Şimdi Ara

Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ (592. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.900
Cevap
136
Favori
203.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 590591592593594
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten eskilerin de taahhütü bitince abuk subuk bir fiyat çıkıyor. Benim fatura 1600 küsur oldu.

• Forvenor kullanıcısına yanıt

Yazdığınız 3 paket var sadece başka yok.

• Hem vergi vermiyorlar hemde astronomik fiyatlar dayıyorlar ne guzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinkurt -- 8 Ağustos 2024; 0:7:45 >
  • ANLOVE kullanıcısına yanıt

Türk telekom çekiyorsa faturasız Cep magnet iş görebilir 3/6 aylık paketleri de uyguna gelir ayda 10-20GB civarlarını aşan kullanım yoksa.

Not: Normal telefon hatlarının internet paketleri de bu modemlerle kullanılıyor öyle bir çözüm de iş görebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-99BBC08B3 -- 9 Ağustos 2024; 5:12:34 >
  • Hocam mesajınız için teşekkürle 50gb 6 aylık 300tl baktım sımdı bana hayli hayli yeter. modemin modeline bakınca size yazsam magnete uygun olup olmadığı konusunda cevap verirseniz mutlu olurum.

Edit: ZTE model hocam.

Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANLOVE -- 9 Ağustos 2024; 13:39:27 >
  • arkadaşlar merhaba bugün superbox satın aldım kurulumu yaptık kullanmaya başladım ama hızı 50-60mbps'lerde açıkçası daha hızlı bekliyordum, modem ZTE MF297D, bunun hızını arttırmak için ince ayar filan var mı ayrıca modeme yazılım güncellemesini nasıl yapabilirim ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ANLOVE kullanıcısına yanıt

Modemin uyumluluğu konusunda bir sorun yok zaten bu modemler içine rastgele bir hat takınca içindeki interneti veriyor direkt. Ama Superbox modemi olduğu için Turkcell buna yazılımsal bir kısıtlama koymuş mudur bilmiyorum, modemin içine başka operatörden bir sim kart takılıp denenebilir, içinde internet paketi olan her hatla çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-99BBC08B3 -- 15 Ağustos 2024; 19:7:47 >
  • onaralemdar O kullanıcısına yanıt

Akşam yoğun saatlerde hız 40-50Mbps altına düşmüyorsa çok iyi değerler. Zaten kotalı internette daha fazlasına ne gerek var ki 😀

• bu modemin yazılımını güncelleştirmek istiyorum siz daha önce denediniz mi upgrade ?

• onaralemdar O kullanıcısına yanıt

Ben cihaza anten almayı düşünüyorum, belki stabiliteyi arttırmaya yardımcı olabilir.

• Evde internet alt yapım olmadığı için alternatifler araştırıyorum. Superbox kendi hâliyle biraz pahalı açıkçası. Ben de TT'den Magnet tarifesi alıp Superbox'a takıp kullanmayı düşündüm. Deneyen varmış ve olumlu sonuçlar almış ama merak ettiğim bir konu var: modem arayüzünde ttl değiştirme seçeneği var mı? Özellikle Huawei B535-232 modelini kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

• Superbox hattının internetii bilinçli bir şekilde kısıtlanıyor olabilir mi? A54 gibi çekim gücü kötü bir telefonla ortalama 108 mbps indirme, 48,1 mbps yükleme ve 20 ping aldığım bir testin ardından yine aynı yerde kullandığım ZTE mf297d modemle 20-40mbps (ki en fazla 28 ortalama diyebiliriz), 18-32 mbps yükleme ve 80-200 arası ping alıyorum. Bu testleri gece yaptım.

Dün Valorant'ı ortalama 35 ping ile oynarken birden 3000'e fırladı ve hiç düzelmedi. Umarım bu stabilite sorunu devam etmez çünkü bilinçli bir şekilde yapılıyor gibime geldi. 500 GB için 1500 TL aldılar, 4.5 şebekesi iyi olan bir yerde bu değerler kabul edilemez.

Önemsiz son bir detay daha, ilk aya özel 500 GB hediye ettiler. Bu hediyeyi kullanırken interneti yavaşlatmak gibi bir deneme değildir umarım. Turkcell Superbox 4.5G Evde İnternet ★ANA KONU★ 

• Antocio kullanıcısına yanıt

Hocam sizin modem cat 12 kategorisindeyken samsung telefonun modemi cat 18 olarak gözüküyor. Hız farkı ondan olması gerek. Cat değeri yükseldikçe modemlerin sıkıştırma algoritmaları da yüksek oluyor diye biliyorum. Bende bir kaç sene önce superbox değilde daha ufak bir cihazları var ya vinn go diye geçen ondan kullandım. Aynen onda da durum öyleydi. O cihazların hız kategorileri hep daha düşük oluyor telefonlara göre. Hoş gerçi benim alabildiğim bağlantı sinyali çogu zaman mükemmel olmadığından çok fazla fark olmuyordu telefondan bağlantı ile. Evet bize de 500 gb hediye tanımlamışlardı. Ama bağlantı çok iyi olmadığından onu bitiremediğimi hatırlıyorum uğraşsam da. Aslında o modemlerde hız değerinin çok yüksek olmaması bir bakıma kotanın hemen bitmemesi için daha iyi oluyor. Çekim gücü mükemmel de değilse otomatikman zorunlu tasarruf oluyor

• Açıkçası 100 mbps fiberden Superbox'a geçişim ping haricinde etkilemedi beni. Uzaktan çalışıyoruz, iki kişi rahatça iş yapıyoruz ama ping meselesi dün can sıktı. Güzel bir anten almayı deneyeceğim.

• Bu konuda bilgi verebilecek bir hocamız var mı acaba? Benim için gerçekten önemli cevabını bulabilmek. 1.5 senedir alt yapısız ve düşük mobil internet hızıyla işlerimi halletmeye çalışıyorum ama artık zorluyor her şeyi bu durum.

• superbox data hatları şebekede en düşük öncelik verilen hatlardır, yani adamlar şebekenin boş kalan kapasitesini satıyorlar hemde fahiş fiyata. o yüzden hız ve ping ne olacağı belli olmaz. superbox ta en iyi performansı sinyali iyi olan köy yerlerinde alırsınız.

• turkcell data hattını superbox modem ile kullanabilir miyim? çalışır mı?

• Antocio kullanıcısına yanıt
    Mesajınızı tesadüfen gördüm. Superbox'ı 4 sene önce kullanıyordum ve aynı sorun nedeniyle bıraktım. O ara superbox'ın en iyi modemiyle 2-3 MB hız alırken aynı konumda telefonla (turkcell hat) 100 mb hız alıyordum. Bunu da pek çok superbox müşterisinden duydum. Bariz bir şekilde superbox hatlarına kısıtlama vardı. Halen bu kısıtlama mevcut demek ki :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onkuba kullanıcısına yanıt

O kısıtlama geçtiğimiz on gün içerisinde iyileşti. İnterneti tek bir kişi kullanıyorsa ping sorunu da kritik seviyede değil ama ikinci bir kişi geldiği an her şey berbat oluyor. En azından yoğun olmayan saatleri 120 mbps, yoğun saatlerde 70 mbps görmeye başladım. İşimi yapabilecek kadar olması yeterli olsa da online oyunlar benim için bitti gibi bir şey :(

• 
Sayfa: önceki 590591592593594
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.