Şimdi Ara

Türkiye 35.sinin hasan kalyoncu hukuka gitmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yökatlasta gördüm bu durumu kendiniz de bakabilirsiniz https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=201610424

sıralamasını çok kötü harcamış bence

siz ne düşünüyorsunuz

• yks sıralaması ile iş başvrusu yapıldığını sananların olduğu konu.  

nerden bakarsan bak vizyonsuzluktur. en fazla ne vermişlerdir abi? ayda 7-8 bin lira alsın hadi. okul bittikten sonra değecek mi o paraya? hadi araba+ev de versinler. o sıralamayla okuyacağın herhangi top okul ve sonrasında seni bekleyen gelecekte zaten bunlar senin için çocuk oyuncağı. hem de dandirik bir okulda değil. gerçek bir okulda bir eğitim alırdın. iyi bir okulun vereceği eğitim hayata vizyon katar. iyi arkadaşlar, iyi hocalar parayla satın alınamaz.

teklif gerçekten çok daha büyük ve geleceğini çok sağlam garantiye almışsa bilemem ama hukuk okuyarak yurtdışı kapısını kapatmış zaten. yurtiçinde kendisine çok sağlam bir iş tahsis edeceklerse ona bir şey diyemem ki bunu düşünmüştür muhtemelen.

kendsinin zekasına bir şey diyemem. çok zeki adam. ama ne kadar vizyonlu olduğunu bilemem.

yks sıralaması ile iş bulma konusuna tekrar dönecek olursam; arkadaşlar eğer ki üniversite bitmiş ve hala siz yks sıralamanız ile önplana çıkmaya çalışıyorsanız muhtemelen hayattaki tek başarınız budur. koskoca 4-5 yılda kendine bir ekstra katmadın mı derler adama? bir işveren sırf bu yüzden eler sizi. vizyonsuz bir birinci yerine vizyonlü bir yüzüncüyü tercih eder.

• torunlarının torunlarına yetecek kadar burs verdilerse gitmiştir. iş ilanlarına başvururken de 'hasan kalyoncu üniversitesi mezunu' diye değil, 'türkiye 35'incisi' diye başvurur zaten

• Yks sıralamanız hiç kimsenin umrunda olmaz hocam. Hele iş hayatında. Sınav bittiği anda bitiyor o iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüme girdikten sonra YKS sıralamanı kendin dışında kimsenin umrunda olmaz artık.

• İçeriğini bilemeyiz sonuçta bir vakıf üniversitesi.Öğrenciye sunduğu eğitim bursu haricinde maddi teklifle cezbetmiş olabilir ayrıca yazan kişi muhtemelen Gaziantepli olduğunu sayarsak hem şehrinde yaşıyor hemde daha öğrenciyken maddi bir gelir sahibidir.

• yks sıralaması ile iş başvrusu yapıldığını sananların olduğu konu.  

nerden bakarsan bak vizyonsuzluktur. en fazla ne vermişlerdir abi? ayda 7-8 bin lira alsın hadi. okul bittikten sonra değecek mi o paraya? hadi araba+ev de versinler. o sıralamayla okuyacağın herhangi top okul ve sonrasında seni bekleyen gelecekte zaten bunlar senin için çocuk oyuncağı. hem de dandirik bir okulda değil. gerçek bir okulda bir eğitim alırdın. iyi bir okulun vereceği eğitim hayata vizyon katar. iyi arkadaşlar, iyi hocalar parayla satın alınamaz.

teklif gerçekten çok daha büyük ve geleceğini çok sağlam garantiye almışsa bilemem ama hukuk okuyarak yurtdışı kapısını kapatmış zaten. yurtiçinde kendisine çok sağlam bir iş tahsis edeceklerse ona bir şey diyemem ki bunu düşünmüştür muhtemelen.

kendsinin zekasına bir şey diyemem. çok zeki adam. ama ne kadar vizyonlu olduğunu bilemem.

yks sıralaması ile iş bulma konusuna tekrar dönecek olursam; arkadaşlar eğer ki üniversite bitmiş ve hala siz yks sıralamanız ile önplana çıkmaya çalışıyorsanız muhtemelen hayattaki tek başarınız budur. koskoca 4-5 yılda kendine bir ekstra katmadın mı derler adama? bir işveren sırf bu yüzden eler sizi. vizyonsuz bir birinci yerine vizyonlü bir yüzüncüyü tercih eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 11 Ocak 2021; 20:36:1 >

• zamandayolculuketmişadam Z kullanıcısına yanıt

"Hukuk okuyarak yurt dışı kapısını kapatmış."

Ben de hepinizin yurt dışı hayali kurmasına şaşıyorum biraz. Top okulda okuyan herkes gidemiyor, yok öyle bir şey. Böyle bir algı oluşturdunuz insanlarda. İyi okul yüksek rekabet demek. İyi okullara yabancı dil meselesini liseden çözmüş yüzlerce adam geliyor. Fransız, Amerikan liselerinden gelenler oluyor. Onlar bir adım önde başlıyor. Yurt dışı için üniversitede de durmadan çabalamak lazım. Top okula girmekle o kapılar açılmaz.

"Hukuk okumuş ölmüş o şansı." Demek aşırı sığ yaklaşım. Hayal edenlerin yarısından fazlası gidemeyecek. Bu bir gerçek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

şuan en kötü araba sıfırının fiyatı 150.000 (150 bin). Dacia'lar falan yani. Ev fiyatlarına hiç girmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: okeanospetrichor

"Hukuk okuyarak yurt dışı kapısını kapatmış."

Ben de hepinizin yurt dışı hayali kurmasına şaşıyorum biraz. Top okulda okuyan herkes gidemiyor, yok öyle bir şey. Böyle bir algı oluşturdunuz insanlarda. İyi okul yüksek rekabet demek. İyi okullara yabancı dil meselesini liseden çözmüş yüzlerce adam geliyor. Fransız, Amerikan liselerinden gelenler oluyor. Onlar bir adım önde başlıyor. Yurt dışı için üniversitede de durmadan çabalamak lazım. Top okula girmekle o kapılar açılmaz.

"Hukuk okumuş ölmüş o şansı." Demek aşırı sığ yaklaşım. Hayal edenlerin yarısından fazlası gidemeyecek. Bu bir gerçek.

ülke gençlerinin yüzde 90'nın yurtdışına gitmek istediği bir gerçek.

ikincisi herkesin gitmeyeceğini hepimiz biliyoruz. şans diyorum ben de adı üstünde. her koç,sabancı,boun mezunu yurtdışına gitmiyor veya gidemiyor zaten. tr'de hukuk okuyarak yurtdışında avukatlık-hakimlik-savcılık yapamazsın. bazı angarya işler var. onları veriyorlar ki bunlar da herkese kısmet olmaz. çok sıkı olmak lazım.

türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsan bir ayağının yurtdışında olması iyi olur. ben şu an yurtdışına gitmek istemiyorum fakat okuyacağım bölümün yurtdışı imkanı olmasını isterim. ne olacağı belli olmaz, gitmek gerekebilir. tıp okursun, elinde en azından bir şans olur. günün birinde yurtdışına gitmen gerekirse biraz zorlar gidersin, iyi bir ibf okursun günün birinde lazım olur gidersin, cs zaten her türlü gidebilir veya genel olarak mühendisler.

illa yurtdışına gitmek de değil. türkiyede ibf, cs veya tıp mezunu olup dövizle çalışan çok adam var ama hukukta böyle bir durum pek yok. hukukta staj yapmak için para istiyorlar gençlerden artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 11 Ocak 2021; 20:50:23 >

eleştirinize cevap vereyim: kastettiğim şey 'yalnızca ve doğrudan yks sıralamasını kullanarak iş başvurusu yapmak' değil, '4-5 sene önce azimle çalışarak iyi bir başarı elde edip bunu referans göstermek'ti. yanlış anlaşılacağını biliyordum ama 'bir ihtimal..?' diye düşünüp açıklamadım, bu vesileyle açıklamış olayım

• quote:

Orijinalden alıntı: basilhallward

eleştirinize cevap vereyim: kastettiğim şey 'yalnızca ve doğrudan yks sıralamasını kullanarak iş başvurusu yapmak' değil, '4-5 sene önce azimle çalışarak iyi bir başarı elde edip bunu referans göstermek'ti. yanlış anlaşılacağını biliyordum ama 'bir ihtimal..?' diye düşünüp açıklamadım, bu vesileyle açıklamış olayım

anladım bunu zaten ama hiçbir anlamı yok. yks gibi bir sınavda başarılı olmak demek iyi bir avukat olunacağı anlamına kesinlikle gelmiyor. çok çalışarak da iyi bir avukat olunmaz. iyi bir hakim-savcı olabilirsin belki. avukatlık için sosyal becerilerin kuvvetli olması gerekli. sana dava verecek adam bırak üni sıralamanı, okuduğun okulu bile sormuyor çoğu zaman. aa bu arel üni mezunu ona dava vermiyim mi diyecek. çevresi olan davaları kapıyor. dediğim gibi bu arkadaş böyle bir garanti aldıysa tamam ve eğer gerçekten hukuku da seviyorsa hayırlı olsun diyelim.

• quote:

torunlarının torunlarına yetecek kadar burs verdilerse gitmiştir. iş ilanlarına başvururken de 'hasan kalyoncu üniversitesi mezunu' diye değil, 'türkiye 35'incisi' diye başvurur zaten

ne kadar masum canım benim ya  

arkadaşlar işe başvururken yks sıralamanızı falan söylemeyin çok pis dalga geçerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: laplasyen

şuan en kötü araba sıfırının fiyatı 150.000 (150 bin). Dacia'lar falan yani. Ev fiyatlarına hiç girmiyorum.

bana porshce verse de tercih etmem bu okulu. arkadaşı bilemem. 

• buradan mezun olacağını düşünmüyorum. sadece okulun tavan sıralamasını yükseltmek için parayla yazdırmışlardır, 1-2 sene okuyup yatay geçişle başka bir yere geçer bence. bilemiyoruz tabi ama puana yazık yine de.

olm kafayı mı yedin porshce ortalama 4 milyon, o parayla bilkent'te okursun, kalanı ile de yurtdışına çok rahat vatandaşlık alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: laplasyen

olm kafayı mı yedin porshce ortalama 4 milyon, o parayla bilkent'te okursun, kalanı ile de yurtdışına çok rahat vatandaşlık alırsın.

4 yılı tamamlamak şartı yoksa tabii ki öyle yapılır. sonra yurtdışına topuklayıp orada okursun. 400.000 euroya vatandaşlık veren ülke olmaz. en kötü avrupa ülkesi veya abd benim bilidiğim 1 milyon euro falan istiyor.

benim bahsettiğim hayatının sonuna kadar sadece bu okulun diploması ile gezmek.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 11 Ocak 2021; 20:56:21 >
  • Valla EAcı olsam, bu sıralamayı yapsam Sabancı yazardım direkt. Ardından bilgisayar mühendisliği falan. Yurt dışı imkanının olma ihtimali de yükselir hem de.

Herkesin düşüncesine saygılıyım.

• Naber Patron kullanıcısına yanıt

pisa testinin sonucunun kanıtısınız hakikaten. adam cv'sine yazmayacak her halde 'türkiye 35'incisiydim' diye. galatasaray hukuk'a gidebilecek olan adam gaziantep'te okuyorsa sebebi ne olabilir? illa bu sıralamayı bir şekilde referans olarak kullanır eğer oradan mezun olursa. artık iş alımı yapan hukuk büroları ince eleyip sık dokuyor, aynı üniversiteden aynı not ortalamasıyla mezun olan iki kişiden birini seçerken kararsız kalındıysa (mülakat vs. sonucunda da) üniversite sınav sonucuna bakılabilir 'azimli çalışma alışkanlığı ve disiplini var mı?' diye, hukuk bürolarının nasıl avukat ve stajyer alımı yaptığından bihabersiniz maalesef. ağzı olan konuşuyor işte

• quote:

pisa testinin sonucunun kanıtısınız hakikaten. adam cv'sine yazmayacak her halde 'türkiye 35'incisiydim' diye. galatasaray hukuk'a gidebilecek olan adam gaziantep'te okuyorsa sebebi ne olabilir? illa bu sıralamayı bir şekilde referans olarak kullanır eğer oradan mezun olursa. artık iş alımı yapan hukuk büroları ince eleyip sık dokuyor, aynı üniversiteden aynı not ortalamasıyla mezun olan iki kişiden birini seçerken kararsız kalındıysa (mülakat vs. sonucunda da) üniversite sınav sonucuna bakılabilir 'azimli çalışma alışkanlığı ve disiplini var mı?' diye, hukuk bürolarının nasıl avukat ve stajyer alımı yaptığından bihabersiniz maalesef. ağzı olan konuşuyor işte

tamam da kardeşim sen diyorsun ki sınav sonucunu yazar başvuruya. hasan kalyoncu + 35'in piyasada hiçbir karşılığı yok. galatasaray + 35 olsa tamam da. ankara üni vs hasan kalyoncu 35'i ankara üni alır.

hasan kalyoncu mezunu adamın cv'si okunmaz bile ki 35. olduğu öğrenilsin. bence sen saçmaladın ve bu saçmalığı kapatmak için pisa testinin sonucu falan diye millete sarıyorsun. saçmaladığını kabul et işte kardeş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 11 Ocak 2021; 21:43:40 >

• bu mantıkla 5k yapıp gönül rahatlığıyla Tunceli bilgisayar mühendisliğine gidebiliriz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.