Şimdi Ara

Turkcell Superonline ile 100mbit fiber interneti konuştuk (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
0
Favori
41.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 4w3e
    kota var diyor millet aylardır hızım hiç düşmedi tabiki adil kullanım olcak evine biri internet alıyo 10 kişi ondan çekiyo adamın evine bak internet kafe gibi olmuş her yerden kablo geçiyo biraz mantıklı düşünün ya burası birde türkiye ttnet ten iyidir gene

Hocam dediğin doğru tabiki abartan millet çok. ama okadar para veriyosam bi karşılığı olmalı.

Ha adil kullanım olsun, ama ancak şöyle olabilir. mesela ben eve aldım 7 kişi, 7pc den torrentleri açtım 10 günde yaptım 150GB download. ayın 11.günü de cumartesiye denkgeldi ve bütün süperonline kullanıcıları açtı internetini ve linkler tıkandı. ozaman işte benim hızımı düşür 3-4Mbit e ama download yapmamış kişiler gene 20Mbit alsın. ama sonra cumartesi gecesi olduğunda ve herkes bilgisayarlarını kapatıp linkler rahatladığında ben gene eski hızımı alabileyim. bunu anlarım. ama sen hızımı bi düşüreceksin ay sonuna kadar 512kbit

Tamam hadi 11.günden sonra ay sonuna kadar 512kb yapıyosun ozaman fiyat da düşsün kardeşim. normalde aylık 99TL olan internet gün başına 3TL demektir. sen madem 11.günden sonra benim hızımı normalin 200de birine düşürüyosun, ozaman fiyatı da günlük 3TL den 15kuruş a düşmeli. adil kullanımı akıl edebiliyolar da adil ödemeyi neden akıl edemiyoalr

haa bunların hiçbirini de yapamıyosan ozaman demeyeceksin yok ben dünyanın en hızlı internetiyim, yok daha tuşa basmadan veri sana geliyomuş, hadi yaa bende yuttum
    />

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

kota var diyor millet aylardır hızım hiç düşmedi tabiki adil kullanım olcak evine biri internet alıyo 10 kişi ondan çekiyo adamın evine bak internet kafe gibi olmuş her yerden kablo geçiyo biraz mantıklı düşünün ya burası birde türkiye ttnet ten iyidir gene

Hocam dediğin doğru tabiki abartan millet çok. ama okadar para veriyosam bi karşılığı olmalı.

Ha adil kullanım olsun, ama ancak şöyle olabilir. mesela ben eve aldım 7 kişi, 7pc den torrentleri açtım 10 günde yaptım 150GB download. ayın 11.günü de cumartesiye denkgeldi ve bütün süperonline kullanıcıları açtı internetini ve linkler tıkandı. ozaman işte benim hızımı düşür 3-4Mbit e ama download yapmamış kişiler gene 20Mbit alsın. ama sonra cumartesi gecesi olduğunda ve herkes bilgisayarlarını kapatıp linkler rahatladığında ben gene eski hızımı alabileyim. bunu anlarım. ama sen hızımı bi düşüreceksin ay sonuna kadar 512kbit

Tamam hadi 11.günden sonra ay sonuna kadar 512kb yapıyosun ozaman fiyat da düşsün kardeşim. normalde aylık 99TL olan internet gün başına 3TL demektir. sen madem 11.günden sonra benim hızımı normalin 200de birine düşürüyosun, ozaman fiyatı da günlük 3TL den 15kuruş a düşmeli. adil kullanımı akıl edebiliyolar da adil ödemeyi neden akıl edemiyoalr

haa bunların hiçbirini de yapamıyosan ozaman demeyeceksin yok ben dünyanın en hızlı internetiyim, yok daha tuşa basmadan veri sana geliyomuş, hadi yaa bende yuttum
    />

ya bu fiber optik tam yalanmış

fiber internet hizmeti sunacan fakat adil kullanım zırvalığı olacak

ha bu zırvalığın olmadığı pro tarifeler var

fakat ondada fiyatlar yalan

100 tl ye 10 mbit

ben şimdi smile adsl e geçiş kampanyası yaptım 50 tl ye 8 mbit 10 ay boyunca

• Donanımhaber tv artık cok gelişti. bu gelişmelere ikinci bir kamerayı da eklerseniz guzel olur.( hatta 2 kamera yuzlere bir de ortaya ) konusanların yuzunu gormus oluruz : )
  • Güliz Hanım kusura bakmasın ama videoda anlattığı gibi "-SüperOnline gidebildiği yere gidiyor diye bişey yok..." diyor ama anlattığı bence tam bir masal... Tam bir politikacı gibi konuşup, boylarından büyük işleri yapabileceklermiş imajı yaratıyor... Madem öyle neden sadece yeni yapılan ve Özel şirketlerin yaptığı Toplu konut sitelerine hizmet veriyorlar? 1 yıl önce evime internet bağlatmak için çarşıya indim. Kaldırımda yürüken bir dükkanın camında SuperOnline fiber İnternet yazısını gördüm ve dükkandan içeri girdim. İçerideki bayandan bilgi almak istedim ancak bayan bana en ufak bir bilgi veremedi. Peki varsa yetkili bir kişinin yada servisin telefonunu ya da kartvizitini istedim, sağı solu biraz aradı ve ne telefon numarası ne de bir kartvizit bulamadı...Başımdan geçen bu olayın nerede geçtiğini sorarsanız eğer Ankara'nın Keçiören ilçesinde... uzun lafın kısası masaldan ibaret bu anlatılanlar... Birileri bu teknolojinin heryer herkes tarafından götürülmesini ister mi? Meydanda T Telekom gibi bir "TEKEL" varken yedirmezler...

SuperOnlinecılar; sadece girebildikleri yerlere girmeye devam etsinler, izin verildiği kadarıyla iş yaparlar ancak....

Saygılarımla

• herkez şikeyetçi nerdeyse bundanda doğru dürüst sağlayıcı yok ki
  • quote:

Modeme root access'i olup korsan kullanımı kontrol etmezse, evlere hat çekerken "hahaha hihihi merak etmeyin ortak kullanımdan bişey olmaz" diyen elemanlar barındırırsa, apartmana istediği gibi tadilat ve bakım ayağına girip daire arasındaki kabloları tespit edebilecekken bunla uğraşmazsa, Superonline'ın adil kullanımı neyi engeller ki?

Pro paket 600 TL liği alır dağıtacak psikopat, apartmana dağıtır, apartmandan 20-30 kişinin ödeyeceği ücretten ucuza 10mbit sınırsız verir Superonline da o apartmandan kazanacağı potansiyel aylık 2-3 milyarından olur

Aylardır hızınızın düşmemesi de, ileride düşmeyeceğinin garantisi değil. Adil kullanım başladığında taahhütlü yeni abonelerin düşeceği tek yer varsa o da Superonline'ın kucağıdır

Doğru hız olarak TTNetten iyidir. Ama şirket politikası olarak bak bakalım TTNet %100-%600 arası zam yapabiliyor mu? Yaptığı anda yer yerinden oynar. Fiber ile 0.5 günde full download yapsanız adil kullanım devreye giriyor. Ha unutmadan, pinglerde ADSL'den kötü performans veriyor zaman zaman. Teorik olarak mantığa aykırı ama pratikte 6 şerit gidiş 6 şerit dönüş olan otoyolu yeteri kadar araçla doldurursanız trafik yaparsınız.

Fiberin nimetini biraz da maliyet olarak görelim, yoksa gidip ttnet tarifelerinden %20 hızlı interneti aynı fiyata vermekle pek nimet olmuyor. Yapın %300 indirim, ilk geldiği tarifelere çekin, uploadu simetrik yapın da biraz affetmeye başlasın insanlar sizi.

Adil kullanımsız 10mbit 99 TL ediyor. Yukarıda arkadaşımız hesaplamış günde 3 TL ediyor. O zaman adil kullanımlık tarifenin değeri yaklaşık aylık 3 TL ediyor. Yarım günde full download ederseniz 100GB'ı 1.5 TL, kalan zamanda 512k ile takılıp ancak 1.5TL lik download yapsanız etti 3 TL. Hadi üzülmeyin 5 TL olsun. Biraz da adil olsun tarifeler değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 8 Kasım 2010; 23:38:58 >

• Sanırım hiçbir kullanıcı sınırsız download döneminin bittiğinin farkıda değil.Çıkan kanuna göre tüm sağlayıcılar sınırsız internet verselerde buna kota koymak zorundalar.Siz ister fiber alın ister bakır kablodan.
  • teknoloji gündemi düşünce olarak iyi ancak özellikle superonlıne ıle yapılan calısmanın reklam kokan yonlerı mevcut..

oncelıkle son kullanıcıların sıkıntıları dıle getırılıyor gıbı gozukmekte ama yeterli değil.(sahsı fıkrım bu)

nedenleri

* musterı hızmetlerı yetersız (gonderdıgım e-posta 5. gun hala cevap yok)

* pıng oranları ve kopmalar mevcut

* sonra adıl kullanılım konusu ozellıkle gecıstırılmıs ve kullanıcıların haksız yere sısteme yuklendıgı ıma edılmıs ..ancak bu kullanıcıların zaten en basta sınırsız olarak hızmet aktı yaptıkları unutulmus..

*pıng ve latency ler ıyı ancak packet loss lar cok yuksek...ozellıkle son donemde onlıne game ezıyet game e donustu (yıne sahsı tecrubelerım bunlar).

saygılar sunar basarılarınız devamını dılerım..

not. bu tur roportaj lardan once forum da konu acılırsa ve buradakı feedbac lar degerlendırılırse.. sorularda yuzeysel ve reklam ıcerıklı olmassa daha faydalı olur dusuncesındeyım.

• Adil Kullanım sloganı,teknolojinin yetmedigi anlamına mı geliyor yoksa teknoloji musait ama biz agırdan agırdan alıp somurelim mantıgı mı?

Tepki verilmiyor diye devam edelim demek maksatlıdır.

Uydu yani canagı catıya yerlestirip yabancı firmalardan uydu uzerinden hizmet veren firmalardan interneti alıp tum apartman sakinlerine dagıtabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penryn

Sanırım hiçbir kullanıcı sınırsız download döneminin bittiğinin farkıda değil.Çıkan kanuna göre tüm sağlayıcılar sınırsız internet verselerde buna kota koymak zorundalar.Siz ister fiber alın ister bakır kablodan.

bu kanunla ilgili bir link verirsen bakalım

nerede çıkmış
  • Güvenilmez süperonlineye faturayı arttırdıydı
  • fatura arttırma dediğiniz 100tl den 600tl ye çıkarması değilmi? 600tl yi bilmem ama 100tl zaten uçuk bi rakam, promosyon gibi bişey olduğu belli. yıllık 100tl ye dial-up bile alamazsın ki adam evine kadar fiber çekmiş. yani 100tl de kalmayacağını tahmin etmeliydiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

Orijinalden alıntı: Penryn

Sanırım hiçbir kullanıcı sınırsız download döneminin bittiğinin farkıda değil.Çıkan kanuna göre tüm sağlayıcılar sınırsız internet verselerde buna kota koymak zorundalar.Siz ister fiber alın ister bakır kablodan.

bu kanunla ilgili bir link verirsen bakalım

nerede çıkmış

Öyle bir kanun yok sadece ttnetin tüm sınırlı tarifeleri kotalıya çevirdiği bir yeniden yapılandırma paketi var. Telekomünikasyon kurulundan onay bekliyor sanırım yeni tarifeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diciotto -- 9 Kasım 2010; 12:00:34 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kolpaci

Bulgaristan ile Türkiye'yi kıyaslamayın onlardan çok geri bir ülkeyiz.

sen hangi ülkede yaşıyorsun bilmiyorum ama Türkiyede durum böyle değil

ayrıca bu adil kullanım zırvalığından dolayı fiber optik ancak kotalılara yarayan bişi (4 gözle bekliyorum hemen alacaktım ama artık almam 8mbit Türk Telekom akar)

sınırsızcılar almasınlar

512 kb download

128 kb upload şaka dan da beter

8mb TT'de de adil kullanım var. Hem onlarınkı daha az. 15GB

Adamlara bir konuda hak veriyorum aslında. Adil kullanım kotası gelmeden önce en düsük downloadım 300GB'dı.(10 mb fiber ile. Gelmeden önceki son ayımda 450GB'ı geçmiştim). Buluncada b..ku çıkartıyoruz aslında....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 9 Kasım 2010; 12:02:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: t3

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kolpaci

Bulgaristan ile Türkiye'yi kıyaslamayın onlardan çok geri bir ülkeyiz.

sen hangi ülkede yaşıyorsun bilmiyorum ama Türkiyede durum böyle değil

ayrıca bu adil kullanım zırvalığından dolayı fiber optik ancak kotalılara yarayan bişi (4 gözle bekliyorum hemen alacaktım ama artık almam 8mbit Türk Telekom akar)

sınırsızcılar almasınlar

512 kb download

128 kb upload şaka dan da beter

8mb TT'de de adil kullanım var. Hem onlarınkı daha az. 15GB

8mbit adil kullanımsız olan sınırsız olan paketi de var ttnetin. Tek 8 mbitlik tarife net limitsiz tarifesi değil

• diciotto

aynısı superonline fiberde de var. 99TL sanırım fiyatıda. Aynı sekilde TTNET'te de 100 küsür lira 8mb. Yanlıs hatırlamıyorsam.

Edit: superonline 10mb sınırsızda 99TL'miş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 9 Kasım 2010; 12:10:05 >
  • ttnet adsl akar .d
  • Hocam da biz ankaradayız daha ugramadı bu semte valla
  • Adil kullanım kotasını savunan superonline yetkilisine sormak lazım, aslında bu konu hakkında konuşulacağı önceden haber verilseydi, önceki röportajlarda olduğu gibi sorularımızı buraya yazardık ve Mesut Bey'de sorularımızı kendilerine bizim adımıza sorardı.

Benim sorum şu olurdu.

" Adil kullanım kotası ile diğer kullancıların haklarını savunduğunu iddia eden sayın yetkili, eğer ki ben 100tl verip sınırsız internet alırsam, benden aldığınız fazladan 50tl ücreti, diğer kullanıcılara dağıtacak mısınız ? "
  • Haber başlığını gördüğümde merakla videoyu açtım, zira ne zamandır hem TTnet hem de diğer ISP'lerin bu tür söyleşilerini bekliyordum. Fakat büyük hüsrana uğradım diyebilirim.

Ne zamandır forumda neler yazılıp çiziliyor; müşteri hiz. ile görüşen arkadaşlarımız, maillere cevap alamayan kullanıcıların şikayetleri nedense pazarlama müdürüne gitmiyormuş, %5'te kalıyormuşuz
    Söyleşiyi yapan editörümüz keşke bu konunun üstüne gidebilseydi, forumda çok büyük bi kesim adil kullanımın adaletine anlam veremiyor... Altyapımız yetmiyor diyemiyorlar işi adalete, adil kullanıma döküyorlar. Üstelik ticari menfaatlerden hiç bahsedilmiyor, varsa yoksa adil kullanım. Kullanıcıyı ne kadar da düşünüyorlar, böyle firmalar oldukça bizim sırtımız yere gelmez vallahi!!!

Bir de söyleşinin edebi uslubundan da çok rahatsız oldum; yok dilenma (ikilem manasına gelir), yok milattan önce gelen teknoloji, yok vecizeler vs...
    Gerçekten iyi reklam ve pazarlama yapıyorlar. Sevimli tavırlarla, memleket edebiyatıyla kendilerini iyi övdü temsilci. Ama boşuna, bilinçli hiçbir kullanıcı bunlara itibar etmez...

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.