Şimdi Ara

Turkcell VINN WiFi Kullanıclarına 10 Uzman Sorusu! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
36.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    faturali data hatininiza tanimlama yapilir ve her 30 günde boyunca 4gbyt internet kullanirsiniz.
    Birdefa ucret ödersiniz ve 12 ay boyunca heray 4gbyt internet hattiniza yüklenilir.
    4 gbyt yüklemeden dolayi data hattinizin faturasina ücret yansimaz.
  • şu anda yeni turkcell vınn wifi alıp 125 tl ye, aveanın 5gb tahadütlü internet paketini ilk 6 ay 20 ve sonrasında 12ci aya kadar 25 tl, 12 ayın sonunda tahadüt yapmazsan 39 tl şeklinde kullanmak ve 20 tl ye ek 5 gb paket alıp durmak kullandıkça en mantıklısı sanırım
  • Arkadaşlar evde ki laptopa Turkcell Vınn Wifi üzerinden internete girebilir miyiz?

Modem internet konuları pek anlamadığım konular olduğu içim pek bilmiyorum bu işleri.Bana da yardımcı olur musunuz?

Sadece laptop değil mesela wi fi özellikli telefondan da internet bağlantısı imkanı veriyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

Arkadaşlar evde ki laptopa Turkcell Vınn Wifi üzerinden internete girebilir miyiz?

Modem internet konuları pek anlamadığım konular olduğu içim pek bilmiyorum bu işleri.Bana da yardımcı olur musunuz?

Sadece laptop değil mesela wi fi özellikli telefondan da internet bağlantısı imkanı veriyor mu?

bütün sorularin cevabina evet diyorum turkcell winwifi var bende 43.2 olanindan ve her cihazdan girebiliyorm nete sorunyok soru varsa aklinizda alim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskis

quote:

Arkadaşlar evde ki laptopa Turkcell Vınn Wifi üzerinden internete girebilir miyiz?

bütün sorularin cevabina evet diyorum turkcell winwifi var bende 43.2 olanindan ve her cihazdan girebiliyorm nete sorunyok soru varsa aklinizda alim?

Vinn fiyatlari ve paketler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selamfilmi28

quote:

Orijinalden alıntı: oskis

quote:

Vinn fiyatlari ve paketler

21 lik satişi var direk 125 tl olarak satiliyor turkcellin sitesindede mevcuttur ...fakat 43.2 winwifi yok piyasada...

• Tahutlumu

• quote:

Orijinalden alıntı: Selamfilmi28

Tahutlumu

istersenz tahutlu alirsiniz isterseniz 125 tl nakit alirsiniz ..
  • Arkadaşlar,

Bu konu yaklaşık 1 yıl önce açılmış olmasına rağmen bu günlerde benim cevabını aradığım soruların neredeyse tamamına cevap oldu, geçmişte bu soruları soran ve cevaplayanlara teşekkürler.
    Benim de sormak istediğim bir soru var. Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

Yeni Turkcell VINN Wifi cihazı USB VINN'a göre daha performanslı çalışabilir mi?

Ben cihazı asıl olarak online oyunlar için kullanıyorum. Bu nedenle ping ve jitter verileri benim için genel olarak hızdan daha önemli oluyor.
    İnterneti kullanmadığınız bir zamanda aşağıdaki adresten 1 dakikalık bir test yapıp ping ve jitter sonuçlarını buraya yazabilirseniz çok sevinirim.
    http://www.pingtest.net/

Teste başlamadan önce ister otomatik server seçiyor isterseniz de harita üzerinde test edeceğimiz bağlantı yerini seçiyoruz. otomatikle de test edin, bir de Frankfurt hep iyi sonuç veriyor orayı da bir kere deneyin.

Turkcell 15 GB netlimitsiz data hattım var ve şu anda USB VINN modem kullanıyorum. Genel olarak internette sıkıntı yaşamasam bile online oyunlarda ara sıra problem yaşıyorum. Anlık internet kesilmesi olduğunda online oyun herhangi bir hile girişimi olabileceğini düşünerek kullanıcıyı oyundan atıyor ve tahmin edersiniz ki grup oyunların bu olay benim çok büyük problem yaşamama sebep oluyor.

Bu kesilme probleminin o an için baz istasyonuna çok yüklenilmesinden dolayı olduğu ve modem veya başka bir ayarla çözülemeyeceği söylendi. Mesela az istasyonunun kapasitesi 100 birim ise o an 200-250 birimlik kullanım saldırısı olduğunda istasyonun yetersiz kalıp böyle sorunlar meydana getirdiği oluyormuş. Kulağa mantıklı geliyor. Ama yine de wifi cihaz alırsam belki USB portlarından dolayı yaşamış olabileceğim bir problemi cözermişim gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stonegolem -- 11 Nisan 2014; 13:56:09 >

• hocam sen vodem cihazı hakkında mı bilgi almak istiyorsun, vınn wifi ne demek anlayamadım, ben avea vodem kullanıyorum ve memnun değilim bunu belirteyim bitsin direk geçicem türkcele
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

hocam sen vodem cihazı hakkında mı bilgi almak istiyorsun, vınn wifi ne demek anlayamadım, ben avea vodem kullanıyorum ve memnun değilim bunu belirteyim bitsin direk geçicem türkcele

Turkcell'in 3G modemlerine verdiği isim "VINN" oluyor. (web sitelerinde VINN ailesi olarak geçer)
    Wifi ise bildiğiniz gibi kablosuz bağlantı oluyor.

VINN Wifi, Turkcell'in kablosuz 3G bağlantı sağlamamız için sattığı bir cihaz oluyor. Yani bu cihazı USB üzerinden bilgisayarımıza bağlamak zorunda değiliz.
    Aşağıya resmini ekliyorum:
     Turkcell VINN WiFi Kullanıclarına 10 Uzman Sorusu!

Benim öğrenmek istediğim Turkcell'in USB VINN cihazlarıyla WIFI cihazları arasında bir performans farkı olup olmaması. Eğer VINN WIFI daha iyiyse 125 TL ödeyerek bu cihazı alacağım.

Bu arada Avea hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. O konuda da soru soracaktım, şimdi gerek kalmadı. Avea'yı listeden sildim bu bilgi sayesinde.

• anladım, tp-link' in buna benzer bir cihazı vardı ama onun sim kartı slotu yoktu elimizdeki vodemi usb den o cihaza sokup öyle paylaştırıyordu wifi haliyle çekim gücünde falan bir fark yaratmıyordu aynı cihaz çekip farklı cihaz wireless olarak bırakıyordu tek avantajı işte evin iyi çeken bir yerine koymak ve laptobun yanında bir zamazingodan kurtulmaktı, ama bu senin cihaz zaten türkselinse onda kart girişi vardır, bende türksele geçerken varsa bundan isticem, zaten bende 2 adet aynı model aveanın jeti var, programı falanda beş para etmez
  • quote:

anladım, tp-link' in buna benzer bir cihazı vardı ama onun sim kartı slotu yoktu elimizdeki vodemi usb den o cihaza sokup öyle paylaştırıyordu wifi haliyle çekim gücünde falan bir fark yaratmıyordu aynı cihaz çekip farklı cihaz wireless olarak bırakıyordu tek avantajı işte evin iyi çeken bir yerine koymak ve laptobun yanında bir zamazingodan kurtulmaktı, ama bu senin cihaz zaten türkselinse onda kart girişi vardır, bende türksele geçerken varsa bundan isticem, zaten bende 2 adet aynı model aveanın jeti var, programı falanda beş para etmez

Bu bilgi çok güzel oldu.
    TP-Link'in o modelini de bir incelemem lazım. Bendeki problem Laptop'un USB portlarından da kaynaklanıyor da olabilir.

Dediğiniz gibi çekim gücü muhtemelen ne benim söylediğim ne de sizin bahsettiğiniz cihazla değişmeyecektir. Benim umudum laptopun USB portlarından kaynaklanan bir durum varsa düzelmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stonegolem

quote:

anladım, tp-link' in buna benzer bir cihazı vardı ama onun sim kartı slotu yoktu elimizdeki vodemi usb den o cihaza sokup öyle paylaştırıyordu wifi haliyle çekim gücünde falan bir fark yaratmıyordu aynı cihaz çekip farklı cihaz wireless olarak bırakıyordu tek avantajı işte evin iyi çeken bir yerine koymak ve laptobun yanında bir zamazingodan kurtulmaktı, ama bu senin cihaz zaten türkselinse onda kart girişi vardır, bende türksele geçerken varsa bundan isticem, zaten bende 2 adet aynı model aveanın jeti var, programı falanda beş para etmez

Bu bilgi çok güzel oldu.
    TP-Link'in o modelini de bir incelemem lazım. Bendeki problem Laptop'un USB portlarından da kaynaklanıyor da olabilir.

Dediğiniz gibi çekim gücü muhtemelen ne benim söylediğim ne de sizin bahsettiğiniz cihazla değişmeyecektir. Benim umudum laptopun USB portlarından kaynaklanan bir durum varsa düzelmesi.

hocam sen bilgisayarından kaynaklanan bir problem yüzünden kullanamıyorsan interneti bu cihazlar senin derdine derman olur, çünkü zaten sana wireless ile giricek internet, bizim köyde avea çekmiyordu çeksede internet gelmiyordu öyle bişey bende o zaman araştırmıştım aveaya itirazda bulundum geri vermek için vergi paralarını falan istediler iptal etmedim teahhütü

• 30 Hazirana kadar aylik 41 TL hersey dahil. Cihaz 200 TL kampanyadan alirsak para vermiyoruz cihaza. Bunun icinde faturali hat, herhangi bir fatura ve kimlik gerekli. Turkcell faturali hat odemelerine gore verilen 200 puan olmasi gerekiyormus. Herkes alamiyor yani. Memnun olmayan var mi gecen surec icerisinde?
  • Ben wın wifi kullanıyorum fakat kotasının çabuk gitmesinden şikayetçiyim. 10 gb kullanıyorum aylık 69 tl veriyorum. Bazen takılıyor girmiyor, açıp kapatıp tekrar deniyorum, bazen düzeliyor bazen düzelmesi uzun sürüyor.

Bana hızlı gelmedi, oturduğum yerle alakalı olabilir, 3mb ile bağlandığımı görüyorum ne zaman kontrol etsem.

Ekranda bazen yeşil bazen kırmızı wifi ışıkları gözüküyor, sebebini bilen var mıdır?

• Ben vodafone wifi modem kullanıyorum. 15 gb yüksek hızlı sonrasında hız düşümü oluyor. Cihazı 100 tlye peşin aldım taahhütlü işine girişmedim. Aylık 50 tl ödüyorum. Açıkçası ben memnunum arkadaşlar. Telefon ve tablette kullanıyorum wifi'ı. Evimde turkcell 3g hızla bağlanmadığı ( vodafone çatır çatır çekiyor) için vodafone aldım. Bazen telefonumun int. Paketi bitince modemi arka cebime koyuyorum devam ediyorum.. Bu yönden kolaylıkta sağlıyor.

• Selamlar. 3G WINN WiFi kullanıyorum. (Android)Tabletim görüyor ve bağlanıyor. Ama Windows xp işletim olan Laptopum görüyor bağlanmıyor. Bu laptopum aslında Evdeki TTNet modemime kablosuz bağlanabiliyor. Ama Wınn wifi ye bağlanamıyorum. Laptopda bir ayar mı gerekiyor acaba!
  • Beyler vınn wifi modemi sürekli kullanım için prizde açık bırakmak istiyorum. Sizce bir sorun olur mu ? Batarya ömrü vs kısalır mı ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.