Şimdi Ara

Türkiye 2000.sinin YKS'ye Çalışanlara Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
28
Favori
9.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepinize merhaba. Ben 2018 YKS'de sayısal alanda 2082. oldum. Sınav senesinde ve öncesinde yaptığım çalışmaları sizlerle paylaşarak sizlere yardımda bulunmak istiyorum. Amacım bu sınava hazırlık sürecinde sizlerin daha verimli çalışabilmelerini sağlayabilmek. Ben kendim 9. ve 10. sınıflarda da evde çalışmasam da okulda çalışmıştım ama daha çok okul sınavlarına çalıştığımdan 9. ve 10. sınıftaki kardeşlerime sınav hakkında verebileceğim tek öneri daha şimdiden çalışmayı sıkı tutmalarıdır.

Yks Sonuç Belgem:

Msü Sonuç Belgem:

11. sınıflar hakkında:

-Henüz 11. sınıf olduğunuza göre bu tarihte önünüzde 2 yıldan biraz az bir zaman var demektir. Bu süre 9. ve 10. sınıflarda hiç çalışmamış olsanız ve hedefinize ulaşmanız için kesinlikle yeterli. Tabi eğer 9. ve 10. sınıfta çalışmadıysanız çalışanlara göre biraz daha sıkı sarılmanız gerekiyor. 11. sınıfta benim önerim kesinlikle tyt'ye başlayın. Önümüzdeki yazı beklemeyin en azından matematik için. Tyt'de mat konularını hallederseniz yaza da diğer dersleri halletmeniz epey kolaylaşacaktır. 11. sınıf boyunca tyt çalışırken unutmamanız gerekn diğer bir konu da 11. sınıf konularıdır. 11. sınıfta okulda gördüğünüz dersleri eve geldiğinizde 1 kez de internetten izleyin zaten henüz zamanınız bol sayılır. Bunun yanı sıra matematikte kesinlikle en az 2 tane 11. sınıf kaynağı bitirin ( kaynak önerilerimi başka bir konuda yapacağım). Unutmayın ki 11. sınıf matematiğini yapamayan AYT'de çuvallar. Biyoloji'de sistemleri unuturum diye çalışmamazlık etmeyin eğer çok tekrarlarsanız unutmuyorsunuz, benim hafızam kötü olmasına rağmen unutmadım mesela ama çok tekrarlamıştım belki 7 8 kere. 11. sınıftaki fizik konuları da yine matematik konuları kadar önemli. Zaten çoğu konu tyt'deki soru çözmenize de yardım edecektir. 11. sınıfta bunları yaptığınız sürece vicdanınız rahat edebilir.

12. sınıflar hakkında:

-Evet, sizler için süre biraz daha kısıtlı bu yüzden hayatınızdaki tüm gereksiz uğraşları bir süreliğine yok saymalısınız. Spor ve diğer hobiler gibi. 12. sınıfta benim önerim matematik konularını asla bekletmeyin. Okulda hocanız konuyu işleyince siz direkt başlayın karekök apotemi endemik gibi kaynaklara (Genel kaynak önerim başka bir konuda olacaktır). Yapamadığınız soruları kesinlikle hocalara sormalısınız. Hocalara sormadan çok soru çözmenizin pek bir anlamı yok çünkü. 12. sınıfta fizik ve biyoloji konuları 11. sınıflara göre bir nebze kolay. O yüzen çalışmalarınızı tyt ve ayt'e eşit olarak dağıtabilirsiniz. 12. sınıftaki kimya derslerini ben pek dinlemedim. Eğer merak ediyorsanız, bir hocadan dinlemeden de yapılabilir mi diye, ben şahsen 1 yanlış yaptım sadece. Tabi yine de 3 4 kaynaktan 12. sınıf kimya için çalıştım. Özellikle organik kimya için internetten izlediğim videoların çok katkısı oldu(kimya adası gibi youtube kanallarından).

-Ben kendim lisenin başından beri tenefüslerde ya soru sorardım ya soru çözerdim ya da sorusu olup çözemeyen arkadaşlara yardım ederdim. Bu sınıfa kadar yapmıyor olsanız bile benin önerim 12. sınıfta eğer kendinizi yorgun hissetmiyorsanız tenefüslerde de soru çözmeniz yönünde olur(Tabi arada hava almaya çıkın çünkü beyne yeterli oksijen gitmezse zaten boşa çözüyorsunuz demektir).

-Eğer siz de sene içinde benim gibi yeterince çalışmadığınızı düşünürseniz (çünkü bazen gerçekten boşluyordum, bilgisayar oyunu oynadığım bile oldu 2 3 hafta) bu sınavda her şeyin çalışmayla doğru orantılı olmadığını hatırlamanızı isterim. Benden çok çalışan çok arkadaşım vardı, ama çoğundan daha iyi sonuçlar elde ettim. Burda önemli olan verimli çalışmaktır çünkü. Nasıl verimli çalışabileceğiniz de hangi kaynakları çözdüğünüzle ilgilidir biraz. Kaynak önerilerimi daha sonra açacağım bir konuda vereceğim sizlere.

-Asla uykusuz kalmayın. Uykusuz bir gece, çöpe gitmiş bir ertesi gün demektir.

-Aklıma geldikçe yeni notlar ekleyeceğim.

Mezunlar hakkında:

-Siz de darılmayın diye sizi de ekleyeyim dedim. Hiç mezun psikolojisine girmediğim için size ne söylesem yalan olur ancak tek söyleyebileceğim bu sınav hayatınızın sonu değil.

Youtube Kanalı Hakkında:

-Kaynak önerileri ve soru çözümleri yapacağım bir youtube kanalım mevcut:

Özel ders hakkında:

-Bu sene İzmir'de bir tıp fakültesi kazandım. Eğitim ve il dışında yaşamamdan ötürü oluşacak giderlerimi karşılamam için özel ders vermem gerekiyor. Eğer ders almak isteyen arkadaşlar olursa PM'den ulaşabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yekase2084 -- 8 Eylül 2018; 19:51:55 >

• Kırık obplere tavsiye yokmu üzüldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-08A6644F6

Kırık obplere tavsiye yokmu üzüldüm
    12'lere verdiğim tavsiyelerin hepsi sizin için de geçerli hocam. 10 çalıcaksanız 25 30 çalışacaksınız maalesef.
  • Maalesef öyle ama tytyi hala su gibi biliyorum full deneme çözmeyi düşünüyorum bu yüzden deneme tavsiyesi alabilirim sizden aytdeyse full çalışıcam bazı geceler uykusuz kalıcam ama sonunda değer inşallah kırıkla tıp veya diş kazanınca tavsiyeler için saol hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-08A6644F6

Maalesef öyle ama tytyi hala su gibi biliyorum full deneme çözmeyi düşünüyorum bu yüzden deneme tavsiyesi alabilirim sizden aytdeyse full çalışıcam bazı geceler uykusuz kalıcam ama sonunda değer inşallah kırıkla tıp veya diş kazanınca tavsiyeler için saol hocam
    Notlarım arasında eklemeyi unutmuşum, şimdi editliyorum, asla uykusuz kalmayın. Ben geceleri max 12'de yatardım. Eğer uykusuz kalırsan 1 günün çöpe gitti demektir. Bu çok daha büyük bir kayıp.
  • Dh den özel ders bulunabileceğini düşünmek :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: MylesKenn

Dh den özel ders bulunabileceğini düşünmek :(
    Hocam asıl amacım arkadaşlara yardımcı olmak. Öyle olmasa başlığa ekler konunun başına yazardım.
  • Kendini hobilerinden,sporundan soyutlayan çoğu arkadaşım heyecandan dolayı yapacağının daha kötüsünü yaptı sınavda.şahsen dozu kaçırılmadan yapılan aktiviteleri doğru buluyorum.gerek zihin gerek beden rahatlar.kendinize hakim olamıyorsanız bırakmakta fayda var.ama bıraksanız bile beslenmenize dikkat edin,sınav senesinde çikolatayı gömüp 8 kilo alanlardan olmayınher şey dozunda kafidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefil_Arbaletçi -- 8 Eylül 2018; 18:57:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sefil_Arbaletçi

Kendini hobilerinden,sporundan soyutlayan çoğu arkadaşım heyecandan dolayı yapacağının daha kötüsünü yaptı sınavda.şahsen dozu kaçırılmadan yapılan aktiviteleri doğru buluyorum.gerek zihin gerek beden rahatlar.kendinize hakim olamıyorsanız bırakmakta fayda var.ama bıraksanız bile beslenmenize dikkat edin,sınav senesinde çikolatayı gömüp 8 kilo alanlardan olmayınher şey dozunda kafidir
    Haklısınız hocam. Ben sınavdan 3 ay önce 6 kilo verdim ama

• Sonuç belgen yok mu :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: raaitben10

Sonuç belgen yok mu :(
    İyi hatırlattın hocam ekliyorum.
  • Up
  • Abi sence nasıl ilerleyeyim son durum olarak şöyleyim;

TYT Matematik bitti sayılır problemler kaldı bi onu da fasiküllerden ilerleticem zaten
    TYT Fen'i bu ay bitirip AYT Fen ile birlikte götürüp AYT Matematiğe de artık başlayayım diyorum. Hedef ilk 3000. Ne önerirsin? Sistemimi kurdum artık bu arada. Tek sorunum şu an geometri ki bu ay onu da halledeceğim inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j0kk -- 9 Eylül 2018; 19:25:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: j0kk

Abi sence nasıl ilerleyeyim son durum olarak şöyleyim;

TYT Matematik bitti sayılır problemler kaldı bi onu da fasiküllerden ilerleticem zaten
    TYT Fen'i bu ay bitirip AYT Fen ile birlikte götürüp AYT Matematiğe de artık başlayayım diyorum. Hedef ilk 3000. Ne önerirsin? Sistemimi kurdum artık bu arada. Tek sorunum şu an geometri ki bu ay onu da halledeceğim inşallah
    Bu şekilde git bence. Ancak sana tavsiyem konu tekrarı yapmayı unutma, ben yapmazdım ama sen yap Uykusuz kalmamaya çalış bu arada.
  • Yekase2084 kullanıcısına yanıt
    Tamam çok teşekkürler abi tam gaz devam ozaman sevindim adıma
  • Yekase2084 kullanıcısına yanıt
    Kafama o kadar koydum ki bu işi dersten başka birşey düşünmez oldum yapamam diye de endişe var :( Denemelerde prob geodan sorun yaşıyorum bu ay onu da aşıcam inşallah hergün oturma zorunluluğu hissediyorum
  • Bi yandan böyle ilerlersem yapabilirim diyorum fakat yazın tytdeki açığımı kapatma uğraşında olurken 11 den de hiçbir şey çözmedim onu hatırlıyorum fakat 11 de teste dönünce hiçbir sorun yaşamadığımı fark ediyorum biyo hariç
  • 137k ile kaldım hocam ben. tyt türkçe 33 mat 16 fen 16 sosyal 10 ayt mat 18 fen 12 falan. Dershaneye gitmicem ama türkiye genellerine giricem evde kendim halledicem. sence ege tıp kazanabilir miyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F8A794B87

137k ile kaldım hocam ben. tyt türkçe 33 mat 16 fen 16 sosyal 10 ayt mat 18 fen 12 falan. Dershaneye gitmicem ama türkiye genellerine giricem evde kendim halledicem. sence ege tıp kazanabilir miyim
    Neden olmasın hocam. Benim en büyük problemim türkçeydi. Sizde o bakımdan sorun yok bu çok iyi. Bence tyt matı şimdiden abanmaya başlamalısın. Sosyal 3 4 ay kala da hallolur. Ayt mat ve feni de youtube'dan video izleyip, devamında soru çözerek ilerletebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: j0kk

Bi yandan böyle ilerlersem yapabilirim diyorum fakat yazın tytdeki açığımı kapatma uğraşında olurken 11 den de hiçbir şey çözmedim onu hatırlıyorum fakat 11 de teste dönünce hiçbir sorun yaşamadığımı fark ediyorum biyo hariç
    Hocam sen heyecanlanmadan çalışmana devam et. Eğer yeterince çalışırsan kazanmaman için hiçbir sebep yok. 11den çözmemen kötü ancak telafi edilemeyecek bir hata değil kesinlikle.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.