Şimdi Ara

Turkcell Superonline ile 100mbit fiber interneti konuştuk (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
0
Favori
41.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Soul

dimi zaten süperonline fiberde 80 milyon a hizmet veriyor.
    4 senedir daha büyük şehirlerin belli kisimlarina zar zor hizmet götürebildiler

ya o kadar saçma yorumlarki bunlar

adamlar şikert

amaç = para kazanmak

adam ne kadar çok fiber hizmeti verirse o kadar çok para kazanır

sanki inadına gıcıgına yapmıyorlarmış gibi yorumlarınız var

ayrıca fiber alt yapısı döşemek demek her yeri delik deşik etmek demek

mesela mersinde heryere nerdeyse döşediler

nasil mi zaten dogal gaz için heryer harabe

adamlarda direk fırsattan istifade döşedi

Her şirketin amaci para kazanmaktir,aynı zamanda marka degeri ve GÜVENİLİRLİGİDİR.

Fiber in ilk abonelerinden biriyim,ankarada ilk hizmet verdikleri bolgelerden birinde oturuyorum.
    Aylarca kampanya yapıp kapı kapı dolaşıp sizi ttnet zulumunden kurtarcagiz,ttnetin kota işkencesine son verecegiz zart zurt dediler,sonunda kendileri ttnetten bile daha fazla alay konusu oldu.
    Kota olayı gündeme geldiginde daha calişanlarinin bile haberi yoktu,cagri merkezini ariyorsun yok efendim kesinlikle oyle birşey olmuycak diyen müşteri temsilcileride ayrı bi konu,hatta kota olayından 1 ay once kapımıza gelip anket doldurdular,adamlarin kota olayindan haberleri bile yoktu, ben anlattim soyledim(bildigin haberleri yok,saf ayagina yatma durumlarida yok)

Speronline asıl parayı kurumsal şirketlerden kazandiklari için,bireysel kullanicilar umurlarinda degil,videodaki hanfendininde dedigi gibi bireysel kullanicilardan gelen 1 tane bile şikayet gitmiyor kulagina...
    Digitürk ve süperonline aynı Firmaya baglı.Bu firma lig tv ihaleleri için 10 milyarlarca dolar harcadi,isteselerdi 4 senede türkiyenin cogu yerine fiber neti getirebilirlerdi.
    Videodaki hanimefendi TTnet e iyi giydiriyorda yurtdısı çikişlarini kullanırken kimin kapısını çalmişlar onu hiç soylemiyor,sadece fiber kullanıcılarinin kullandıgı yurtdısı hatlari varmi bir de onu cevaplasin.
    Birde diyorki hiz düşürme işlemini sadece o ay içinde yapıyoruz daha ne istiyorsunuz :))),allah razi olsun ne diyelim....

Heleki 100mbit 16gb kotali tarife varki dillere destan,okeye tavlaya daha hizli baglanmak için kullanılıyor galiba,hanimefendinin deyimiyle tavladi zari atip oynuyoruz sonra çay içip geliyoruzzzz bakıyoruz karşı tarafdaki ttnet kullanicisi daha yeni zar atiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 19 Ocak 2011; 7:22:02 >

• Dikkatlice okursaniz neyin ne oldugunu anlayabilirsiniz....
    quote:

kullandıınız internet turkcell'in. türkcell zamanında tellcom AŞ yi kurdu. sonra daha benzeri biçok firmayı satın alıp altyapıyı azcık genişletti, sabancı telekom fln aldı, borusan boru hattını kiraladı vs. neyse daha sonra bu arkadaşlar bi adımız olmalı diyerekten gidip, nerdeyse batmış olan superonline firmasını satın aldı. firmanın adı tellcom aş ama marka adı superonline.

peki bu superonlineın hedefi amacı nedir?

şunu bilinki amaçları sizlere güzel hizmet falan vermek değil. hatta siz umurlarında bile değilsiniz.

neden? çünkü adamlar asıl parayı kurulsam altyapı hizmetleri ve kurumsal geniş band internetten kırıyolar. adamların aylık olarak 100 milyar 300 milyar fatura kestiği onlarca şirket var. kurumsal şirketlerin bi taraflarını deli gibi yalayıp turkcellin gsm liderliği konudumunu da kullanarak türk telekomun elinden kurumsal müşteri çalıyolar. kurumsal müşteri gel omzuma masaj yap diyince sabahın 3ünde bile ekip yollayarak adamları şımartıp, inanılmaz yğklü meblada kazançları ellerinde tutuyolar.

hatta turkcell firmalara, benden kurumsal telefon hizmeti alıyosanız, size kurumsal internet hizmetini de ben vericem diyip bğyğk şirketleri superonline VPN, metroethernet vs bağlantılarını kullanmaya zorluyo.

şimdiiiiiiiiiiiiiii:

superonline ayda sıfırları sayamayacağınız kadar parayı azıcıcık kaliteli ve yağlı kurumsal şirketten kazandığı için ve homepass (ev kullanıcısının) TAMAMINDAN bunun %10u kadar bile kazanamadığı için, YANİ, ev kullanıcıları superonline a bi bok kazandırmadıı için SİZLER bu adamların ŞEYİNDE bile değilsiniz. hepiniz iptal ettirseniz dahi umurlarında olmaz.

işin bir de teknik kısmı var. superonline istanbul ankara arasındaki ana bağlantıyı Türk Telekom fiber ana hattı üzerinden geçiriyo. kendi hatları buna müsait değil. şimdi istanbul ankara bursa ve izmir dörtgeninde aboneler çoğaldıkça netteki yoğunluk da artıyo.

işin can alıcı kısmı. turkcellin tüm o telefon gçrüşmeleri data transmisyonu elbetteki ve tabiki de havadan gitmiyo, yer altından fiber hatlardan gidiyo. kimin hatlarından? tabiki türk telekomun (daha iyisimi var sanki) fakat turkcell giderlerini azaltmak ve karını arttırmak için bu data transmisyonunun %35ini superonline hatlarına aldı. belki gelecek yıl %50 olcak. amaç %100 kendi fiber altyapısından data transmisyonu yapmak. bölece karını %300 arttırmış olucak. turkcellin %35lik data transmisyonunu superonline (yani kendi) fiber hatlarına aktarması ile ve aynı zamanda da ev kullanıcılarının sayıları yalanla dolanla saçma kampanyalarla ayyukka çıkması ile, hatlar kaldırmaz oldu.

İŞTE BU YÜZDEN İNTERNETİNİZ YAVAŞ VE BU YÜZDEN SIK SIK KOPMA YAŞIYOSUNUZ. turkcellin data transmisyonunu kısacak halleri yok. kıs kullanıcıların internetini anasını satim. nasılsa 2-3 ararlar sonra susarlar.

superonline okadar okadar ve okadar amatör, allaha emanet iş yapıyorki (ev kullanıcıları için) aklınız durur. evinize ekip yollanıyor falan herşeyle süper ilgileniliyor sanıyosunuz. o gelen ekipler bile hiçbişey bilmiyo. bilgisiz habersizler. tüm türkiyenin ev kullanıcılarının tamamının bağlantı sorunlarını kaç kişi çözüyor biliyomusunuz ? sadece 4. evet işte o yüzden bağlantı kesilince ya da bi kablo kopunca 4 gün bekliyosunuz.

binalarda kullanılar switchlerin alayı en adi portlardan oluşuyor. en ufak bir yağmurda, yapmurun sesini bile duymaları yeter hatta, direk kopmalara başlıyolar. paso sigortaları atıyo.

superonline adsli ele alalım. turk telekomun artık çok eskidi diyip söküp deposuna attığı yerine yenilerini teknolojiklerini koyduğu santralleri gitti superonline satın aldı. adsli o dededen kalma santrallerden veriyolar.

yani, hizmet aldıınızı sanıyosunuz ama aslında allaha emanet internet kullanıyosunuz.

- abi adamın interneti çalışıyo mu?
    - evet
    - abi hiç elleme
    - niye
    - abi elleme modemi bile kapatma
    - nass ya
    - abi kabloların da yerini değiştirme, hiç bişe yapma hatta mümkünse modemin yanına bile yaklaşma, eğer bişeyleri değiştirirsen bozula bilir
    - ??

ki gerçekten sadece modemini kapatıp açtığı için 15 gün internetsiz kalan aboneler oldu yüzlerce.

superonlineda bi laf vardır:
    çalışıyosa elleme, bozulmuşsa allah yardımcın olsun.

• Söylediklerine kendi de inanıyor mu acaba? :)

ışınla beni skati
  • @cxan o yazıyı yazan her kimse işkembeden sallamış.
    Switchler yağmurdan nasıl etkilenebilir ki.. zaten apartmanın içine kuruluyor. Fiberin özelliği bu.. hava koşullarından etkilenmiyor. TTNet ile karıştırmış sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

@cxan o yazıyı yazan her kimse işkembeden sallamış.
    Switchler yağmurdan nasıl etkilenebilir ki.. zaten apartmanın içine kuruluyor. Fiberin özelliği bu.. hava koşullarından etkilenmiyor. TTNet ile karıştırmış sanırım

Yağmur kısmını switchlerin dandikliğini vurgulamak için söylemiş, en dandik switchleri kullanıyorlar maalesef.

ve söyledikleri tamamen doğru. ama uslüp biraz sert olmuş ona karışamam ve tasvip etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cxan

Dikkatlice okursaniz neyin ne oldugunu anlayabilirsiniz....
    quote:

kullandıınız internet turkcell'in. türkcell zamanında tellcom AŞ yi kurdu. sonra daha benzeri biçok firmayı satın alıp altyapıyı azcık genişletti, sabancı telekom fln aldı, borusan boru hattını kiraladı vs. neyse daha sonra bu arkadaşlar bi adımız olmalı diyerekten gidip, nerdeyse batmış olan superonline firmasını satın aldı. firmanın adı tellcom aş ama marka adı superonline.

peki bu superonlineın hedefi amacı nedir?

şunu bilinki amaçları sizlere güzel hizmet falan vermek değil. hatta siz umurlarında bile değilsiniz.

neden? çünkü adamlar asıl parayı kurulsam altyapı hizmetleri ve kurumsal geniş band internetten kırıyolar. adamların aylık olarak 100 milyar 300 milyar fatura kestiği onlarca şirket var. kurumsal şirketlerin bi taraflarını deli gibi yalayıp turkcellin gsm liderliği konudumunu da kullanarak türk telekomun elinden kurumsal müşteri çalıyolar. kurumsal müşteri gel omzuma masaj yap diyince sabahın 3ünde bile ekip yollayarak adamları şımartıp, inanılmaz yğklü meblada kazançları ellerinde tutuyolar.

hatta turkcell firmalara, benden kurumsal telefon hizmeti alıyosanız, size kurumsal internet hizmetini de ben vericem diyip bğyğk şirketleri superonline VPN, metroethernet vs bağlantılarını kullanmaya zorluyo.

şimdiiiiiiiiiiiiiii:

superonline ayda sıfırları sayamayacağınız kadar parayı azıcıcık kaliteli ve yağlı kurumsal şirketten kazandığı için ve homepass (ev kullanıcısının) TAMAMINDAN bunun %10u kadar bile kazanamadığı için, YANİ, ev kullanıcıları superonline a bi bok kazandırmadıı için SİZLER bu adamların ŞEYİNDE bile değilsiniz. hepiniz iptal ettirseniz dahi umurlarında olmaz.

işin bir de teknik kısmı var. superonline istanbul ankara arasındaki ana bağlantıyı Türk Telekom fiber ana hattı üzerinden geçiriyo. kendi hatları buna müsait değil. şimdi istanbul ankara bursa ve izmir dörtgeninde aboneler çoğaldıkça netteki yoğunluk da artıyo.

işin can alıcı kısmı. turkcellin tüm o telefon gçrüşmeleri data transmisyonu elbetteki ve tabiki de havadan gitmiyo, yer altından fiber hatlardan gidiyo. kimin hatlarından? tabiki türk telekomun (daha iyisimi var sanki) fakat turkcell giderlerini azaltmak ve karını arttırmak için bu data transmisyonunun %35ini superonline hatlarına aldı. belki gelecek yıl %50 olcak. amaç %100 kendi fiber altyapısından data transmisyonu yapmak. bölece karını %300 arttırmış olucak. turkcellin %35lik data transmisyonunu superonline (yani kendi) fiber hatlarına aktarması ile ve aynı zamanda da ev kullanıcılarının sayıları yalanla dolanla saçma kampanyalarla ayyukka çıkması ile, hatlar kaldırmaz oldu.

İŞTE BU YÜZDEN İNTERNETİNİZ YAVAŞ VE BU YÜZDEN SIK SIK KOPMA YAŞIYOSUNUZ. turkcellin data transmisyonunu kısacak halleri yok. kıs kullanıcıların internetini anasını satim. nasılsa 2-3 ararlar sonra susarlar.

superonline okadar okadar ve okadar amatör, allaha emanet iş yapıyorki (ev kullanıcıları için) aklınız durur. evinize ekip yollanıyor falan herşeyle süper ilgileniliyor sanıyosunuz. o gelen ekipler bile hiçbişey bilmiyo. bilgisiz habersizler. tüm türkiyenin ev kullanıcılarının tamamının bağlantı sorunlarını kaç kişi çözüyor biliyomusunuz ? sadece 4. evet işte o yüzden bağlantı kesilince ya da bi kablo kopunca 4 gün bekliyosunuz.

binalarda kullanılar switchlerin alayı en adi portlardan oluşuyor. en ufak bir yağmurda, yapmurun sesini bile duymaları yeter hatta, direk kopmalara başlıyolar. paso sigortaları atıyo.

superonline adsli ele alalım. turk telekomun artık çok eskidi diyip söküp deposuna attığı yerine yenilerini teknolojiklerini koyduğu santralleri gitti superonline satın aldı. adsli o dededen kalma santrallerden veriyolar.

yani, hizmet aldıınızı sanıyosunuz ama aslında allaha emanet internet kullanıyosunuz.

- abi adamın interneti çalışıyo mu?
    - evet
    - abi hiç elleme
    - niye
    - abi elleme modemi bile kapatma
    - nass ya
    - abi kabloların da yerini değiştirme, hiç bişe yapma hatta mümkünse modemin yanına bile yaklaşma, eğer bişeyleri değiştirirsen bozula bilir
    - ??

ki gerçekten sadece modemini kapatıp açtığı için 15 gün internetsiz kalan aboneler oldu yüzlerce.

superonlineda bi laf vardır:
    çalışıyosa elleme, bozulmuşsa allah yardımcın olsun.

quote:

@cxan o yazıyı yazan her kimse işkembeden sallamış.

Yaziyi ibretle okudum, buyuk ihtimalle dogruluk payi var.

Yine herkes iptal etse hoslarina gitmez ama kar marji gercekten dusuktur kurumsal musteriye gore.

Yagmur ve hava durumu konusuna gelince, bazi apartmanlari birbirlerine havadan optik sistemlerle bagliyorlar. Forumda konusu gecmisti hatta, ornegin 1 apartmana fiber ile yer altindan gelmisler, yanindakine catidan catiya transmisyon ile geliyor.

Kablo ile yagmur olayi ise ayri bir olay. Arastirmak lazim.

Uslup sert ama gercekler acidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

Yine herkes iptal etse hoslarina gitmez ama kar marji gercekten dusuktur kurumsal musteriye gore.

Yagmur ve hava durumu konusuna gelince, bazi apartmanlari birbirlerine havadan optik sistemlerle bagliyorlar. Forumda konusu gecmisti hatta, ornegin 1 apartmana fiber ile yer altindan gelmisler, yanindakine catidan catiya transmisyon ile geliyor.

Havada hangi ilde ? Hiç çatıdan çatıya yapıldığını görmedim

Bazı binaların bodrumu yok, girişte musait olmayınca kabin çatıda oluyor ama çok nadirdir.

Bazı yerlerde core döşemeye üşenip trunk yapıldığı gördüm ama bu çatı işine hasta oldum şimdi

• quote:

Çatıdan çatıya havadan mı bağlıyorlar ? Ben böyle bir şey görmedim duymadım. Benim bulunduğum sitede de 3 ayrı blok var ve switchler çatıda.. Havadan geçen bir şey göremedim bütün kablolar yerin altında dışarıda bir tek kablo göremezsiniz. Hava koşullarından etkilenmesi mümkün değil. Ortalığı fırtına, çamur sel götürdüğü zamanlar internetin koptuğunu görmedim

• herkes atıyor bir şeyler bence :). valla bence gidin siz superonline CEO su olun görelim bakalım ne yapabileceksiniz. Mesele birazda empati meselesi. Kurumsaldan tabii ki en çok kazanır zaten. Ben en çok nerede kazanıyorsam oraya yatırım yaparım zaten. Akla ve mantığa en uygun budur. Maliyetide düşürmem lazımki kazanayım. Ben kazanamadıktan sonra bu işi niye yapayım yada çok az kar marjı ile niye çalışam :) TR de herşey pahalı bir tek fiber değil onuda düşünün. herşey pahalı herşey.

bu arada ben superonline ın avukatı felan değilim hatta gıcık oluyorum onlara bizim buraya bi bağlamadılar apartmana vermediler. Sitelere veriyorlar diye bi çok yerde sert yorumlarım var zaten bu forumda. O ayrı bu ayrı konu gerçi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 19 Ocak 2011; 16:25:28 >
  • quote:

quote:

Çatıdan çatıya havadan mı bağlıyorlar ? Ben böyle bir şey görmedim duymadım. Benim bulunduğum sitede de 3 ayrı blok var ve switchler çatıda.. Havadan geçen bir şey göremedim bütün kablolar yerin altında dışarıda bir tek kablo göremezsiniz. Hava koşullarından etkilenmesi mümkün değil. Ortalığı fırtına, çamur sel götürdüğü zamanlar internetin koptuğunu görmedim

Kablo ile hava kosullarindan etkilenmesi ancak kotu kazi yaparlarsa ve kablolar suyla temas ederse olur, ADSL de ozellikle.

Hava olayini ise forumda kesinlikle duydum, uydurmuyorum, 1 yil oluyor yaklasik goreli Birileri internetim kesiliyor bizi havadan bagladilar catida optik sistem var, demisti. Olay camur ve sel degil, yogun sis, kar, yogun yagmur ve tipi gibi durumlarda olusabilir.

Bu optik sistemler mevcut belli is yerlerinde, o yuzden fantazi degil. Hala uyguluyor mu Superonline bilmiyorum, buyuk ihtimal cok ozel durumlarda kullaniyor. Zaten sonucta 1 binaya fiber gelmesi lazim ki onu havadan dagitabilsin, her yere optik laser ile gitmiyordur binalarin boyu tutmaz ki hep

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

herkes atıyor bir şeyler bence :). valla bence gidin siz superonline CEO su olun görelim bakalım ne yapabileceksiniz. Mesele birazda empati meselesi. Kurumsaldan tabii ki en çok kazanır zaten. Ben en çok nerede kazanıyorsam oraya yatırım yaparım zaten. Akla ve mantığa en uygun budur. Maliyetide düşürmem lazımki kazanayım. Ben kazanamadıktan sonra bu işi niye yapayım yada çok az kar marjı ile niye çalışam :) TR de herşey pahalı bir tek fiber değil onuda düşünün. herşey pahalı herşey.

bu arada ben superonline ın avukatı felan değilim hatta gıcık oluyorum onlara bizim buraya bi bağlamadılar apartmana vermediler. Sitelere veriyorlar diye bi çok yerde sert yorumlarım var zaten bu forumda. O ayrı bu ayrı konu gerçi.

Kendiniz aslinda neden size gelmediginin cevabini vermisiniz, `ben olsam en cok nerede kazaniyorsam oraya yatirim yaparim` diyerek.

Sitelere kurulan 3-5 tane 10000$ lik fiber router ile 500 kisiye kadar potensiyel uye alabiliyorsa, yatirimi da oraya yaparlar. Yoksa mahalleye kutu koyarsa zaten ADSL'den cok farki kalmaz. Eve fiberi direk getirse daha maliyetli, simdilik, belki ilerde butun herkesin evine direk fiber kablo ile gelir ama (apartmana degil).

• quote:

Kablo ile hava kosullarindan etkilenmesi ancak kotu kazi yaparlarsa ve kablolar suyla temas ederse olur, ADSL de ozellikle.

Hava olayini ise forumda kesinlikle duydum, uydurmuyorum, 1 yil oluyor yaklasik goreli Birileri internetim kesiliyor bizi havadan bagladilar catida optik sistem var, demisti. Olay camur ve sel degil, yogun sis, kar, yogun yagmur ve tipi gibi durumlarda olusabilir.

Bu optik sistemler mevcut belli is yerlerinde, o yuzden fantazi degil. Hala uyguluyor mu Superonline bilmiyorum, buyuk ihtimal cok ozel durumlarda kullaniyor. Zaten sonucta 1 binaya fiber gelmesi lazim ki onu havadan dagitabilsin, her yere optik laser ile gitmiyordur binalarin boyu tutmaz ki hep

Ben size uyduruyorsunuz demiyorum.. sadece okuyunca şaşırdım. Ayrıca yoğun yağmur ile sel arasında da ne fark var anlayamadım Oluşan en kötü hava şartlarında sorun yaşamadım demek istedim.
    Zaten Superonline'ın kesin talimatı varmış hat çekilirken hiç bir şekilde dışarıdan kablolar görünmeyecekmiş. Teknik servisten öğrendiğim bu. Ama duyuyoruz ki kablolar havada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 19 Ocak 2011; 17:37:57 >

• arkadaşlar bugün bize kagıt bırakmışlar apartmanda 6 kişi imza atarsa apartmana fiber vercez demişler bu kagıta imza atanlar fiber internet almak zorundamı.
  • kafaya koydum ya

mersine gelince inşAllah alıyorum 50 mbit

deniyorum bakalım hız düşmezse ayda 100 tl

kabloları felan döşediler bakalım ne zaman hizmete geçecek

bizim sitede alıyor
  • hemen üstteki sitede var bizim mahallede yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

arkadaşlar bugün bize kagıt bırakmışlar apartmanda 6 kişi imza atarsa apartmana fiber vercez demişler bu kagıta imza atanlar fiber internet almak zorundamı.

arkadaşlar sorumun cevabını bilen yokmu.
  • quote:

quote:

arkadaşlar bugün bize kagıt bırakmışlar apartmanda 6 kişi imza atarsa apartmana fiber vercez demişler bu kagıta imza atanlar fiber internet almak zorundamı.

İmza atanlar tabi ki de bağlatmak zorunda..
  • quote:

quote:

quote:

ama kapıya gelen yetkili almak mecburiyetinde değilsiniz demiş. müşteri hizmetlerini aradım karşı taraftaki kadın net bilgi veremedi bildiğim kadarıyla baglatmanız gerekiyor dedi net bir bilgi yok. kapıya gelen yalan sölüyor büyük ihtimal

• quote:

quote:

quote:

quote:

ama kapıya gelen yetkili almak mecburiyetinde değilsiniz demiş. müşteri hizmetlerini aradım karşı taraftaki kadın net bilgi veremedi bildiğim kadarıyla baglatmanız gerekiyor dedi net bir bilgi yok. kapıya gelen yalan sölüyor büyük ihtimal

Tabiki de almak zorunda değil. Sözleşme imzalamıyorsun, sadece gelmesini istediğini belirten bir imza atıyorsun. Tabiki de kimse bağlatmak zorunda değil, yasal bir yükümlülüğünüz yok.

Ha Superonline şunu diyebilir ama, 6 kişi imza attı 1 kişi bağlantı için başvurdu. En az 5 kişi aynı anda bağlatana kadar hizmeti başlatmam, routerı kurmam diyebilir.

• quote:

Tabiki de almak zorunda değil. Sözleşme imzalamıyorsun, sadece gelmesini istediğini belirten bir imza atıyorsun. Tabiki de kimse bağlatmak zorunda değil, yasal bir yükümlülüğünüz yok.

Ha Superonline şunu diyebilir ama, 6 kişi imza attı 1 kişi bağlantı için başvurdu. En az 5 kişi aynı anda bağlatana kadar hizmeti başlatmam, routerı kurmam diyebilir.

Sonuçta bağlatmak zorunda olmuyor mu ? 6 kişi imzalayacak 1 kişi için sistem kuracak??.. Bence 6 kişiden de sözleşme almadan bağlantı vermezler.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.