Şimdi Ara

Turkcell Superonline ile 100mbit fiber interneti konuştuk (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
0
Favori
41.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar metronet bizim apartmanla anlaşma yaptı (izmir) 10mbit simetrik (10up-10dwn) aylık 50 tl sınırsız tarifeleri var :)

ayrıca 2 up-2dwn simetrik 33 tl

ben ce onların sitesine de bir göz atıp onlarla da reportaj yapmalı DH.

çok kral bir biağlantı olacak gibi ki modemleri elektrik prizinden alacak datayı.

en kısa zamanda geliyormuş, ana trafoya fiberi dayıycaklar, apartmana reciver ordan da bütün elektrik prizlerinde internet.

çok önemlidir buraya yorum yazanların haberi var mı bilmiyorum ama metronet'in sitesini gezmenizi tavsiye ederim.

Saygılar.
  • Metroneti aradım şimdi onlarında MUĞLA/BODRUM çalışmaları yada düşünceleri yok peh diğer arkadaşlar şanslarını denesin ama menü çok bayık bi ses tonu vardı insan sıkılıyor.

Neyse konumuza gelelim Mesut Bey'e burdan çok teşekkür etmeliyiz ki yöneticilerin gercek yüzünü onun sayesinde gördük üst kademedeki yöneticiler halkı cahil sanıyor ama farkında değiller sokaktaki 10 yaşında çocuk onlardan çok internet dünyası hakkında bilgi sahibidir.İnternetin bi lüks değil hak olduğunu söyleyen insan 2 dakika içinde o hakkı adil kullanım adı altında bizden alıyor ! ee hani ihtiyaçtı lüks değil ? alt yapı çok önemli alt yapı çok önemli deyip durdu tüp video boyunca ama aynı o çok güzel olması gerek yapı güzel olmadığı için hız düşürülerek hatalarını telafi etmeye kalkıyolar.Gel gelelim aynısını türk telekom da yapıyor.Nolursa olsun süperonline kalkınmalı ve güçlenmeli bunu yürekten istiyorum neden mi?

Eğer güçlenmesse ttnet tek olmaya devam eder ve bizde hiç bir şey yapamayız keşke 4 5 6 firma olsa bu kulvarda bakınız bulgaristan arkadaşlarım okuyor orda adamlar türkiye de internet kullandıklarında tek yorumları nasıl biyerde yaşamış diyolar.Mesut bey'e de hak verin o bizim neler düşündüklermizi biliyor ama bulunduğu konum yüzünden soramadı sormak istedi Hanım efendi kendi tesislerinden bahsetti sanki biz onu sorduk sanki ya.

Oyuncular ttnetteki oyuncuları vuruyolar çay içip geliyolar dedi,orda video kapadım inanın sonra gelip tekrar izledim kendileri yurt dışı çıkışlarındaki sorundan haberleri yok galba (süperonline kullanan tanıdıklarımda çıkışlarda sorun yaşıyor).
    Neymiş efendim şikayetçi yokmuş kendilerine bilgi gelmemiş hahah derim anca facebookta gurupları var 3bin üyesi düşünün daha bi 5bin 10bin vardır.

Yazcak çok sey var ama böyle insanlara ayırcak zamanım yok.Hanım efendiye tek bi soru sormak istiyorum

SİZ İNTERNETİ NE İÇİN KULLANIYORSUNUZ?

• ttnet forever
  • Prizden gelen internete bulaşmamanızı tavsiye ederim. Oyundaki bir arkadaşım sürekli şikayetçiydi. İnternetin dalgalanmasını geçti kapıcısı temizlik için falan apartman girişindeki cihazın fişini falan çekiyormuş. Tabi apartmanda internet kesiliyor :)
  • Ya Allah Aşkına saçmalamasın ya. Adil kullanımmış. Sanki interneti çok kullanınca bir malzeme var. Kilosu belli bir para da sanki ondan çok kullanıp zarara sokuyormuşuz gibi konuşmuş. Adil kullanımmış. Bu güne kadar herkes sınırsız kullanıyordu da birşey yoktu. Ama şimdi kota var. Bir de bir sonraki aydan itibaren eski hızınıza geri dönüyorsunuz diyor. Yok dönmeyecektik bir de. Para veriyoruz para. Bir de diyor ki: Fiber optiğin nimetlerinden faydalanıyorsunuz. Yahu 100Mbit ile senin o 15Gb 20Gb kotan birkaç saatte doluyor. Neyden faydalanıyoruz ki. Saçmalamasın.... BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNN
  • arkadaşlar tüketici haklarına şikayet edilseydi bu ülkede böyle garip durumlar,zaten mutlu mesut yaşardık.Kaç mesaj olduğunu sayamadım ama bu kadar adam bile bir dilekçe verip araştırma yapılmasını istese bu "adil kullanım" zımbırtısına,belki de geldiği gibi gidecekti...
  • 1 yıldır İzmir/ BUCA da 10Mb kullanıyorum. Bi kere tıkanmadı bi kere hız kesmedi aylık 150-200Gb indiririm hiç sorun olmadı. Ping sürem hiçbir zaman 4ms üstüne çıkmadı siz böyle yazdıkça gülesim geliyo. 1mb sınırsız TT parasına 1.1MB download yapıyorum, 1MB download 8 kişi skype ile birlikte online oyun oynarım herkese tavsiye ederim.
  • yaklaşık bi senedir kullanıyorum iyi ama anlatılanlar hikaye biraz zırt pırt internet yok ödediğim paranın karşılığı bu değil bence
  • TTnet'ten iyidir. Buraya gelse geçerimhemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatsan

sınırlı?

2007 Bulgaristan'a gitmiştim. Ücretsiz Wireless yoktu 5 yıldızlı otelde dialup vardı 33.600 saati de dunya para idi. Yeni mi aştı kendini. Ne kadar hızda ne kadar ücret acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

Fiber internet 100down/100 up 100 TL ile başladı.

Şimdi 600 TL 100down/5 up. Daha ne diyelim.

Adil kullanım da az kapasite ile çok para kazanmanın adil olmayan bir yolu

ağzına sağlık PhantomX..sansürcüler
  • Bence kimse mırın kırın etmesin , süperonline şu an çok iyi iş başardı , koskoca telekoma kafa tutuyo adamlar daha ne yapsın ,
    Tamam yurt dışı bağlantılar berbat ama ne yapalım i sanki türk telekomun çokmu iyiydi ?
    hiç değilse free download manegerle 10mb i tam olarak serverlerden çekebiliyoruz
    zaten torrentlerdeki durumda tamamen seederlerle alakalı , internet baglantınızla değil

şu an için tek sorun amerika bence , onuda süperonline LEVEL3 e ortak bağlantı kurmadan kesinlikle çözemez ne zaman istanbuldan level3 le köprü baglantıı kurulur o zaman tüm dünyayı fethetme zamanı gelmiş demektir ..
  • superonline fiberoptik konusunda kendi altyapısını mı kullanıyor ??

Yoksa telekomun izin verdiği sınırlardamı hizmet veriyor .???

TTNET ballı kaymaklı pastasından tamamen vazgeçemeyeceğine göre,devlet buna göz yumduğu sürece, insanımız limitli limitsizin ne olduğunu bilmediğinden ........ daha bu çok uzar...

Bu Kölelik daha uzun yıllar sürer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Orijinalden alıntı: Batuist
    Artı adil kullanım neye göre adil?? kotaların adil olduğunu nereden çıkarıyorlar.. o hızdaki bir intenetin kotası bir günde dolar?? ya sonra geriye kalan 29 gün napıcak millet?? Bırakın Allah aşkına .. fiber optikmiş.. sanki bütün serverlara fiber bağlantı yaptınız... bakır kablodan gelen datayı fiber hatta ilet.. adı sonra fiber internet... zaten hak etikleri yerde duruyorlar... DH gibi bir forum sitesinde kadın milleti gerizekalı zannediyor bazı terimleri kullanırken sanki sadece kendi biliyormuşta biz ilk defa duyacakmışız gibi konuşuyor.. işte insanları hangi konumda gördükleri belli ve nasıl hareket ettikleride..

Arkadaş asıl ayrıntıyı yakalamış.

bakır internet ile süperonline ın fiber interneti arasında benim bildiğim tek bi fark var.

bakır internette evinizden çıkan kablo DSLAM denen aletlerde sonlanıyor. bu aletler 1000in üzerinde aboneyi toplama kapasitesine sahip. bu abonelerin trafiği dslam dan bir fiber aracılığıyla mpls switch lere aktarılıyor. ve ordan da router lara.

fiber internetteki fark ise evinizden dslama kadarki bakır bölüm yerine, direk fiber ile süperonline ın cihazlarına bağlanmanız. peki ondan sonra noluyo? hiçbi değişiklik yok yine mpls switch ler ile router lara bağlantı kuruyosunuz.

Adil kullanım denen ALDATMACA
    nın nedeni de bu aslında. şebekenin yetersizliği. biliyosunuz önceden sınırsız internet gerçekten sınırsız idi. ancak 8Mb den sonra 15GB sınırı kondu. neden? çünkü artık DSLAM-router arası linkler okadar abonenin trafiğini kaldıramıyo. ATM şebeke kullanılırken bu linklerin kapasitesi 170Mbit kadardı. mpls şebeke ile 1Gbit e kadar yükseldi. ancak dediğim gibi dslam denen alet 1000abone alabiliyo ve 1Gb/1000abone=abone başına 1Mbit hız! yani 1000 abone birden download başlatsa, dslama 8Mbit ile bağlanabilirler ama dslamdan sonrasında hepsine 1er Mbit hız düşer. buyüzden artık sınır koymaya başladılar. süperonline ın adil kullanım diye önümüze koyduğu saçmalık da bundan başka bişey değil.

Hadi hepsini geçtim de kendi yetersizliklerini adil kullanım diye bize yutturmaya çalışmaları beni deli ediyo arkadaş. Yani bu devletin bana bedava sunduğu bi hizmet değilki. yol-su-elektrik olsa anlarım adil dağılsın. ama sen bunun için benden dünya kadar para alıyosun, sonra da kendi yetersizliğinin adını adil kullanım koyuyosun.

bikere kocaeliye raftinge gitmiştik, 85TL para verdik, rafting sonrası duş aldığımız yer berbattı. biri şikayet etti ordaki çalışana, çalışan elemanın cevabı: bunada şükredin eskiden buda yoktu burda bende dayanamadım araya girdim, ya bu devletin yol-su-elektriği değil, benim dünya kadar para ödediğim bişey, ozaman şükretmek zorunda kalmamalıyım dedim. adam da cevap verdi: burda sadece iki rafting şirketi var, diğer şirketin duşları bizimkinden daha kötü

cevabı çok açık. ürünün kalitesi bu, alternatifin de yok nasıl olsa, ya öde kazık gibi paraları, yada internetsiz otur evinde.

Budur.

• Yorumları okuyunca videoyu izlemedim.REKLAM konusunda bi öneride bulunmak istiyorum.TVde yayınlanan reklamlarda

ATIYORUM

OPEL
    x şirketi %55(Almanya) - y şirketi &25(İspanya)
    Reklam boyunca ekranda (üst orta) ALMAN BAYRAĞININ görünmesinin zorunlu olması

Büyük Ortağın hangi ülkeye ait olduğunun tüketici tarafından bilinmesi(PARA NEREYE GİDİYOR)

Birde büyük ortağı Türk Şirketi olmayan firmaların TÜRK isminini kullanamaması.

yada
    TÜRKTELEKOM

yada
    COCACOLA

yada
    HSBC

yada
    VODAFONE
    Radyoda böyle bir uygulama oldukça zor olur- her reklam sonunda - Türk Malı - Japon Malı vs.
  • quote:

cevabı çok açık. ürünün kalitesi bu, alternatifin de yok nasıl olsa, ya öde kazık gibi paraları, yada internetsiz otur evinde.

İŞİN ÖZÜ BU....
  • Kadın bilgisiz, reklamcı sadece..
  • kota var diyor millet aylardır hızım hiç düşmedi tabiki adil kullanım olcak evine biri internet alıyo 10 kişi ondan çekiyo adamın evine bak internet kafe gibi olmuş her yerden kablo geçiyo biraz mantıklı düşünün ya burası birde türkiye ttnet ten iyidir gene
  • quote:

Orijinalden alıntı: kolpaci

Bulgaristan ile Türkiye'yi kıyaslamayın onlardan çok geri bir ülkeyiz.

sen hangi ülkede yaşıyorsun bilmiyorum ama Türkiyede durum böyle değil

ayrıca bu adil kullanım zırvalığından dolayı fiber optik ancak kotalılara yarayan bişi (4 gözle bekliyorum hemen alacaktım ama artık almam 8mbit Türk Telekom akar)

sınırsızcılar almasınlar

512 kb download

128 kb upload şaka dan da beter
  • 3g modemler yakında hepsini geçer
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.