Şimdi Ara

Turkiye 5 yilda ne kadar degismis (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
14
Favori
11.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
271 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AnilYoruker

"Çok ülkeyi gezdim emin olun Türkiyeden çok daha iyi topraklara sahip yerler var"

Adama sormazlar mı 'be zırtapoz topraklara karşılıklı analiz mi yaptın? Be çok bilmiş NPK dengelerine mi baktın? Organik madde ölçümü mü yaptın?

2 tane ülke görüp kendini aydın zannedip sağda solda bikbik öten aymazlardan bıktım artık.

Kardeşim evet ülkenin durumu kötü. Et pahalı,araba benzin pahalı ama biz korkup Allahın unuttuğu kıtalara kaçmıyoruz. Dersimizi çalışıp ülkenin eğitim seviyesini yükseltmeye çalışıyoruz. İşimizi adam gibi yapıp kendi sektörlerimizdeki iş kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Herkes senin gibi korkup kaçarsa Türkiye diye bir ülke kalmaz. Ayrıca senin gibi materyalistleri iyi bilirim. Bu ülkenin içindeki ruhu görmez, köylüsünün scakkanlılığını hissetmez varsa yoksa kendini düşünür. Bu sitede çok var senin gibi nitekim de şakşaklamışlar zaten 'aynen hocam,doğrusun hocam diye'.

Defolmuş gitmişsin 20.000 km uzağa oradan atıp tutup ülkeme ve özellikle ülkenin insanına dil uzatma.

Beğenmiyorsan da kesin dönüş yaparsın emin ol burada seni kimse özlemez.

Ülkenin eğitim seviyesini ve kalitesini tanımadığınız bir insana hakaret ederek, kendinizle aynı düşüncede olmayan bir insanı ötekileştirip, niyet okuyuculuğu yapıp aşağılayarak mı yükseltiyorsunuz? Karşıt görüşteyseniz konu sahibi uzun uzun kendi görüşlerini ve deneyimlerini paylaşmış oturup siz de bu ülkenin güzelliklerini, iyiliklerini tane tane anlatarak yazın, bulamıyorsanız ya da yazmak için vakit harcayamayacaksanız düzgün bir dille yanlış düşündüğünden bahsedin. Ülkemizin eğitim seviyesi ve kalitesi ancak öyle yükselir.

• vodka dan sonrasını okumadım. Türk kültüründe vodka yoktur, sen hiç gelme kal oldugğun yerde
  • Hocam biraz klişe olacak belki ama Avustralya'nın ABD ve Avrupa'dan çok daha pahalı olduğunu ve bazı bölgelerdeki konutlarda aşırı biçimde haşere ve yılan türü canlılar olduğunu okudum, bu ne kadar doğru?
  • nerden geldiğini bileceksin nankör olmuyaçaksın eyer bunların tersini yaparsan her zaman kaybedersin simdi sen dünyanın en zengin yerinde doğsan gene nankörlük yaparsın bu senin doğanda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agcan99

nerden geldiğini bileceksin nankör olmuyaçaksın eyer bunların tersini yaparsan her zaman kaybedersin simdi sen dünyanın en zengin yerinde doğsan gene nankörlük yaparsın bu senin doğanda var.

"Eyer" ata binmek için konulan oturmalıktır.

Doğrusu "eğer" olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    hee saol
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

quote:

Orijinalden alıntı: agcan99

nerden geldiğini bileceksin nankör olmuyaçaksın eyer bunların tersini yaparsan her zaman kaybedersin simdi sen dünyanın en zengin yerinde doğsan gene nankörlük yaparsın bu senin doğanda var.

"Eyer" ata binmek için konulan oturmalıktır.

Doğrusu "eğer" olacak.

İkinci bir bilgi daha vereyim bir teşekkür daha isterim ama

Ata vurulan binmeliğe eyer denirken

Eşeğe vurulan binmeliğe semer denir.

• Cemil Baba? Çok şerbetli? Taze olmayan? Az fıstıklı? Mümkün değil. En azında bizim buradaki Buca şubesinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visceroid -- 30 Ağustos 2017; 23:44:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrkb

Sürekli düşündüğümüz gerçekler...

İmam hatiplerin yeni ve güzel binalarının gördün mü hocam o konuda dünya da tekiz allaha şükür.

O kadar yazıdan İmam hatiplerimi çıkarttın. Tebrikler çok iyi tesbit...!!??
  • Avustralyayi bilmemde almanyada durumlar kotuye gidiyor ortalama maas 1800 euro kira 600-700 euro ortalama emeklilik maasi 1000 euro

5-6 bin dolarsa orada bayagi iyimis emeklilik maaslari

• Adam iyi tespitler yapmış.
    Biz bir çok şeyi alıştıra alıştıra yaşadığımızdan fark edemiyoruz.
    Sadece yönetim anlayışı açısından bile devasa değişiklikler söz konusu.
    Meclis tamamen devre dışı kalmış.Ülke KHK larla yönetiliyor.
    Basın tek sesli borazan gibi.
    Herkes korkuyor konuşmaya.
    Nerede bir siyasi konu açılacak olsa insanlar hemen sağına soluna bakmaya başlıyor.
    Herkes ortama göre konuşuyor.Kimse gerçek fikrini söyleyemiyor.
    Ama korkmayanlar da var.
    Onlar belli zaten.
    Yüksek perdeden bağırarak konuşuyorlar.
    İnsanları tehdit eder gibi aşağılar gibi...
    Görgüsüzlük desen diz boyu.
    Görünürde dindarlık arttı ama sorsan tın tın.
    İçi boş bir dindarlık.
    Sakallı adam sayısında inanılmaz bir artış var.
    Her sakallı kendini hoca sanıyor ahkam kesiyor.
    Türkiye de yaşamak zor iş.
    Konuyu açan arkadaşta söylemiş zaten...

• quote:

Orijinalden alıntı: Anket Adamı

Avustralyayi bilmemde almanyada durumlar kotuye gidiyor ortalama maas 1800 euro kira 600-700 euro ortalama emeklilik maasi 1000 euro

5-6 bin dolarsa orada bayagi iyimis emeklilik maaslari

Ben 2 yildir Almandayim(Hannover) her sey gayet iyi.Kesinlikle dönmeyi düşünmüyorum.Her Turku de cagiriyorum buraya.2 kisi sayemde geldi bile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdullahors84 kullanıcısına yanıt
    İroniyi anlamaman..

Senin adına üzüldüm cevap vermezsen sevinirim.

• Hocam onu bunu bırak da avustralyadan cifte vatandaaligi nasıl aldın onu söyle sen 😀

• Gitmeyecek... 9 milyon işsiz var...

ülke'ye herşeyi sattılar...

Tek bir çivi çakmadılar...

20 milyon araçtan aldıkları milyarlarca vergi ile dönüyorlar... Araç sahipleri vergi veriyor ama aracı olmayan oy veriyor...

Bu ülke bitmiş , okeye dönüyor....
  • Döner, sucuk, baklava falan belli başlı yerler haricinde Almanya'da, Türkiye'de olduğundan daha güzel ve daha kaliteli. Koyuna ne ot versen yer misali yaklaşamıyor orada şark kurnazları, aradaki kalite farkı inanılmaz. Türkiye'de anca gidip Antep ya da butik yerlerde yiyeceksin ki burada verdiğin para ile Almanya'da çok daha fazla yiyip içebiliyorsun. Şark kurnazı deyince alınanlar olacaksa kusura bakmayın ama öyleler. Aynı soytarılar Almanya'da trafik kurallarına bire bir uyarken, Türkiye'ye gelen gene öküzlüğünü gösteriyor. İnsanlar her yerde aynı. Kuralları gevşetirsen Avrupa da bizim gibi olur.

Yandaşçılık sağ olsun, Türkiye'nin kalitesi dibi buldu her alanda dediğiniz gibi.
  • Tipik fetocu analizi,benim ülkem şöyle boktan böyle boktan,hatta işidi benim ülkem kurdu diye avrupalılara yalamalık yapıp ,aslında ben türkler gibi değilim,hiçbir ülkenin mükemmel olmadığı gibi TÜRKİYEminde sorunları olabilir,ama sizin kafanızdakiler yavaş yavaş temizlendikçe herşey güzelleşecek,umarım göremezsiniz.o çok sevdiğiniz avrupalılar yahudi katliamı yaptığı gibi sizi de kesmeye başladıklarında vatanım diye koşup gelirsiniz..
  • Çok güzel deginmişsin.

Lokumunu ye ve sus

• AnilYoruker A kullanıcısına yanıt
    her ülkede sorun olur,önemli olan nasıl görmek istediğin,sen gzel bakmış güzel görmüşsün,adamlar ellerinden gelse işgale davet edecekler avrupayı..
  • Herseye katiliyorum sonuna kadar haklisin turizim calisani olarak turizimi bitirdiler 2015 de 2000-2200 euro maas aliyordum suan aldigim para 1000 euro aylik bilemedin 1200 hic alman hollandali ve auslu gelmiyo cok nadir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.