Şimdi Ara

Turkcell VINN WiFi Kullanıclarına 10 Uzman Sorusu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
36.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakında Vınn modemim'den bu cihazı alıp Vınn WiFi'ye terfi etmeyi düşünüyorum ve gerçek kullanıcılardan yapıcı eleştiri ve cevaplara ihtyacım var.

1. Arka odada prize taksam (24 saat kullanım için), salondan ya da arada duvarların olduğu mesafeden çekim gücü ve bağlantı hızı etkileniyor mu?

2. Pil dahili mi? Çıkartıp (pil ömrü açısıdan) sabit adaptör ile kullanım imkanı var mı?

3. Download ile gördüğünüz max. kb/sn. nedir?

4. Pil ömrü 4.5 saat sanırım gerçeği yansıtmıyor. Araştırdığım kadarıyla ortalama 2 saatlik aktif kullanım sunuyormuş?!

5. Ethernet girişi var mı? XBOX'ımı Live'e bağlamak için kullanmayı düşünüyorum ya da Pc'ye bağlayıp daha güvenli ve hızlı bir bağlantı için...

6. 43.2mbps olan modelin 21.6 olanından hız açısından bir farkı var mı? Her iki modelde de DLNA mevcut mu? Turkcell sitesinde alt modelinde bu özelliği yazmamışlar.

7. Ayrıca kullanıcılar kullanmadıkları halde abartı veri tükettiğini söylüyorlar. Gerçeklik payı nedir?... Normal VINN'ım kullandığım kadarını tüketiyor mesela...

8. Wifi Dosya paylaşımı ve DLNA verimi nasıl? Kullananlarınız var mı?

9. Sim kilit var mı? 2 modeli olduğunu okudum. Biri sim kilitsizmiş ama nasıl ayarabileceğimiz ile ilgili malumatım yok.

10. Son olarak piyasada Turkcell'den başka farklı markalar adı altından satılan alternatif cihazlar var mı?

Sanırım cihaz ile ilgili sorulabilecek tüm soruları bir araya getirdim Aklıma başka soru gelmedi. Cevap verecek arkadaşlar da bu cihazı almak isteyen benim gibilerine yol göstermiş olacaklar.
    Biraz uzun oldu ama bu soruların cevabını ne TIM'ler ne de Müşteri hizmetleri verebilir. Tecrübeli ve bilgili bir kullanıcının yorumlarından daha kıymetli bir şey yoktur Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blur -- 24 Şubat 2013; 19:12:20 >

• Cihazı kullanan mı yok, yoksa konu hakkında bilgisi olan mı...?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blur

Cihazı kullanan mı yok, yoksa konu hakkında bilgisi olan mı...?

merak etme bu forumda boyle onmli srulara zor cevp aliniyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yakında Vınn modemim'den bu cihazı alıp Vınn WiFi'ye terfi etmeyi düşünüyorum ve gerçek kullanıcılardan yapıcı eleştiri ve cevaplara ihtyacım var.

1. Arka odada prize taksam (24 saat kullanım için), salondan ya da arada duvarların olduğu mesafeden çekim gücü ve bağlantı hızı etkileniyor mu?

2. Pil dahili mi? Çıkartıp (pil ömrü açısıdan) sabit adaptör ile kullanım imkanı var mı?

4. Pil ömrü 4.5 saat sanırım gerçeği yansıtmıyor. Araştırdığım kadarıyla ortalama 2 saatlik aktif kullanım sunuyormuş?!

5. Ethernet girişi var mı? XBOX'ımı Live'e bağlamak için kullanmayı düşünüyorum ya da Pc'ye bağlayıp daha güvenli ve hızlı bir bağlantı için...

6. 43.2mbps olan modelin 21.6 olanından hız açısından bir farkı var mı? Her iki modelde de DLNA mevcut mu? Turkcell sitesinde alt modelinde bu özelliği yazmamışlar.

7. Ayrıca kullanıcılar kullanmadıkları halde abartı veri tükettiğini söylüyorlar. Gerçeklik payı nedir?... Normal VINN'ım kullandığım kadarını tüketiyor mesela...

9. Sim kilit var mı? 2 modeli olduğunu okudum. Biri sim kilitsizmiş ama nasıl ayarabileceğimiz ile ilgili malumatım yok.

10. Son olarak piyasada Turkcell'den başka farklı markalar adı altından satılan alternatif cihazlar var mı?

Sanırım cihaz ile ilgili sorulabilecek tüm soruları bir araya getirdim Aklıma başka soru gelmedi. Cevap verecek arkadaşlar da bu cihazı almak isteyen benim gibilerine yol göstermiş olacaklar.
    Biraz uzun oldu ama bu soruların cevabını ne TIM'ler ne de Müşteri hizmetleri verebilir. Tecrübeli ve bilgili bir kullanıcının yorumlarından daha kıymetli bir şey yoktur Şimdiden teşekkürler...

ben 21.6 mega nit indirme hızı olanını kullanıyorum yaklaşık 3 ay dır %90 oranında prizde takılı duruyor bataryasız çalışmıyor prize takılı olsa bile bataryası takılı olacak. bataryası 3-4 saat gidiyor
    konya da oturuyorum merkez e 35 km uzaklıktayım en yakın 3g baz istasyonu nerede bilmiyorum en yüksek 11 meğabit i gördüm indirme hızı ama cihazın hızı kadar baz istasyonun da hızı önemli . ethernet girişi yok DLNA kullanacak ürünler olmadıgı için deneyemedim öyle bir özelliği var mı bilmiyorum lazım olmadı hiç. sim kilit den kastın turkcell ve vodafone da da kullanabildim pin den bahsediyorsan bağlanmadan önce pin i girmeni istiyor
    lakin hali hazır da vınn ın varsa tp link in bir model i vardı 3g modem den aldıgı internet i kablosuz olarak dagıtıyor du fiyatıda 50-60 tl civarlarında idi http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=218&model=TL-MR3020 bu ürün şikette sorunsuz kullanıyoruz hem bunda ethernet girişini de kullanabiliyorsun ama bir arkadaş için aldık ya biz yapamadık baglantısını yada cihaz bozuk çıktı servis gönderdik. yardımcı olabilmişimdir umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: loyalmale

quote:

Yakında Vınn modemim'den bu cihazı alıp Vınn WiFi'ye terfi etmeyi düşünüyorum ve gerçek kullanıcılardan yapıcı eleştiri ve cevaplara ihtyacım var.

ben 21.6 mega nit indirme hızı olanını kullanıyorum yaklaşık 3 ay dır %90 oranında prizde takılı duruyor bataryasız çalışmıyor prize takılı olsa bile bataryası takılı olacak. bataryası 3-4 saat gidiyor
    konya da oturuyorum merkez e 35 km uzaklıktayım en yakın 3g baz istasyonu nerede bilmiyorum en yüksek 11 meğabit i gördüm indirme hızı ama cihazın hızı kadar baz istasyonun da hızı önemli . ethernet girişi yok DLNA kullanacak ürünler olmadıgı için deneyemedim öyle bir özelliği var mı bilmiyorum lazım olmadı hiç. sim kilit den kastın turkcell ve vodafone da da kullanabildim pin den bahsediyorsan bağlanmadan önce pin i girmeni istiyor
    lakin hali hazır da vınn ın varsa tp link in bir model i vardı 3g modem den aldıgı internet i kablosuz olarak dagıtıyor du fiyatıda 50-60 tl civarlarında idi http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=218&model=TL-MR3020 bu ürün şikette sorunsuz kullanıyoruz hem bunda ethernet girişini de kullanabiliyorsun ama bir arkadaş için aldık ya biz yapamadık baglantısını yada cihaz bozuk çıktı servis gönderdik. yardımcı olabilmişimdir umarım

kardesim ipad alinca insallah ,vinn wifi alayim diyorum 4g al
    mayayim ne dersin tavsiye ediyor musun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• @loyalmale cevaplarınızın için tesekkurler sorularımın bir kısmına cevap oldu. Ancak dediğiniz fiyata bahsettiğiniz cihazı bulamadım. Belki 2.el fiyatı verdiniz bilemiyorum ama 100 liraya wınnwifi almak daha mantıklı gibi.
  • ben gold dan 53 tl ya almıştım ama turkcell vınn wifi nin fiyatlarıhttp://magaza.turkcell.com.tr/vinn.html 200 tl civarında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: loyalmale

ben gold dan 53 tl ya almıştım ama turkcell vınn wifi nin fiyatlarıhttp://magaza.turkcell.com.tr/vinn.html 200 tl civarında

130 liraya sıfır 100 liraya 2.el alınabiliyor :)
  • Bende bir yerde okumuştum tabletle bağlanılamıyormuş. Acaba doğru mu? Tabletler,telefonlar ile bağlanabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhunn

quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

Bende bir yerde okumuştum tabletle bağlanılamıyormuş. Acaba doğru mu? Tabletler,telefonlar ile bağlanabilir miyiz?

uk.tp-link.com
    TL-MR3040 | Portable Battery Powered 3G/4G Wireless N Router | TP-Link United Kingdom
    http://uk.tp-link.com/products/details/?model=TL-MR3040
    bundan var tablet telefon bağlanıyor, neden bağlanmasın ki wireless ağ var ortada şifresini girer bağlanır.

Bir yerde bağlanmıyor diye okumuştum sorayım dedim. Sanırım o fotoğraftaki ürün için usb Vınn olması gerekiyor. Direk hattı takabileceğimiz modeller var mı bildiğiniz,operatörler dışında?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende bir yerde okumuştum tabletle bağlanılamıyormuş. Acaba doğru mu? Tabletler,telefonlar ile bağlanabilir miyiz?

uk.tp-link.com
    TL-MR3040 | Portable Battery Powered 3G/4G Wireless N Router | TP-Link United Kingdom
    http://uk.tp-link.com/products/details/?model=TL-MR3040
    bundan var tablet telefon bağlanıyor, neden bağlanmasın ki wireless ağ var ortada şifresini girer bağlanır.

Bir yerde bağlanmıyor diye okumuştum sorayım dedim. Sanırım o fotoğraftaki ürün için usb Vınn olması gerekiyor. Direk hattı takabileceğimiz modeller var mı bildiğiniz,operatörler dışında?

operatörlerde var başka da uygun- sağlam bulmak zor turkcell ve vodafone da var zaten bir kısmı imei si olduğu için vergi , çinden getirtsek mobil iletişime kapatablirler, şu an turkcelll mağazada 179 tl herkese zaten 25 hediye çeki var 154 e gelmiş oluyor sıfırı.

Geçen gün 12 ay kontratlı olarak aldım. Turkcell Mağaza'da 199 TL idi bir yanlışınız var sanırım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

http://uk.tp-link.com/products/details/?model=TL-MR3040 bundan var tablet telefon bağlanıyor, neden bağlanmasın ki wireless ağ var ortada şifresini girer bağlanır.

operatörlerde var başka da uygun- sağlam bulmak zor turkcell ve vodafone da var zaten bir kısmı imei si olduğu için vergi , çinden getirtsek mobil iletişime kapatablirler, şu an turkcelll mağazada 179 tl herkese zaten 25 hediye çeki var 154 e gelmiş oluyor sıfırı.

Geçen gün 12 ay kontratlı olarak aldım. Turkcell Mağaza'da 199 TL idi bir yanlışınız var sanırım.

ismine dikkat etmemişim pardon , yukarıda arkadaşlar usb stick modemden paylaşmayı falan düşününce en alt giriş seviyesi olanı önermiştim bende hani 90-100 ona harcayacağınahttp://magaza.turkcell.com.tr/vinn/Turkcell-Turkcell-3G-MultiVINN/1001778/.html 179 bunun fiyatı 25 lirada indirim veriyor, tertemiz 154 liraya sağlam cihazınız olur manasında demiştim.

Anladım olabilir insalık halidir. Bu arada çok memnunum kullandığım miktarı bile ekranında gösteriyor gelen smslerin olup olmadığını kaç tane olduğunu, kaç cihaz bağlı olduğunu falan gösteriyor

• Vınn Wifi Sınırsız tarifesine geçiş yaptım
    1.si adil kullanım kotası 15 GB gibi komik bir rakam
    2.si adil kullanım kotasını geçtikten sonra hız düşmesi gerekenin 20kat aşağısına düştü.Kesinlikle hiç kimse turkcell vınn kullanmasın benim düştüğüm hataya düşmesin ilk fırsatta iptal ettireceğim.Böyle rezillik görmedim.Hızım 10 kbps ın üstüne çıkmıyor.Googleı bile 4 5 defa yeniden başlat diyerek açabiliyorum.Resmen kandırıldım dolandırıldım!!şimdi iptal etmek için de 96 TL olan faturanın üzerine 250 TL ödemem gerekiyormuş.Lütfen bu rezalete ortak olmayalım turkcell internet tam bir rezillik.Müşteri hizmetlerini aradığımda da komik ek tarifelerden başka birşey duyamadım.bu arada ankara çankayadan bağlandığım halde bu durum böyle ne yazık ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: emine321

Vınn Wifi Sınırsız tarifesine geçiş yaptım
    2.si adil kullanım kotasını geçtikten sonra hız düşmesi gerekenin 20kat aşağısına düştü.Kesinlikle hiç kimse turkcell vınn kullanmasın benim düştüğüm hataya düşmesin ilk fırsatta iptal ettireceğim.Böyle rezillik görmedim.Hızım 10 kbps ın üstüne çıkmıyor.Googleı bile 4 5 defa yeniden başlat diyerek açabiliyorum.Resmen kandırıldım dolandırıldım!!şimdi iptal etmek için de 96 TL olan faturanın üzerine 250 TL ödemem gerekiyormuş.Lütfen bu rezalete ortak olmayalım turkcell internet tam bir rezillik.Müşteri hizmetlerini aradığımda da komik ek tarifelerden başka birşey duyamadım.bu arada ankara çankayadan bağlandığım halde bu durum böyle ne yazık ki

Araştırmadan geçtiğiniz için katlanmak durumundasınız. Ne yazık ki tek madur siz değilsiniz. Sınırsız tarife diye bir şey kalmadı artık.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emine321

Vınn Wifi Sınırsız tarifesine geçiş yaptım

Araştırmadan geçtiğiniz için katlanmak durumundasınız. Ne yazık ki tek madur siz değilsiniz. Sınırsız tarife diye bir şey kalmadı artık.

adil kullanım kotasından haberdardım ama bu kadar düşeceğini tahmin etmemiştim.haklısınız iyice araştırmamak benim hatamdı ama bunu okuyan arkadaşlar benle aynı hataya düşmez diye umuyorum

• quote:

Sorularinizin cewaplarini alamadysaniz cewapliyim isterseniz bildgim ve kullandgim kadari ile?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskis

quote:

Sorularinizin cewaplarini alamadysaniz cewapliyim isterseniz bildgim ve kullandgim kadari ile?

Sağol kardeşim. Halen cihazı almadım ve detaylı cevap alamadım. Aynı cihazı kullananı bulamadım ondandır.

Konuda detaylı cevap verirsen ben dahil çok arkadaş faydalanacaktır. Şimdiden teşekkürler :)
  • Şimdi başliyalim numaralara gore cevap vericem hepsine veremeyebilirim gelelim cevaplara
    1)Çekim gücü her cihaz aynimidir bilmiyorum bende 43.2mbs olanindan var ve 60m2 odada her odada çekiyor koydugun yerden ama çok aşiri bir çekim gücü beklemeyin zaten bu alet yaninizda durucak bişy uzakta durmasi gerekmez ama 20m çekim gücü vardir heralde
    2)pil harici çikip takiliyor fakat pil eskidimi yenisini nerden alinicak bilmiyorm teknik servise vermeniz lasim yada netten bulmaniz lasim pilsiz kullanimiyor malesef
    3)Bu kullandiginiz op gore degişir be 25-28mb gordum Vodafone ile ve sabit kaliyor anlik degil bu hiz
    4)3.5 saaat aliyor full kullandim 4.5 saat yalan
    5)malesef yok
    6)DLNA varmi yokmu bilmiyorum ama kesinlikle 43.2mbs çnkü 4g gelmesi yakindir ve geleceye donuk alinmasi lasim bu cihaz
    7)Ekraninda gosteriyor ne kadar kullandigini ...digelimki cihazi açik biraktin hiç kullanmadin duruyor sadece bayit diorum dikkatli olun mb degil bayit olarak oda günde belki 1 weya 2 mb kullanir oda şudur digelimki wifiyi açtiniz ve iphone 5 ile eşleştirdiniz ve iphone tuş kilidini kitlediniz bu şekilde kullanim olmaz siz iphone uyandirdiniz an arkada senk yaptigi için wifi aktif oldgu içino anda direk kullanir sonra yine kullanmaz o konuda sikinti olmasin ve 4gb internet şiddetle tawsiye ediyorm 1gb yetmez çünkü doyamicaksiniz:)
    8)Bunu anlamadim dosya paylaşimi derken?
    9)Türkiyede garantili aldigniz bu genpa bu brigstars olabilir hiçbirinin sim kiliti olamaz yasal olarak sanirsam yasal olarak ogle idi...Bu aldigniz cihazdada istedigniz hatti takin çalişir türkiyede o sim kilitli modeli satamazlar...Ama siz alirkende sorun sim kilitlimi diye ve
    Burasi çok güzel turkcellden alinan wifi winlardan bahsediyorm hiçbir ayar yapmaniza gerek yok ben vodo taktim ve kullaniyorum şu an sadece hattinizi takin ve cihazi açin sonra tam açilinda kapagini sokup arkada rest tusuna basin formatlasin cihazi sonra takir takir kullanin otomatik hatlari taniyor hiçbir ayara gerek yok ne pc üzerinden ayar yapin nede başka bişy
    10)Vodofone avea adi altinda huwaei modemler satiliyor ama hiçbiri 43.2mbs olarak verilen bir cihazlari yok parasini tamamen hak ediyor 363 tl ile aldim ve sorunsuz ve kusursuz kullaniyorm 21mb lar da bu benim aldigim 26 mb leri goremessiniz kesin almayin
    11)Buda benden olsun cihaz kullanmaya başladginiz an boşta iken degil weri kullanimi aktif oldugu an cihaz aşiri isiniyor yaniyor resmen kapali yerde tutmayin çanta içinde ws tutmayin
    Başka varsa aklinizda sorun cihaz onumde cevapliyim

• İlginiz için çok teşekkürler öncelikle açıklamalarınızdan sonra son bir kac sorum daha var.

2-Pili cıkartıp adaptor baglı olarak kullanamıyoruz dogru mu anladım?
    3-sn'de 25mb download mu gordunuz?
    8-Cihazın dahili hafızasına depolanan dosyalar wifi ile paylaşıma açılıyor olmalı diye biliyorum.

Teşekkürler :)
  • quote:

İlginiz için çok teşekkürler öncelikle açıklamalarınızdan sonra son bir kac sorum daha var.

2-Pili cıkartıp adaptor baglı olarak kullanamıyoruz dogru mu anladım?
    3-sn'de 25mb download mu gordunuz?
    8-Cihazın dahili hafızasına depolanan dosyalar wifi ile paylaşıma açılıyor olmalı diye biliyorum.

Teşekkürler :)

Şoyleki tek sarz olayi yani bataryasiz mumkun degl malesef
    Wlaa hocam hiza gelirsek speed test yaptim 25 26 goruyorum demek istedigim bu
    Dosya paylasimi sanirsam mevcut ama dahili
    Hafizasi ile degil harici icine sd kart takilabiliyor ordan paylasim yapiliyor sanirsam zaten modem arayuzu gibi bir bolumude war pc ile ayar yapilabiliyor usb baglantisi ile baska sorunuz??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.