Şimdi Ara

Turkcell SuperBox Hızı vs Turkcell Mobil Hat Hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, elimde Huawei E5573 beyaz Turkcell VINN var, Turkcell telefon hattını hem VINN'a hem de telefona(Samsung Galaxy Note 5) taktım, sonra bilgisayara kabloyla bağlayıp ikisini de hız açısından test ettim. Telefonla bağladığımdaki hız 50mbps iken VINN'ı bağladığımda 22mbps civarı alıyorum. Huawei SuperBox Tower modelini almayı düşünüyorum, sonuçta içinde bir telefondan daha iyi bir çekim sağlayan bir anten vardır, ama VINN'da telefondakinden daha düşük hız almam kafamı karıştırdı. Sizce SuperBox'ta aynı sorunu yaşar mıyım? Çünkü telefon ile aldığım hız daha fazla veya aynı olacaksa ekstra para vermenin bir mantığı yok. Özellikle online oyunlarda ping sorunu yaşamak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Auroras11 -- 1 Temmuz 2020; 21:0:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Auroras11 kullanıcısına yanıt
    Akıllı telefonlar bant birleştirmede daha başarılıdır, modemler bant birleştirmede daha zayıftır hatta bazı modemler en verimli banda bağlanır birleştirme yapmaz ama daha stabil bir bağlantı sunar, mobilde hızdan ziyade dusuk ping ve jitter a bakmalısınız zira bu değerler dusuk olsun 8-10 mbps ile yapamayacağın iş yoktur...

Bu bilgiler ışığında karar ve tercih senin...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maaart

Akıllı telefonlar bant birleştirmede daha başarılıdır, modemler bant birleştirmede daha zayıftır hatta bazı modemler en verimli banda bağlanır birleştirme yapmaz ama daha stabil bir bağlantı sunar, mobilde hızdan ziyade dusuk ping ve jitter a bakmalısınız zira bu değerler dusuk olsun 8-10 mbps ile yapamayacağın iş yoktur...

Bu bilgiler ışığında karar ve tercih senin...
    Anladım hocam. Yani mesela superbox'u ethernet ile bağlarsam online oyunlarda mobil hattı bağlamama göre daha az ping dalgalanması yaşarım ve daha iyi ping alırım doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Auroras11 -- 1 Temmuz 2020; 21:15:46 >
    Ethernet yada wifi olsa olsa iki ms fark eder, hiç oyun oynamadığım için oyun için yorum yapmam çok zor, superbox telefona göre daha stabil bir bağlantı sunar diye beklenir ama garantisi yok

• Ethernet kablosu cidden fark ettiriyor pingde. Ama modem yanında olacaksa pek fark yok

• Zte modem veriyorlar ,yaşar sın hiç bulaşma .

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-126D2940A

Zte modem veriyorlar ,yaşar sın hiç bulaşma .
    Yok hocam ben taahhütsüz olarak huawei towerı sıfır alacağım başka bir yerden. Telefonda mobil veri ile çok da fena olmayan ping değerleri aldığımı düşünürsek 700 TL verip bunu almam mantıksız mı olur? Siz memnun musunuz genel olarak?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vodafone internet hız sorunu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Telefonda Cat kaç modem var ,alacağın modemde Cat kaç var ,bunlar çok önemli ,frekans birleştirme özellikleri ,ve desteklediği ve birleştirdiği frekanslar Cat değerine göre ayarlanıyor ,Cat 4 destekli modemle ,Cat 18 destekli modem arasında dağlar kadar fark oluşur mesala ,buna anten çekim değerleri ,cihazların çıkış gucleride eklenirse ,her cihaza göre değişir bu değerler
    .

• Galaxy Note 5 telefonum, cat bilgisini bulamadım. Huawei ise cat 11.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Auroras11 -- 2 Temmuz 2020; 0:11:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AAD4AAA61

Ethernet kablosu cidden fark ettiriyor pingde. Ama modem yanında olacaksa pek fark yok
    Siz superbox mu kullanıyorsunuz hocam? Memnun musunuz genel olarak, ping sorunu vs var mı?

Note 5 te Cat 6 var 300down/50upload destekliyor ,düşük hız aldığın modemin markası neydi ,cat 11 s10 lite de de var , 600 down /75 up veriyor ,alacağın modemde ,note 5 ten daha iyi verim alirsin .

• Teşekkürler yorumlarınız için. VINN modemi huawei e5573.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Auroras11 -- 2 Temmuz 2020; 0:19:13 >
    Çöp modem bende vardı ,5 para etmez ,Cat 4 var 150 down/50up var ,frekans birleştirme den çekim gücüne kadar,çöp bu modemler eskidi artık ,iyi verim alınamıyor .

• Hocam peki huawei tower cat11 ile benim note 5 cat6 arasındaki verimlilik farkı tam olarak bana nasıl yansır? Ping konusunda veya hız stabilitesi konusunda bir iyileşme gibi bir şey olarak mı döner bana?

Telefondan ,iyi hız aldığını söylüyorsun ,o modemle de daha iyi hız alırsın ,stabillikte daha iyi olabilir , ping değerlerinde ,ama tam birşey söyleyemem. Belkide note 5 ten biraz iyi olacak ,çünkü bulundugun konumdaki bazistasyonunun ,dağıttığı frekanslar çok önemli ,yoğunluk çok önemli.Tam birşey söylemek imkansız ama ,o ufak modem gibi kötü verim almazsin .Vereceğin paraya değer mi bilmiyorum .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.