Şimdi Ara

Turkcell Superonline ile 100mbit fiber interneti konuştuk (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
0
Favori
41.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Reklam kokan hareketler bunlar mayk... Bu Adil(!) kullanım zımbırtısını nasıl savunabilirsiniz ki? Download yapmayacaksam ne yapayım ben 1 milyar megabiti. Bugün olmuş Bi blueray dvd 20-50 GB indir doldu kotan. Hadi bi abonelikten en fazla 3 pc bağlanabilir desinler, tamam, canımı yesin, bu ne ya! Kotalı sınırsız bağlantı mı olur, saçmalık bu. Burası Türkiye, burada internet için insanların kazıklanması biterse, internetin sonu gelmiş demektir... Zaten hükümet bizi mahkum etmiş TT tekeline.
  • quote:

Orijinalden alıntı: t3

diciotto

aynısı superonline fiberde de var. 99TL sanırım fiyatıda. Aynı sekilde TTNET'te de 100 küsür lira 8mb. Yanlıs hatırlamıyorsam.

Edit: superonline 10mb sınırsızda 99TL'miş.

şu anda 8 mbit sınırsız kullanıyorum

1.100 kb sn rahatlıkla görüyorum

ayda 100 tl

gerçi smile adsl aradı bize geçin 50 tl 10 ay dedi geçtik

şimdi fiber optik alsam ne olacak 10 mbit e çıkacak

o hızı muhtemelen görebilirim

yani aynı fiyata 2 mbit daha hızlı internetim olacak

fakat ip değiştirebilmek gibi çok önemli bir özellikten mahrum kalıcam

yani bence değmez 10 mbit fiber optik almak

diyorum işte ancak kotalılara yarayacak bişi bu fiber optik

• http://googleblog.blogspot.com/2010/10/bringing-ultra-high-speed-broadband-to.html

Hedeflenen ağ kapasitesi 500.000 son kullanıcı ve son kullanıcı başına 1Gbit hız.

Umarım birisi bu çok bilgi sahibi olduğunu düşünen, öyle enter a basmadan sayfa geliyor naraları atan bayana bu linki gönderir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Divinity

http://googleblog.blogspot.com/2010/10/bringing-ultra-high-speed-broadband-to.html

Hedeflenen ağ kapasitesi 500.000 son kullanıcı ve son kullanıcı başına 1Gbit hız.

Umarım birisi bu çok bilgi sahibi olduğunu düşünen, öyle enter a basmadan sayfa geliyor naraları atan bayana bu linki gönderir.

aslında süper online hakikaten güzel hizmet getiriyordu

eğer bu adil kullanım zımbırtısı olmasa

tabi USA ile kıyaslanamayız hala fakat olsun olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Divinity

http://googleblog.blogspot.com/2010/10/bringing-ultra-high-speed-broadband-to.html

kadının bişey bildiği yokki pazarlamacı zaten. digiturk olsun superonline olsun. bunlar bildiğin çingene pazarlığı ile satış yapan kime ne yedirebilirse dolandırıcılığında uğraşan firmalar.

Bu arada latency den bahsederken Mesut Çevik: Evet latency e baktığımızda gerçekten çok yüksek diyor kadında onaylıyor. allah söyletiyor işte
    Yok neymiş superonline oyuncuları adamı vuruyormuş sonra çay koyuyormuş rakip öyle anlıyormuş.
    6000+ ms vardı geçen isyan ediyorduk wowda. millet 10ms le oynuyor evet 10!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salvador_Limones -- 11 Kasım 2010; 7:28:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvador_Limones

Bu arada latency den bahsederken Mesut Çevik: Evet latency e baktığımızda gerçekten çok yüksek diyor kadında onaylıyor. allah söyletiyor işte
    Yok neymiş superonline oyuncuları adamı vuruyormuş sonra çay koyuyormuş rakip öyle anlıyormuş.
    6000+ ms vardı geçen isyan ediyorduk wowda. millet 10ms le oynuyor evet 10!

vay be ben de cod:modern warfare2 'de pingler düşsün diye fiber internete geçmek istiyordum. öyle bir şey varsa geçmeyeyim madem.

• quote:

Orijinalden alıntı: shanke

superonlinemi rezaetin rezaletini yaptılar, gelsinler bulgaristanı görsünler nasıl fiber optik dağıtılır anlasınlar, bi nane olmaz onlardan

burası türkiye biliyorsun,bulgaristan değil.
  • Yorumlara şöyle bir baktımda neredeyse herkesten alt yapı sorunları, fiber bize gelmedi ki, bulgaristan, tokyo vs .

Arkadaslar Türkiyede öncü bir iş yapıyorsunuz ya da yapmaya çalışıyorsunuz. Söz konusu işin çeşitli zorlukları var.

Kazı izinleri ,Belediye kavgaları, ortak kullanım izinleri, izin cıkarma, fizibilite. vs. kıl tüy yün işler var. Bende adsl kurbanıyım ama karşılarında kafa tuttukları koca bir tekel var. kolay bırseyden ve çat diye düzelecek bir sorundan bahsetmiyorsunuz. Ve bu soumluluguda bireye inerek tek bir firma olarak yapıyorlar.

adil kullanım olayı için haklısınız.
  • YA KADIN GÖZ GÖRE GÖRE YALAN SÖYLÜYO. SÖYLEDİĞİ ŞEYLERİN ÇOĞNUNUN NE ANLAMA GELDİĞİNİDE BİLMİYO. SIRF REKLAM İÇİN YAPILMIŞ BİR RÖPORTAJ. O YÜZDEN MESUT BEY'DE FAZLA SIKIŞTIRMAMIŞ. BENCE KADIN ANLATIRKEN KENDİSİ DE İÇTEN İÇE GÜLMÜŞTÜR. DONANIMHABER DEN BİR İSTEĞİM VAR. LÜTFEN BU KADINI BİR KERE DAHA ÇIKARTIN AMA BU SEFER KARŞISINA EKİPTEN BİRİNİ DEĞİL GERÇEKTEN BAĞIMSIZ SON KULLANICILARDAN BİRİNİ ÇIKARIN. KADINI İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALIR EMİNİM. BU ARADA LÜTFEN DEVLET DE BU İŞE BİR EL ATSIN. YAZILI OLARAK YANLIŞ BEYANLARLA MİLLETİ KANDIRDIKLARI YETMİYOR, ŞİMDİ DE EKRANLARDA GÖZ GÖRE GÖRE YALAN SÖYLÜYORLAR. ARTIK İFLAH OLMAZ BUNLAR. YEDİREMİYORUM YAA. UMARIM HEPSİ DOLANDIRICILIKTAN ÖMÜR BOYU HAPİS YER.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

diciotto

aynısı superonline fiberde de var. 99TL sanırım fiyatıda. Aynı sekilde TTNET'te de 100 küsür lira 8mb. Yanlıs hatırlamıyorsam.

ayda 100 tl

Alala süperonlineda benim ip değisiyordu sanki. Yanlışta hatırlıyor olabilirim. 10MB ile de torrentte en fazla 1.3 gözüküyor zaten ama fiberin bende yaptığı en büyük etki Torrent açıkken ve min 1mb ile download yaparken WoW'u 80ms ile oynayabiliyor olmam oldu. TTnet 8MB ile bunu denemedim hiç ama olucağını hiç sanmıyorum.

• quote:

quote:

quote:

diciotto

ayda 100 tl

Alala süperonlineda benim ip değisiyordu sanki. Yanlışta hatırlıyor olabilirim. 10MB ile de torrentte en fazla 1.3 gözüküyor zaten ama fiberin bende yaptığı en büyük etki Torrent açıkken ve min 1mb ile download yaparken WoW'u 80ms ile oynayabiliyor olmam oldu. TTnet 8MB ile bunu denemedim hiç ama olucağını hiç sanmıyorum.

fiber optik de ip ni nasıl değiştiriyorsun ?

benim tahminime göre evine etherhet kablosu geliyor değil mi ?

yoksa yanlışmı tahmin ediyorum

birde 80 ms ile oynayabilmenin sebebini sana açıklayayım

normal adsl de hat 2 yönlü aynı anda çalışamaz

yani aynı anda hem download hem upload yapamazsın

kanallar bölünmüştür

fakat fiber optikde böyle değil

hem upload hem download tam kapasite yapabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 11 Kasım 2010; 16:29:05 >

• Adil kullanım tamamen saçmalık ve benim server altyapım bu hızın gerektirdiği toplam kapasiteyi karşılamıyor diyememenin tercümesi.

Biraz siz de adil olun, dürüst konuşun.

Ben 2 senedir fiberi kullanıyorum. Baştan böyle birşey olacağını belirtseydiniz başka alternatiflere bakardım. Aynı salak uygulama zaten telekomda da var.

Siz de böyle yapacaksanız nerde kaldı quickliğiniz?
  • CeFurkan

Evet ethernet kablosuyla geliyor ama o kablo bir modema bağlanıyor. Tam emin değilim zaten IP değisip değismediğinden.

Fiberi fiber yapan ve TTNET'ten çok daha iyi yapan özellikte bu zaten.

Superonline'yi elestiriyorsunuz, tamam adil kullanım saçmalığıyla büyük kazık attı, yanlışlar yaptı ama TTNET'ten çok daha iyidir. En azından internete bağlanmanız için size nerdeyse hiç kullanmadığınız ev telefonu bağlatmıyorlar. Bide utanmadan EvAvantaj100 diye her ay 20TL bosuna para ödetmiyorlar. Yani aldığınız internete 100TL değil, 120TL oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 11 Kasım 2010; 17:14:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M0ney4n0t

quote:

Orijinalden alıntı: shanke

superonlinemi rezaetin rezaletini yaptılar, gelsinler bulgaristanı görsünler nasıl fiber optik dağıtılır anlasınlar, bi nane olmaz onlardan

burası türkiye biliyorsun,bulgaristan değil.

Kardeşimm ben neresi olduüunu biliyorum!
    bende gelsinler öğrensinler dedimmm!!!!
  • quote:

CeFurkan

Evet ethernet kablosuyla geliyor ama o kablo bir modema bağlanıyor. Tam emin değilim zaten IP değisip değismediğinden.

Superonline'yi elestiriyorsunuz, tamam adil kullanım saçmalığıyla büyük kazık attı, yanlışlar yaptı ama TTNET'ten çok daha iyidir. En azından internete bağlanmanız için size nerdeyse hiç kullanmadığınız ev telefonu bağlatmıyorlar. Bide utanmadan EvAvantaj100 diye her ay 20TL bosuna para ödetmiyorlar. Yani aldığınız internete 100TL değil, 120TL oluyor.

ethernet le gelip birde modeme bağlanma olayı saçma olmuş

direk bilgisayara bağlanabilirdi

birde ip değişme olayının olduğunu hiç zannetmiyorum ama arada modem varsa bir ihtimal

denesene şu anda kullanıyorsan

• quote:

Orijinalden alıntı: milyondabir

fiber kullanıyorum 50 mbit. normalde kotayı gecersem hız düsmesi lazım aldigimdan beri gerek upload gerek dowload veri indirme degerleirni 3 katlıyorum hızım hic düsmedi.bilmiyorum baska kullnaıcılar soylesin gerisini

50 mbit sınırsız hızım

ne kadar ödüyorsun
  • quote:

quote:

CeFurkan

birde ip değişme olayının olduğunu hiç zannetmiyorum ama arada modem varsa bir ihtimal

Modem olmadan internet mi gerekli modem ayarlarını nasıl yapacaksın o zaman yada bir sorun olduğunda nasıl öğreneceksin ? çatıya çıkıp mı kontrol edicez. Birden fazla pc yi nasıl bağlamayı düşünüosun ? çatıdan daireye sadece 1 WAN kablosu iner modeme bağlanan ethernet kablosu değildir.. modem olmadan internetin çalıştığı nerde görülmüş. senin modem olmadan direk pcye bağlama mantığın saçma olmuş.

Ethernet kablosunu çıkratıp takınca ip değişmez sadece modemi açıp kapatarak değiştirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 12 Kasım 2010; 21:47:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

quote:

quote:

CeFurkan

Modem olmadan internet mi gerekli modem ayarlarını nasıl yapacaksın o zaman yada bir sorun olduğunda nasıl öğreneceksin ? çatıya çıkıp mı kontrol edicez. Birden fazla pc yi nasıl bağlamayı düşünüosun ? çatıdan daireye sadece 1 WAN kablosu iner modeme bağlanan ethernet kablosu değildir.. modem olmadan internetin çalıştığı nerde görülmüş. senin modem olmadan direk pcye bağlama mantığın saçma olmuş.

Ethernet kablosunu çıkratıp takınca ip değişmez sadece modemi açıp kapatarak değiştirebilirsiniz.

direk duvardan gelen kablo bilgisayara takılabilir ama 2. bilgisayara takıldığı an superonline otomatik olarak bağlantıyı kopartacaktır. WAN bağlantısı sağlayabilecek sadece 2 adet farklı MAC adresi olan ağ cihazına izin veriyor ister kendi pirelli veya tilgin router ı olsun isterse direk olarak bilgisayarınıza takın tabii bilgisayara takılan ağ kablosu ile internet gelmeyecktir eskiden superonline kullanıcı adı olmadan giriliyordu internete

artık örnek: xyz@superonline ile ttnet adsl gibi PPPOE üzerinden izin veriyor internet çıkışına...

• hanımefendinin konuşmasını biraz itici buldum , superonline ile şimdiye kadar herhangi bir ilişkimde olmadı , lehte veya alehte haklarında görüş sahibi değilim.. sadece forumlardaki adil kullanım muhabbetini hatırlıyorum.. ne kadar tepki çektiğini gözlemlediğim bu olay için fazla tepki görmedik demesi garibime gitti..

ben uluslararası bir firmanın türkiye ye altyapı yatırımı yapıp rekabet başlatmadığı sürece internet tarifelerinde bir gelişme beklemiyorum.. daha bizi çok soyarlar.. cep telefonu piyasasını örnek göstereyim siz gerisini anlayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

quote:

quote:

CeFurkan

hocam sen hiç router switch diye bişi duymadın galiba

bu arada modem aç kapa ile değişiyorsa çok güzel bende 10 mbit e geçebilirim

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.