600 TL.
    Türkiyede Apple store olmadığından bi 200 TL'de bayi karı eklenir (telefoncular hayrına satmayacak ya)
    %40 ötv ve kdv vardır. Güzelim devletimiz sağolsun. Ama bunun fiyat farkınıda hesaba katmazlar.
    EN az 200 tl daha saçma sapan vergi vb. şey eklenir.

Telefon 2150 TLden 12 ay taksitli satılır. Yine yaranamazlar :)

Az biraz aklınızı kullanıp yorum yapın artık. Alıp/almamanız önemli değil ama böyle saçma sapan şeyleri yazmayın artık.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

Simdi 16GB'in Amerika fiyati 600-650$ yani 1100TL iken nasil bir vergi ile bu fiyat Turkcell'e 2150TL olarak yansiyor? Bunu biri bana aciklayabilir mi? 1100TL diyen adam da kar ediyor bunlar da ediyor, ama bunlarin kar marji sanki birazcik fazla yuksek...

Defalarca söylüyoruz şunu aradaki fiyat farkı konusunda karşılaştırma yaparken Avrupa fiyatına göre alın çünkü Türkiye'ye Avrupa Fiyatı üzerinden Euro cinsinden giriyor diye. Ki o Amerika fiyatı diye bahsettiğiniz fiyattada sanırım vergi var. Ama asıl yapılması gereken Avrupa girişinde vergisiz fiyatı alıp ondan sonra arada vergi ve Turkcell karının ne kadar olduğunu görmek.

Vergisiz Fransa fiyati 519Euro = 1150 TL, aslinda amerika ve avrupa fiyatlari vergisiz olarak yakin veya ayni...

Turkiyede nasil bir vergi var da bu fiyat 2150+ olabiliyor ben bunu soruyorum.

2150 Liradan sadece ötv ve kdv'yi hesaplayınca yani %25+%18=%43 ü oluyor. Niye 2150 Liradan hesapladığımı sorarsan şimdi Turkcell kar koyuyor ama onun koyduğu kar içinde devlet yine aynı vergiyi alıyor. Yine ötv ve kdv yine alınıyor. Bu durumda şuan 2150 liralık iPhone için 646 Lira vergi koyuyoruz. Tabi bunlar Sadece Kdv ve Ötv, eğer işte gümrük masrafları ve diğer masraflarda ekleniyorsa ekleniyor. Bu durumda Turkcell 200-300 lira kar yapıyor telefon başına yanlış olmadıysa.Ve ya direk Türkiye'ye vergiler eklenince satılması gereken fiyat(yani hiç kar istenmeyen ve Apple Store açılırsa büyük olasılıkla satılacak fiyat) yaklaşık 800 küsür euro oluyordu bu yakşalık 1900-2000 lira arası bir paraya denk geliyor şuan. yani o asıl 519 Euro'ya bizim ülke vergileri eklenine 800 küsür Euro oluyor. Ama Mesela satan firma getirip 100 lira kar koycam dese onun %43(ötv+kdv) yi devlete veriyor. O yüzdende fazla kar koyuyor. Fiyatlarda 200-300 lira arasında şişebiliyor rahatlıkla. Adamlar getirdikleri telefondan bari 100 lira kar yapıyor diyor ama bu durumda %43 ünü ödeyeceklerinden 200 lira koymak durumunda kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

Çekememezliğin bu kadar had safhada olduğu başka bi ülke görmedim. Ciğerci dükkanına hep laf ederler ama dükkan önünden hiç ayrılmazlar.

Kısaca herşeye min 2-3 kat para verirler sesleri çıkmaz. Ama konu apple olunca :)

Türkiyede Apple store olmadığından bi 200 TL'de bayi karı eklenir (telefoncular hayrına satmayacak ya)
    %40 ötv ve kdv vardır. Güzelim devletimiz sağolsun. Ama bunun fiyat farkınıda hesaba katmazlar.

Az biraz aklınızı kullanıp yorum yapın artık. Alıp/almamanız önemli değil ama böyle saçma sapan şeyleri yazmayın artık.

Aynen dostum anlatmak istediğimi anlatmışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: rabbitweed

quote:

Soyle izah edeyim

Apple urunleri tum dunyada ayni fiyat uzerinden satilmak zorunda.Amerikada kac dolar ediyorsa o cografyada ayni fiyattan satiliyor.Avrupaya da ise ayni uygulama var.Bu butun apple urunleri ve yazilimlari icin gecerli.

Avrupa Iphone 5 fiyatlari

Goruldugu gibi avrupa fiyatlari birbirleriyle neredeyse ayni ve hicbiri amerika fiyatiyla yarisamiyor.Butun Apple urunleri avrupa'ya gelince %10-20% zamlaniyor.Turkiye de Avrupa fiyati uzerinden alim yaptigi icin butun iphone lar AVRO cinsi uzerinden geliyor.Turkiye deki vergiler ve operator kar payi devreye girince bu fiyat ortaya cikiyor.

Eline sağlık güzel açıklamışsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Orijinalden alıntı: Shady

quote:

İyi de beklenmeyen bir durummuş gibi millet yazmış. Senelerdir her yeni iphone bu fiyattan satışa çıktı zaten. 2100-2200 ün altında satışa çıkan iphone var mıydı ki?

Satisa sunuldugu ilk gun iPhone 3G'yi 1300 kusur, iPhone 4'u ise 1500 kusur liraya Turkcell'den almistim.

Sene?

Bu fiyat aralığında satması beklenen birşeydi. Telefonlar genel olarak piyasanın 300-400 lira üstünde satılıyor zaten. Bugün en pahalı telefon galaxy s3 ise ve fiyatı 1700 civarında ise iphone 5 in 2100 liraya satması garip karşılanmaz.

Ve yanlış hatırlamıyorsam iphone 4 1900 civarı bir fiyata çıktı satışa. Hatta 3gs de 1700 civarı fiyata çıktı.

Sene 2008 ve 2010 :) Her ikisini de Turkcell'in konsept magazalarinin basinda gelen Kanyon Turkcell'den aldim.

Kur, dolar, avro, irlanda uzerinden gelme falan hikaye. Devlet erkanimiza gore krizi bizden cok daha sert yasamis bir ABD'de dahi enflasyondan kaynaklanan para degeri kaybi dahi yillardir iPhone fiyatlarina yansitilmiyor. Boyle bir ornek dururken 2010'da 1500 TL'ye alinan 16GB'lik iPhone, su anda 2150 TL'den satiliyorsa bunun ekonomik etkenlerden degil, cihazi ulkemizde satan firmalarin cok daha ac gozlu davranmalarindan kaynaklandigi asikar. Dolayisiyla gelip de fiyatlar icin normal yorumu yapmak bence bazi seylere cok cabuk kabullenmek anlamina geliyor.

Ayrica hatirlatalim; iTunes Store'daki icerikler su anda ulkemizde, ABD ve İngiltere gibi yerlere gore cok daha uygun fiyata temin ediliyor. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

Çekememezliğin bu kadar had safhada olduğu başka bi ülke görmedim. Ciğerci dükkanına hep laf ederler ama dükkan önünden hiç ayrılmazlar.

Fandoridler s3'ün bu kadar fiyatı düşmesinin intikamını naasıl alacak ? apple konularını taşlayarak işte.. Güzel açıklamışsın eline sağlık

• 16GB ile 64GB modelleri arasindaki 680 TL fiyat farki fazla olmus. Keske Avrupa ve A.B.D'deki gibi mantikli sekilde arttirsalarmis. Tamam telefon bayileri en guzel parayi iphonelardan kazaniyor o yuzden de kendi karlarini her zamankinden biraz daha yuksek tutuyorlar. Ama diger arkadaslarin da dedigi gibi bu urunlerin esas pahali olmasinin sebebi devletimiz ve o muhtesem vergileri!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brovito -- 7 Aralık 2012; 10:25:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabbitweed

quote:

Soyle izah edeyim

Avrupa Iphone 5 fiyatlari

1220 euro 2842 lira gibi bi rakam yapıyor...
    tcell in piyasaya soktuğu fiyat 100 (920=kuru 2.33 ten almış) euro kadar applenin fiyat politikasını aşıyor... önümüzdeki ay düşüreceklerdir fiyatları biraz...

• quote:

quote:

quote:

quote:

İyi de beklenmeyen bir durummuş gibi millet yazmış. Senelerdir her yeni iphone bu fiyattan satışa çıktı zaten. 2100-2200 ün altında satışa çıkan iphone var mıydı ki?

Satisa sunuldugu ilk gun iPhone 3G'yi 1300 kusur, iPhone 4'u ise 1500 kusur liraya Turkcell'den almistim.

Sene?

Bu fiyat aralığında satması beklenen birşeydi. Telefonlar genel olarak piyasanın 300-400 lira üstünde satılıyor zaten. Bugün en pahalı telefon galaxy s3 ise ve fiyatı 1700 civarında ise iphone 5 in 2100 liraya satması garip karşılanmaz.

Ve yanlış hatırlamıyorsam iphone 4 1900 civarı bir fiyata çıktı satışa. Hatta 3gs de 1700 civarı fiyata çıktı.

Sene 2008 ve 2010 :) Her ikisini de Turkcell'in konsept magazalarinin basinda gelen Kanyon Turkcell'den aldim.

Kur, dolar, avro, irlanda uzerinden gelme falan hikaye. Devlet erkanimiza gore krizi bizden cok daha sert yasamis bir ABD'de dahi enflasyondan kaynaklanan para degeri kaybi dahi yillardir iPhone fiyatlarina yansitilmiyor. Boyle bir ornek dururken 2010'da 1500 TL'ye alinan 16GB'lik iPhone, su anda 2150 TL'den satiliyorsa bunun ekonomik etkenlerden degil, cihazi ulkemizde satan firmalarin cok daha ac gozlu davranmalarindan kaynaklandigi asikar. Dolayisiyla gelip de fiyatlar icin normal yorumu yapmak bence bazi seylere cok cabuk kabullenmek anlamina geliyor.

Ayrica hatirlatalim; iTunes Store'daki icerikler su anda ulkemizde, ABD ve İngiltere gibi yerlere gore cok daha uygun fiyata temin ediliyor. :)

Ben dönemin dolar kur farkından bahsetmiyorum. Söylediğim şu ,

Iphone ilk çıktığında en pahalı telefon 1000 lira ise iphone u 1400-1500 civarında satıyorlardı. Şuan en pahalı telefon 1700 lira ise iphone da 2100-2200 seviyesinde satılıyor. Bu hep böyle oldu.

Hatta diyorum ya iphone 3gs ilk çıktığında 1700 civarıydı fiyatı. zira 4 de 1900 civarında satıldı. 4 ün fiyatı 1700 e çekildiğinde 4s 2000 civarında satılmaya başlandı. Bu iş yıllardır böyle gidiyor zaten

• Almanya satış fiyatı. 679 €
    679x2,32=1575
    %18 KDV
    =1858 TL
    Genpa'nın kârı + Turkcell'in kârı vs eklenince bu rakamlar ortaya çıkıyor. Tabi Genpa 679 €'dan almıyordur orası ayrı.
  • Ayıp denen bir şey var arkadaş yahu, tamam fiyatlar zaten palı ama bu 16GB ile 32GB arasındaki fark nedir anlamış değilim. Sanki solid disk var içlerinde gb başı maliyet eklemişler, zaten solid disk bile daha ucuz kalıyo bunların yanında.
  • sipariş ettim bile.doğubankta 2500-3000 tlden giderken turkcelldeki bu fiyatlar bence makul.durumu olanlar için tabi.birde worldcarda 12 taksit varken
  • zenginligin gözü kör olsun
  • nokia lumia nin 1700
    htc 8x 1600 lerde oldugunu sayarsak fiyat normal.
    yoksa 100 150 daha verir herkes ip5 alir.diger urunleri satamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

3300 e alan süper zekalar. Uzatın öbür yanağınızı da ben öpeyim.

Dostum haklisin ama gecen gün bir Porsche cayenne gördüm. İçindeki telefonla konuşuyordu. Ve telefon da beyaz iPhone 5 idi.
    E bu adamın telefonun fiyatı hakkida düşündüğü şey fiyatının umurunda olmadıgıdir. Türkiye'de böyle zengin çok. O yüzden yapacak birsey yok.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.