Şimdi Ara

Türkiye 4.5G'de pahalı mı yoksa ucuz mu? Dünyadaki fiyatlar ile karşılaştırdık (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
2
Favori
2.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye mobil hat paketler gerçekten ucuz (diğer ülkelerin gelirlerini göze alarak) ve bu inkar edilemez. OECD ülkeler ve Avrupa ülkeler arasında mobil hattımıza en az para veren biziz ve hizmet kalitemiz, özellikle 4.5G'nin gelişiyle, fena değil.

Ama Türkiye'de seçenekler sınırlı. İyi bir internet paketi istersen, konuşma ve SMS paketin az olur... iyi bir konuşma ve SMS paketi istersen internet paketin çok iyi olmaz.
    T-Mobile'da hattım var mesela, standart fiyatlara bakarsan evet 3GB internet için ya 40 ya da 50 dolar ödemen lazım (vergilerde dahil değil buna) ama bolda promosyonlar var. Aile paketim olduğu için (4 hat, tek ödeme) Sınırsız konuşma, SMS ve 'sınırsız' 10GB internet bulunduran paketim kabaca kişi başı 35 dolara geliyor. Bunun üstünde müzik servisleri (Spotify, Google Music, Apple Music vs.) ve video servisleri (Youtube, Netflix, Hulu vs) internetime karşı sayılmıyor. Meksika ve Kanada'da paketim aynı Amerika'da gibi çalışıyor ve 120 diğer ülkede bana 128kbps hızlarında sınırsız roaming internet ve SMS veriyor, Türkiye dahil.

Türkiye'de böyle hizmetler çok yok mesela. Yurtdışı paket alacağım dersen fahiş fiyatlar uygulanıyor... paketin sınırını veya yurtdışındayken telefonuna bir WhatsApp mesajı gelirse faturan tavan yapar.

Ama aynanda Amerika ve Avrupa'daki ülkelerle kıyaslamanın ne alemi var. Belli, fiyatlarımız daha ucuz olacak ama hizmetimiz aynı seviyede olmayacak. Herhangi bir gelişen ülke ve gelişmiş ülkeyi kıyasla aynı sonucu elde edersin, fiyatlar daha ucuz hizmet kalitesi daha düşük.

Yani kısacası Türkiye'deki durum fena değil, gelişime açık ama gayet iyi, bir çok yere tercih edilir bana sorarsan. Ülke geliştikçe internet ve mobil hizmet alanında da hizmet kalitesi artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 7 Nisan 2016; 10:55:19 >

• Tukcell platinum plus 6GB 75 lira

170 mbps hız alıyorum.

3 ay 6GB internet hediye sonrasında kotaların artacağı zaten duyuruldu sadece rakipler tedbir almasın diye adamlar açık vermiyor

Turkcell tv plus 5GB internetiyle dahil

BİP mesajlaşma 5GB internetiyle bedava

Turkcell akıllı depo 500 GB alan hediye üstelik 5GB internetiyle

Turkcell müzik ücretsiz

1000 dakika konuşma + 1000 sms dahil

75 liraya 12 GB internet artı servislerin yanında 15 GB iinternet hakkı veriyor toplamda 27 GB internet. Bu benim kullandığım eski paket yeni paketler daha avantajlı.

az önce turk telekomdan posta geldi zarfta şöyle yazıyor her yöne 500 dakika artı 1GB internet ilk 6 ay bedava! Sonraki 6 ay sadece 15 lira ee iştr ucuzuda var al kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlis olmus bu adam saate 16 tl calisirken sen 5 tl calisiyosun

• 3. sınıf ülkeyle 1. sınıf ülkenin fiyatları karşılaştırılamaz. bizde 3 lira olan şey orda 10 lira olsa da onlara göre iyi fiyat olabilir.....
  • Çok amatörce bir karşılaştırma olmuş keşke hiç böyle bir konu açılmasaydı yakışmamış.
  • yukarıdaki ülkelerin milli gelirleri bizimkinin 4 katı olduğu için verilen fiyatları 4 e bölmek gerekiyor. sonuç olarak KAZIKLANIYORUZ!!!

• Simkartın eskiyse olmaz, hattın 4G'ye tanımlı değilse gene olmaz ve bir de bulunduğun yerde 4G yoksa hiç olmaz ki şuanda birçok yerde 4G yok hatta ve hatta özellikle vodafone'da 3G bile çekmiyor.
    Yatırım yapmadan para kazanma stratejisi yapmışlar anlaşılan.
  • Avusturya da oturuyorum kullandigim telefon hatti Drei (3)
    1000 konusma
    1000 sms
    100 eu sms
    400 dk tr konusma
    18Gb internet

hepsine aylik 20€ veriyorum birde evde LTE ev interneti kullaniyorum oda ayda 45€

150Mbit/s Download

50Mbit/s upload

• Ben fransada yasiyorum free operatorunu kullaniyorum. Sinirsiz konusma ve mesaj hakkim var. 50 gb internetim var. Aylik 15.99 euro oduyorum. Turkiyeyle fiyatlari bir tutamayiz. Turk lirasini ve euro bire bir dusunmeliyiz. Her yerin yasami kazanci farklidir. Benm paketim turkiyeye gore bin kat daha guzel.

• Daha yeni gecildi hemen siyasete yoranlar var

Bu masraf lar i cikarmak icin kampanyalari bekletiyolar

Haziran gibi guzel internet paketleri çikar acele etmeyin

Biraz akilci olun

MASRAF 20 MİLYAR DOLAR NERDEYSE

BU MASRAFİ CİKARACAK OPERATORLER

• ama bizim asgari ücretimiz ama bizim alım gücümüz diye ağlayan arkadaşlar burda döner fiyatı karşılaştırılmıyor.
    sizin ülkenizin üretemediği bir değere fiyat biçilirken alım gücünüz zartınız zurtunuz veri sağlayıcıların umrunda olmaz.
    adamların bu 3. dünya ülkesi için şöyle bir güzellik yapalım diyeceklerini mi sandınız ?
  • Donanımhaber'ın havuz medyasından farkı kalmamış.
  • mab4ever M kullanıcısına yanıt
    Bu kadar insan kalabalığında mantıklı düşünen birini gördüğüme çok sevindim. Buranın bir ortadoğu ülkesi olduğunu bende bir kez daha hatırlatmak isterim. Çalışmayan, üretmeyen hazır yiyenler ülkesi. Aylardır mağazalara eleman arıyoruz maaş dolgun sigorta var üstelik oturarak çalışacak ayakta dur demiyoruz ama eleman yok! İşsiz kaynıyor çalışmaya gelince yeniyor lise mezunu bile iş beğenmiyor. Bütün gün telefon elinde facebook pcde oturup eğlenecek istedikleri hep bu.

• Ama orada su 50 lira domates 100 lira karpuz 599 liracılar bitmediği sürece hiçbir zaman ucuza hiçbişey kullanamayacağız.
    Adamda ki lafa bak su 3-4 dolar mış,bre kardeşim teknoloji çok daha ucuz,benzin ucuz araç ucuz.
    Kendi ülkende ürettiğin incir 30 liraya satılıyor bik bik öttüğün gibi neden ötmüyorsun?

• Karşılaştırmaya taahhüt ile kazık gibi fiyatlara satılan cep telefonlarını da ekleselerdi keşke. Iphone serisini taahhüt ile ücretsiz veren (iki nesil önceki modeli) operatörler var mı memlekette?
    Tarife fiyatlarına bakıp sevinmemiz mi lazım 1$=3 lira 1€=3,5 lira zaten ne olması bekleniyordu bizden lira bazı ile ucuza kullanmaları mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşlar alım gücü, ortalama gelire oran gibi farklı göstergelere dem vurmuşlar. Bu konuda haklılar da. Bu veriler bize gelişmiş ülkelerde insanlar için bu tarz hizmetlerin daha ucuz, ülkemizde ise göreceli olarak daha pahalı olduğunu gösteriyor.

Ancak, yanıldıkları ve atladıkları bir nokta var. Örneği benzin fiyatları.... Tüm dünyada varil başına petrolün fiyatı dolar ile hesaplanır. ABD de 1$ ken biz de 1TL olmasını bekleyemezsiniz. Almanya da da fiyat 1,3 Avro. Yaklaşık 4 TL. Bizdeki fiyata yakın. Ama nominal olarak arada 3 kat fark var. Şimdi siz burada biz de 3 kat pahalı diyemezsiniz. Sadece "Bizim alım gücümüz 3 kat daha düşük" diyebilirsiniz.

Hoşunuza gitsin ya da gitmesin kendi üretmediğiniz bir şey sizin için lükstür. Bu ülkemizdeki tüm teknolojik ürünler için geçerli. Bugün 4G sinden benzinine, cep telefonundan bilgisayarına kadar hepsi yurt dışından gelen, asıl maliyetini Ar-Ge ve içindeki katma değerden oluşan ürünler. Siz bu ürünleri kendini üretmediğiniz sürece pahalı almaya mahkumsunuz.

Burada operatöre ya da DH yönetimine değil ülkemizin haline kızın. İhracat kalemlerinde teknolojik olarak üretilmesi zor olup da en çok sattığımız ürünler arasında sıralamanın başını "İNŞAAT DEMİRİ" çekiyor. Elin adamı! elektrikli arabalar, denizaltılar, roketler, cep telefonlarını 100 milyarlarca dolara satarken bizim sattığımız her şeyin değeri o kadar anca ediyor.

Şimdi sağa sola sataşacağınıza, ona buna kızacağınıza, internet başından 10 saat klavye komandoluğu yapacağınıza gidin okuyun, araştırın, geliştirin, ticarete atılın, patent satın alın, üniversitelerin gece parti vermekten bıkmayan kulüplerinden ziyade laboratuvarlarına takılın.... bilgisayarda saatlerce oyun oynamak yerine makale okuyun. Sonuçlarını bugün alamayacak olsanız da 50 yıl sonra çocuklarınız "babalarımız dedelerimiz sayesinde gelişmiş bir ülkede yaşıyoruz" diyebilsinler.

Hiçbir şey için geç değildir. Almanya 2. Dünya savaşından çıktığında kaldırımlarında taş, evlerinde insan bile yoktu... Tüm beyin takımı ABD ye ve başka ülkelere göçmüştü. Ama bugün sonuç ortada....

ÇALIŞIN, ÇALIŞIN, ÇALIŞIN.....

• @gun Sayın Hocam dhye kayyum atandıda haberimiz mi yok?
  • Donanım haber birilerinin önünde yatıyor niye daha takip ediyorum ben anlamadım sanırım alışkanlık. Gitsin operatörlere yalakalık yapsın. Havuz medyanın akp yaptığı gibi

• 3500 liralik iphone alan guzel kardesime 4.5g ucuz turkiyede buda bir gercek telefona 3 bin kusuru verirken ciyaklamiyordunuz hatta on sparis verip kuyruklarda bekliyordunuz. Bize 4.5 g ucuz gelmis bosuna ciyaklamayin

• kaç para verdiler la bu haber için
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.