Şimdi Ara

Turkiye 5 yilda ne kadar degismis (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
14
Favori
11.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
271 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zamanında babamı göçmen olarak davet etmiş Avustralya mesleğinden dolayı her şey tamammış pasaport uçak biletleri felan alınmış, annem bana hamileymiş sonra korkmuş kadın ben hamileyim uçakta bebeğe bir şey olur bindirememişler uçağa seneler sonra olayı anlatıyorlar dedim babama yav sen niye gitmedin aklıma gelmedi demesin hepten deli oldum hala durur uçak biletleri anı diye saklarlar
  • yarısını ancak okudum ama fena değildi.. 3-5 yıl sonra gelin ülkeye hocam... Dışarıya , gevurlara K.Kore misali ne kadar kükreselerde iphone'a , mercedes'e ruhunu hatta kendini satan bu ezik insanlar sizin gibileri genel müdür,

milletvekili bile yaparlar ama kamçınızı yanınızda getirmeyi unutmayın. Batıdan geldiniz diye ingilizce biliyorsunuz diye aşağılık kompleksiyle baştacı yaparlar sizi sizde kamçınızla terbiye edersiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son paragrafi okudum iyi ki gitmissin, bir daha geri gelme biz boyle iyiyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Çok ülkeyi gezdim emin olun Türkiyeden çok daha iyi topraklara sahip yerler var"

Adama sormazlar mı 'be zırtapoz topraklara karşılıklı analiz mi yaptın? Be çok bilmiş NPK dengelerine mi baktın? Organik madde ölçümü mü yaptın?

2 tane ülke görüp kendini aydın zannedip sağda solda bikbik öten aymazlardan bıktım artık.

Kardeşim evet ülkenin durumu kötü. Et pahalı,araba benzin pahalı ama biz korkup Allahın unuttuğu kıtalara kaçmıyoruz. Dersimizi çalışıp ülkenin eğitim seviyesini yükseltmeye çalışıyoruz. İşimizi adam gibi yapıp kendi sektörlerimizdeki iş kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Herkes senin gibi korkup kaçarsa Türkiye diye bir ülke kalmaz. Ayrıca senin gibi materyalistleri iyi bilirim. Bu ülkenin içindeki ruhu görmez, köylüsünün scakkanlılığını hissetmez varsa yoksa kendini düşünür. Bu sitede çok var senin gibi nitekim de şakşaklamışlar zaten 'aynen hocam,doğrusun hocam diye'.

Defolmuş gitmişsin 20.000 km uzağa oradan atıp tutup ülkeme ve özellikle ülkenin insanına dil uzatma.

Beğenmiyorsan da kesin dönüş yaparsın emin ol burada seni kimse özlemez.

• O yüzden geleceksen tatil dışında gelme. Tatil için gelmek bile çok anlamlı değil de aile var.

• Gurme ve seyahatnamesi.
    Sizin gibilerden bu ülkede çok var.
    Üzgünüz doğal olanın ne olduğunu bilmeden ahkam kesenlerden bıkıldı..
    Yaşım 60 inekten süt sağan yağ çıkaran adamdım.
    Ben gerçek tereyağını da bilirim otlamış hayvanın etinin ne olduğunu da.
    Şehirleşmiş insanlara uzağım.
    Sadece gülüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emek vermişsiniz, akıcı bir yazı olmuş ve gerçekleri objectif yazmışsınız, elinize sağlık. Iyi gözlemlemişsiniz herşeyi. Orada da hayat pek yavan, iş, iş, iş, milyon dolar ev borcu öde, öde, öde, başka da bir şey yok. Dünya da ev fiyatı ve kirasında oradan pahalısi yok, kapitalistliğin nirvanası orada. Emeklilik yok, insanlar iş te çalışırken ölecek neredeyse, lüzumsuz pahalı çünkü! Bir dahaki sefere onları da yazın.

Bu memleketi ve insanını bozan Amerikadan getirdikleri her şey para, her yol helâl, paran kadar adamsın düzeni. Insanımızı bozdular ama yine de özünde insanımız bir avustralyalı kadar iyidir. Bunlar gelir geçer, su yolunu bulur, milletin kafası bi dank ederse, ülkeye huzur gelir. Şu paragözlük hele bir geçsin, ülke eski güzel ve huzurlu günlerine döner ins.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

Emek vermişsiniz, akıcı bir yazı olmuş ve gerçekleri objectif yazmışsınız, elinize sağlık. Iyi gözlemlemişsiniz herşeyi. Orada da hayat pek yavan, iş, iş, iş, milyon dolar ev borcu öde, öde, öde, başka da bir şey yok. Dünya da ev fiyatı ve kirasında oradan pahalısi yok, kapitalistliğin nirvanası orada. Emeklilik yok, insanlar iş te çalışırken ölecek neredeyse, lüzumsuz pahalı çünkü! Bir dahaki sefere onları da yazın.

Bu memleketi ve insanını bozan Amerikadan getirdikleri her şey para, her yol helâl, paran kadar adamsın düzeni. Insanımızı bozdular ama yine de özünde insanımız bir avustralyalı kadar iyidir. Bunlar gelir geçer, su yolunu bulur, milletin kafası bi dank ederse, ülkeye huzur gelir. Şu paragözlük hele bir geçsin, ülke eski güzel ve huzurlu günlerine döner ins.

Ben niye ev alayim ki? Zaten finansal yonden mantikli degil. Misal ust kattaki daireyi satin alsam, aldigim parasi 60-70 yilda mi ne cikiyor. Onun yerine cok daha iyi yatirim yapabilirim.

Ev almak maalesef, kotu gunde basinin ustunde bir yer olsun mantigindan ote birsey degildir. Varsay ki kotu bir olay oldu, issiz kaldim. Problem degil, devlet bakiyor

Emeklilik asil Turkiye'de yok. Yas 25, cebimden kurus odemedigim emeklilik fonumun degerine bak:
    Turkiye 5 yilda ne kadar degismis

Cok iyi planlarsan bunu, emekli oldugunda aylik maasin 5-6 bin dolar olabiliyor. O para, Avustralya'da cok iyi bir yasam verebilir. Veya maas istemezsen, tum parani cekebilirsin. Yinede bu para senin, bu parayla dunyanin istedigin yerine tasin, misal Avrupa'da bile emekli olsan, krallar gibi yasamin olur. Varsin sen Turkiye'deki durumu dusun...

Kira pahali olabilir, ama geriye kalan paranla her gun disarda et yiyebilir, evine mango, papaya gibi meyveler alip yiyebilirsin.

Calisma sartlari konusuna girmeyeyim. Zira burda normal mesai saati sabah 9 aksam 5, hafta sonu kimse calismaz. Ek mesaiye kalma anca bi kac saat seklinde olur.

Bunlari yazdim yazmasina ama, konu Avustralya mi iyi Turkiye mi iyi degil. Konu Turkiye'nin ne kadar degistigi, umarim bu yeterince acik olabilir.

• Özellikle dometeslerin kalitesi aşır düşük ya kendin yetiştireceksin ya da yüksek meblağdan satılanlardan alacaksın.
  • Anladığım kadarıyla tatlıyı sevoyorsun

Kahramanmaraşta Akdo var , baklavanın kilosu 24-25 lira civarıydı en son , şerbeti oldukça az ve içi tüm ve iri parçalı fıstıkla dolu , hani o istanbulda 80-100 liraya dandik baklava satan yerler gibi değil , istanbul/ merterde oturuyorum bu ara...

Sonra yanıyanınacı(eli böğründe de derler) Ferid diye bir mekan var , maraşa özgü bir tava yapıyor , çok pahalı değil ,tavsiye ederim , en son 3 kişiliği 30-40 tl arasıydı sanırım , sadece etten oluşan bir tava ....

Sonra yaşar pastanesine git (madonun sahibinin ilk dükkanı) , kürekten dondurma istiyorum de , mado ya da başka yerde yediğin dondurmalara benzemez , kilo ile almak istersen içerden sana kiloluk getirirler ,aynı dondurma değil aklında bulunsun...

Sonra arasa cami yanı bir kuruyemişci var kendisi hem toptan hem perakende satar , kilosu 35-40 tl den 1. sınıf antep fıstığını alabilirsin...

Sor soruştur ,Lord market , peynirin , lorun , tereyağının yani süt ürünlerinin en iyi çeşidlerini en uygun fiyata alabilirsin...

bu memlekette yiyeceğin her türlüsü ucuzdur , yani ben anlamıyorum , batıda nasıl bir sistem var da insanlara her şeyi yüksek fiyatlardan kitliyorlar , o yüzden memlekete her geldiğimde ne ihtiyacım varsa ve götürebildiğim kadar şeyi istanbula götürüyorum , hani kalite desen ; istanbulun 3 katı , fiyat desen istanbulun yarı fiyatı ...

Bu arada şunu diyeyim , meyve sebzenin en güzeli ise batıya gidiyor , sanırım fiyatlarıda o yüzden çok pahalı fakat diğer ürünler için aynı şeyi söyleyemem...

Ekonomi ,siyaset katmadan ufak bir bilgi olsun benimkiside...

• tek yaptığı şey kötülemek bu ülkede turist yok dediği şehirlerde acaba kaç binlerce turist var kim bilir , en basitinden kemerde amara dolce vita luxury adında bir otele gittim bundan 2 hafta önce otelde türk yoktu türk otelde tüm odalar fulldu ve türke tek tük rastladık. türist nasıl yok ben anlamıyorum otellerimizde esas türk yok. istanbulda ona keza tüm tarihi yerlerinde elbet en az 10 15 turiste rahatlıkla rastlarsın.

bu arkadaşın yazdığını tamamen okuyan arkadaş gerçekten de kandırılıyordur bu insanın avustralyada yaşadığı falanda yok sadece sallıyor başka birşey değil.
  • polis konusunda denetimli ve ciddi olmaları lazım takip eder misiniz bilmem son yıllardaki terör bezdirdi halkı.

benzin olarak da dolar arttı fakat varil fiyatı düştü diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugralioglu

tek yaptığı şey kötülemek bu ülkede turist yok dediği şehirlerde acaba kaç binlerce turist var kim bilir , en basitinden kemerde amara dolce vita luxury adında bir otele gittim bundan 2 hafta önce otelde türk yoktu türk otelde tüm odalar fulldu ve türke tek tük rastladık. türist nasıl yok ben anlamıyorum otellerimizde esas türk yok. istanbulda ona keza tüm tarihi yerlerinde elbet en az 10 15 turiste rahatlıkla rastlarsın.

bu arkadaşın yazdığını tamamen okuyan arkadaş gerçekten de kandırılıyordur bu insanın avustralyada yaşadığı falanda yok sadece sallıyor başka birşey değil.

Konuyu açanın geçmişinde bunu gördüm:

Turkiye 5 yilda ne kadar degismis

Kaynak:https://forum.donanimhaber.com/avustralya-da-yaklasik-6-yildir-yasiyorum-istediginizi-sorabilirsiniz-edit-geldi--112709751

• quote:

Orijinalden alıntı: bugralioglu

tek yaptığı şey kötülemek bu ülkede turist yok dediği şehirlerde acaba kaç binlerce turist var kim bilir , en basitinden kemerde amara dolce vita luxury adında bir otele gittim bundan 2 hafta önce otelde türk yoktu türk otelde tüm odalar fulldu ve türke tek tük rastladık. türist nasıl yok ben anlamıyorum otellerimizde esas türk yok. istanbulda ona keza tüm tarihi yerlerinde elbet en az 10 15 turiste rahatlıkla rastlarsın.

hocam o otelde gördüklerin yabancı ancak turist değil geldiği ülkenin amele tayfası.otelden bir kez olsun adımını dışarı atıp gezdi mi o turist dediklerin? esnaftan alışveriş yaptımı? otelin beleş verdiği dışında bir hizmetten faydalandımı? adam 7 gün + uçak bileti+havaalanı transferi dahil 900 lira evet yanlış okumadın 900 lira para ödeyip senin 3000-3500 tl ödeyip yaptığın tatili yapıyor. üstelik yol parası felan fismanda hariç.
    şimdi şöyle düşün mısır deseki 7 gün + uçak bileti+havaalanı transferi dahil 250 tl tatil bizim buranın elitlerimi amelelerimi gider:)))) birde senin hesaba göre suriyelilerin hepsi turist sonuçta yabancı:)))))

Edit:istanbula gidipte gördüklerimde suriyeliden başka birşey değildi şahsen çok berbat olmuş taksim felan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssmm -- 29 Ağustos 2017; 23:5:43 >

• Konu sahibi arkadaş bu ülkeye 2023 yılında gelmelisin esas, yine erken gelmişsin. Eski Türkiyenin az da olsa esanemesini görmüşsün. 2023 te elhamdülillah hiçbiri kalmayacak:)))
  • Bütün dediklerinize katılıyorum bir şey hariç, benzin fiyatları o zamanlar petrolün varili 110-120 dolardı şimdi 55 dolar 40 a kadar düştü. Ciddi zam geldi benzine de.
  • akıl olmayınca bilim de olmuyor teknoloji de . o zaman mecburen iphone alabilmek için şeftalinin de etin de en güzelini dışarıya satıyoruz . bize de en adisi kalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

polis konusunda denetimli ve ciddi olmaları lazım takip eder misiniz bilmem son yıllardaki terör bezdirdi halkı.

benzin olarak da dolar arttı fakat varil fiyatı düştü diye biliyorum.

o denetlemeler solcular için . ışidli olsa aranmak ne kelime
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnilYoruker

"Çok ülkeyi gezdim emin olun Türkiyeden çok daha iyi topraklara sahip yerler var"

Adama sormazlar mı 'be zırtapoz topraklara karşılıklı analiz mi yaptın? Be çok bilmiş NPK dengelerine mi baktın? Organik madde ölçümü mü yaptın?

2 tane ülke görüp kendini aydın zannedip sağda solda bikbik öten aymazlardan bıktım artık.

Kardeşim evet ülkenin durumu kötü. Et pahalı,araba benzin pahalı ama biz korkup Allahın unuttuğu kıtalara kaçmıyoruz. Dersimizi çalışıp ülkenin eğitim seviyesini yükseltmeye çalışıyoruz. İşimizi adam gibi yapıp kendi sektörlerimizdeki iş kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Herkes senin gibi korkup kaçarsa Türkiye diye bir ülke kalmaz. Ayrıca senin gibi materyalistleri iyi bilirim. Bu ülkenin içindeki ruhu görmez, köylüsünün scakkanlılığını hissetmez varsa yoksa kendini düşünür. Bu sitede çok var senin gibi nitekim de şakşaklamışlar zaten 'aynen hocam,doğrusun hocam diye'.

Defolmuş gitmişsin 20.000 km uzağa oradan atıp tutup ülkeme ve özellikle ülkenin insanına dil uzatma.

Beğenmiyorsan da kesin dönüş yaparsın emin ol burada seni kimse özlemez.

İsini iyi yapiyorlarmis ,

O sicakkanli sark kurnazlari aksama kadar kime takarimda gunu kalatirim diye av ariyor.

Hani bilmesek su ulkeyi ve insanini yutturacaksiniz

• Ya olum hayatınızda doğduğunuz yerden çıkıp iki insanla tanışmazsınız böyle pc başından sallarsınız, herkesi kendiniz gibi sanarsınız siz ne boş adamlarsınız be birader. Ülkeyi gezdim kah benzinim bitti yolda kaldım kah lastiğim patladı 1 tane kazıklamaya çalışan görmedim. O litresi 5 lira olan benzini adam kendi arabasının deposuna hortum sokup benim içn benzin çıkardı. Herif benim için yolunu 30 km uzattı lastikçiye gidip geri döndük. Size hep sizin gibi çakal denk geliyor demek ki.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.