Şimdi Ara

Turkcell Superonline ile 100mbit fiber interneti konuştuk (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
0
Favori
41.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Firma her yere fiber döşer mi bilmem ama forumdaki arkadaşlar firmaya iyi döşemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: milyondabir

fiber kullanıyorum 50 mbit. normalde kotayı gecersem hız düsmesi lazım aldigimdan beri gerek upload gerek dowload veri indirme degerleirni 3 katlıyorum hızım hic düsmedi.bilmiyorum baska kullnaıcılar soylesin gerisini

50 mbit sınırsız hızım

ben de 10 mbit sınırsız fiber optik kullanıyorum.ben de hız düşecek diye gördüm.Ama dizi,video,oyun her şeyi indiriyorum bişey olmadı daha:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetteTek
    Firma her yere fiber döşer mi bilmem ama forumdaki arkadaşlar firmaya iyi döşemiş

+1000

Bu ülkenin internet konusunda çok geri olduğu aşikar 1mbit 4gb kotalı bile 30 lira. 8 mbit limitsiz internet diye aldığımız şey meğer kotalıymış ve bunda da hiçbir bilgilendirme yok ardından fiber internet diye ortalığı yıkıyorlar 100 mbit falan bir bakıyorsun onda da kota var hızın 512 kbs ye düşüyor böyle absürd bir durum olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cxan

Dikkatlice okursaniz neyin ne oldugunu anlayabilirsiniz....
    quote:

kullandıınız internet turkcell'in. türkcell zamanında tellcom AŞ yi kurdu. sonra daha benzeri biçok firmayı satın alıp altyapıyı azcık genişletti, sabancı telekom fln aldı, borusan boru hattını kiraladı vs. neyse daha sonra bu arkadaşlar bi adımız olmalı diyerekten gidip, nerdeyse batmış olan superonline firmasını satın aldı. firmanın adı tellcom aş ama marka adı superonline.

peki bu superonlineın hedefi amacı nedir?

şunu bilinki amaçları sizlere güzel hizmet falan vermek değil. hatta siz umurlarında bile değilsiniz.

neden? çünkü adamlar asıl parayı kurulsam altyapı hizmetleri ve kurumsal geniş band internetten kırıyolar. adamların aylık olarak 100 milyar 300 milyar fatura kestiği onlarca şirket var. kurumsal şirketlerin bi taraflarını deli gibi yalayıp turkcellin gsm liderliği konudumunu da kullanarak türk telekomun elinden kurumsal müşteri çalıyolar. kurumsal müşteri gel omzuma masaj yap diyince sabahın 3ünde bile ekip yollayarak adamları şımartıp, inanılmaz yğklü meblada kazançları ellerinde tutuyolar.

hatta turkcell firmalara, benden kurumsal telefon hizmeti alıyosanız, size kurumsal internet hizmetini de ben vericem diyip bğyğk şirketleri superonline VPN, metroethernet vs bağlantılarını kullanmaya zorluyo.

şimdiiiiiiiiiiiiiii:

superonline ayda sıfırları sayamayacağınız kadar parayı azıcıcık kaliteli ve yağlı kurumsal şirketten kazandığı için ve homepass (ev kullanıcısının) TAMAMINDAN bunun %10u kadar bile kazanamadığı için, YANİ, ev kullanıcıları superonline a bi bok kazandırmadıı için SİZLER bu adamların ŞEYİNDE bile değilsiniz. hepiniz iptal ettirseniz dahi umurlarında olmaz.

işin bir de teknik kısmı var. superonline istanbul ankara arasındaki ana bağlantıyı Türk Telekom fiber ana hattı üzerinden geçiriyo. kendi hatları buna müsait değil. şimdi istanbul ankara bursa ve izmir dörtgeninde aboneler çoğaldıkça netteki yoğunluk da artıyo.

işin can alıcı kısmı. turkcellin tüm o telefon gçrüşmeleri data transmisyonu elbetteki ve tabiki de havadan gitmiyo, yer altından fiber hatlardan gidiyo. kimin hatlarından? tabiki türk telekomun (daha iyisimi var sanki) fakat turkcell giderlerini azaltmak ve karını arttırmak için bu data transmisyonunun %35ini superonline hatlarına aldı. belki gelecek yıl %50 olcak. amaç %100 kendi fiber altyapısından data transmisyonu yapmak. bölece karını %300 arttırmış olucak. turkcellin %35lik data transmisyonunu superonline (yani kendi) fiber hatlarına aktarması ile ve aynı zamanda da ev kullanıcılarının sayıları yalanla dolanla saçma kampanyalarla ayyukka çıkması ile, hatlar kaldırmaz oldu.

İŞTE BU YÜZDEN İNTERNETİNİZ YAVAŞ VE BU YÜZDEN SIK SIK KOPMA YAŞIYOSUNUZ. turkcellin data transmisyonunu kısacak halleri yok. kıs kullanıcıların internetini anasını satim. nasılsa 2-3 ararlar sonra susarlar.

superonline okadar okadar ve okadar amatör, allaha emanet iş yapıyorki (ev kullanıcıları için) aklınız durur. evinize ekip yollanıyor falan herşeyle süper ilgileniliyor sanıyosunuz. o gelen ekipler bile hiçbişey bilmiyo. bilgisiz habersizler. tüm türkiyenin ev kullanıcılarının tamamının bağlantı sorunlarını kaç kişi çözüyor biliyomusunuz ? sadece 4. evet işte o yüzden bağlantı kesilince ya da bi kablo kopunca 4 gün bekliyosunuz.

binalarda kullanılar switchlerin alayı en adi portlardan oluşuyor. en ufak bir yağmurda, yapmurun sesini bile duymaları yeter hatta, direk kopmalara başlıyolar. paso sigortaları atıyo.

superonline adsli ele alalım. turk telekomun artık çok eskidi diyip söküp deposuna attığı yerine yenilerini teknolojiklerini koyduğu santralleri gitti superonline satın aldı. adsli o dededen kalma santrallerden veriyolar.

yani, hizmet aldıınızı sanıyosunuz ama aslında allaha emanet internet kullanıyosunuz.

- abi adamın interneti çalışıyo mu?
    - evet
    - abi hiç elleme
    - niye
    - abi elleme modemi bile kapatma
    - nass ya
    - abi kabloların da yerini değiştirme, hiç bişe yapma hatta mümkünse modemin yanına bile yaklaşma, eğer bişeyleri değiştirirsen bozula bilir
    - ??

ki gerçekten sadece modemini kapatıp açtığı için 15 gün internetsiz kalan aboneler oldu yüzlerce.

superonlineda bi laf vardır:
    çalışıyosa elleme, bozulmuşsa allah yardımcın olsun.

yazının genenli hakıkında konuşmayacağım ama koyu kısım kesinlikle yanlış/yalan bilgidir inanmayınız. peki doğrusu nedir?

şöyle ki o bahsettiğiniz santraller sizin de bildiğiniz gibi ttnet e ait değil, türk telekoma aittir. santralden kastımız iki bölümden oluşmaktadır. birinci tip santraller indoor adı verilen, yani bildiğimiz telekom binalarının içinde bulunan cihazlardır (dslam lar) burada evlerden gelen bakır adsl kabloları santrale bölge bölge olacak şekilde gelir (yani her bölgenin kablosu toplu halde gelir) burada bu kabloların bağlanacağı cihazlar zaten bellidir. mesela bir santralde 20 adet dslam olduğunu varsayalım, A mahallesinden gelen kablolar bunların 5 tanesine bağlanacak şekilde ayarlanır. ve bu kablolar sabittir, hadi hepsini alalım da taa öteki santraldeki dslam a takalım gibi bi durum olmaz. durum buyken süperonline dan gelen kabloların bir arada toplanıp da eski bi dslam a bağlanması gibi bişey sözkonusu dahi olamaz. çünkü fiziksel olarak bu çok zor, daha doğrusu maliyetli bir iştir.

ikinci tip santraller ise outdoor adı verilen dslamlardır. outdoor dslamlar ev-santral arası bakır kablo mesafesini kısaltmak için dslamların evimizin yakınlarına getirilip, sokak kenarlarındaki beyaz kutuların içine yerleştirilmiş halidir. burda şöyle bir ayrıntı var; evlerden çıkan kablolar önceden saha dolabı adı verilen kutulara kadar tek tek giderdi (daha doğrusu apartman apartman) bu saha kutularında teknolojik hiçbir cihaz yoktu. saha dolabının tek espirisi, evlerden gelen kabloların bir araya toplanarak, çok kalın ve sağlam bir hortumun içine alınıp santrale bu şekilde gitmelerini sağlamaktı. sonra telekom outdoor santralleri bu saha dolaplarının üzerine kurmaya başladı. yani saha dolaplarının yerini outdoor santraller, yani dslamlar aldı. burda önemli olan şudur: bir evden çıkan kablonun gideceği saha dolabı yani yeni haliyle outdoor bellidir, sabittir, ve bu değiştirilemez. yani bu herif süperonline abonesi, şunu alıp da eski santrale çakalım gibi bi durum kesinlikle olamaz.

yani işim özeti şudur, bir adsl abonesinin bağlanacağı dslam bellidir. eğer outdoor sa zaten tek bir dslam a bağlanabilir, indoor ise en fazla bikaç dslam a bağlanabilir.

durum buyken süperonline telekomun eski küflü,paslı santrallerini aldı da abonelerini orlara hapsetti demek gerçek manada bir deli saçmasıdır, bu tartışmaya açık dahi değildir

• merhaba arkadaşlar şimdi bu internet nasıl oluyor. Avcılar da fiber optik var gibi yazmışlar. ama Gümüşpala Mahallesi'nede hhizmet veriyorlarmı?
    Birde telefon hattına gerek yoksa ttnet adsl i kapatmak gerekicek herhalde.

kullanan arkadaşların hızları ne durumda acaba biz 20 veya 50mbps almayı planlıyoruz. kaliteli hizmet varmı avcılarda acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

merhaba arkadaşlar şimdi bu internet nasıl oluyor. Avcılar da fiber optik var gibi yazmışlar. ama Gümüşpala Mahallesi'nede hhizmet veriyorlarmı?

kullanan arkadaşların hızları ne durumda acaba biz 20 veya 50mbps almayı planlıyoruz. kaliteli hizmet varmı avcılarda acaba?

https://www.superonline.net/bireysel/basvuru/basvuru.aspx
    Hocam, apartmanda hizmetin olup olmadığına buradan il ve ilçeyi seçtikten sonra bakabilirsin. Hız konusunda şüphen olmasın. Daireye istediğin hızı basıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 30 Ocak 2011; 20:28:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

merhaba arkadaşlar şimdi bu internet nasıl oluyor. Avcılar da fiber optik var gibi yazmışlar. ama Gümüşpala Mahallesi'nede hhizmet veriyorlarmı?

Avcılar' ın hiçbir yerinde yok, ümitlenme boşuna. Gelse bile en son Gümüşpala' ya gelir Listede Avcılar yazmasının sebebi Bahçeşehir tarafında bir yer varmış Avcılar' a bağlı orada bir sitede varmış hizmet. Olay bu.
  • Şimdi yeni tarifelerle ttnet te de herşey kotalı oldu. Kotasız biri adsl v.s. ama bu yeni trend oldu, yakında hepsi geçer.

Madem kotalı 3G modem alırım, bari kabloya mahkum olmam.

En kısa sürede 3G ye geçiyorum.
  • ttnet te de kota uygulanmıyor diyolar ya. benim 2 arkadaşımda 8 mbit e kadar limitsiz kullanıyolar fakat sürekli 8 mbit hızında ayda 250-300 gb download yapıyorlar hızları düşmüyor.

çözemedim gitti.
  • Merhaba arkadaşlar ordu ilinde oturuyorum başvuru yapmak istediğimde il seceneklerinde ordu var.Hizmet verilen bölgelere baktığımda ordu yok.Adsl hattımın hız degerlerine baktım 20 mb destekliyor.Acaba ben superonline 10 mb kullanabilirmiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsan1987

Merhaba arkadaşlar ordu ilinde oturuyorum başvuru yapmak istediğimde il seceneklerinde ordu var.Hizmet verilen bölgelere baktığımda ordu yok.Adsl hattımın hız degerlerine baktım 20 mb destekliyor.Acaba ben superonline 10 mb kullanabilirmiyim.

Fiber interneti kullanabilmeniz için bağlantının apartmanınıza kadar gelmesi lazım. ADSL'den farklıdır ayrı kablo çekerler.
    Linkten şu an nerelerde hizmet verdiğine bakabilirsiniz. Ordu da yok.

http://www.superonline.net/bireysel/urunler/fiber/superfiber.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

benzine de kota gelir mi acaba?

yok ama sana gelebilir.

burdan kastım iki ürünüde dünyada en pahalı kullanan olmamız.

fazla kasma sen

b*k atmayın adamlara.. b*k atanlarda beğenmiyosa ttnet e geçsin.. yorumları okudum tek kelimeyle cahilce konuşmuşsunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klack -- 6 Şubat 2011; 22:32:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekomu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

benzine de kota gelir mi acaba?

yok ama sana gelebilir.

burdan kastım iki ürünüde dünyada en pahalı kullanan olmamız.

fazla kasma sen

b*k atmayın adamlara.. b*k atanlarda beğenmiyosa ttnet e geçsin.. yorumları okudum tek kelimeyle cahilce konuşmuşsunuz..

adamlar size kotasız sınırsız diye "fiber optik" kablo ile internet versin sornadan gün döndü böyle oldu desin gel ve b.k atma de.b.k yerine çamur atma desen dfaha düzügn olamz mıydı?zaten ttnetteyim arkadaşım.süper site dışı evlere net vermiyor şuan.gerçi versede almam.4 mbit bağlantı ile süperin vereceği 10 mbitlikten daha çok veri gödneriyor ve alıyorum.admalr fiber diye milleit kandırıyor uyutuyor ki forumda da böyle konu açıldı istersen bir bak .hatta aynı hızdaki pakeit nasıl uçuk fiyatlarla veriyorlar onad a bak. 10 mbit bağlantı kotlaı limitsiz ve pro limitsiz oalrka pazarlanıyor.neredeyse %300 zam yapılmış.biarz d attnete gam vurayım japonyada 24 tl olan 60 mbit bağlantı türkiyede 9500 tl.alın size fiber internet
    http://forum.donanimhaber.com/m_38525534/mpage_1/key_/tm.htm

• Montevo nickli arkadasim fiber kullandin mi hic sen.. Gelmis burda konusuyorsun burda bana adil kullanim falan birseylerden bahsediyorsun.. Superonline bolumune girde bak adil kullanimdan madur olan var mi.. Kimse yok.. Canimi sikma benim

Cogu arkadas bos bos satirlarca yazi yazmis bununla ilgili girin bakin benim actigim basliga magdur var mi.. Ben 200gb dl yaptim her ay ortalama nisan 2010 dan beri hizim falan dusmedi.. Sen benzine 1.5tl mi veriyorsun sankide fiberi 25 tl ye istiyorsun.. Sanki senin ulkende japon teknolojisi varda senden gizliyorlar..

Bidahada bilip bilmeden konusmayin deneyip gormeden adamlara laf atmayin hizmeti super kalitesi super gecmeyi dusunenler beklemesin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klack -- 7 Şubat 2011; 7:39:43 >
  • ya bu türkiyeyi neden böyle ülkelerle kıyaslıyorsunuz hiç mi mantığınızla hareket etmezsiniz anlamıyorum ya. Japonya nerde türkiye nerde. Böyle bi saçmalık olabilir mi ya. O zaman japonya 1 gbit 100 tl veriyo türkiyede vermeli. Yahu kardşim japonyanın yaptığını DÜNYADA YAPAN YOK. bunu bi araştırda ondan sonra konuş. enteresan hakketen. Japonlar ın yaptığını yapan 1 tane ülke göster. ABD de bile onlardaki bağlantı omurga yok...
  • quote:

Montevo nickli arkadasim fiber kullandin mi hic sen.. Gelmis burda konusuyorsun burda bana adil kullanim falan birseylerden bahsediyorsun.. Superonline bolumune girde bak adil kullanimdan madur olan var mi.. Kimse yok.. Canimi sikma benim

Bidahada bilip bilmeden konusmayin deneyip gormeden adamlara laf atmayin hizmeti super kalitesi super gecmeyi dusunenler beklemesin..

SOL hizmete epic fail derim sahsen. Superonline bolumune girde bak demissiniz, bence kendiniz girin de bakin, son 1 yildir okumuyorsunuz heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 7 Şubat 2011; 9:42:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

ya bu türkiyeyi neden böyle ülkelerle kıyaslıyorsunuz hiç mi mantığınızla hareket etmezsiniz anlamıyorum ya. Japonya nerde türkiye nerde. Böyle bi saçmalık olabilir mi ya. O zaman japonya 1 gbit 100 tl veriyo türkiyede vermeli. Yahu kardşim japonyanın yaptığını DÜNYADA YAPAN YOK. bunu bi araştırda ondan sonra konuş. enteresan hakketen. Japonlar ın yaptığını yapan 1 tane ülke göster. ABD de bile onlardaki bağlantı omurga yok...

Alis harikalar diyarinda yasamaya devam edin siz Japonya tekmis filan, yapmayin etmeyin, Avrupa'da bile sayisiz 100mbit uygun fiyata ve adil kullanim olmadan saglayan fiber saglayici var. Gbit ornekleri de mevcut. Bu kadar asimetrik upload ile de hicbiri vermiyor servisi. Merak ediyorsaniz eski mesajlari karistirin, ha cok da uzaga gitmenize gerek yok, Bulgaristan, Romanya ornekleri yeterli olur sanirim.

Gbit olayi yakinda standart olacak, adamlar 10gbit - 100gbit i bir an once cikartma pesinde. Bizde 5 mbit upload, youtube da programsiz izlemekte zorlanan 100mbit internet ile ovunup dururuz iste

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 8 Şubat 2011; 14:29:34 >

• kimse burda açıklama yapmadan kalkıpta bu konuda yorum yazanların hepsi cahildir diye kestirip atamaz. bu konuda bir değil birçok şey tartışıldı ve bende yeri geldi eleştirdim, yeri geldi saçma yorumlar karşısında savundum süperonline ı.

burda yorumları okudum diyen kişiler kalkıpta bize sanki yeni bişey bulmuşlar gibi şebekeyi neden japonyayla kıyaslıyosunuz, biz zaten her yönden onların gerisindeyiz diyolar.

zaten daha önceki mesajlarımda şebekenin böyle bir trafiği kaldırmasının çok zor olduğunu, verilen hız değerinin sadece evinizden ilk süperonline cihazına kadarki bağlantı için garanti edilebileeğini, ancak ondan sonraki linklerdeki oluşacak satürasyonların hızın düşmesine neden olabileceğini ve zaten bir ülke gerçeği haline gelmiş yurtdışı çıkışı olayını da görmezden gelmemek gerektiğini yazdım. buna ek olarak süperonline ın bu fiber hatlarını döşeyebilmek için harcadığı paraları da düşünmek gerektiğini de ekledim.

durum buyken biz zaten japonyadaki interneti evimize getirin demiyoruz. bunu süperonline kendisi iddia ediyor, ben dünyanın en hızlısıyım diyor:

http://www.superonline.net/bireysel/urunler/fiber/superfiber.aspx

benim eleştirim satış aşamasında dünyanın en iyisi olduklarını iddia edip satış sonrasında adil kullanımı ortaya çıkarmaları. ozaman dünyanın en hızlısıyım demeyeceksin, linklerimin kapasitesi belli diyeceksin, ilerde kullanım sınırı koyabilirim diyeceksin.

henüz hızın düşmemiş olması buna bir bahane olamaz. henüz düşme olmadıysa bunun nedeni mevcut abonelerin oluşturduğu trafiğin linkler tarafından kaldırılabiliyor olmasıdır. ama abone sayısı artıp trafik karşılanamaz duruma geldiği anda hızlar kesilecek bundan hiç şüpheniz olmasın.

zaten bu adamlar aptalmı yapmayacakları bir sınırlamayı yapacaz diye önü sürsünler? eğer hiçbir zaman adil kullanım nedeniyle hız düşümü olmayacaksa bu adamların derdi neki bunu söyleyip müşteri kaybetsinler?

• quote:

Montevo nickli arkadasim fiber kullandin mi hic sen.. Gelmis burda konusuyorsun burda bana adil kullanim falan birseylerden bahsediyorsun.. Superonline bolumune girde bak adil kullanimdan madur olan var mi.. Kimse yok.. Canimi sikma benim

Cogu arkadas bos bos satirlarca yazi yazmis bununla ilgili girin bakin benim actigim basliga magdur var mi.. Ben 200gb dl yaptim her ay ortalama nisan 2010 dan beri hizim falan dusmedi.. Sen benzine 1.5tl mi veriyorsun sankide fiberi 25 tl ye istiyorsun.. Sanki senin ulkende japon teknolojisi varda senden gizliyorlar..

100/100 mbitlik fiber kullanıyoru m iş yeirnde .evdeki aylık ortalalm,4 mbit ile, 700 gbyi buluyor.ve hiçbirşey omadı 1 yıldır.süperin sitesinde e adil kullanım var diyor.yuakrda verdiğim linkte de yien dh deki arkadşaların adil kullanım çin başlattıkları hareket var.tt de de 15 gb yi geçtim hzım düşmedi diyenelr var.duymuşsundur.afedersinde gelip dövecek misin canıma sıka felan diyrsun,kimsenin canını sıktığım ettiğim yok.herkes dem vuruyor operatörlerden ama kullanmaya devam ediyor.millet kendi kendini sıkıyor.fiyatlar yüksek ,en yükseği bizde diyorum gelmiş abana sen düşük mü istiyorsun diyorsun.nasl bi mantıkla cevapladın anlamadım.benim sıkıntım insanlara limitsiz sınırsız diye paket satıp sonrdan yok adildi yok şuydu buydu diye dolandırıcılık yapmaları.ayrıca kullanıcıların yok şuakdar etkileniyecek peki niye çıkarıyorsun.ozaman etkilenen kesmi dolandırmış oluyorsun.hizmete diyecek bişeyim yk ama yaygınlaştıkça su koyuveriyor.youtubedeki videoda dediği gibi 100 mbit ile tavla oynayanlar dışarı çıksın.uslubunada dikket et mahalle ortasında kavga etmiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

quote:

SOL hizmete epic fail derim sahsen. Superonline bolumune girde bak demissiniz, bence kendiniz girin de bakin, son 1 yildir okumuyorsunuz heralde

phantom ,bence kendini kandırıyor arkadaş.bu kota işinini kaçarı yok.bu bir pasta.operatörlerce oluşturuldu.şundan sonrasına ya para vereceksiniz yad ahızınız düşecek.baksanız a100 mbit 200 tl iken 600 tl oldu.herkese uygulamıyor olabilir ama ygulanan kişileirn günahı ne

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.