Şimdi Ara

Türkiye 4.5G'de pahalı mı yoksa ucuz mu? Dünyadaki fiyatlar ile karşılaştırdık (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
2
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Koca DH nin yaptığı habere bak. Buram buram reklam kokuyor. Yazık günah yani, ne sanıyorsunuz ki siz insanları internete sadece siz ulaşıp siz mi bilgi alabiliyorsunuz ? Bu haber düpedüz site takipçilerine hakarettir.
  • Avrupada ortalama asgari ucret 1500€ yani 4500 lira 100 lira fatura oduyolar bizde 1300 lira 30lira fatura oduyoz orantisal olarak esit gibiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • " Sonuç olarak Türkiye'nin 4.5G ücretlendirmelerinin, bütçe de göz önüne alındığında gelişmiş ülkelerden çok da farklı olmadığını "
    bu cumleyi kuran editor ya sarhoş yada matematikten zerre anlamıyor.
    yada bilerek yazdı kullandı. hiçbiride editorlüğe sığmaz. millet zaten burnundan soluyor pahalılıktan. devaluasyon en az yuzde 20. 10 senelik honda civic 35 bin liraya satılıyor. ben böyle piyasanın.....
    millet aya çıkarken biz göbek kaşımışız. az bile bize.

• Fiyatları lira olarak neden karşılaştırıyorsunuz? Eder olarak aynı olabilir. Fakat kazanca oranla pahalı. Birim bazında düşündüğünde ABD de birisi 1500 birim kazanıyor diyelim. Aylık ise 30 birim fatura ödesin. Oradaki 30 birim bizde 90 birim diyosun. Türkiye'deki kullanıcı da 1500 birim kazanıyor olsun. 90 birim fatura ödüyor olsun. ABD'deki kullanıcın cebinde 1470 birim kalırken. Türkiye'deki kullanıcının cebinde 1410 birim kalıyor. Fiyatların eşit olması demek bizdeki ürünün makul olması anlamına gelmiyor malesef!

• İçimizde ekonomistler varmış ama ne işse donanım haberde yorumcu olarak çalışıyor bu işsizler. Normalde bıraksanız dünyayı yönetecek kabiliyetteler ama yok sadece donanımhaber'de ekonomi yapmakla yetiniyorlar.

İngiltere'de 1000 pound asgari ücret alıp 29 pound 16GB internetli pakete veriliyor. Asgari ücretle bu paketten 34 tane alabilirsiniz.
    Türükiye'de 1300 lira asgari ücret alıp 89 lira 15GB internetli pakete veriliyor. Asgari ücretle bu paketten 14 tane alabilirsiniz.

Türkiye'de asgari ücret alan biri pound ile iş yapmıyor, bu kıyaslama çok yanlış ve tamamen taraflıdır, maksatlıdır. 1000 pound 4000 lira olarak hesaplanıyor ve sanki İngiltere 4000 lira asgari ücret alıyormuş gibi gösteriliyor. Bu şekilde hayal dünyasına dalanların hesabına göre:

4000 TL asgari ücret alan bir İngiltere vatandaşı sanki 29 lira ücret ödeyerek 16GB internetli paketi alabiliyormuş gibi hissediyoruz. Ancak doğrusu şu:

4000 TL asgari ücret alan bir İngiltere vatandaşı 116 lira ücret ödeyerek 16GB internetli paketi alabiliyor. Yani yine bu paketten 34 tane alınabilir. Bizde ise 14 tane alınabiliyor. Yani biz 2.5 kat daha yüksek ücret ödüyoruz. Kaldı ki bu fiyatlar Türk telekomun. Turkcell çok daha pahalıya satmaktadır.

Demem o ki Türkiye'de asgari ücret düşük değil. TL'nin değeri düşük, masraflar büyük, ücretler büyük. Zaten 1000 TL asgari ücret bile düşük değil. Asgari ücret 4000 TL bile olsa adamlar bize 15GB'lık interneti 116'nın 2.5 katına yani 290 liraya satardı. Yani aldığımız asgari ücretin rakamının büyüklüğünün hiçbir anlamı kalmazdı. Sadece internet değil, diğer her şey de bu asgari ücrete oranla zamlı satılırdı.

Önemli olan asgari ücretin abartılması, büyütülmesi değil; tam aksine belli bir dengede tutulup, 5 kişilik ailenin asgari düzeyde geçimini sağlayacak kadar olup; masrafların, giderlerin, ücretlerin fiyatlarının düşürülmesidir. Eğer üretici ve tüketici fiyatları belli bir dengede düşerse, asgari ücret düşmeden alım gücü artar. Her şey asgari ücretin yükseltilmesi değil.

Siz gidip sadece asgari ücreti artırırsanız, işten çıkarmalar artar, en basit örnekle asgari ücretle işçi çalıştıran firmanın ürünlerinin fiyatlarında doğal artış olur. Artan asgari ücret peşinden zamları getirir. Yine aynı tas aynı hamam.... Bu arada ben bir ekonomist değilim, taraflı düşünmüyorum. Sıradan bir vatandaşım ancak sizlerin ikide bir asgari ücreti düşük görmesinden sıkıldım. Asgari ücretin artması kadar TL değerinin artmasına çalışsak her ortamda bunu vurgulasak bu yönde atılımlar olur, daha çok kazanırdık. Herkes asgari ücret deyince hükümet atlayıp asgari ücreti artırdı hiçbir şey değişmedi, alım gücü aynı kaldı, zamlar yüzünden....

• Türkiye'de hiç bir şey hiç bir zaman ucuz olmaz hala anlamadınız mı?
  • =) Yalnız yurtdışında bir çok firma var bizimki gibi 4-5 tane yok siz popüler olanları saymışsınız fakat sınırsız paketleri olan firmaları saymamışsınız..
    Bizimki yurtdışına kıyasla çok pahalı ! bu firmaları saymıyorum

Sınırsız internet konuşma mesajlaşma : 30 euro ödüyor arkadaşım almanyada

• errorman_cem kullanıcısına yanıt
    Niye ki haberde bir yanlışlık mı var acaba ?

Almanya vs pahalı Rusya, Bulgaristan ucuz denmiş bunda bir yanlış mı var ?

Tepeyede kişi başı milli gelir vermişler gayet gereksiz bir veri olan asgari maaş vermemişler.

Bu haberi bende okudum neresi operatörlere yalakalık anlayamadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

Bazı arkadaşlar alım gücü, ortalama gelire oran gibi farklı göstergelere dem vurmuşlar. Bu konuda haklılar da. Bu veriler bize gelişmiş ülkelerde insanlar için bu tarz hizmetlerin daha ucuz, ülkemizde ise göreceli olarak daha pahalı olduğunu gösteriyor.

Ancak, yanıldıkları ve atladıkları bir nokta var. Örneği benzin fiyatları.... Tüm dünyada varil başına petrolün fiyatı dolar ile hesaplanır. ABD de 1$ ken biz de 1TL olmasını bekleyemezsiniz. Almanya da da fiyat 1,3 Avro. Yaklaşık 4 TL. Bizdeki fiyata yakın. Ama nominal olarak arada 3 kat fark var. Şimdi siz burada biz de 3 kat pahalı diyemezsiniz. Sadece "Bizim alım gücümüz 3 kat daha düşük" diyebilirsiniz.

Hoşunuza gitsin ya da gitmesin kendi üretmediğiniz bir şey sizin için lükstür. Bu ülkemizdeki tüm teknolojik ürünler için geçerli. Bugün 4G sinden benzinine, cep telefonundan bilgisayarına kadar hepsi yurt dışından gelen, asıl maliyetini Ar-Ge ve içindeki katma değerden oluşan ürünler. Siz bu ürünleri kendini üretmediğiniz sürece pahalı almaya mahkumsunuz.

Burada operatöre ya da DH yönetimine değil ülkemizin haline kızın. İhracat kalemlerinde teknolojik olarak üretilmesi zor olup da en çok sattığımız ürünler arasında sıralamanın başını "İNŞAAT DEMİRİ" çekiyor. Elin adamı! elektrikli arabalar, denizaltılar, roketler, cep telefonlarını 100 milyarlarca dolara satarken bizim sattığımız her şeyin değeri o kadar anca ediyor.

Şimdi sağa sola sataşacağınıza, ona buna kızacağınıza, internet başından 10 saat klavye komandoluğu yapacağınıza gidin okuyun, araştırın, geliştirin, ticarete atılın, patent satın alın, üniversitelerin gece parti vermekten bıkmayan kulüplerinden ziyade laboratuvarlarına takılın.... bilgisayarda saatlerce oyun oynamak yerine makale okuyun. Sonuçlarını bugün alamayacak olsanız da 50 yıl sonra çocuklarınız "babalarımız dedelerimiz sayesinde gelişmiş bir ülkede yaşıyoruz" diyebilsinler.

Hiçbir şey için geç değildir. Almanya 2. Dünya savaşından çıktığında kaldırımlarında taş, evlerinde insan bile yoktu... Tüm beyin takımı ABD ye ve başka ülkelere göçmüştü. Ama bugün sonuç ortada....

ÇALIŞIN, ÇALIŞIN, ÇALIŞIN.....

Ayakta alkışlıyorum her satırı doğru ve gerçekçi! Çok doğru! ABD'de 1 $ olanın ülkemizde 1 TL olmasını bekleyemeyiz. Bence gençlik akşama kadar cepten video izlemek yerine bu zamanı birazda kendini geliştirmeye harcamalı. Tek bir dertleri var neymiş youtube benzeri video sitelerinde bakın benzeri (!) video hemen yüklendiği için kota bitiyormuş. Arkadaş cepte saatlerce video izlemek hala bir lükstür bunu anlayın artık ve bu lükste parasını verenlere aittir. Paranız kısıtlıysa uygun bir pakete geçip idareli kullanmalısınız. Mesela operanın turbo işlevini kullanın videoların boyutunu küçülterek size gönderiyor.

En çok twitter ve facebook kullanan ülkeler listesinden hiç inmiyoruz neden çünkü işsiziz zamanımız çok bol. Bu zamanda çalışıp kazanıp satın almak yerine bize beleşe verin diye haykırıp duruyoruz. Şu an binlerce donanımhaber müdaviminin bana öfke kustuğunu duyar gibiyim.

Neymiş bize Ferrari vermişler ama benzin hemen bitiyormuş! Arkadaş kimse sana bedavaya Ferrari vermez onu çalışır satın alırsın ve her gün depoyu doldurmak zorunda kalırsın Ferrari kullanmanın yüksek bir bedeli vardır. Paran yoksa aha işte Fiat linea orada al kullan gayet yeterli işini görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanxml

quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

Bazı arkadaşlar alım gücü, ortalama gelire oran gibi farklı göstergelere dem vurmuşlar. Bu konuda haklılar da. Bu veriler bize gelişmiş ülkelerde insanlar için bu tarz hizmetlerin daha ucuz, ülkemizde ise göreceli olarak daha pahalı olduğunu gösteriyor.

Ancak, yanıldıkları ve atladıkları bir nokta var. Örneği benzin fiyatları.... Tüm dünyada varil başına petrolün fiyatı dolar ile hesaplanır. ABD de 1$ ken biz de 1TL olmasını bekleyemezsiniz. Almanya da da fiyat 1,3 Avro. Yaklaşık 4 TL. Bizdeki fiyata yakın. Ama nominal olarak arada 3 kat fark var. Şimdi siz burada biz de 3 kat pahalı diyemezsiniz. Sadece "Bizim alım gücümüz 3 kat daha düşük" diyebilirsiniz.

Hoşunuza gitsin ya da gitmesin kendi üretmediğiniz bir şey sizin için lükstür. Bu ülkemizdeki tüm teknolojik ürünler için geçerli. Bugün 4G sinden benzinine, cep telefonundan bilgisayarına kadar hepsi yurt dışından gelen, asıl maliyetini Ar-Ge ve içindeki katma değerden oluşan ürünler. Siz bu ürünleri kendini üretmediğiniz sürece pahalı almaya mahkumsunuz.

Burada operatöre ya da DH yönetimine değil ülkemizin haline kızın. İhracat kalemlerinde teknolojik olarak üretilmesi zor olup da en çok sattığımız ürünler arasında sıralamanın başını "İNŞAAT DEMİRİ" çekiyor. Elin adamı! elektrikli arabalar, denizaltılar, roketler, cep telefonlarını 100 milyarlarca dolara satarken bizim sattığımız her şeyin değeri o kadar anca ediyor.

Şimdi sağa sola sataşacağınıza, ona buna kızacağınıza, internet başından 10 saat klavye komandoluğu yapacağınıza gidin okuyun, araştırın, geliştirin, ticarete atılın, patent satın alın, üniversitelerin gece parti vermekten bıkmayan kulüplerinden ziyade laboratuvarlarına takılın.... bilgisayarda saatlerce oyun oynamak yerine makale okuyun. Sonuçlarını bugün alamayacak olsanız da 50 yıl sonra çocuklarınız "babalarımız dedelerimiz sayesinde gelişmiş bir ülkede yaşıyoruz" diyebilsinler.

Hiçbir şey için geç değildir. Almanya 2. Dünya savaşından çıktığında kaldırımlarında taş, evlerinde insan bile yoktu... Tüm beyin takımı ABD ye ve başka ülkelere göçmüştü. Ama bugün sonuç ortada....

ÇALIŞIN, ÇALIŞIN, ÇALIŞIN.....

Ayakta alkışlıyorum her satırı doğru ve gerçekçi! Çok doğru! ABD'de 1 $ olanın ülkemizde 1 TL olmasını bekleyemeyiz. Bence gençlik akşama kadar cepten video izlemek yerine bu zamanı birazda kendini geliştirmeye harcamalı. Tek bir dertleri var neymiş youtube benzeri video sitelerinde bakın benzeri (!) video hemen yüklendiği için kota bitiyormuş. Arkadaş cepte saatlerce video izlemek hala bir lükstür bunu anlayın artık ve bu lükste parasını verenlere aittir. Paranız kısıtlıysa uygun bir pakete geçip idareli kullanmalısınız. Mesela operanın turbo işlevini kullanın videoların boyutunu küçülterek size gönderiyor.

En çok twitter ve facebook kullanan ülkeler listesinden hiç inmiyoruz neden çünkü işsiziz zamanımız çok bol. Bu zamanda çalışıp kazanıp satın almak yerine bize beleşe verin diye haykırıp duruyoruz. Şu an binlerce donanımhaber müdaviminin bana öfke kustuğunu duyar gibiyim.

Neymiş bize Ferrari vermişler ama benzin hemen bitiyormuş! Arkadaş kimse sana bedavaya Ferrari vermez onu çalışır satın alırsın ve her gün depoyu doldurmak zorunda kalırsın Ferrari kullanmanın yüksek bir bedeli vardır. Paran yoksa aha işte Fiat linea orada al kullan gayet yeterli işini görür.

Arkadaslar yaptiginiz yorumlara katildigim noktalar elbette var.bununla beraber tutarsizlik sarmalinda debelenmekten oteye gecmeyen bir durumda soz konusu maalesef.soyle izah edeyim.uretmediginiz sey sizin icin luxtur.bu yaklasim dogruysa dunyadaki herkes icin gecerlidir.mesela konu cepten internet ise bazi ulkelerde ucuz olmasinin sebebi bu teknolojiyi kendilerinin mi icat etmesi yoksa kamu yarari gozetilerek uygun bir fiyat politikasinin mi gozetilmesi asiri kar marjlarindan sirketlerin vazgemesi vs vs vs.gibi sebeplermidir oturup dusunelim.bu forumda hickimse belesci bir yaklasim sergilemiyor.yapilan yorumlari dogru degerlendirin.bir digeride ferrari arabayi herkes alamaz alanlarda masraflarina katlanir yaklasimi kismen dogru .atladiginiz nokta diyelim benim boyle gucum var.siz saniyormusunuz ki diyelim ali koc hicbirseyi arastirmiyor bilgi edinmiyor dusunmeden para harciyor.futursuzca savurganlik yapiyor.en pahali milyon dolarlik yatlar turk limanlarinda turk sahipleri tarafindan yabanci flamalarla giris yapiyor.bil bakalim acaba niye.ben cevaplayayim.cunku devlete daha az odemek icin.simdi milyon dolarlik yat milyon dolarlik servet ama adam yemezler diyor ne yapacaz simdi.oyle gulu seven dikenine katlanir yaklasimi herzaman sokmez

• abd ile turkiyeyi karsilastirirsak, yalin fiyatta turkiye daha ucuz gibi gorunuyor. ben at&t ile 45$a sinirsiz konusma, mesaj+5 gb internet kullaniyorum. Tabii abdde kisinin alim gucu ve tarifeye ek olarak verilen yari yariya ucuz telefonlari dusununce turkiye cok pahali kaliyor.
  • hiçmi üşenmedin yazarken mübarek

• Yok abi ben anladım bizim milletin AMELİYATLA GÖZ BEBEĞİNİN İÇİNE GERÇEKLERİ "SOKSAN" - YANDAŞLAR gözüme birşey soktu diyecek..

Paranoya !

• Mevcut paketlerin 4g için de kullanılabilir olması gerekirdi.
    Bu da Polonyadan:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashday -- 16 Nisan 2016; 20:58:38 >
  • üstünden 1 yıl geçti ve az önce 2gbyi 9 tlye aldım yani 2.5$ filen

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.