Şimdi Ara

Turkcell Superonline ile 100mbit fiber interneti konuştuk (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
0
Favori
41.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hanımefendinin konuşması oldukça klasik pazarlamacı sözleri. buyüzden kendisine pek kızamayacağım çünkü heryerde duyuyoz bu klasik sözleri:

Şirketimiz müşteri memnuniyeti odaklı, ülkeye değer katma prensibinden kesinlikle taviz vermeyen, sektörde yenilikçi ve öncü olarak gelecek nesillere ışık tutan, . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , küresel ısınmayı engelleyen, guizaya takım bulmayı kendine görev bilen, fatmagülün suçsuzluğunu belgelemiş olan gerçek manada inanılmaz ve insanlık tarihi açısından hayati öneme sahip bir şirkettir.

ama benim yinede söylemeden geçemeyeceğim bi nokta var. konudan alakasız olacak ama soruştursanız bu insanlar, vay ben şurdan mezun oldum, burda master yaptım, bilmemkaçyıllık deneyimim var (zaten kadın daha konuşmasının başında vurguluyo) ben şöyle müthiş pazarlamacıyım diye geçinirler.

ama hep aynı sözler be kardeşim, biraz da değişik bişey söyleyin de şaşıralım. yani ben sözelden mözelden çakmam ama heraldi böyle bi konuşma yapmam gerekse küçük bi ön hazırlıkla işin içinden çıkarım diye düşünüyom. zaten kalıplar belli, baksana bilmemkaçyıl deneyimliyim diye geçinenler bile aynı lafları söylüyo (açın bakın forumda bide iptivibu için ttnet genel müdür yardımcısıyla röportaj var, ondada laflar hep aynı) bilmem haksızmıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: t3

CeFurkan

Evet ethernet kablosuyla geliyor ama o kablo bir modema bağlanıyor. Tam emin değilim zaten IP değisip değismediğinden.

Fiberi fiber yapan ve TTNET'ten çok daha iyi yapan özellikte bu zaten.

Superonline'yi elestiriyorsunuz, tamam adil kullanım saçmalığıyla büyük kazık attı, yanlışlar yaptı ama TTNET'ten çok daha iyidir. En azından internete bağlanmanız için size nerdeyse hiç kullanmadığınız ev telefonu bağlatmıyorlar. Bide utanmadan EvAvantaj100 diye her ay 20TL bosuna para ödetmiyorlar. Yani aldığınız internete 100TL değil, 120TL oluyor.

ethernet le gelip birde modeme bağlanma olayı saçma olmuş

direk bilgisayara bağlanabilirdi

birde ip değişme olayının olduğunu hiç zannetmiyorum ama arada modem varsa bir ihtimal

denesene şu anda kullanıyorsan

Modem olmadan internet mi gerekli modem ayarlarını nasıl yapacaksın o zaman yada bir sorun olduğunda nasıl öğreneceksin ? çatıya çıkıp mı kontrol edicez. Birden fazla pc yi nasıl bağlamayı düşünüosun ? çatıdan daireye sadece 1 WAN kablosu iner modeme bağlanan ethernet kablosu değildir.. modem olmadan internetin çalıştığı nerde görülmüş. senin modem olmadan direk pcye bağlama mantığın saçma olmuş.

Ethernet kablosunu çıkratıp takınca ip değişmez sadece modemi açıp kapatarak değiştirebilirsiniz.

hocam sen hiç router switch diye bişi duymadın galiba

bu arada modem aç kapa ile değişiyorsa çok güzel bende 10 mbit e geçebilirim

hiç bişi kullanmadan WAN bağlantısını direk bilgisayara bağlamaktan söz ediyor

• amaçları ana bölgelere gitmek daha sonra ordan 20-30 km çapta kablosuz yayın yapmak
    konusmanın içinde de geçiyo zaten avrupanın büyük şehirlerinde varmış.

o yüzden bizim apartmana niye bağlanmıyo demeyin

keşke DH a daha bilgili bizim dilimizden anlayan birini gönderselermiş
    bu kadın ancak tv lerde millete hava atsın ..

konuşmada "bende online oyun oynuyorum " diyo.
    acaba ne oynuyo

farmville mi ? Tavla mı ?
  • şu dakika youtubeden 360p en dşük çözünürlükte video izliyemiyorum ve 10 mb internetim var vay bee ..

arkadaslarıma anlatsam gülerler valaa ..
  • Süferonline. Bir adı güzel başka da cacık olmaz. Olmadı da.
  • ben süperonline alacaklara 10mbps sınırsız paketi öneririm. çünkü zaten linklerin yetersizliğinden dolayı 100mb falan hikaye. 10mb ile arasında çok fark olacağını sanmam. adil kullanım saçmalığından da kurtulmuş olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

Süferonline. Bir adı güzel başka da cacık olmaz. Olmadı da.

• bizede 50 mbit 1 ay ardından 3 ay 10 mbps ucretsiz sınırlı paket bağalndı evet hız 1mbit bile olmuyor ama uygun yuksek hızlı full download yaparken kesiksiz hızlanıyor cokda iyi telefona gerek yok direk intenet almıs olduk...
  • quote:

Orijinalden alıntı: YDG

quote:

Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

Süferonline. Bir adı güzel başka da cacık olmaz. Olmadı da.

Oldum olası ismini sevmişimdir bu firmanın. İsmi dışında kaçırdığım başka güzel, özel bir uygulaması yok ama. Her yaptıkları yeni özel atılımların çok kısa sürede cılkı çıkıyor. Geçmişte de bir ton örneği var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevi şahsına münhasır -- 15 Kasım 2010; 4:59:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga_x6

bizede 50 mbit 1 ay ardından 3 ay 10 mbps ucretsiz sınırlı paket bağalndı evet hız 1mbit bile olmuyor ama uygun yuksek hızlı full download yaparken kesiksiz hızlanıyor cokda iyi telefona gerek yok direk intenet almıs olduk...

ya herkes telefonsuz direk internet aldık diyor

bu konuda zaten yasa çıkmadımı

artık telefon baglatma zorunlulugu kalkti diye biliyorum

daha yeni dayımın oglu adsl cektirdi

telefona abone felan olmadı sadece adsl

ve yeni hat çektiler bunun için telefon hattı
  • Ne var bizim burayada gelse.Kurtulmak istiyorum ttnet'den.
  • quote:

quote:

bizede 50 mbit 1 ay ardından 3 ay 10 mbps ucretsiz sınırlı paket bağalndı evet hız 1mbit bile olmuyor ama uygun yuksek hızlı full download yaparken kesiksiz hızlanıyor cokda iyi telefona gerek yok direk intenet almıs olduk...

Fiber internet telefon hattına gerek kalmadan wan bağlantısı üzerinden evinize ulaşır. Adsl ise şu an için telefon hattı istiyor. yasa çıkacağına dair haberler var.. Fiber internet ile adsl farklıdır.

• ADSL e devam :D
  • quote:

quote:

quote:

Fiber internet telefon hattına gerek kalmadan wan bağlantısı üzerinden evinize ulaşır. Adsl ise şu an için telefon hattı istiyor. yasa çıkacağına dair haberler var.. Fiber internet ile adsl farklıdır.

fiber internetin ne olduğunu biliyorum

ayrıca 1 kasım itibarı ile adsl de sabit hat zorunluluğu kalkmış

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1045302&title=internet-kullanicilarina-sabit-hat-mujdesi

• quote:

quote:

quote:

quote:

fiber internetin ne olduğunu biliyorum

ayrıca 1 kasım itibarı ile adsl de sabit hat zorunluluğu kalkmış

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1045302&title=internet-kullanicilarina-sabit-hat-mujdesi

Sabit hat kalktı da yine adsl port tahsis ücreti var

• hayır. şu anda yalın adsl uygulanmıyor. resmi gazetede yayınlaması lazım.
  • Tamam da 20 lira verip 100 dakika veriyorlar. Akşam 7 den sabah 7 ye de telefonlar bedava.

Telefon hattı almadığın zamansa 20 lira vermiyorsun da 15 lira mı ne hat tahsis ücreti veriyorsun. Hem de telefonun da olmuyor.

O zaman verirsin 5 lira daha yine telefona devam. Niye hiçbirşey olmayan bir şeye 15 lira veresiniz ki? 20 liraya 19 - 07 arası sabit telefonlar bedava ve 100 dakika gündüz bedava tarifesi daha mantıklı.
  • Gerçekten bu kadar kötü mü superonline fiber ? Fiber internete geçmek istiyorum , İzmir'de hangi firmayı tercih etmeliyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackosman
    Gerçekten bu kadar kötü mü superonline fiber ? Fiber internete geçmek istiyorum , İzmir'de hangi firmayı tercih etmeliyim ?

Bence yinede okadar da kötü değil. kendi düşüncelerimce yardımcı olmaya çalışayım:

1-) 100Mb hız tamamen yalan. çünkü bu hız sadece senin evinden çıkan fiberin ilk süperonline cihazına kadarki kısım için geçerli sadece. ondan sonrası tam bi muamma. ama 100 alamazsın da 10 alırsın 15 alırsın orasını bilmem.
    2-) adil kullanım olayı uygulanmaya başlarsa (yani kullananlar henüz uygulanmıyo diyolar) download yapamazsın ve hızlı internetin anlamı kalmaz.
    3-) oyun için alıyosan ping süresinin adsl e göre pek farketmediğini kullananlar söylüyo. zaten ben de çok farklı bişey beklemiyom. adamlar bi mpls switch e kimbilir kaç abone bağlıyodur, e yurtdışı çıkışı olayı da ortada. hal böyleyken ping süresinden çok bişey beklemem zaten.

ama avantajları yokmu, var tabiki. ben alacak olsam 10Mbit ve adil kullanım olmayandan alırdım. nedenmi, çünkü bikere 10Mb fiber internet ile 100Mb fiber internet arasında çok çok büyük hız farkları olacağını sanmam bu bir. hava şartlarından etkilenmeden sürekli internetin olur. adil kullanım zırvası olmadığı için download yapabilirsin. e fiyatı pahalı tabiki ama adsl in fiyatları da ortada.

• Prizden gelen internete bulaşmamanızı tavsiye ederim. Oyundaki bir arkadaşım sürekli şikayetçiydi. İnternetin dalgalanmasını geçti kapıcısı temizlik için falan apartman girişindeki cihazın fişini falan çekiyormuş. Tabi apartmanda internet kesiliyor :)
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.