Şimdi Ara

Turkcell Tam Burada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turkcell yeni bir servis çıkarmış bir nevi eşyalarını ya da kedini köpeğini takip edebileceğin navigasyon tarzı bir şey.

Hırsızlığa ya da hayvanların kaybolmasına vs. yönelik güzel bir çalışma olmuş.

https://forum.turkcell.com.tr/t5/diger-turkcell-servisleri-ve/turkcell-tam-burada/m-p/23878

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı/Servisi Fuar haftası aldım. Bu süre içerisinde detaylı test etme fırsatım oldu. Test sonucunda sıkıntılı durumları fark ettim ve bununla alakalı olarak Turkcel tarafındaki bir çok kişiye, Ürün müdürüne kadar konuyu bildirdim. Bununla alakalı olarak bir haftadır Turkcell tarafındaki arkadaşlar ile her gün konu hakkında görüşüyorum. Aşağıda sıkıntılı konular ile alakalı Turkcell'e attığım maili paylaşıyorum. Bu konularda Turkcell'in gelişitirme yapmasını bekliyorum. Aksi durumda, Ürünün kullanım amacını yerine getiremeyeceği kesin!

1. Birden çok güvenli bölge oluşturulduğunda, listelenerek görünememesi kullanış açısından zorluklara neden oluyor. Aynı alan içerisinde 1km ve 200m olacak şekilde iki bölge tanımlandığı zaman, bölgeler üzerinde düzenleme işlemini ancak, son bölge için yapabiliyorum. Diğer bölge üzerinde işlem yapabilmem için son oluşturduğum bölgeyi silmem gerekiyor.

2. Acil durum, bölge sınırlarının aşılması ve hız sınırının aşılması gibi durumlarda gönderilen sms ve mail içeriğinde lokasyon/koordinat bilgisi eksik. Bu bilginin olmaması veriyi anlamsızlaştırıyor. Bu serviste/cihazda, lokasyon gönderilememesi kabul edilemez!

3. Uygulamadaki bildirim sesi, kullanılan mobil cihazın sesi ile aynı olduğu için uyarının zamanında fark edilmesi zor oluyor. Uygulamanın içerisine bildirim seslerine müdahale edilebilecek bir ayar kısmı eklenmesi erken müdahaleyi kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum.

4. GPS/GPRS cihazı herhangi bir bina içerisine girdiği zaman, ekteki resimlerde de olduğu gibi 500m den fazla sapmalar söz konusu olur. Cihaz en az 1 dk. süreleri ile konum takibi yapıyor. Ortalama 90 km hızlar ile giden bir araç düşündüğümüzde: Binaya girmeden yaklaşık 1000m önce alınan konum bilgisi bir sonraki konum bilgisinin alınmasına kadar geçen sürede bina içerisine girmesi durumunda büyük sapmalar ile yanlış konum gösteriyor. Bu durumda çalınmış olan bir motosikletin bulunması imkânsız olabilecek bir noktaya geliyor.

5. Mobil uygulamanın güncelliği uydu sinyallerinin işlenmesi ile eşzamanlı olmadığını gördüm. Cihaz, sabit hız veya güvenli bölge alarmı verecek şekilde ayarlandığı zaman: Alarm alındığında, uygulama açılıp konuma bakıldığında bulunulan konum bilgisinin eski olduğu görünüyor. Alarmın verildiği an olunan konum bilgisi verilememiş oluyor.

6. Genel olarak, Cihazın konum sapması mobil cihazın konum sapmasından çok daha fazla olduğu görünüyor. Bina içinde veya üstü kapalı tek katlı bir yapı içerisinde de mobil cihaz konumu doğru hesaplarken, Cihaz ise yüksek sapmada, 500m+, konum gösterimi yapıyor.

7. Gün içerisinde bir konumda üzün süre kalınması durumda 200m alan içerisinde belirlenen sabit bir nokta (Cluster) seçilerek, konum olarak gösteriliyor. Ancak, 200m kenar uzunlukları olan bir hücre içerisinde hareket edilmesi durumu göz ardı edilmiş oluyor ve Cihaz uyku moduna geçiyor. Burada, Cluster olarak gösterilen nokta hesaplanırken, alan içerisindeki hareketlerin ağırlıklı ortalamasından yola çıkılması daha doğru veya daha az hata ile sonuç verecektir.

Bunlara ek olarak, Aşağıdaki maddelerde de geliştirmelerin yapılması Yukarıdaki sıkıntıların giderilmesinde de etken olacaktır diye düşünüyorum. Özellikle, 2 inci ve 3 üncü maddeler konum hesaplanmasında iyileşmelere neden olabilecektir.

1. Web arayüzünün yazılması.
    2. Güvenli bölgenin 200m den daha dar bir alana da ayarlanabilmesi.
    3. Yer bildirim sıklığının 1 dk. altına inebilmesi.

Slhgngr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slhgngr -- 8 Mart 2015; 15:01:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yine boş işlerin peşindeler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende tam burada cihazı aldım alması yaklasık 1 haftayı gecti nedense cihazı halen kullanamadım gitti uygulama uzerinden giriş yaptıgım zaman ervis aboneliğiniz bulunamamaktadır hatadı cıkıyor musteri hizmetlerine bu zaman içerisinde defalarca aradım sorunu dile getirdim ama nedense teknik dahil olmak şartı ile hiç biri çözüm üretemedi 3 defa arıza vs kaydı olusturuldu tık yok müşteri hizmetlerinden bir bayan ürünle beraber verilen data hattınızın hazırt oldugundan dolayı bu hatayı aldıgımı ve en yakın turkcell tim gidip sorunu çözebilecegimi belirtti ama nafile adamlar bana ben adamlara baka kalmanın ezimeti içerisinde yakladık 1 bucuk saat bosa oyalandım kendileride gerekli mercihlere tlfn acmalarına ragmen sonuc alamadık hatta belki hat sorunludur dedik yeni hat actık olmadı bu sorunu yasayan arkadaslar varsa yazarlarsa çözümü sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sonkursun

Merhaba bende tam burada cihazı aldım alması yaklasık 1 haftayı gecti nedense cihazı halen kullanamadım gitti uygulama uzerinden giriş yaptıgım zaman ervis aboneliğiniz bulunamamaktadır hatadı cıkıyor musteri hizmetlerine bu zaman içerisinde defalarca aradım sorunu dile getirdim ama nedense teknik dahil olmak şartı ile hiç biri çözüm üretemedi 3 defa arıza vs kaydı olusturuldu tık yok müşteri hizmetlerinden bir bayan ürünle beraber verilen data hattınızın hazırt oldugundan dolayı bu hatayı aldıgımı ve en yakın turkcell tim gidip sorunu çözebilecegimi belirtti ama nafile adamlar bana ben adamlara baka kalmanın ezimeti içerisinde yakladık 1 bucuk saat bosa oyalandım kendileride gerekli mercihlere tlfn acmalarına ragmen sonuc alamadık hatta belki hat sorunludur dedik yeni hat actık olmadı bu sorunu yasayan arkadaslar varsa yazarlarsa çözümü sevinirim

Hayırlı olsun arkadaşım sorun yok benim cihaz 1 haftada anca açıldı.Telefonuna aktif olduğuna dair hoşgeldin mesajı gelince sisteme girebiliyosun.Turkcellin ne bayisi ne müşteri hizmetleri ne mobil cihaz mühendisleri bişey bilmiyolar.Şu an kullanıcılar daha çok bilgiye sahip.Sisteme abone olduğunuz telefon numarası ve turkcell şifresi ile giriniz.Yeni gelen data hattı ile girilmeyecek.Ben şu an uygulamayı avea hattımın takılı olduğu telden takip ediyorum.Yani hat mat yenilemeye gerek yok!Yalnız dün akşam araç park yerindeyken hız sınırı aşıldı uyarısı geldi ve araç kuş uçuşu 6 km ilerde gösterdi.Bazen saçmalıyor.Ekranda başka yerlerde gösterebiliyor kapayıp tekrar sisteme giriş yapınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: fez@33

quote:

Orijinalden alıntı: sonkursun

Merhaba bende tam burada cihazı aldım alması yaklasık 1 haftayı gecti nedense cihazı halen kullanamadım gitti uygulama uzerinden giriş yaptıgım zaman ervis aboneliğiniz bulunamamaktadır hatadı cıkıyor musteri hizmetlerine bu zaman içerisinde defalarca aradım sorunu dile getirdim ama nedense teknik dahil olmak şartı ile hiç biri çözüm üretemedi 3 defa arıza vs kaydı olusturuldu tık yok müşteri hizmetlerinden bir bayan ürünle beraber verilen data hattınızın hazırt oldugundan dolayı bu hatayı aldıgımı ve en yakın turkcell tim gidip sorunu çözebilecegimi belirtti ama nafile adamlar bana ben adamlara baka kalmanın ezimeti içerisinde yakladık 1 bucuk saat bosa oyalandım kendileride gerekli mercihlere tlfn acmalarına ragmen sonuc alamadık hatta belki hat sorunludur dedik yeni hat actık olmadı bu sorunu yasayan arkadaslar varsa yazarlarsa çözümü sevinirim

Hayırlı olsun arkadaşım sorun yok benim cihaz 1 haftada anca açıldı.Telefonuna aktif olduğuna dair hoşgeldin mesajı gelince sisteme girebiliyosun.Turkcellin ne bayisi ne müşteri hizmetleri ne mobil cihaz mühendisleri bişey bilmiyolar.Şu an kullanıcılar daha çok bilgiye sahip.Sisteme abone olduğunuz telefon numarası ve turkcell şifresi ile giriniz.Yeni gelen data hattı ile girilmeyecek.Ben şu an uygulamayı avea hattımın takılı olduğu telden takip ediyorum.Yani hat mat yenilemeye gerek yok!Yalnız dün akşam araç park yerindeyken hız sınırı aşıldı uyarısı geldi ve araç kuş uçuşu 6 km ilerde gösterdi.Bazen saçmalıyor.Ekranda başka yerlerde gösterebiliyor kapayıp tekrar sisteme giriş yapınız.

Tesekkur ederim sizede hayırlı olsun aynen dediğin gibi sorun çözüldü malesef kimi zaman sapıttıgı durumlar olmuyor değil hani bir an once uygulama uzerinde acilen eksiklerin giderilmesi lazım en azından arac seyir halinde yapılan km durumunu gosterse dahada güzel olacak yinede basarılı diyebilirim gelelim cihazın teknik destek ekibine adama diyorumki kardesim baglanamıyorum sorun su bu diyorum adam tutturmus siz daha önce VINNN kullandınızmı kullandıgınız esnada bir baskasına paylasım yaptınızmı demesi benim tim ofisinde kopmama neden oldu tlfnda musteri yetkilisi ile görülür iken tamam kardesim ben alacagım cevabı aldım diyerekten ya sabır diyorum Eğitim şart,

KRALIM SEN ÇOK YAŞA HEMiii

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• siz yine cihazı alabilmişsiniz. biz onu da beceremiyoruz. site üzerinden sipariş vermeye kalktığınızda "turkcell teklifimiz hattınız için geçerli değildir" diyor 72 saate çözeriz dediler sonra haberim olmadan 120 saat oldu 168 saat geçti hala bir çözüm yok :D bugun kısmetse Concox GT03B alıcam hemde daha ucuza :D ilk ödeme 199TL 2 YIL servis ücreti içerisinde sonrasında Yıllık 30TL

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eurosim

quote:

Orijinalden alıntı: KerberosX

siz yine cihazı alabilmişsiniz. biz onu da beceremiyoruz. site üzerinden sipariş vermeye kalktığınızda "turkcell teklifimiz hattınız için geçerli değildir" diyor 72 saate çözeriz dediler sonra haberim olmadan 120 saat oldu 168 saat geçti hala bir çözüm yok :D bugun kısmetse Concox GT03B alıcam hemde daha ucuza :D ilk ödeme 199TL 2 YIL servis ücreti içerisinde sonrasında Yıllık 30TL

Cihaz içine sim kart takmak gerekiyor ve sim kartın içinde İnternet olması gerekiyor. Cihaz çantaya konacaksa içindeki sim'in Avea olması da büyük sıkıntı, Turkcell veya Vodafone tercih edilmesi gerekiyor. İçindeki sim içinde İnternet paketi gerekiyor. Firma operatörle anlaşıp bunu da pakete dahil etseydi iyi olurdu.

turkcell'in 13 gundur suren soruna çözümsüzlüğünden ekstra para odeyip hat takıp kafayı rahat ettirmek iyidir.

• Bu ürünü kullanan motosikletçi var mı? Tavsiye eder mi?
  • Turkcell'in nadirende olsa düzgün çalışmayan bir hizmeti. Kurumsalda takip sistemleri mükemmel çalışırken bireysel kullanımda iş görmüyor.
  • Arkadaşlar size bir sorum olacak bu cihaz başka operatöre geçince çalışır mı ? Yani android'te uygulaması var sonuçta, fikri olan var mıdır ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.