Ben cihaza anten almayı düşünüyorum, belki stabiliteyi arttırmaya yardımcı olabilir. |
Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ (594. sayfa)
-
-
Evde internet alt yapım olmadığı için alternatifler araştırıyorum. Superbox kendi hâliyle biraz pahalı açıkçası. Ben de TT'den Magnet tarifesi alıp Superbox'a takıp kullanmayı düşündüm. Deneyen varmış ve olumlu sonuçlar almış ama merak ettiğim bir konu var: modem arayüzünde ttl değiştirme seçeneği var mı? Özellikle Huawei B535-232 modelini kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Superbox hattının internetii bilinçli bir şekilde kısıtlanıyor olabilir mi? A54 gibi çekim gücü kötü bir telefonla ortalama 108 mbps indirme, 48,1 mbps yükleme ve 20 ping aldığım bir testin ardından yine aynı yerde kullandığım ZTE mf297d modemle 20-40mbps (ki en fazla 28 ortalama diyebiliriz), 18-32 mbps yükleme ve 80-200 arası ping alıyorum. Bu testleri gece yaptım.
Dün Valorant'ı ortalama 35 ping ile oynarken birden 3000'e fırladı ve hiç düzelmedi. Umarım bu stabilite sorunu devam etmez çünkü bilinçli bir şekilde yapılıyor gibime geldi. 500 GB için 1500 TL aldılar, 4.5 şebekesi iyi olan bir yerde bu değerler kabul edilemez.
Önemsiz son bir detay daha, ilk aya özel 500 GB hediye ettiler. Bu hediyeyi kullanırken interneti yavaşlatmak gibi bir deneme değildir umarım.
-
Hocam sizin modem cat 12 kategorisindeyken samsung telefonun modemi cat 18 olarak gözüküyor. Hız farkı ondan olması gerek. Cat değeri yükseldikçe modemlerin sıkıştırma algoritmaları da yüksek oluyor diye biliyorum. Bende bir kaç sene önce superbox değilde daha ufak bir cihazları var ya vinn go diye geçen ondan kullandım. Aynen onda da durum öyleydi. O cihazların hız kategorileri hep daha düşük oluyor telefonlara göre. Hoş gerçi benim alabildiğim bağlantı sinyali çogu zaman mükemmel olmadığından çok fazla fark olmuyordu telefondan bağlantı ile. Evet bize de 500 gb hediye tanımlamışlardı. Ama bağlantı çok iyi olmadığından onu bitiremediğimi hatırlıyorum uğraşsam da. Aslında o modemlerde hız değerinin çok yüksek olmaması bir bakıma kotanın hemen bitmemesi için daha iyi oluyor. Çekim gücü mükemmel de değilse otomatikman zorunlu tasarruf oluyor
-
Açıkçası 100 mbps fiberden Superbox'a geçişim ping haricinde etkilemedi beni. Uzaktan çalışıyoruz, iki kişi rahatça iş yapıyoruz ama ping meselesi dün can sıktı. Güzel bir anten almayı deneyeceğim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Smaug
Evde internet alt yapım olmadığı için alternatifler araştırıyorum. Superbox kendi hâliyle biraz pahalı açıkçası. Ben de TT'den Magnet tarifesi alıp Superbox'a takıp kullanmayı düşündüm. Deneyen varmış ve olumlu sonuçlar almış ama merak ettiğim bir konu var: modem arayüzünde ttl değiştirme seçeneği var mı? Özellikle Huawei B535-232 modelini kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.Bu konuda bilgi verebilecek bir hocamız var mı acaba? Benim için gerçekten önemli cevabını bulabilmek. 1.5 senedir alt yapısız ve düşük mobil internet hızıyla işlerimi halletmeye çalışıyorum ama artık zorluyor her şeyi bu durum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
superbox data hatları şebekede en düşük öncelik verilen hatlardır, yani adamlar şebekenin boş kalan kapasitesini satıyorlar hemde fahiş fiyata. o yüzden hız ve ping ne olacağı belli olmaz. superbox ta en iyi performansı sinyali iyi olan köy yerlerinde alırsınız.
-
turkcell data hattını superbox modem ile kullanabilir miyim? çalışır mı?
-
Mesajınızı tesadüfen gördüm. Superbox'ı 4 sene önce kullanıyordum ve aynı sorun nedeniyle bıraktım. O ara superbox'ın en iyi modemiyle 2-3 MB hız alırken aynı konumda telefonla (turkcell hat) 100 mb hız alıyordum. Bunu da pek çok superbox müşterisinden duydum. Bariz bir şekilde superbox hatlarına kısıtlama vardı. Halen bu kısıtlama mevcut demek ki :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O kısıtlama geçtiğimiz on gün içerisinde iyileşti. İnterneti tek bir kişi kullanıyorsa ping sorunu da kritik seviyede değil ama ikinci bir kişi geldiği an her şey berbat oluyor. En azından yoğun olmayan saatleri 120 mbps, yoğun saatlerde 70 mbps görmeye başladım. İşimi yapabilecek kadar olması yeterli olsa da online oyunlar benim için bitti gibi bir şey :(
-
Çalışır
quote:
Orijinalden alıntı: Xantiaveyansıtmıyor derken? bende mayıs gibi bağlattım. t.c ile sorgulamada onay vermedi. ekip geldi imzaları attık bağlandı
Bunun dışında birde Financell olarak fatura var. Bu fatura özetinde yazmıyor. Modem ücretini tek seferde ödemediyseniz veya elinizde var ise ayrı bir durum. Modem yeni alan ve taksitlendirenler için böyle bir durum oluşmuştu. Banka uygulaması üzerinden kontrol edin.
-
15 mbps sınırsız kota modelini kullanıyorum
Cod oyununda 70-90 arası ping alıyorum
1 tb sınırsız hız olan tarifeye geçsem pingimde düşüş yaşanır mı acaba bulunduğum konumda türkcell 70 100 mbps hız sağlıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
olmaz benimde aynı
Bu internetin en berbat yanı bu. İki kişi kullanınca yine tek sorun Ping olur ama 3-4 kişi kullanınca hafif kullanım bile olsa hat çöküyor. Ping öyle düzeylere fırlıyor ki siteler veri alamıyor, videolar donuyor, hız da dibi görüyor. Yaklaşık 2 sene buna benzer hizmetlerle internete eriştim, şuan Fibere kavuştum müthiş birşey 4 kişi interneti sömürürken biri online oyun oynuyor ping çıkmıyor ilk zamanlar baya garipsedim, eskiden biri abartıp 1080P video açsa evin interneti giderdi 😀
Superbox paketlerinde Turkcell'in garanti ettiği alt hız kaç bilen var mı? Ben birkaç yıl önce sınırsız hız 400GB paket kullanırken, hız çok düşük diye şikayet ettiğimde 'biz 2Mbps hızı garanti ediyoruz, onu da veriyoruz' demişlerdi büyük bir pişkinlikle.
Web sitesine baktım, hızdan hiç bahsetmiyor.
Şu anda yurtdışında olduğum için çağrı merkezini de arayamıyorum.
Paketler değişmiş, daha mantıklı olmuş, ama garanti edilen minimum hız kaç acaba?
***ekleme:
paketler daha mantıklı olmuş dedim ama, 2TB sınırsız hız 4500 lira. Suudi Arabistan'da 5G ile 200Mbps hızında sınırsız internet 3100 lira ve hız'da düşme olmuyor.
Türkiye'de bu paket asgari ücretin %25'i.
Suudi Arabistan'da asgari ücretin %6'ı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 5 Kasım 2024; 15:18:16 > -
Arkadaşlar 1 yıldır kullanılmadığı için imei kapanan modemler nasıl açılıyor?
Bende de boşta duran superbox modem var. Bunlar kullanılmadığında kapanıyor mu? Nasıl değerlendirebiliriz bu cihazı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kapanıyormuş hocam bi kontrol et istersen e devletten
E devlette hizmet açmışlar kapanan imeilerin açılması için,sadede imei girince açılıyor mu acaba ona göre ikinci el modem alacaktım .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X